icon

Nemám rada deti

26. okt 2025

Neviem, či som jediná, ale nikdy som nemala rada deti. Nie že by som im priala niečo zlé – jednoducho mi vadí ich hluk, chaos, nevyspytateľnosť a to, že veľa ľudí automaticky očakáva, že ich musím mať rada, len preto, že sú to deti. Nechcem vlastné, neviem sa s nimi rozprávať a necítim k nim žiadnu prirodzenú náklonnosť. Ich prítomnosť ma skôr vyčerpáva než teší.

Som spokojná so životom, aký mám. Žijem si podľa seba, nikomu sa nezodpovedám, mám pokoj – a to mi maximálne vyhovuje. Nepotrebujem, aby mi deti “naplnili životný zmysel”.
Lenže… mám pocit, že spoločnosť s týmto stále nevie narábať. Ak poviem, že nechcem deti, okamžite počúvam “raz zmeníš názor”, “to len hovoríš, lebo si mladá” alebo “po čase ťa to chytí”. Lenže mňa to nechytá – a čím som staršia, tým viac som si istá, že deti nie sú pre mňa.

A úprimne – aj nájsť si partnera, ktorý to má rovnako, je extrémne ťažké. Väčšina mužov deti chce, alebo si aspoň myslí, že ich “raz určite bude chcieť”. Ja ale nechcem niekoho meniť, ani sa prispôsobovať predstave cudzieho človeka.

Má tu niekto podobný postoj? Je to pre vás tiež tabu povedať nahlas, že deti nechcete – a ani vás k tomu nič netiahne?

zobaka
26. okt 2025

v pohode, mam kamosku, ktora sa rozviedla a nasla si uzasneho muza ktory nikdy nechcel a nechce deti, je spokojna, lebo ona uz dve ma, takze mas sancu

anonym_249488
26. okt 2025
@anonym_3a509c

@anonym_autor no skús niekde povedať, že neznášaš psy. "Psík" je dnes viac ako človek. To by ťa niektorí aj zbili. Deti sú slabý odvar.😃

@anonym_3a509c Presne tak.

modratrixie
26. okt 2025

No ja som to mala úplne ale úplne rovnako 😁a poviem ti … nasla som partnera s ktorým bola taká chémia že nás to do toho tlačilo …

anonym_588aba
26. okt 2025
@galganka

Prečo hľadáš na fóre o deťoch a hlavne pre matky?
Asi zbehnem na nejaké make-upové fóra písať, že nemám doma grchlítka a nechápem, ako za ne ľudia míňajú stovky eur.

@galganka "grchlitka"? Akoze malovatka? Zaujimave slovo teda🤠

bomba36
Autor odpoveď zmazal
anonym_81a940
26. okt 2025

Človek, čovyslovene nemá rád deti je zlý človek.

cukroska
26. okt 2025

@anonym_autor Aj ja naopak strašne aj cudzie 🥰

mamasrnka1984
26. okt 2025

@anonym_autor vzdy hovorim vsetko na rovinu.. cize hovor si kazdemu, co chces.. ja mam dieta a je to neskutocne psychicky vycerpavajuce mat dieta pre mna.. milujem svoje dieta velmi, to je jasne, ale kazdy den som extremne vycerpana.. dieta vyzaduje vela pozornosti, energie rodica, cize chapem tvoje rozhodnutie.. samozrejme ked mas pomoc s dietatom je to ok, ale ja tu pomoc nemam.. staram sa 3 tyzdne sama, ziadna pomoc, 1 tyzden otec dietata..

denithestrange1993
27. okt 2025

@anonym_autor a naco to komu vykladas? Neotvaraj tuto temu a ked sa niekto spyta povedz,ze je to tvoja vec a koniec diskusie. Teraz ti napisem trochu divne prirovnanie ale napr ja nechcem a neznesiem vedla seba psa, ak maju psa nejaki znami tak ok pohladkam ale absolutne k tomuto zvieratu neprechovavam ziadne emocie a nikdy by som ho nechcela chovat,aj napriek tomu ze psy maju povest priatel cloveka. Ked sa niekto zacne rozplyvat nad psom je to pre mna spanielska dedina. Rozumiem,ze niekto to takto ma s detmi a uprimne vobec to neriesim. Nezabudaj je to tvoje telo,zivot tak si nenechaj diktovat a co sa tyka partnera mozno si najdes takeho co uz deti ma alebo po nich netuzi.

miadi
27. okt 2025

Podla mna je uplne ok ze nemusis deti . Nechces svoje ani cudzie ta nezaujimaju . ( Kym nepracujes v skolstve skolke tak uplne ok postoj ) je dobre vediet co mas rada a co nemas poznat sa. S tymto pristupom by si nebola dobra mama Takze to je super ze deti mat nechces neplanujes . Kto ma odpor k detom upt je idealna volba pri neplanovanom teho . Lebo by si zbytocne trpela ty aj deti. Cize sa treba len chranit minimalne 2 sposobmi . Ver tomu ze vela chlapov to citi ako ty nechcu mat deti . Len si este nestretla toho pre teba . Ja som stretla par toto Leto v robote super sme si pokecali o nich ako nechceli deti a su happy middle age par cestuju po svete . ( tak ako Ja pred detmi a trochu aj s detmi len oni maju lacnejsie letenky 😂) a su uplne stastmi . Ta zena Akoby bola dieta a ten chlap sa o nu staral, varil a vsetko vybavoval . ( a teda nemenila by som s nimi Lebo som stastna ako to mam Ja ., ale stastie ma rozne formy pre roznych ludi ) Cize neries druhych im je v podstate uplne fuk ako zijes . Prijmi sa taka aka si a tes sa zo zivota. Ludia vzdy budu mat nejake divne alebo blbe reci ( niektori ) ked nemas deti ci mas “ len “ jedno ci “len dve “ ci “ az 3 ci AZ 4..5..8 ..) v konecnom dosledku su to len reci a kazdy zije pre seba a podla seba .

miadi
27. okt 2025

Este dodam ze ona sama sa zhodnotila ako dieta ta zena . Ked som vtipkovala ze Chlapi su vecne deti .. ze v urcittch veciach je uplne mimo
A ze potrebuje ho aby vsetko pre nu organizoval a robil prakticke veci lebo ona by zabudla . 😂inak velmi sympaticky parik . ( Len nechcem tu vyzniet ze ju oznacujem za dieta Lebo jej chlap vari . To povazujem za + . ) nie je nic horsie ako ked Niekto ma deti aj ked ich nechcel . Potom sa deju velmi zle smutne veci . Cize je super ze vies co nechces a vies to nahlas povedat . Hlavne to vokalizuj od zaciatku noveho vztahu a vsetko bude fajn .

anonym_fab60a
27. okt 2025

Spoločnosti si úplne ukradnutá a to, či porodíš rovnako. Netrep, že skoro každý chlap chce dieťa. Dnes polovica slobodných chlapov sa ledva postará o seba a žije u svojej mamy v detskej. Keď si túto otázku vyjasníš s potencionálnym partnerom už v zárodku vzťahu, vyselektuješ si vhodných kandidátov. Skôr mám pocit, že toto nie je tvoja jediná trauma v živote , lebo žiješ v dobe, keď je čoraz bežnejšie dieťa nemať- v širokej rodine máme dosť mladých dávno súcich na vydaj a vieme že sa nechystajú mať deti a nikto im nedáva kázania. Ani to s nikým nerozoberajú. Je na tebe, ako veľmi si reči druhých pripúšťaš a aké debaty s nimi vedieš. Takýto výlev som tu už čítala viac krát a možno aj od teba, že? Problém budeš mať aj inde , možno si nevieš nájsť, udržať chlapa, alebo nejaké iné psych.problémy a toto máš takú čarovnú formulku- že na vine všetkému je to, že nechceš deti a spoločnosť to nechápe. Majú to všetci u riti, a rovnako deti to nechce dnes veľa mladých , aj rozvedených, takže hľadaj inde, kde je pes zakopaný.

autor
27. okt 2025
@anonym_fab60a

Spoločnosti si úplne ukradnutá a to, či porodíš rovnako. Netrep, že skoro každý chlap chce dieťa. Dnes polovica slobodných chlapov sa ledva postará o seba a žije u svojej mamy v detskej. Keď si túto otázku vyjasníš s potencionálnym partnerom už v zárodku vzťahu, vyselektuješ si vhodných kandidátov. Skôr mám pocit, že toto nie je tvoja jediná trauma v živote , lebo žiješ v dobe, keď je čoraz bežnejšie dieťa nemať- v širokej rodine máme dosť mladých dávno súcich na vydaj a vieme že sa nechystajú mať deti a nikto im nedáva kázania. Ani to s nikým nerozoberajú. Je na tebe, ako veľmi si reči druhých pripúšťaš a aké debaty s nimi vedieš. Takýto výlev som tu už čítala viac krát a možno aj od teba, že? Problém budeš mať aj inde , možno si nevieš nájsť, udržať chlapa, alebo nejaké iné psych.problémy a toto máš takú čarovnú formulku- že na vine všetkému je to, že nechceš deti a spoločnosť to nechápe. Majú to všetci u riti, a rovnako deti to nechce dnes veľa mladých , aj rozvedených, takže hľadaj inde, kde je pes zakopaný.

@anonym_fab60a ja sa tu nesťažujem, len som rozvinula nejakú tému. Bohužiaľ ešte som na konikovy nepísala nič o sebe a už vôbec nie moje traumy lebo žiadne zrejme ani nemám, som dosť flegmatická. Fascinuje ma ako táto téma vyvolala agresiu v niektorých ženách, že čo som si to dovolila.

anonym_fab60a
27. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_fab60a ja sa tu nesťažujem, len som rozvinula nejakú tému. Bohužiaľ ešte som na konikovy nepísala nič o sebe a už vôbec nie moje traumy lebo žiadne zrejme ani nemám, som dosť flegmatická. Fascinuje ma ako táto téma vyvolala agresiu v niektorých ženách, že čo som si to dovolila.

@anonym_autor Rozumiem.Tak sa netráp nad tým, čo druhí.Keď máš jedno, vždy sa ťa nejaký idiot spýta, kedy bude druhé.Keď máš 2 chlapcov,tak do tretice bude dievča, že treba skúšať.Keď máš 4 deti,tak to najmä poza chrbát, že iné nevieš len deti robiť a načo v dnešnej dobe. Je to tvoj život a o plánoch o rodine by som nikomu nikdy nič nehovorila.S úsmevom by som povedala,že je to moja vec a zmenila by som tému.Iba vo vzťahu by som sa na začiatku priznala,ako to cítim a to je všetko.

ivik4
27. okt 2025

Agresiu ???????
Autorka strasne si namyslas 😀
Naozaj si ty a x zien so svojim postojom ze nechcete deti, kazdemu ukradnuta ako prd vo vetre. Nikoho to nezaujima rovnako ako Vas to, ze niekto deti ma. To so ziadnou agresiou nepisem

anonym_4d8bc0
27. okt 2025

@anonym_autor okrem svojho, tiež iné deti nemusím. Môj obdiv majú učitelia a učiteľky v školách a v škôlkach.

autor
27. okt 2025
@ivik4

Agresiu ???????
Autorka strasne si namyslas 😀
Naozaj si ty a x zien so svojim postojom ze nechcete deti, kazdemu ukradnuta ako prd vo vetre. Nikoho to nezaujima rovnako ako Vas to, ze niekto deti ma. To so ziadnou agresiou nepisem

@ivik4 už len z vašej odpovede cítiť, že ste nahnevaná. Nikoho nezaujíma váš názor ani vaše témy čo sem dávate. Ani to koľko ma vaše dieťa rokov 🙂 môže byt či ešte ?

ivik4
27. okt 2025
@anonym_autor

@ivik4 už len z vašej odpovede cítiť, že ste nahnevaná. Nikoho nezaujíma váš názor ani vaše témy čo sem dávate. Ani to koľko ma vaše dieťa rokov 🙂 môže byt či ešte ?

@anonym_autor ja niesom nahnevana pre boha uz sa uvedom ze si cudzi clovek 😀. Nam je naozaj jedno ci mas nula, jedno alebo x deti. Ja osobne cudzie deti ani rada nemam. Naco mam byt nahnevana ? Ja som len v soku ako si jedna osoba dokaze tak strasne namyslat ze to niekoho naozaj realne zaujima alebo trapi. Este nepoviem keby tvoju mamu. Ale cudzich ludi ? Preco 😀😀
Nie ani moje dieta nikoho nezaujima, malo by ? Ja nezijem v ruzovej bublinke ale v realite

mandzula
27. okt 2025

Nechces, nemaj, ovela horsie je nechciet a nechat sa do toho dotlacit. Ked sa ta na to niekto pyta, odpovedaj priamo "lebo nechcem", na otazku preco "lebo som sa tak rozhodla". Aj tak to realne nikoho nezaujima. Maju to tak mnohe, no nepriznaju to, lebo sa boja odsudenia spolocnosti a to je pre ne viac ako ich potreby.

anonym_e8c556
27. okt 2025

Si príliš precitlivelá, v podstate je okoliu tvoj postoj ľahostajný, a ak aj niekto formálne o tom prehodí poznámku, zrejme to je len predstieraný údiv, nie úprimný záujem o tvoje dôvody.

anonym_77a11e
27. okt 2025

Mne je jedno kto chce nechce deti
Ale všeobecne,ženy sú málo odolne ,pomaly všetko im lezie na nervy a máločo znesú
Neviem čím to je,co sa tak zmenilo
Toľko banalit im vadí, nič sa im nechce, háklivé
Nepíšem to v zlom,no som názoru, že ženy sú väčšie šikulky
Vedia robiť vela veci naraz, selektovať a miliarda vyhod a vlôh
A nie ako chlapi co frflu na všetko 🙂
Preto troška nerozumiem ako veľmi niekomu lezú cudzie deti na nervy
Odídem,nevsimam si,selektujem a nie nervovat sa nad deťmi čo nie sú ani moje🫣

anonym_39726a
27. okt 2025

@anonym_autor Ja mám svoje dve deti, ale v rodine máme sesternicu, ktorá otvorene hovorila že deti nikdy nechce. My to samozrejme akceptujeme, je aj vydatá a spolu s manželom sú jednoducho takto nastavený. Nemusíš mať preto výčitky ani nič podobné , ja tomu úplne rozumiem, každý to máme inak. Ale čo sa týka celkovo spoločnosti, myslím že to je presne ako píšeš tlak a nepochopenie na život bez detí.

oceanahory
27. okt 2025

@anonym_autor Stale si myslim, ze clovek, ktory takto "hlasno" potrebuje riesit svoju averziu voci niecomu, tak sam nie je vyrovnany so svojim zivotom a to je uplne jedno, ci niekto potrebuje rozoberat, ci je zmyslom zivota dieta nemat alebo ho mat alebo ci sa rozhodne clovek byt napr. veganom, ci jest 90% iba maso....jednoducho clovek, ktory je vyrovnany so svojim rozhodnutim, nema vobec potrebu riesit a rozoberat svoju pravdu a takto sa ubezpecovat o tom, ze sa rozhodol spravne. Ono neverim, ze to je jedina vec v tvojom zivote, ktora vzbudzuje v ludoch nejake otazky...ludia su rozni 🤷. Mna sa casto pytaju na to, preco mi maso velmi nechuti, ci sa nebojim zdravotnych problemov a podobne...nikdy by ma ale nenapadlo pohorsovat sa nad tymto a mysliet si, ze sa ma na to pytaju preto, ze si myslia, ze som nejaka cudna, ci vadna, ci ma chu presvedcit o opaku...ano, mozno je to pre nich nepochopitelne, ale je to vacsinou iba zaujem o iny pohlad, vyjadrenie ich nazora na danu vec, ale nejako inak ich to netrapi a je im vlastne uplne jedno, ako sa ja stravujem 😁. Kazdy ma priestor vyjadrit svoj nazor, to ze si vztahovacna, co sa tejto temy tyka iba svedci o tom, ze vo vnutri nejako nie si vyrovnana so svojim "zivotnym stastim" a stale si potrebujes aj takymto sposobom nieco dokazovat....a to je uplne jedno, ci chces, ci nechces deti. Drzim palce, aby si nasla svoj vnutorny pokoj, az potom ta prestanu trapit taketo uvahy.

anonym_134891
27. okt 2025

@anonym_autor tiež nemám rada deti, nikdy som po nich netúžila, no stalo sa, narodila sa mi dcérka, popravde cele tehotenstvo nič (nemám jedinú fotku s bruchom, prišlo mi to nechutne) ani tesne po pôrode nič…až na druhý tretí deň som ju začala milovať a som rada že sa to stalo tak ako sa stalo.. teraz kľudne aj ďalšie dve 😀

dadis
27. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chatgpt?

anonym_9bfd53
27. okt 2025

@anonym_autor áno mám podobný postoj a skúsenosti ako ty

alenka58
27. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pokiaľ deťom neubližuješ a taktiež tí čo nemajú radi zvieratká pokiaľ im neubližujú tak je to v pohode je to tvoja vec - moja suseda naproti vykrikuje na deti lebo sa viaceré hrajú pred domom, lebo jej to vadí, ona nemá rada ani deti ani zvieratá, ale viac menej ju všetci ignorujú

autor
27. okt 2025
@ivik4

@anonym_autor ja niesom nahnevana pre boha uz sa uvedom ze si cudzi clovek 😀. Nam je naozaj jedno ci mas nula, jedno alebo x deti. Ja osobne cudzie deti ani rada nemam. Naco mam byt nahnevana ? Ja som len v soku ako si jedna osoba dokaze tak strasne namyslat ze to niekoho naozaj realne zaujima alebo trapi. Este nepoviem keby tvoju mamu. Ale cudzich ludi ? Preco 😀😀
Nie ani moje dieta nikoho nezaujima, malo by ? Ja nezijem v ruzovej bublinke ale v realite

@ivik4 Ale tým pádom, keď rozprávaš ako nikoho nezaujíma moja téma. Tak nikoho nezaujíma ani tvoja a tým pádom nikoho nezaujíma žiadna téma na modrom končili tak potom na čo existuje vstane modrý konik, keď nikoho nezaujíma nikoho téma ? 😂 A keďže vravíš, že teda nikoho nezaujíma tvoje dieťa tak prečo ho tu zverejňuješ však je to predsa tvoje súkromie nie? Či to len kvôli sebe? A za ďalšie, keď ta táto diskusia nezaujíma tak prečo si ju vôbec otvárala a komentovala.

jana_eyre_2
27. okt 2025

Je veľmi veľa ľudí ktorí deti radi nemajú, vyslovene sa im priečia, poznám takých viac ľudí.. a poznám aj takých ktorí si vyslovene neželajú deti, aj muzov, aj ženy.. väčšina z nich sú zadaní a majú to nastavené rovnako..

Hoci takých ľudí chápem a rešpektujem, priznám sa že premna je to úplne iný svet.. o deti som sa milovala starať už ako dieťa, každé malé bábo som na ihrisku chcela opatrovať, túžila som po mladšom súrodencovi a keď moja najstaršia sestra oznámila že čaká bábo (ja som mala 8r) bola som najšťastnejšia na svete.. celý môj život sa točil okolo detí a keď sa mi narodili vlastne tak som bola konečne úplná.. ale mnoho ľudí to tak nemá a niektorí ľudia majú deti len preto, že to tak "má byť".. ale myslím že dnes spolocnost má čoraz viac ľudí ktorí takto s deťmi žiť nechcú a čoraz viac ľudí to akceptuje.. len treba byť asertivny, nebrať si osobne ak to niekto vidí inak..

oblecenie99
27. okt 2025

@anonym_autor Minule som narazila na takú FB skupinu, síce maďarsku, ktorá sa nazývala "Bezdetná zóna" či tak nejak. Mierne ma zaujala, a teda sa tam riešila - prekvapujúco - bezdetnosť, ze to je ale super a fajn. Mám tušáka, že takéto skupiny budú aj slovenské, môžeš hľadať, nájdeš tam viac pochopenia či čo vlastne riešiš.
Pozri, ja zase nemusím veľmi psov. Nie že ich neznášam, len proste nemusím, nechápem, prečo ich treba doslova obslúžiť v kaviarni, prečo ich musia mať ľudia v meste a v byte, ideálne aj dvoch a väčšie plemená, prečo ich ľudia berú na úroveň deti a usporadúvajú im narodeninové oslavy s tortou aj s Happy birthday, prečo musím myšičkovat medzi ich výkalmi, akurát predvčerom som jedno psie hovno musela umývať z kolies kočíka, super zážitok. Asi si vyhladam dog friendly skupinu, kde začnem filozofovať o mojom postoji ku psom. Však kde inde, keď nie tam?