Nemám rada deti
Neviem, či som jediná, ale nikdy som nemala rada deti. Nie že by som im priala niečo zlé – jednoducho mi vadí ich hluk, chaos, nevyspytateľnosť a to, že veľa ľudí automaticky očakáva, že ich musím mať rada, len preto, že sú to deti. Nechcem vlastné, neviem sa s nimi rozprávať a necítim k nim žiadnu prirodzenú náklonnosť. Ich prítomnosť ma skôr vyčerpáva než teší.
Som spokojná so životom, aký mám. Žijem si podľa seba, nikomu sa nezodpovedám, mám pokoj – a to mi maximálne vyhovuje. Nepotrebujem, aby mi deti “naplnili životný zmysel”.
Lenže… mám pocit, že spoločnosť s týmto stále nevie narábať. Ak poviem, že nechcem deti, okamžite počúvam “raz zmeníš názor”, “to len hovoríš, lebo si mladá” alebo “po čase ťa to chytí”. Lenže mňa to nechytá – a čím som staršia, tým viac som si istá, že deti nie sú pre mňa.
A úprimne – aj nájsť si partnera, ktorý to má rovnako, je extrémne ťažké. Väčšina mužov deti chce, alebo si aspoň myslí, že ich “raz určite bude chcieť”. Ja ale nechcem niekoho meniť, ani sa prispôsobovať predstave cudzieho človeka.
Má tu niekto podobný postoj? Je to pre vás tiež tabu povedať nahlas, že deti nechcete – a ani vás k tomu nič netiahne?
Poznám veľa takých žien a dokonca aj mužov. Pre mňa to vôbec nie je tabu. Muži na 99% tí, rozvedení s ktorými som mala tú česť sa poznať ďalšie deti nechceli... Tak skús dať šancu aj takým nie len bezdetným ak máš problém nájsť, nejakého s podobným postojom.
Ja som vzdy deti chcela, uz asi od 16r ma zaujimalo vsetko okolo babatiek, aktualne mam 25r a som v takom stadiu, ze ak by raz neboli, nejako by som to neriesila. Uz beriem zivot tak, ze co pride, to bude. Ale nemam potrebu to zdielat s hocikym, nejako specialne to riesit, ani na to nie som citliva a nezaoberam sa tym do hlbky. Naco? Aj ty si tak povedz, ze ostatni ti mozu povedat, ty to vnimas takto a ostatni nech si hovoria, co chcu.
no tak nemáš rada deti a ani nechceš. nie si prvá ani posledná ...
@anonym_autor Žijem si podľa seba, nikomu sa nezodpovedám, mám pokoj – a to mi maximálne vyhovuje.
tak buď klameš alebo robíš nejaký prieskum. pretože v inom prípade by si bola absolútne vyrovnaná s tým, že deti nechceš a necítila by si potrebu písať to na MK a pýtať sa kraviny.
Prečo hľadáš na fóre o deťoch a hlavne pre matky?
Asi zbehnem na nejaké make-upové fóra písať, že nemám doma grchlítka a nechápem, ako za ne ľudia míňajú stovky eur.
@galganka prečo by Modrý Koník mal byť len o mamičkach s deťmi ? Je to nejaká stránka, kde sa dá rozoberať viacero diskusii, nemôžte to brat tak sebecky.
Ja mám rada len svoje. Cuzie má úprimne vôbec nezaujímajú.
@anonym_autor Žijem si podľa seba, nikomu sa nezodpovedám, mám pokoj – a to mi maximálne vyhovuje.
tak buď klameš alebo robíš nejaký prieskum. pretože v inom prípade by si bola absolútne vyrovnaná s tým, že deti nechceš a necítila by si potrebu písať to na MK a pýtať sa kraviny.
@amdornik ja som len veľmi zvedavý človek, a zároveň sa o tomto moc nehovorí, prečo sa urážate
Deti nie su zmysel zivota. Nie si cudna, nie, nie je na tom nic zle, nie kazda zena chce/ma sa stat matkou.
Aj pre dobro toho dietata
@galganka prečo by Modrý Koník mal byť len o mamičkach s deťmi ? Je to nejaká stránka, kde sa dá rozoberať viacero diskusii, nemôžte to brat tak sebecky.
@anonym_autor sebecky? Čo je na tom sebecké? Skôr som prezieravá. S najväčšou pravdepodobnosťou je toto téma na rozprúdenie vášní, debata pôjde, jemne šťuchneme do matiek na plný úäzok, pridáme ženy bez detí, ideál anonymko... V nedeľu večer ako by človek našiel. 😂 Lebo úprimne poznám ženy, ktoré sú spokojné bez detí a tie s v tom neprplú, nepitvajú, ak sa niekto spýta, jasne odpovedia a ďalej neriešia. 🤷♀️
Ja som svoje dieta vzdy chcela. ALE ano vadia mi deti ostatne-cudzie dost ( a poznam mnoho zien a matiek ktore to maju rovnako) . Teda to typicke detske spravanie pistanie, celkovo hluk, chaos, sliny, neporiadok...nemusim to a viem ze mne ked onedlho dieta vyrastie tak nebudem ich spolocnost nikde vyhladavat lebo sa necitim prijemne. Neviem ci je to tym ze moje dieta bolo tak narocne a ja som z toho bola naozaj velmi vycerpana a mam alergiu uz aj na hluky a potrebujem klud. Alebo to len mam v sebe, neviem sa ani hrat, to ma velmi velmi vycerpavalo.
Keby som deti nechcela,poviem to normalne, rovnako ako poviem hoc komu keby sa spyta ci bude druhe,tak ze nie. Vela ludi Ta chape, coby nie
A uprimne ani to nikoho moc nezaujima,kazdy hladi na seba
Ja som mama. Cudzie deti mi nikdy nič nehovorili, ani som k iným deťom nikdy nemala vzťah, akože zopár v okolí ich už je, keď som sa trošku naučila pri vlastnom ako komunikovať... Dokonca ako malému dieťaťu mi vadili malé deti. A či už sem táto téma patrí alebo nie, nie je na mne, aby som to súdila. Tvoje pocity sú v poriadku, ale toto je veľmi kuriózna téma a našou spoločnosťou ešte nie je príliš akceptovaná. Od každého sa ešte stále čaká, že tie deti bude mať. Ale kľudne si cíť čo cítiš, je to v poriadku. Nemusíš sa nijako svojim názorom uisťovať na sieťach. Odpovedaj neutrálne alebo povedz pravdu. Nemusíš odpovedať vôbec. Je to tvoja vec.
@anonym_autor Ja mam praveze pocit, ze v dnesnej dobe je coraz viac ludi, co deti nechcu (alebo takych, co sa to odvazia povedat). Poznam zeny, co zmyslali podobne ako ty a nakoniec nazor zmenili a maju tych deti aj viac ako jedno. A potom aj take, co nazor nikdy nezmenili. Vsetko toto je za mna ok. Blbe je, ak zena deti nechce, necha sa do toho nejako dotlacit, lebo sa to patri a potom si nikdy k dietatu nevytvori vztah.
@anonym_autor Ver tomy, že v podstate všetkým, snáď okrem tvojej blízkej rodiny, je úplne jedno tvoje rozhodnutie nemať deti. Povedia ti bežnú frázu pri diskusii, ale inak im je tvoje rozhodnutie úplne ukradnuté. Čiže na koni sa ozaj spovedať nemusíš. A ani nikomu v živote
Tiež nemám rada cudzie deti.. deti z rodiny tolerujem, ale ich prítomnosť nevyhľadávam často …
Ani ja nemám deti, lebo som sa tak dobrovoľne rozhodla pred 20 rokmi. Ale to neznamená, že nemám rada deti vo všeobecnosti. Mám rada malé bábätká a deti tak do 5-6 rokov. Mám rada deti - pohrať sa s nimi, poblázniť. Ale potom mám rada svoj kľud a ticho. Lezú mi na nervy deti kričiace pod oknami a potom drzé deti. Vo finále stále platí, že deti nevyhľadávam, bližšie sú pre mňa zvieratká.
Ani ja nemám deti, lebo som sa tak dobrovoľne rozhodla pred 20 rokmi. Ale to neznamená, že nemám rada deti vo všeobecnosti. Mám rada malé bábätká a deti tak do 5-6 rokov. Mám rada deti - pohrať sa s nimi, poblázniť. Ale potom mám rada svoj kľud a ticho. Lezú mi na nervy deti kričiace pod oknami a potom drzé deti. Vo finále stále platí, že deti nevyhľadávam, bližšie sú pre mňa zvieratká.
@anonym_e69509 A toto je presne to, že keď niekto povie že nemá rád zvieratá, tak to spoločnosť akceptuje, ale akonáhle človek a hlavne žena povie, že nemá rada deti už je zlá, divná, nie normálna,…
Vies ze aj ty si raz bola to dieta, ktore bolo pre niekoho prilis hlucne, zvedave, urevane…nemusis ich mat rada, ale musis ich akceptovat ako sucast spolocnost a navyse slabsich clenov spolocnosti, ktori si (podobne ako napr starsi ludia slebo postihnuti) zasluzia nasu ochranu, trpezlivost a starostlivost.
Mas pravo nemat deti, nemas pravo na svet bez deti.
Vies ze aj ty si raz bola to dieta, ktore bolo pre niekoho prilis hlucne, zvedave, urevane…nemusis ich mat rada, ale musis ich akceptovat ako sucast spolocnost a navyse slabsich clenov spolocnosti, ktori si (podobne ako napr starsi ludia slebo postihnuti) zasluzia nasu ochranu, trpezlivost a starostlivost.
Mas pravo nemat deti, nemas pravo na svet bez deti.
@anonym_1299c0 ok, ale prečo spoločnosť akceptuje to keď človek nemá rád zvieratá?? Však to je to isté ako deti
Ja tiež nechcem deti. Niežeby som ich nemala rada, beriem ich neutrálne. Ale ten krik, plač mi vadí. Je mi úplne jedno, ako ľudia reagujú, že nechcem deti (moc to neroztrubujem). Som pevne rozhodnutá a z rečí "po čase ťa to chytí" si nič nerobím.
Je v poriadku nechcieť deti, nie je to pre každého. Ako sa vraví každá minca má dve strany. Ja nemám rada cudzie deti. Svoje deti áno, keď si ich dobre vychovám.
@amdornik ja som len veľmi zvedavý človek, a zároveň sa o tomto moc nehovorí, prečo sa urážate
@anonym_autor nie, nie sme sebecke, len nas, matiek, buducich matiek je tu viac. Je to taka komunita hlavne okolo deti a veci, ktore s nimi suvisia. Iste, aj ini ludia ako matky a matky cakatelky sem mozu prist pre radu, ale zas nepride ti divne stazovat sa akurat tu na to, ze nevies najst chlapa s rovnakym nastavenim?
Veď uvidíš ako bude..Alebo nikdy nehovor nikdy...asi tak by som odpovedala ja takej zene,ktorá ma potrebu vytrubovať do sveta,že nechce deti.Lebo jej nechcem rovno splechnuť,že ma jej deti či nedeti vôbec nezaujímajú.Ze mi je jedno,ci si najde tak zmýšlajuceho chlapa,alebo bude sama.Takze spolocnosti je to šum a fuk,ale pouzije sa nejaká prijateľná fráza.
@anonym_autor moja spolužiačka od základnej školy, už máme dávno po 40tke...nemá deti, nikdy ich nechcela. Je taká svojská, žije s mamou, všade oni dve chodia. Či dovolenka, nákupy, aj spolu upratujú, mam pocit, že zastala niekde v 13r života. Mala pár známosti, nič jej nevydržalo, aj s jedným žila, potom sa vrátila k mame. Neviem, či nechce ona nikoho, alebo ju nikto. Nikdy neprijme pozvanie na návštevu, ani kávu niekde, lebo jej vadia deti.
Nie si ty opäť tá, ktorá odcudzuje matky, ktoré rodia v dnešnom svete,pretože sa budú ich deti len trápiť, ktorá sa nedávno sťažovala na svoj život plný negatívnych dopadov? Ktorá by aj chcela bábo,ale samú seba takto chce oklamať 😏
Mám to presne tak ako píšeš 🙂
@anonym_e69509 A toto je presne to, že keď niekto povie že nemá rád zvieratá, tak to spoločnosť akceptuje, ale akonáhle človek a hlavne žena povie, že nemá rada deti už je zlá, divná, nie normálna,…
@anonym_autor no skús niekde povedať, že neznášaš psy. "Psík" je dnes viac ako človek. To by ťa niektorí aj zbili. Deti sú slabý odvar.😃
@anonym_autor Ja takisto autorka…Nemám rada deti, nič to so mnou nerobí, keď vidím dieťa v kočíku, behať , chodiť atď…A neskutočne mi ide na nervy krik, hluk, vreštanie detí niekde v kaviarni, reštaurácii,obchode…

Prečo hľadáš na fóre o deťoch a hlavne pre matky?
Asi zbehnem na nejaké make-upové fóra písať, že nemám doma grchlítka a nechápem, ako za ne ľudia míňajú stovky eur.