icon

Prečo ľudia nerešpektujú rozhodnutie nepiť alkohol?

26. nov 2025

Dobrý večer.

Dnes som bola na oslave a ponúkali mi alkohol. Povedala som, že nepijem. Spýtali sa prečo, veď si dospelá (mám 27). Ja že mi to nechutí a proste nechcem. Začali, že len si daj, na tú chuť si treba zvyknúť. Už ma to začínalo iritovať a naposledy som povedala nie.
Možno to bolo nezdvorilé, ale nechcem ani kvapku. Nezáleží, či je to svadba, narodeniny, krstiny alebo niečo iné. Prečo to ľudia nevedia rešpektovať?

Nepijem preto, lebo mi to nechutí, lebo proste nechcem, a aj preto, lebo mám strach zo straty sebakontroly. Desí ma predstava, že nad sebou nebudem mať plnú kontrolu. Nemám žiadnu traumu, ani nič také. Rozhodla som sa tak a je mi smutno z toho, že to ľudia nerešpektujú.

Strana
z3
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_140b58
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova na štúdium umenia musis mat talent a tvorivosť, byť originálny. Nemusíš byť extra inteligentný. Samé perly tu píšeš.

anonym_394a08
28. nov 2025
@anonym_140b58

@viktoriakrajnakova to čo je za názor? To absolútne nie je pravda. Cvičená opica si možno tak ty, a ani nie cvičená. Medicína je najťažšia škola. A nejaká opica či somár ju ani nezvládne.

@anonym_140b58 vôbec ju nerieš, mrkni na jej uletené názory v iných témach a budeš v obraze. Ja som sa tiež neskoro spamätala, že tento nick znamená kravinu za kravinou. Snažila sa tu urobiť si reklamu na svoju knihu, ale nevydalo, tak sa aspoň snaží rozdávať rozumy. Podľa mňa ju jej okolie nemá silu počúvať, tak sa realizuje tu. A porovnávať štúdium medicíny a umenia radšej ani nekomentujem. Ako som písala, máme v roidne viacerých lekárov, študovali v zajhraničí, časť v Brne, časť v USA a zhodou okolností aj absolventku Dejín umena na KU v Prahe, ale porovnáva neporovnateľné.

yoginka231
28. nov 2025

Byt jasnejšia a asertivnejšia. Ja nepijem 5 rokov a vždy pošlem do zadku každeho kto toto skúša. Už sa boja haha.

martin96321
1. dec 2025

@anonym_autor To je take slovenske. Abstinentovi aspon poldeci nanitit, vegetarianovi aspon platok sunky a zidovi alebo moslimovi aspon trochu bravcoveho primiesat. Ja nepijem, vsetci to respektuju a nedzubu do mna,lebo si to nenecham. Podpichovali ma aj v praci,ze som mal narodeniny a ani flasku som im nepriniesol. Tak som na druhy den doniesol flasku sirupu. ))) A bolo vystarane

Strana
z3