icon

Nechcem, aby to skončilo

Dnes o 11:21

Názov témy: Je mi smutno, že za chviľu bude po Vianociach ...

Ahojte, svoju prácu mám rada. Robím ju rada, je super platená, mám výborného šéfa a super kolegov. Ale napriek tomu mi je už teraz smutno za Vianocami. Už teraz so smútkom pozerám na kalendár, že 7.1 musím ísť do práce. Milujem ten čas ešte dva dni pred Vianocami, keď už ľudia majú dovolenky, všetko sa ukľudňuje, už vám nezvonia telefóny, nemáte 35 neprečítaných emailov, 25 teamsových správ a meeting na meetingu. Je to pre mńa krásne obdobie. Užívam si, že môžem odložiť mobil a nemusím na neho ani pozrieť. Že si robím cez deň čo chcem, cvičím, spím, varím, pečiem, idem von, alebo len tak ležím pri filme a stromčeku s kakaom v ruke. Nechcem, aby to skončilo :/

Strana
z2
anonym_b5628c
Dnes o 15:50
@anonym_19834f

@anonym_autor ja sa neviem dockat konca..nenávidím ich

@anonym_19834f tak ich odignoruj, ja to tak robím vyše dvadsať rokov s Veľkou nocou. Nenávidím ju od detstva, tak som si ju zrušila. Nemám výzdobu, nik k nám nechodí, ani my nejdeme k nikomu, ale ideme na výlet, na túru, jeme čo chceme, neriešim vajíčka, výslužky. pečenie...

anonym_7115f3
Dnes o 16:29

@anonym_autor 😀a čo potom mám povedať ja, keď mám pohotovosť aj počas sviatkov, takže som síce doma ale telefón môže zazvoniť kedykoľvek

domkakvet
Dnes o 16:32

@anonym_autor ja by som tiez brala volno este minimalne mesiac.

veronicka1901
Dnes o 16:33

Ja som nikdy nemala prácu, kde by som bola celé Vianoce doma. Aj teraz, v pondelok už pekne napochodujem do kancelárie a pracujem aj na Silvestra. Tiež by som bola rada ešte doma s deťmi manželom, ale nedá sa. Už 2.1. bojujeme, kam s deťmi, keďže vtedy bude v práci už aj manžel. Skús si vážiť, čo máš a tešiť sa z dlhého voľna. Ver mi, že by ta to dlhodobo nenapĺňalo.

anonym_0a928b
Dnes o 16:39

Ja som rada že už je ,,po" Vianociach.
Keďže mám muža a tri deti,pre mňa teda vôbec Vianoce nie sú sviatky pokoja a kľudu,ale práve naopak ,stresu,zhonu,.........Ozaj pokoj sa u mňa začína až 25- tejto kedy už je ,,po všetkom".
Do práce sa vraciam 7-ho a už sa teda naozaj teším.
Včera a dnes som si oddýchla,uzila pokoj a kľud takže kľudne by som do práce aj od pondelka išla.

Nemám rada toto povalačstvo,nič nerobenie....
Ale ja som vrtuľa ja potrebujem byť stále v jednom kole.

oblecenie99
Dnes o 16:48

Ja sa ti nebudem vysmievať, podľa mňa si vyhoreta. Poznám to veľmi dobre. Len ja som mala a mam vždy ale že vždy najväčší blazinec v práci 23.12 a vlastne celý posledný mesiac, akoby mal prísť koniec sveta a na telefóne ešte aj na Štedrý den, ale potom sme mali dvojtyzdnovy oddych. Prave tie dva týždne som vždy brala ako najväčší benefit, lebo povaha práce je taká, že keby sme ho nemali, ja sa zbláznim. Tiež mi bolo úzko z toho, keď sa to končilo.

autor
Dnes o 17:30
@oblecenie99

Ja sa ti nebudem vysmievať, podľa mňa si vyhoreta. Poznám to veľmi dobre. Len ja som mala a mam vždy ale že vždy najväčší blazinec v práci 23.12 a vlastne celý posledný mesiac, akoby mal prísť koniec sveta a na telefóne ešte aj na Štedrý den, ale potom sme mali dvojtyzdnovy oddych. Prave tie dva týždne som vždy brala ako najväčší benefit, lebo povaha práce je taká, že keby sme ho nemali, ja sa zbláznim. Tiež mi bolo úzko z toho, keď sa to končilo.

@oblecenie99 ja svoju prácu mám naozaj veľmi rada. Som ten typ, čo naozaj maká. Ja aj keď som PN pracujem z domu, aj keď mám dovču, odpoviem 2x do dňa na emaily. Toto obdobie je super preto, lebo aj externí aj interní klienti majú voľno, nepíšu, nevolajú, nemajú požiadavky. A to je super.

pralinka25
Dnes o 18:30

nooo to je sice pekne ale... ak je tam ten pocit ze sa netesis na 7.1 a myslis na to pocas chvil pohody tak si ich vlastne ani naplno neuzivas. nauc sa zit pre pritomnost, neriesit co bude o x dni. lebo tak ti tie najlepsie chvile uniknu. 😉

mimirka32
Dnes o 18:49
@anonym_autor

@oblecenie99 ja svoju prácu mám naozaj veľmi rada. Som ten typ, čo naozaj maká. Ja aj keď som PN pracujem z domu, aj keď mám dovču, odpoviem 2x do dňa na emaily. Toto obdobie je super preto, lebo aj externí aj interní klienti majú voľno, nepíšu, nevolajú, nemajú požiadavky. A to je super.

@anonym_autor tiez mam rada tento cas a pracu mam uz od tohto pondelka ☹️

mateson2004
Dnes o 18:59
@anonym_7de774

Prepac, ale ak nemas deti tak mas pohodu cely rok 🤣 Znie to blbo ale je to tak. Prides poobede z prace domov a mas "vianoce" kazdy den.
Co maju hovorit mami co maju 3 deti a do toho full time pracu? To si neodpocines nikdy.
Trochu sa mi zda, ze od dobroty nevies co so sebou...

@anonym_7de774 čo by ako mali hovoriť mami s tromi deťmi? Hádam sa pre tie deti rozhodli dobrovoľne. Čo im ich pridelili úradne 🤦

xenia65
Dnes o 19:26

@anonym_autor No tak si predstav, že sú ľudia, povolania a nie je ich málo, že pred sviatkami žiadne voľno, a po sviatkoch šup do práce... A sú ľudia, čo pracujú aj počas sviatkov, lebo inak to nejde. Čo by oni dali za voľno do 8. 1.

moniikka
Dnes o 19:35

@anonym_autor ja mam doma 3 deti, v práci som bola aj 24.12. a zajtra má čaká 12hodinova smena. Co by som dala za pár dní voľna

autor
Dnes o 19:36
@xenia65

@anonym_autor No tak si predstav, že sú ľudia, povolania a nie je ich málo, že pred sviatkami žiadne voľno, a po sviatkoch šup do práce... A sú ľudia, čo pracujú aj počas sviatkov, lebo inak to nejde. Čo by oni dali za voľno do 8. 1.

@xenia65 a predstav si, že ja som takúto prácu mala. Mala som služby hocikedy, aj na štedrý deň, aj počas sviatkov, aj na silvestra, aj na nový rok.

canany
Dnes o 19:40
@anonym_autor

@anonym_autor autorka v tomto ti presne rozumiem, viem co si chcela povedat. Tiez mam rada svoju pracu, ale tento klud cez sviatky, to je uzasne, konecne aj ked mam dovolenku, nepipaju emaily, nie su ziadne meetingy, nemusim nic sledovat, odpisovat, hasit prusery. Aj klienti dovolenkuju a mozem si uzit aj ja svoju dovolenku, aj deti aj volno. Prve dni som mala problem sa zastavit z toho kolotova,ale uz som vypla aj v hlave od roboty. Dnes som konecne dorabala sukromne veci, co som od leta nestihala. Vytriedila skrinky, vyhodila nepouzivane veci.

ria_sprout
Dnes o 19:51
@nikoletta1712

@anonym_0f32f1 Ľúto mi je potom tých učiteliek…

@nikoletta1712 tie učiteľky sa môžu striedať a je to pre nich len na pár hodin. Rodina nemá ako inak vypnúť to celodenné a celozivotne napätie ako školou.

ria_sprout
Dnes o 19:52

Nemám kľud cez sviatky, nemám kľud ani keď chodím do práce. Idem hneď 29 a nič s tým nenarobim. Pokiaľ sa nedeje nič vážne, tak je zbytočne sa trápiť, len sa oberas o radosť. Ale je to tvoja vec

anonym_7de774
Dnes o 19:53
@mateson2004

@anonym_7de774 čo by ako mali hovoriť mami s tromi deťmi? Hádam sa pre tie deti rozhodli dobrovoľne. Čo im ich pridelili úradne 🤦

@mateson2004 nauc sa citat s porozumenim, Pointa prispevku je, ze su zeny co maju 1,2,3,4 deti a nevidim, ze by tu vypisovali ako su smutne, ze uz im zostava len xy dni odpocinku. A potom tu bezdetna pani place, ze uz ubehol tyzden z jej trojtyzdnovej dovolenky a ake je to hrozne, ze potom musi ist do prace. Pritom po praci moze kazdy den odpocivat, cele vikendy moze stravit v posteli alebo sa venovat svojim hobby. No snad to chudatko pani autorka zvladne prezit do dalsich vianoc 🫠

autor
Dnes o 19:54
@anonym_7de774

@mateson2004 nauc sa citat s porozumenim, Pointa prispevku je, ze su zeny co maju 1,2,3,4 deti a nevidim, ze by tu vypisovali ako su smutne, ze uz im zostava len xy dni odpocinku. A potom tu bezdetna pani place, ze uz ubehol tyzden z jej trojtyzdnovej dovolenky a ake je to hrozne, ze potom musi ist do prace. Pritom po praci moze kazdy den odpocivat, cele vikendy moze stravit v posteli alebo sa venovat svojim hobby. No snad to chudatko pani autorka zvladne prezit do dalsich vianoc 🫠

@anonym_7de774 pozri, ak by som chcela deti, tak ich mám. A nelamentujem tu nad tým, že mám deti a neviem si oddýchnuť. Ako ste si to zariadili, tak to máte. Áno, ja chcem cez vianoce oddychovať.

marca12
Dnes o 19:58

Ja ta autorka uplne chapem. Roky som mala pracu,kde som robila aj medzi sviatkami a aj hned po novom roku. Posledne roky mam pracu,kde mame volno od Vianoc do 6.1.a to je nieco uzasne. My sice mame pred Vianoce velky zhon este aj v pondelok budem musiet doriesit jednu pracovnu zalezitost. Ale prave to,ze vacsina ludi sviatkuje,tak nas v januari necaka naval. To sa neda porovnat s letnou dovolenkou,ked prides z dovci a po hodine v praci aj zabudnes,ze si nejaku mala,lebo sa citis rovnako ako pred dovolenkou. A tym,ze nemas deti sa sustredis len na pracu a nevies tak vypnut. Ine je,ked ta doma cakaju deti a musis okolo nich lietat a prides na ine myslienky. Vsetci zavidia,ze nemame deti,no nie je to az take jednoduche hlavne tu hlavu vypnut. A mne bude tiez smutno za touto vianocnou pohodou. Ale vzdy si poviem,ze kolki nemaju to stastie. Mnohych trapia choroby, robia aj medzi sviatkami. Vazme si,co mame a budme vdacne a nefnukajme.

anonym_7de774
Dnes o 20:03
@anonym_autor

@anonym_7de774 pozri, ak by som chcela deti, tak ich mám. A nelamentujem tu nad tým, že mám deti a neviem si oddýchnuť. Ako ste si to zariadili, tak to máte. Áno, ja chcem cez vianoce oddychovať.

@anonym_autor ale tu nikto nelamentuje, ze si nevie odpocinut s detmi. Prave naopak. Ten prispevok je o pani, ktora sa nevie cely rok oddychnut aj ked deti nema. A to je naozaj smutne...

anonym_89317b
Dnes o 20:03

Ja si to uzivam a riadne,muz ide na 1 nocnu az 4.1,a opet je doma az do 9.1,ja na 1 na nocnu az 7.1 a 8.1,potom opet vikend volny z toho nic robit nebudeme,len sa nudit a spat v kuchynke.Vstavame niekde az o 9rano,spat ideme o 2rano.Teda ten ranny zhon,vsetkych budit na xy krat mi ozaj nechyba.Ale na co sa velmi tesime aj najmensi uz pojde do skolky,a to som rada,ze nam obom vyslo,ze ho pojdeme spolu rano zaviest,povypisovat papiere.

marca12
Dnes o 20:08
@anonym_0a928b

Ja som rada že už je ,,po" Vianociach.
Keďže mám muža a tri deti,pre mňa teda vôbec Vianoce nie sú sviatky pokoja a kľudu,ale práve naopak ,stresu,zhonu,.........Ozaj pokoj sa u mňa začína až 25- tejto kedy už je ,,po všetkom".
Do práce sa vraciam 7-ho a už sa teda naozaj teším.
Včera a dnes som si oddýchla,uzila pokoj a kľud takže kľudne by som do práce aj od pondelka išla.

Nemám rada toto povalačstvo,nič nerobenie....
Ale ja som vrtuľa ja potrebujem byť stále v jednom kole.

@anonym_0a928b Nemusis sa povalovat. Mozes sa venovat muzovi,detom. Ist niekam von,na vylet,okupat sa...robit to, na co nie je cas pocas roka.

autor
Dnes o 20:12
@anonym_7de774

@anonym_autor ale tu nikto nelamentuje, ze si nevie odpocinut s detmi. Prave naopak. Ten prispevok je o pani, ktora sa nevie cely rok oddychnut aj ked deti nema. A to je naozaj smutne...

@anonym_7de774 ja nehovorím, že si cez rok neviem oddýchnuť. Cez víkendy oddychujem až - až. Ale pre mňa jednoducho sú Vianoce obdobie, ktoré chcem, aby trvalo dlho. That´all.

ria_sprout
Dnes o 20:13
@anonym_autor

@anonym_7de774 ja nehovorím, že si cez rok neviem oddýchnuť. Cez víkendy oddychujem až - až. Ale pre mňa jednoducho sú Vianoce obdobie, ktoré chcem, aby trvalo dlho. That´all.

@anonym_autor ja chcem aby trvala večne letná dovolenka. Ale netrvá.

ria_sprout
Dnes o 20:14
@marca12

@anonym_0a928b Nemusis sa povalovat. Mozes sa venovat muzovi,detom. Ist niekam von,na vylet,okupat sa...robit to, na co nie je cas pocas roka.

@marca12 keď má tri deti, tak predpokladám, že výlety, venovanie a podobne robí celý rok a preto už ma toho plné zuby.

autor
Dnes o 20:15
@ria_sprout

@marca12 keď má tri deti, tak predpokladám, že výlety, venovanie a podobne robí celý rok a preto už ma toho plné zuby.

@ria_sprout to dopredu nevedela, ze starostlivost o rodinu a deti bude narocna, casovo, psychicky, fyzicky? Je to nova vec?

Strana
z2