Nemáte výčitky svedomia, že vás živí muž?
nemate vycitky svedomia ze vas zivi muz?
takto, ja nemozem pracovat, liecim sa , ale mam hrozne vycitky ze nepracujem a ze cela tarcha je na muzovi. ako mam prepnut hlavu ze proste to tak je?
cely zivot som robila a zrazu toto, je to uz par mesiacov. snazim sa najst pracu aspon na doma, 0 bodov. nevladzem s mojou hlavou. co mam robit. ja nechcem aby nas zivil muz.
je moje myslenie normalne?
staram sa o 1 dieta. ucim sa s nim, je navarene upratane oprane.
aj tak ma zoziera tichy hlas si zneuzivacka.
lekarka mi dala len dake lachke lieky na ukludnenie.
ja sa samej sebe hnusim predtym som makala, a teraz som padla na dno. :(
Nezvladam to uplne dobre, ale robim co mozem. No nebola som v tranze, jem, pijem, nebola som v soku lebo sme vedeli ze to pride. No ona velmi chcela zit a proste uz nemohla. A o to je to tazsie. Som velmi smutna, myslim na nu stale, premyslam co by mohlo byt inak, rekapitulujem svoj zivot, jej zivot… potrebujem s tym vela pracovat, no mam svoje deti a muza ktori ma potrebuju, zivot musi ist dalej…
@liv1 presne , ja som zacala velmi uvazovat nad zivotom...
@anonym_autor do živnosti by som momentálne nešla. Budú sa sprísňovať pravidlá a už sa to v malom nevyplatí.
Ak si v paneláku, nepremýšľala si nad kúpou záhradky? Alebo nájmom na zeleninu? Môžeš potom zavarat, sušiť si to, do mrazaka na zimu, sirupy, lekvare. Dosť tým človek ušetrí. Keď som to teraz preratavala dôkladne (predtým som nezaratala koreniny alebo zeleninu v mrazáku, či huby) tak mesačne dám za 320€ potravín do domácnosti. Vrátane mäsa a vajec. Bez toho asi 190€. Čo je aj tak podľa mňa veľmi dobre. Lebo popri tom stíham tie deti a zvyšok. A tiež vieme čo jeme. Viem, že v lekvári mám len cukor a ovocie. Viem, že zeleninu mám bio. Menej konzervantov, viac zdravia. A za mňa je ten pobyt v prírode kľúčový pre nedepkovanie. Zavretí v paneláku by ma to tiež nenaplnalo. Ale záhrada vonku prechádzky, kamarátka. Ani tých kamarátok nemusí byť veľa, stačí jedna dve také, s ktorými sa môžeš porozprávať o hocičom a snažia sa si navzájom pomôcť. Ja mám iba dve kamarátky. Ale to mi úplne stačí. Potom rodina.
@anonym_70ece1 riesim sa prestahovat do domu so zahradou, myslim ze mi tato zivotna zmena pomoze. len aktualne este musim pockat. urcite mi pomoze si zamestnat hlavu mysel telo. okolo doma je viac roboty nez v byte.
U nás to je naopak, môj bude do konca roka na PN, nemá malú ale necítime sa ani jeden trápne ze hlavný živitel som ja,,,, si roboty ho nepustím km nebude mať vyriešené zdravie,, jeho výplata mi nenahradí otca deti a manžela ❤️
U nás to je naopak, môj bude do konca roka na PN, nemá malú ale necítime sa ani jeden trápne ze hlavný živitel som ja,,,, si roboty ho nepustím km nebude mať vyriešené zdravie,, jeho výplata mi nenahradí otca deti a manžela ❤️
@zuzulka558 prajem skore uzdravenie
@zuzulka558 prajem skore uzdravenie
@anonym_autor aj tebe, daj sa dokopy nevycitaj si nič,, nikdy nevieš ako sa to môže zvrtnut 🤷♀️ píšem tým o sebe,, stačil jeden výber znamienka a všetko je inak
@anonym_autor aj tebe, daj sa dokopy nevycitaj si nič,, nikdy nevieš ako sa to môže zvrtnut 🤷♀️ píšem tým o sebe,, stačil jeden výber znamienka a všetko je inak
@zuzulka558 vazne? :( snad to mas uz v poriadku. mam hrozny strach z chorob. mala si dake podozive znamienko ci preco si si dala vybrat
@zuzulka558 vazne? :( snad to mas uz v poriadku. mam hrozny strach z chorob. mala si dake podozive znamienko ci preco si si dala vybrat
@anonym_autor ja nie ale manžel 😁 no ja som optimista mňa nevie zatiaľ nič zlomiť ani toto,, neboj sa chorôb, u neho bolo lepšie nezaujímat sa co na operačke ho čaká ako vedieť a báť sa,, teraz už leží doma a caka už len na vyberanie štichov a kontrolu,,, dorezany je dosť ,, vzdy je to o psychike a ty ju máš asi rozhádzanu keď riešiš takéto malickosti
@anonym_autor poznám ten pocit, tiež som bola na tom podobne. Ukludnilo sa to až, keď som sa dostala z depresií a úzkosti a našla prácu. Nezvykla som si na ten pocit, že ma niekto živí. Aj napriek tomu že som sa starala o dieťa a domácnosť, akokeby to bola samozrejmosť.
@anonym_autor ja nie ale manžel 😁 no ja som optimista mňa nevie zatiaľ nič zlomiť ani toto,, neboj sa chorôb, u neho bolo lepšie nezaujímat sa co na operačke ho čaká ako vedieť a báť sa,, teraz už leží doma a caka už len na vyberanie štichov a kontrolu,,, dorezany je dosť ,, vzdy je to o psychike a ty ju máš asi rozhádzanu keď riešiš takéto malickosti
@zuzulka558 neriesim malickosti. praveze vobec neriesim.
@anonym_autor poznám ten pocit, tiež som bola na tom podobne. Ukludnilo sa to až, keď som sa dostala z depresií a úzkosti a našla prácu. Nezvykla som si na ten pocit, že ma niekto živí. Aj napriek tomu že som sa starala o dieťa a domácnosť, akokeby to bola samozrejmosť.
@endzi83 mne nepomohlo ze nam v praci zatvorili firmu. rada som tam chodila. teraz hladam pracu aspon na par dni. zatial nic.
@anonym_autor za mňa to bolo ťažké dlhé obdobie. Snáď si čoskoro niečo nájdeš aj Ti to zdravie dovolí 🍀
@endzi83 ako dlho si bola bez prace a dakujem ti
Ale prestan.. A ako ziju u moslimov?? Moj. Mamzel moslim by mi ani len nedovolil pracovat. Je to urazka a hanba muza ak zena pracuje. Len ho nechaj
Nech robi. Na to je chlap. Chlapa nikdy nelutuj. Radsej sa daj dokooy zdravitne lebo vyzera ze si klbko nervov iba..
Vies ako mne je super doma mam avoje konick a pod. Aneriesim. Ved muz sa ma starat o zrnu nie zena o muza. A tiez som moslimka uz btw je to chlapska povinnost. To iba u nas v europe ame uz zabudli, ze muz je vzdy ten lovec kt. Ma poskytnut vsetko zene a nie opacne. Preber sa
Nechceš nahodou kontakt na nejaku zivotnu koucku? Moja kamoska by ti mozno pomohla. Ved si na zosypanie. Ked citam tvoje riadky, ide na mna panika normalnr.
Ale prestan.. A ako ziju u moslimov?? Moj. Mamzel moslim by mi ani len nedovolil pracovat. Je to urazka a hanba muza ak zena pracuje. Len ho nechaj
Nech robi. Na to je chlap. Chlapa nikdy nelutuj. Radsej sa daj dokooy zdravitne lebo vyzera ze si klbko nervov iba..
Vies ako mne je super doma mam avoje konick a pod. Aneriesim. Ved muz sa ma starat o zrnu nie zena o muza. A tiez som moslimka uz btw je to chlapska povinnost. To iba u nas v europe ame uz zabudli, ze muz je vzdy ten lovec kt. Ma poskytnut vsetko zene a nie opacne. Preber sa
@anonym_3dd2c6 to som nevedela.
Nechceš nahodou kontakt na nejaku zivotnu koucku? Moja kamoska by ti mozno pomohla. Ved si na zosypanie. Ked citam tvoje riadky, ide na mna panika normalnr.
@yasina a moja lekarka tvrdi ze to je normalne, kazdy den takto zijem, prezivam
Ahoj, tiež pracujem odkedy sa dalo. Od mladosti som mávala triasky. Take zachvatove. Nikto nič neriešil. Bola mi v 30 diagnostikovaná tetania. V 33 som mala vyhorenie a bola som 3 mesiace doma. Áno, sú aj také šťavy. Depresia je sviňa. Skús požiadať o invalidný. Potrebuješ si nájsť svoj priestor, niečo pozitívne. Kto nezáživná depresie, nevie čo to je. Držím palce
Tiež som zopár rokov bola doma, nie pre zdravie, ale v mieste bydliska nebola práca. Chodiť mimo pri malých deťoch sa nedalo.
Nič netrvá večne, a už som v pracovnom kolotoči.
Vychutnala som si to.. lenosila, bola gazdiná, matka na plný úväzok, čítala som knihy, robila som si čo som chcela - je to na nezaplatenie. Každý občas potrebuje vypadnúť z pracovného kolotoča. Ber to ako čas, kedy nabijas baterky 😉. Skús doma cvičiť, relaxovať, rob niečo na čo si nemala čas počas práce.
Ak máte vyvážený a zdravý vzťah, tak je to ok. Žiadne výčitky. Možno ťa práve tvoje dieťa potrebuje naplno ;)
Sú ženy čo nerobia a pustia peniaze dolu vodou, nestarajú sa o deti, majú bordel a nemajú žiadne výčitky. Držím prsty. ;)
Tiež som zopár rokov bola doma, nie pre zdravie, ale v mieste bydliska nebola práca. Chodiť mimo pri malých deťoch sa nedalo.
Nič netrvá večne, a už som v pracovnom kolotoči.
Vychutnala som si to.. lenosila, bola gazdiná, matka na plný úväzok, čítala som knihy, robila som si čo som chcela - je to na nezaplatenie. Každý občas potrebuje vypadnúť z pracovného kolotoča. Ber to ako čas, kedy nabijas baterky 😉. Skús doma cvičiť, relaxovať, rob niečo na čo si nemala čas počas práce.
Ak máte vyvážený a zdravý vzťah, tak je to ok. Žiadne výčitky. Možno ťa práve tvoje dieťa potrebuje naplno ;)
Sú ženy čo nerobia a pustia peniaze dolu vodou, nestarajú sa o deti, majú bordel a nemajú žiadne výčitky. Držím prsty. ;)
@sarafortuna asi fakt som zacyklena v mysleni svokra mi vycita ze som doma ..vsak len jej synacik maka a ja nic nerobim, vzdy sa ma namiesto pozdravu pyta ze ci uz robim. deprimuje ma to
@anonym_autor Každý chvíľku ťahá pílku…Uvoľni sa, daj sa do poriadku. Určite príde čas, kedy budeš naopak ty oporou pre svojho muža.
@sarafortuna asi fakt som zacyklena v mysleni svokra mi vycita ze som doma ..vsak len jej synacik maka a ja nic nerobim, vzdy sa ma namiesto pozdravu pyta ze ci uz robim. deprimuje ma to
@anonym_autor tak to je riadna kravokoza 😁
@doriiis dakujem ja sa liecim aj na depresie ale to je dlha kapitola lekarka v nicom nevidi problem. mna to ubija.
@anonym_autor mila autorka, nechce sa mi citat odpovede zien, ale u nas je opacne garde. Manzel ochorel a ja tento cely rok to taham sama. Vdaka Bohu zarobim pre obidvoch. Nikdy som mu to nevycitala, nikdy som ho nebrala ako prizivnika. Tesim sa,ze liecba prinasa efekt a on sa sice pomaly,ale zlepsuje.
No a kedze toho bolo na mna fakt dost, zosypala som sa...zablokovana chrbtica, vysoky tlak,tetania,uzkostne stavy, nespavost. Cize riesim aj seba...hlavne kvoli nespavosti a uzkostiam som bola u psychiatra. Mam AD,lieky na spanie..ale to moj problem nevyriesilo. Psychiater predpise lieky,ak nefunguju da ine,pripadne zvysi davku. Ale! Nema cas rozoberat tvoje problemy,nema cas dokladne ta vypocut, naucit ta rozne techniky,ktore ti mozu ulahcit prezivanie. V tom ti pomoze dobry psycholog...ak mozem poradit, toto by ti naozaj vyrazne pomohlo.
@anonym_autor nie, nemala som výčitky, keď som bola bez prace. Pokiaľ ma muž chrbtovú kosť, vidí, že sa trápim, prácu hľadám, tak ma maximálne psychicky podporuje. Nedovolí mi, aby som mala výčitky.
@anonym_autor nie, nemala som výčitky, keď som bola bez prace. Pokiaľ ma muž chrbtovú kosť, vidí, že sa trápim, prácu hľadám, tak ma maximálne psychicky podporuje. Nedovolí mi, aby som mala výčitky.
@zajinkakoni hladam uz par mesiacov a nic :( cez leto hlavne studentov chceli
@anonym_70ece1 chcela som ist skoda ze mi terajsia vlada skazila moje sny.
@anonym_autor problem je len tvoja chora psychika, je to ovela horsie ochorenie, ako zlomena noha, chripka... lebo ak to neni spravne liecene, tak sa to len zhorsuje a nedokazes normalne zit. Depresia, vypadky pamati, casty plac.. vsetko toto ma jedno spolocne. Psychika neni v poriadku a je naozaj jedno, ci budes chodit do prirody, pracovat, alebo hocico ine. Psychika a hlavne tak poznacena, ako tvoja, sa sama nevylieci. V prvom rade zmen psychiatra a mente lieky kym ti nebude lepsie a lepsie. Hovor mu uplne vsetko co sa s tebou deje, lebo aj veci co by ta vobec nenapadli mozu byt priznakom chorej psychiky. Najdi si aj psychologa, ak budes mat lepsieho a spravneho psychiatra, tak on ti aj poradi nejakeho psychologa, lebo bude poznat tvoje stavy. Nepisem to len tak, tiez som skoro skolabovala po narocnych par rokoch, stale castejsie panicke ataky, depresia (co mi objasnil az psychiater), vypadky pamate, stavy, kedy nebolo pre mozne ovladat svoje telo, placliva.. uz som nedokazala ist ani na nakup bez toho, aby som nedostala panicky atak. Chodím ku nemu vyse dvoch rokov, nehovorím, mam aj tazsie chvilky, ale inak sa citim velmi dobre. Dokazem normalne zit, pracovať , tesit sa.. Urcite ries cim skor, ver mi, dobry vyber AD je ten spravny krok. My sme menili hadam aj 4-5 krat uz lieky, kym sme prisli k tym spravnym pre mna. Za muza bud vdacna a nic si nevycitaj, bud rada, ze sa mozes takto sustredit na svoje zdravie a mas v muzovi oporu. Ja zijem sama s dcerou uz 10 rokov, cize ide riesim. Musim. Aj ty musis a len na to sa zameraj. Teraz si ty prvorada, ked budes v poriadku ty, bude aj rodina. Vela sil prajem.
@denkabemommy ja viem ale preco mi hovoria hlasy v hlave ze som zneuzivacka beriem aj ad a mna nebavi necinna byt ale neviem najst pracu na doma, preco ma nenaplna ze sa staram o dieta, o domacnost? ja tomu nerozumiem, cely zivot od 15 rokov makam. a v 40tke padnem na dno. nechapem.
@anonym_autor myslím si, že žena v domácnosti sa nadrie dosť, aj starostlivosť o dieťa a venovanie sa mu dá zabrať, raz ti bude vďačné že si mala na neho čas a budete mať pekný vzťah. Nemáš mať prečo výčitky. V manželstve nie ste dvaja cudzí ľudia, tvoríte rodinu a nemôžeš sa na to pozerať tak ako keby ťa živil cudzí.
@anonym_autor problem je len tvoja chora psychika, je to ovela horsie ochorenie, ako zlomena noha, chripka... lebo ak to neni spravne liecene, tak sa to len zhorsuje a nedokazes normalne zit. Depresia, vypadky pamati, casty plac.. vsetko toto ma jedno spolocne. Psychika neni v poriadku a je naozaj jedno, ci budes chodit do prirody, pracovat, alebo hocico ine. Psychika a hlavne tak poznacena, ako tvoja, sa sama nevylieci. V prvom rade zmen psychiatra a mente lieky kym ti nebude lepsie a lepsie. Hovor mu uplne vsetko co sa s tebou deje, lebo aj veci co by ta vobec nenapadli mozu byt priznakom chorej psychiky. Najdi si aj psychologa, ak budes mat lepsieho a spravneho psychiatra, tak on ti aj poradi nejakeho psychologa, lebo bude poznat tvoje stavy. Nepisem to len tak, tiez som skoro skolabovala po narocnych par rokoch, stale castejsie panicke ataky, depresia (co mi objasnil az psychiater), vypadky pamate, stavy, kedy nebolo pre mozne ovladat svoje telo, placliva.. uz som nedokazala ist ani na nakup bez toho, aby som nedostala panicky atak. Chodím ku nemu vyse dvoch rokov, nehovorím, mam aj tazsie chvilky, ale inak sa citim velmi dobre. Dokazem normalne zit, pracovať , tesit sa.. Urcite ries cim skor, ver mi, dobry vyber AD je ten spravny krok. My sme menili hadam aj 4-5 krat uz lieky, kym sme prisli k tym spravnym pre mna. Za muza bud vdacna a nic si nevycitaj, bud rada, ze sa mozes takto sustredit na svoje zdravie a mas v muzovi oporu. Ja zijem sama s dcerou uz 10 rokov, cize ide riesim. Musim. Aj ty musis a len na to sa zameraj. Teraz si ty prvorada, ked budes v poriadku ty, bude aj rodina. Vela sil prajem.
@luizina vam velmi caste vypadky. velmi caste. hlavne kratkodoba pamat. nepamatam si co som vcera robila. :( dakujem ti idem menit psychiatra zjavne. je na case lebo jeho liecba mi zjavne nepomaha. ja pracovat chcem ale ako, ked sa citim ze som chora? podlomena? ze sa rozplacem pri vsetkom? nedokazem normalne fungovat uz v praci predtym som bola na smiech lebo som 100x kontrolovala vsetko, mam OCD a toto v zazname nemame, ale ved nik ma nezamestna ked zisti ze stale lomcujem kluckou dvermi suflikom. teraz som mala pracu ale uz som im liezla na nervy s tymto ale co mam robit?