icon

Prečo máte deti, keď viete, že sa budú trápiť?

22. okt 2025

A to sa teda budu. Hlavne ak nemate dobre zazemie. Sikany v skole, zdravotne problemy, partnerske sklamania, nakladny zivot a ucty, hypoteky, praca 40-50 rokov ako otroci, zomru im blizki, budu mat bolesti a nedajboh zdedia vase geneticke ochorenia. Nechcem tymto rypat, len sa zamyslam, preco vlastne mat deti do takehoto sveta plneho trapenia? Aby cestovali, videli peknu prirodu, zaplavali si, zasexovali, opili sa, skusili zivot? Vacsina zivota je otrocina a povinnosti, trapenie, sklamania. Hlavne prosim nepiste, kto ma doopatruje na stare kolena, kto ka bude navstevovatz budem sama, to je za mna sebeckost level 10000000

autor
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@doriiis no predsa to, co ty, povysujem sa nad druhych ludi, ze zivot je taky, aky si ja urobim, ocividne som lepsia ako ti neschopni chudaci, ktori nesli ani na vysoku skolu, pretoze ja nepoznam hlad, ani fyzicke postihnutie. Lahko sa mi studovalo s plnym zaludkom, nikdy som nemusela riesit vozik, barle, vodiaceho psa, nacuvaci pristroj .... To preto lebo taky zivot si robim, a ostatni co maju postihnutia, menej penazi a horsie vzdelanie, si za to mozu urcite sami. sami si to urobili.

@anonym_3adde0 👍 Ano my co sa na nas rodicia vysrali od malicka a musime si hradit desattisicove liecby a driet s podlomenym zdravim sme si spravili sami to, ze nemame ani byt ani dom, ze si nemame kde dat veci v garsonke, podaktori byvame len v jednej izbe v prenajme, lebo na viac nemame a stihli sme pre to, ze nemame za co kupit jedlo. To je SEN

simona20201309
22. okt 2025
@anonym_autor

@simona20201309 Jasne, lebo vstavat denne v extremnom strese, ci ti zoberu byvanie ked ochories a ako potiahnes vysoku pozicku na liecby, to je uplne eno nuno zivot.

@anonym_autor sebalutost ešte nikdy nikomu nepomohla. Zato ze ty máš nejake problémy tak sú všetci blázni keď chcú mať deti. Úžasná logika. Ty si ich nerob ale o ostatných sa láskavo nestaraj

doriiis
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@doriiis no predsa to, co ty, povysujem sa nad druhych ludi, ze zivot je taky, aky si ja urobim, ocividne som lepsia ako ti neschopni chudaci, ktori nesli ani na vysoku skolu, pretoze ja nepoznam hlad, ani fyzicke postihnutie. Lahko sa mi studovalo s plnym zaludkom, nikdy som nemusela riesit vozik, barle, vodiaceho psa, nacuvaci pristroj .... To preto lebo taky zivot si robim, a ostatni co maju postihnutia, menej penazi a horsie vzdelanie, si za to mozu urcite sami. sami si to urobili.

@anonym_3adde0 ... Zaujímavé. Vysokú školu nemám ani ja a poznám postihnutých ľudí, čo majú lepší a pozitívnejší postoj k životu ako ty napríklad. Takže, čím to bude?

anonym_3adde0
22. okt 2025

@anonym_autor

anonym_ce5fe4
22. okt 2025
@anonym_autor

@simona20201309 Jasne, lebo vstavat denne v extremnom strese, ci ti zoberu byvanie ked ochories a ako potiahnes vysoku pozicku na liecby, to je uplne eno nuno zivot.

@anonym_autor môžeš mať psychológa aj zadarmo.Kazdy má nejaké trápenie čo ťa bolí a trápi?

petamich
22. okt 2025

Tvojou logikou som mala mat velmi smutny zivot, som podla tvojich (i)logickych argumentov bola na taky predurcena 🙂 kedze moja matka bola 16-rocna dievcina, na ktoru sa partner vykaslal a mali sme to v zivote sakra tazke a prave preto som si povedala, ze pre seba a svoje dieta chcem iny zivot a aj ho mame, mame pekny zivot, mam normalneho manzela (lebo som si nezobrala prveho co na mna zmurkol), mam pracu, ktora ma bavi a naplna a otrocim v nej dobrovolne a aj vdaka nej bude mat moje dieta lepsi start do zivota ako som mala ja a snad si uz potom ten zivot nejako bude zit, viac ci menej spokojne, ja ho mozem skusit smerovat a podporovat ale bude to uz na nom, vzor mu verim davame dobry.

Ano su ludia, ktori to maju objektivne tazke, nemaju to stastie, ze maju rodinu, partnera, pracu, zdrave dieta a napriek tomu sa na svet nepozeraju ako ty....co je obdivuhodne.

Ja som ale asi obycajny clovek a kazdy den mam dovod, pre ktory si poviem, ze som rada ze tu som.

Mrzi ma autorka, ze bud tvoj pohlad na svet alebo veci, ktore sa ti v zivote udiali sposobili, ze sa na zivot pozeras takto. Velki smutne citat tvoje komentare...

autor
22. okt 2025
@simona20201309

@anonym_autor sebalutost ešte nikdy nikomu nepomohla. Zato ze ty máš nejake problémy tak sú všetci blázni keď chcú mať deti. Úžasná logika. Ty si ich nerob ale o ostatných sa láskavo nestaraj

@simona20201309 Vsak si ich sprav, mozno sa ti raz podakuju za to, ako musia zit ako otroci spolocnosti a znasat extremne tlaky a psychicke pady ked ich partneri budu podvadzat, zneuzivat, tyrat, sikanovat ich v skole, v praci, ked budu v bolestiach zit s ochorenim, preco by nie, tvarme sa, aky je zivot super.

anonym_3adde0
22. okt 2025
@tetapetra

@anonym_autor a ty prečo vlastne žiješ?

@tetapetra ak dobre chapem autorku - zije, lebo rodicia nemali zodpovednost a nekupili kondom, nie? to nebude jej vina, ze zije.

anonym_3adde0
22. okt 2025
@anonym_953b06

Aj keď ma mrzí keď sa dospelí alebo nedajboh deti majú zle na tomto svete, autorka je typický "vyciciavač energie". Ja to len čítam zatiaľ a totálne mi to autorkine negovanie zobralo poslednú dobrú dnešnú náladu a energiu.

@anonym_953b06 to ma mrzi. Ja osobne casto niektore temy a prispevky preskocim, lebo viem, ze nemam silu udrzat si moju energiu ak ich precitam, ale ti ludia nie su na vine. oni len zdielaju, ze maju tazkosti... autorka iba pise svoju skusenost. energiu si ty sama nemas dat vziat, to je tvoja zodpovednost voci tvojmu zdraviu. Druhy clovek moze nahlas niekedy zdielat, co tazke prezil. Nemoze za to, ze druhi to nevedia uniest.

autor
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@tetapetra ak dobre chapem autorku - zije, lebo rodicia nemali zodpovednost a nekupili kondom, nie? to nebude jej vina, ze zije.

@anonym_3adde0 Presne tak, a keby som na to mala gule, uz nezijem a taky zivot neprajem nikomu, vlastne okrem toho ze ma na tento svet vyvrhli sa o nic ani jeden odvtedy nepostarali. Nechali ma napospas osudu

tatiana288
22. okt 2025

Expecto Patronum! Ty dementor jeden.

anonym_3adde0
Odpoveď bola odstránená
anonym_3adde0
22. okt 2025
@tatiana288

Expecto Patronum! Ty dementor jeden.

@tatiana288 dementor je depresia. nie clovek. clovek s traumou ako autorka je skor Hagrid v Azkabane. ked nemas sucit, aspon nesir krutost k trpiacim.

simona20201309
22. okt 2025
@anonym_autor

@simona20201309 Vsak si ich sprav, mozno sa ti raz podakuju za to, ako musia zit ako otroci spolocnosti a znasat extremne tlaky a psychicke pady ked ich partneri budu podvadzat, zneuzivat, tyrat, sikanovat ich v skole, v praci, ked budu v bolestiach zit s ochorenim, preco by nie, tvarme sa, aky je zivot super.

@anonym_autor ty si čakala ze život bude gombicka? To čo opisujes je život. Život je krásny, ale vie byť aj krutý. Ale o tom to je. Každá ťažká situácia ta robí silnejsim. Po každom páde nasleduje opäť vzostup. Nečakám ze moje dieťa sa nikdy nesklame ani nikdy nepadne na hubu, ale učím ju vstať a ísť ďalej. Ani ku mne nebol život vždy fér, a práve z pádov som sa naučila brat veci s nadhľadom....
Plač ti nepomôže, ani zavist a ani nenávisť.
Ta kopa negativity ta rozozerie za ziva

zuzanita1609
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3adde0 Tak a to je este slaby odvar toho co dokaze sposobit chora narusena rodina dietatu. Beries aj nejake lieky, chodis na terapie? Kto toto neprezil nevie si ani predstavit, minimalne 50% ludi absolutne nemalo mat deti a mnozit sa

@zuzanita1609 Tesilo ma, dobre jedlo, sex, cestovanie, kym som si neuvedomila, ze drhnem a drhnem a aj tak h...o mam, lebo nehnutelnosti stupli extremne, nemam ani na terapie, lebo uz pytaju 50€ za hodinu, nemam ani na liecby co mi treba, lebo stoja tisice. Mozem menovat do aleluja a ked si predstavim driet v bolestiach dalsich 30 rokov do dochodku, ktoreho sa bud nedozijem, alebo nebude a ked bude, nevyzijem z neho, tak mam chut si to hodit.

@anonym_autor Viem že to bude znieť blbo,ale skús pocestovať po miestach, kde ľudia nemajú čo do úst a aj napriek tomu to nevzdávajú a priam sa vedia tešiť z maličkostí. Alebo do vojnových zón,kde ľudia ešte stále majú chuť žiť. Ľuďom asi chýba "preplesk" ,aby si začali uvedomovať,že vlastne majú oveľa viac,len to ešte nevidia cez tie najtmavšie okuliare (opak ružových).

tatiana288
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@tatiana288 dementor je depresia. nie clovek. clovek s traumou ako autorka je skor Hagrid v Azkabane. ked nemas sucit, aspon nesir krutost k trpiacim.

@anonym_3adde0 A čo je súcitné na tvojich trápnych obrázkoch? Vytvorte si súkromnú skupinu, kde sa môžete utápať vo svojich negativizmoch.

autor
22. okt 2025
@simona20201309

@anonym_autor ty si čakala ze život bude gombicka? To čo opisujes je život. Život je krásny, ale vie byť aj krutý. Ale o tom to je. Každá ťažká situácia ta robí silnejsim. Po každom páde nasleduje opäť vzostup. Nečakám ze moje dieťa sa nikdy nesklame ani nikdy nepadne na hubu, ale učím ju vstať a ísť ďalej. Ani ku mne nebol život vždy fér, a práve z pádov som sa naučila brat veci s nadhľadom....
Plač ti nepomôže, ani zavist a ani nenávisť.
Ta kopa negativity ta rozozerie za ziva

@simona20201309 Nie, postrauma ta nerobi silnejsou, naopak, brutalne zle znasas veci, ktore su pre inych bezne. Vystresuje ta hocico a ochories fyzicky, musis byt na liekoch, ktore ti otupuju myslenie tak, ze nedokazes napriklad studovat, zabudas veci, stracas pamat. Nemas ponatia, co je PTSD. Bud vdacna za to.

autor
22. okt 2025
@zuzanita1609

@anonym_autor Viem že to bude znieť blbo,ale skús pocestovať po miestach, kde ľudia nemajú čo do úst a aj napriek tomu to nevzdávajú a priam sa vedia tešiť z maličkostí. Alebo do vojnových zón,kde ľudia ešte stále majú chuť žiť. Ľuďom asi chýba "preplesk" ,aby si začali uvedomovať,že vlastne majú oveľa viac,len to ešte nevidia cez tie najtmavšie okuliare (opak ružových).

@zuzanita1609 Hah na to nemusim cestovat, to som si zazivala roky s mojou rodinkou, ze nebolo co jest, ani teplo, ani strecha nad hlavou na sam koniec. Ja uz mam pocestovane az az

doriiis
22. okt 2025
@anonym_autor

@simona20201309 Nie, postrauma ta nerobi silnejsou, naopak, brutalne zle znasas veci, ktore su pre inych bezne. Vystresuje ta hocico a ochories fyzicky, musis byt na liekoch, ktore ti otupuju myslenie tak, ze nedokazes napriklad studovat, zabudas veci, stracas pamat. Nemas ponatia, co je PTSD. Bud vdacna za to.

@anonym_autor ... Dobre, máš PTSD. Iní nemajú. To je fakt. A teraz čo? Vytváraním akože výčitiek u iných zato, že sú šťastní sa ti uľaví? Bude ti lepšie?

autor
22. okt 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Dobre, máš PTSD. Iní nemajú. To je fakt. A teraz čo? Vytváraním akože výčitiek u iných zato, že sú šťastní sa ti uľaví? Bude ti lepšie?

@doriiis Nerozumies. Pytam sa, na co mat deti, ked takto dopadnu? Kde kto komu dava zaruky, ze sa toto nestane? Je to zodpovedne? Budes pri detoch do konca ich zivota? Zarucis im stastny, pokojny zivot s bezpecnym pristavom doma? NIE.

anonym_953b06
22. okt 2025
@anonym_3adde0

@anonym_953b06 to ma mrzi. Ja osobne casto niektore temy a prispevky preskocim, lebo viem, ze nemam silu udrzat si moju energiu ak ich precitam, ale ti ludia nie su na vine. oni len zdielaju, ze maju tazkosti... autorka iba pise svoju skusenost. energiu si ty sama nemas dat vziat, to je tvoja zodpovednost voci tvojmu zdraviu. Druhy clovek moze nahlas niekedy zdielat, co tazke prezil. Nemoze za to, ze druhi to nevedia uniest.

@anonym_3adde0 áno to je v poriadku že niekto to má v živote ťažšie/ťažké a trebárs sa vyrozprávať/ísť po radu. Ale predstav si osobne takýto rozhovor aký je tu online. Ja by som po 3 minútach odišla. Lebo keď nejaký človek sa snaží udržať druhého nad hladinou, dodať nádej, povzbudiť ho a nasmerovať iný pohľad na život a druhý človek ti všetko ale všetko zneguje, tak ti to reálne energiu zoberie. Ja už s takými dlhodobými vyciciavačmi nie som v kontakte, ja musím šetriť energiu na prácu, domácnosť a 2 ročne dieťa.
Obdivujem ako to robia napr psychológovia

mikadooo
22. okt 2025

@anonym_autor mrzí ma, že sa v svojom živote takto trápiš... Ja mám pekný život 🤷. Aj môj manžel. Tak sme sa rozhodli, že doprajeme aj deťom a bumho, hneď trom. Našťastie sú všetky 3 zdravé a tešia sa, že sú na svete. Netvrdím, že každý deň je prechádzka ružovou záhradou, to nie. Ale vždy sa viem pozbierať, pomindžovať, večer vyložiť nohy a spraviť si peknú chvíľku a zhodnotiť to pekné na dnešnom dni. Držím ti palce, nech to na tomto svete nejak zdarne dokopeš.

doriiis
22. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis Nerozumies. Pytam sa, na co mat deti, ked takto dopadnu? Kde kto komu dava zaruky, ze sa toto nestane? Je to zodpovedne? Budes pri detoch do konca ich zivota? Zarucis im stastny, pokojny zivot s bezpecnym pristavom doma? NIE.

@anonym_autor .... A keď nedopadnu? Budem sa opakovať, ale zato že ty máš taký život ho nemusí mať každý. Život je nefér. Áno. Niekto sa narodil ako dieťa šťasteny, niekto nie.
Tieto tvoje úvahy su také že naozaj. Tak teraz načo žijeme vlastne, keď zajtra môžeme zomrieť? Načo ty píšeš tieto tvoje citové výlevy, keď tým nikomu nepomôžes a tebe lepšie nebude?
Prečo neinvestuje a radšej svoju energiu nato, aby si pomohla sebe?

autor
22. okt 2025
@anonym_953b06

@anonym_3adde0 áno to je v poriadku že niekto to má v živote ťažšie/ťažké a trebárs sa vyrozprávať/ísť po radu. Ale predstav si osobne takýto rozhovor aký je tu online. Ja by som po 3 minútach odišla. Lebo keď nejaký človek sa snaží udržať druhého nad hladinou, dodať nádej, povzbudiť ho a nasmerovať iný pohľad na život a druhý človek ti všetko ale všetko zneguje, tak ti to reálne energiu zoberie. Ja už s takými dlhodobými vyciciavačmi nie som v kontakte, ja musím šetriť energiu na prácu, domácnosť a 2 ročne dieťa.
Obdivujem ako to robia napr psychológovia

@anonym_953b06 A ty si tak naivna, ze si myslis, ze dokazes desiatky rokov utrpenia niekomu zmarit par vetami a potom sa chudatkujes, velkodusne odides, ohhhh neuberaj mi energiu. Hrozne

zuzanita1609
22. okt 2025
@anonym_autor

@zuzanita1609 Hah na to nemusim cestovat, to som si zazivala roky s mojou rodinkou, ze nebolo co jest, ani teplo, ani strecha nad hlavou na sam koniec. Ja uz mam pocestovane az az

@anonym_autor no tak už je to lepšie,nie? Môžeš si dovoliť paušál, písať na net, čiže sa to zlepšilo. Ale mala by si tieto veci komunikovať so svojím lekárom,tu musíš očakávať,že dostaneš nádielku ,iba ak si ten typ, ktorý rád provokuje a rád sa utápa vo svojom negativizme.

anonym_3adde0
22. okt 2025

@anonym_autor vies, ludia a asi castejsie zeny v mnohych krajinach, dost prezivaju od mlada natlak. ak nebudes mat deti, tak si neuspel v zivote, nespoznas skutocne stastie, partner ta nebude chciet, bla, bla, bla, bla

autor
22. okt 2025
@doriiis

@anonym_autor .... A keď nedopadnu? Budem sa opakovať, ale zato že ty máš taký život ho nemusí mať každý. Život je nefér. Áno. Niekto sa narodil ako dieťa šťasteny, niekto nie.
Tieto tvoje úvahy su také že naozaj. Tak teraz načo žijeme vlastne, keď zajtra môžeme zomrieť? Načo ty píšeš tieto tvoje citové výlevy, keď tým nikomu nepomôžes a tebe lepšie nebude?
Prečo neinvestuje a radšej svoju energiu nato, aby si pomohla sebe?

@doriiis A co asi robim dennodenne? Tu bojujem a zbytocne, desiatky rokov, nocne mory, stavy rozne, bolesti, tak sa zamyslam, preco ludia maju deti ked este aj psycholog mi povedal, ze tento svet je plny trapenia.

abbey1
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3adde0 👍 Ano my co sa na nas rodicia vysrali od malicka a musime si hradit desattisicove liecby a driet s podlomenym zdravim sme si spravili sami to, ze nemame ani byt ani dom, ze si nemame kde dat veci v garsonke, podaktori byvame len v jednej izbe v prenajme, lebo na viac nemame a stihli sme pre to, ze nemame za co kupit jedlo. To je SEN

@anonym_autor Akú diagnózu máš, ked si vraj musíš sam hradiť desaťtisíce?

autor
22. okt 2025
@zuzanita1609

@anonym_autor no tak už je to lepšie,nie? Môžeš si dovoliť paušál, písať na net, čiže sa to zlepšilo. Ale mala by si tieto veci komunikovať so svojím lekárom,tu musíš očakávať,že dostaneš nádielku ,iba ak si ten typ, ktorý rád provokuje a rád sa utápa vo svojom negativizme.

@zuzanita1609 Hej, az na to ze denne mam extremny stres z toho, ze ked mi vypovie zdravie uplne skoncim pod mostom. Len taky detail. Vsak beriem lieky, ale co, otupi na chvilu, odnasa si to moja pamat a koordinacia.

autor
22. okt 2025
@abbey1

@anonym_autor Akú diagnózu máš, ked si vraj musíš sam hradiť desaťtisíce?

@abbey1 Taku, peknu, ktoru nepreplaca poistovna, vies? Ani postraty doplatok. Lebo na to neumriem, iba ak psychiku budem mat v p..... z toho ale to ich netrapi. Ze sa to malo riesit odmalicka, ked som prisla po 30 ocapili sa, kde ste boli doteraz? No v pi... snazila som sa prezit v extremne toxickej rodine a neskor robit s chatrnym zdravim aby som vam mohla platit do papulky takze peniazky za to, za co ani nemozem.