Prečo nie som influencer?
Ahojte, zapla som si na youtube dnes ráno popri líčení make up video a tam žena (39) hovorí, že ráno bola na jóge, teraz si dala raňajky, teraz natočí video, poobede si pozrie emaily. Včera bola na kozmetike a cvičiť ( inak matka dvoch detí). A tak sa zamýšľam, že kde dokelu robím chybu? Som matka dvoch detí na ZŠ, pracujem v relatívnej dobrej práci, na dobrej pozícii, nezarábam na pomery regiónu a okolia zle. Ale musím sa obracať každý deň. Práca, deti, krúžky, domácnosť, príprava do práce, prezentácie, zase deti, choroby, lekári, učenie sa s nimi, varenie, upratovanie, manžel ( ktorý pomáha samozrejme).
Ja som rada, ak si tri krát do týždňa zacvičím po večeroch. Nie nechodím cez deň do fitka a na jógu a keď chcem ísť cez deň ku kozmetičke a kaderníčke, musím si zobrať day off, nejakú dovču, sick day alebo niečo podobné. Zrejme niečo robím zle. Keď niekto bol taký šikovný a dokázal si žiť iný život, zariadiť si ho podľa svojho. Ja si nemyslím, že mám nejaký dobrý look na kameru, aný dobrý mikrofonický hlas, ani si nemyslím, že by niekto chcel pozerať na mňa. Som dobrá v tom čo robím, myslím, že to robím dobre a robím to rada, avšak človeka zamrzí, že jednoducho ten život vyzerá roky rovnako a na druhej strane sú tu ľudia, čo ho vedia žiť inak. Teraz nemyslím mamičky na MD/RD, ale normálne pracujúce ženy a pracujúce páry.
Otázka : Tie z vás, ktoré žijete takýto možno svoj sen, ako ste si to zariadili? Čo robíte, že ste pánom svojho času a ste tak flexibilné cez deň a môžete si robiť, čo uznáte za vhodné?
radim zacat na IG, nie na modrom koniku.
drizm palce
radim zacat na IG, nie na modrom koniku.
drizm palce
@nyusika nemyslím, že sa pridám ku influencerom, ale možno tu budú nejakí contractori, freelanceri, ktorí zazdieľajú svoju skúsenosť. ALebo vyhypované virtuálne asistentky, kde si každá baba myslí, že po absolvovaní kurzu bude robiť niečo na diaľku, z pláže na Bali.
@nyusika nemyslím, že sa pridám ku influencerom, ale možno tu budú nejakí contractori, freelanceri, ktorí zazdieľajú svoju skúsenosť. ALebo vyhypované virtuálne asistentky, kde si každá baba myslí, že po absolvovaní kurzu bude robiť niečo na diaľku, z pláže na Bali.
@anonym_autor nie som influencer, mam 2 deti, manzela a domacnost. Aby som mala v zivote rovnovahu, tak pracujem na 60% uvazok, len 3 dni v tyzdni. Takto mam 2 dni (resp. doobedia) pre seba.
to video ktoré si pozerala bolo čím pre teba prínosné? aký obsah tá baba ponúka?
to video ktoré si pozerala bolo čím pre teba prínosné? aký obsah tá baba ponúka?
@biba_18 vieš čo popri líčení, si ju pustím. Sledujem ako kombinuje farby a pritom sama nemá dokonalú pleť ani zďaleka. Nesledujem ju na IG. Nemám potrebu.
@anonym_autor vravím z vlastnej skusenosti: mladé dievča, 22 rokov, akože influencerka, mentorka, vzťahova poradkyňa... Vydávala sa tehotná, teraz má jedno dieťa. Doma katastrofálny neporiadok, zazrata špina, keď otvoris skriňu, všetko sa na teba vysype. Nevarí, lebo ju to nebaví, ale ani to nevie. Nikoho tu nemá, rodičia žijú v cudzine. Sama so sebou má problémy, dieťa je pre ňu veľká záťaž, ale stará sa, to nemôžem povedať. Vzdelanie Stredná škola, začala vysokú, ale musela prerusit. Na nete sa prezentuje tip top upravená, namaľovaná, bábätko vyškerene, spokojné a dáva rady do života, do vzťahov. Sama má prvý vzťah, hneď sa vydala, inú skúsenosť so vzťahmi nemala. Dokonca si za rady dáva platiť. Mne toto hlava neberie. Že sa nájdu také zeny, ktoré dajú peniaze niekomu, kto nemá vzdelanie, nič si nezažil, akurát sa krásne prezentuje na webe. A ešte bude aj radiť. Ale ja som stará škola, ja keby som potrebovala pomoc, vyhladam psychológa, mediátora, nejakú oficiálnu poradňu... Tvári sa to ako pozlátko, ale je to zvnútra nezrelé, samo si hľadajúce svoj smer, svoju cestu, samé má so sebou veľké problémy. Len ľudia to žerú a ešte sú za to ochotní aj platiť... Hovorím, mne to hlava neberie... Ale možno som jediná so zastaranými názormi...
@anonym_autor takže sa vie pekne nalíčiť … a ty by si vedela čo ponúknuť?
Mas to take ako si urobis. Ja pracujem v oblasti vyvoja sw a chodim kazdy den cvicit, kazdy jeden. Idem aj na kozmetiku pocas dna, aj si cez den ist zaplavat lebo cez obed je na plavarni najmenej ludi. Po plavani si dam aj saunu a mohla by som ist aj na nechty, keby som chodila 😀 Matchu sice nepijem ale do kaviarne si tiez sadam kazdy den. K tomu vsetkemu mam normalnu pracu a zivi ma moja hlava, zarobim dostatocne a nie som odkazana na verejne pranierovanie. Ak ti nieco z toho k zivotu chyba, tak si to zariad.
@anonym_autor takže sa vie pekne nalíčiť … a ty by si vedela čo ponúknuť?
@biba_18 veď píšem hore - ja nič. Preto nie som influencer. Nie som ani vhodná na kameru, ani za mikrofón. Preto sa nechám inšpirovať inými, ako si svoj život zariadili podľa svojich predstáv.
Mas to take ako si urobis. Ja pracujem v oblasti vyvoja sw a chodim kazdy den cvicit, kazdy jeden. Idem aj na kozmetiku pocas dna, aj si cez den ist zaplavat lebo cez obed je na plavarni najmenej ludi. Po plavani si dam aj saunu a mohla by som ist aj na nechty, keby som chodila 😀 Matchu sice nepijem ale do kaviarne si tiez sadam kazdy den. K tomu vsetkemu mam normalnu pracu a zivi ma moja hlava, zarobim dostatocne a nie som odkazana na verejne pranierovanie. Ak ti nieco z toho k zivotu chyba, tak si to zariad.
@anonym_790052 ok a nemáte meetingy počas dňa? Ja pracujem tiež v IT spoločnosti, tiež som na manaž. pozícii, ale nie nechodím cvičiť počas dňa.
@anonym_790052 ok a nemáte meetingy počas dňa? Ja pracujem tiež v IT spoločnosti, tiež som na manaž. pozícii, ale nie nechodím cvičiť počas dňa.
@anonym_autor Jasne, ze mame. Su dopredu naplanovane, tak si viem zariadit cas a nejdem plavat cez meeting ofc. Mna moja praca aj bavi a realizujem sa tam, to je celkom podstatne. Ale teda meeting o meetingoch nemame, cize toto mi nezabera vela casu 😀
aha. už chápem. ona si život zariadila dobre a ty v podstate tiež robíš čo vieš, ale už to nie je dobre 😏 ja vstávam každý deň o piatej, zarábam priemernú mzdu ktorá je smiešna na moju prax a vzdelanie, ale žijem si spokojný život lebo to tak chcem 🤷♀️ ešte aj tie socky niektoré si žijú život aký chcú… je to vec nastavenia mysle…
@anonym_autor Jasne, ze mame. Su dopredu naplanovane, tak si viem zariadit cas a nejdem plavat cez meeting ofc. Mna moja praca aj bavi a realizujem sa tam, to je celkom podstatne. Ale teda meeting o meetingoch nemame, cize toto mi nezabera vela casu 😀
@anonym_790052 tak ja mam behom dna 3-4 meetingy a okrem toho mam aj vlastnu pracu, ktoru musim urobit. Zacinam rano meetingom o 9.00, pokracujem o 10.30 a poobede mam vzdy dva meetingy. Samozrejme plus pracujem. Cize ako hladam, tak hladam, neviem najst priestor na taketo aktivity. Okrem toho nepracujem full z domu, som aj v office, stretavam sa s mojimi ludmi, rozpravam sa s nimi, mame one2one rozhovory, v praci travim viac ako 8h svojho casu. A tym neratam obed. Ano obedy mame dlhsie, lebo vzdy s niekym nieco preberam.
@anonym_790052 tak ja mam behom dna 3-4 meetingy a okrem toho mam aj vlastnu pracu, ktoru musim urobit. Zacinam rano meetingom o 9.00, pokracujem o 10.30 a poobede mam vzdy dva meetingy. Samozrejme plus pracujem. Cize ako hladam, tak hladam, neviem najst priestor na taketo aktivity. Okrem toho nepracujem full z domu, som aj v office, stretavam sa s mojimi ludmi, rozpravam sa s nimi, mame one2one rozhovory, v praci travim viac ako 8h svojho casu. A tym neratam obed. Ano obedy mame dlhsie, lebo vzdy s niekym nieco preberam.
@anonym_autor Oukej, to je dost crazy 😀🤯🤯🤯
@anonym_autor vravím z vlastnej skusenosti: mladé dievča, 22 rokov, akože influencerka, mentorka, vzťahova poradkyňa... Vydávala sa tehotná, teraz má jedno dieťa. Doma katastrofálny neporiadok, zazrata špina, keď otvoris skriňu, všetko sa na teba vysype. Nevarí, lebo ju to nebaví, ale ani to nevie. Nikoho tu nemá, rodičia žijú v cudzine. Sama so sebou má problémy, dieťa je pre ňu veľká záťaž, ale stará sa, to nemôžem povedať. Vzdelanie Stredná škola, začala vysokú, ale musela prerusit. Na nete sa prezentuje tip top upravená, namaľovaná, bábätko vyškerene, spokojné a dáva rady do života, do vzťahov. Sama má prvý vzťah, hneď sa vydala, inú skúsenosť so vzťahmi nemala. Dokonca si za rady dáva platiť. Mne toto hlava neberie. Že sa nájdu také zeny, ktoré dajú peniaze niekomu, kto nemá vzdelanie, nič si nezažil, akurát sa krásne prezentuje na webe. A ešte bude aj radiť. Ale ja som stará škola, ja keby som potrebovala pomoc, vyhladam psychológa, mediátora, nejakú oficiálnu poradňu... Tvári sa to ako pozlátko, ale je to zvnútra nezrelé, samo si hľadajúce svoj smer, svoju cestu, samé má so sebou veľké problémy. Len ľudia to žerú a ešte sú za to ochotní aj platiť... Hovorím, mne to hlava neberie... Ale možno som jediná so zastaranými názormi...
@anonym_5b31be kto?
@anonym_autor základná a najlepšia rada: never všetkému, čo vidíš na internete. Nie je nič jednoduchšie, ako zostrihať videjko o tom, že existuje dokonalý život bez práce 😀 a realita je niekde úplne, ale úplne inde.
@anonym_autor niektorí ľudia sa vedia proste iba dobre prezentovať. To ale neznamená že vedia viac ako ostatní alebo že majú pravdu. Iba to vedia pekne podať. A také hlúpe ako ty im všetko veria. Ved keď to hovorí tento a tento na nete a točí o tom videá musí to byt pravda 🤦♀️
Mala som instagram kde som mala 10+ sledovatelov.
Prestalo ma to bavit februar 2025 som deaktivovala ucet. A zijem si svoj zivot, bez socialnych sieti a nic lepsie som spravit nemohla.
Momentalne cakam druhe babatko, citim sa perfektne. A nesom povinna cely svoj zivot zdielat na socialnych sietach citim sa slobodnejsie.
Byt influencerkou znamena prist o sukromie, zivot a hrat sa po vacsine na nieco co niesi a pre mna to nebolo ;)
@anonym_autor a ty si myslis ze ak aj toto vsetko zvladla, nemusela tym detom rano urobit ranajky, desiatu? Nemusi im popritom influencovani prat, chystat veci? Ucit sa s nimi? Vozit na kruzky? Chodit k doktorom? Doma varit upratovat? Ty si myslis ze ti natoci video ako umyva zachod;)? Prestante verit co vidite na instagrame ci inde a ubezpecujem ta, ze influenceri nemaju vobec taky jednoduchy zivot ako si mnohi myslia. Ukazuju vela zo svojho zivota, aby mohli natacat musia byt pripraveni, velakrat upraveni, video sa musi natocit, zostrihat, zverejnit, komunikovat s publikom. Praca to musi byt pravidelna, lebo inak publikum neudrzis, ak chces mat platene spoluprace. Ja teraz ani nechodim do normalnej prace a mozno ma okolie vidi vselijako, ale doslova sa idem pototo zo vsetkeho co musim, co riesim, co robim. A mozno ma rano vidia susedia ako idem sem-tam s raketou, ako si objednam jedlo ked uz nestiham. Ak nezijes v tej domacnosti nevies o tom cloveku nic. Alebo len velmi malo 🙂
Nemajú to ani influenceri také ružové ako opisujú. Ja si napríklad môžem dovoliť všetko, čo tá influ a súčasne mám chránené súkromie a zarábam slušne. Za veľmi veľa ženami stojí však muž, ktorý to všetko finančne ťahá. Poznám veľmi veľa housewife.
Ten kto ma cez den cas ist cvicit vybavit si veci....robi sam na seba pracu si zatriedi ako potrebuje, ak je nutne robi vecer aj cez vikend....ja mam PC aj na dovolenkach zapnuty.
Mala som instagram kde som mala 10+ sledovatelov.
Prestalo ma to bavit februar 2025 som deaktivovala ucet. A zijem si svoj zivot, bez socialnych sieti a nic lepsie som spravit nemohla.
Momentalne cakam druhe babatko, citim sa perfektne. A nesom povinna cely svoj zivot zdielat na socialnych sietach citim sa slobodnejsie.
Byt influencerkou znamena prist o sukromie, zivot a hrat sa po vacsine na nieco co niesi a pre mna to nebolo ;)
@anonym_bbc3c7 neviem ci vies, ale aj tu si na socialnej sieti 😁
Všetko sa dá, keď sa chce. Tiež pracujem, obraciam sa každý deň a aj popri dieťati si to viem zorganizovať tak, že cvičiť chodím dvakrát do týždňa a ostatné dni cvičím doma 🙂
No, hlavne nie je všetko také ružové a ideálne, ako sa na to prvý pohľad javí..
Každého deň má len 24hod.
tato bublina myslim coskoro splasne...
bud uplne alebo ostanu len ti najlepsi, lebo bude tolko "youtuberov", influencerov na IG ze ....prazdne obsahy nebude nikto sledovat
Ja obcas pozriem Anezku s Marou z NYC ...tiez tak uvazujem ...obcas taku blbost zadrie, ze vidiet ze IQ nie je az tak obdarena, a take velke decko ale, tým že zdiela svoj zivot na YT moze zit svoj sen v NY a platit 5000€ za prenajom...
Ak chces zit taký život musis byt pripravena aj na vela hejterov a to nie kazdy da...
Akurát včera na mňa vybehlo toto short video, aká je to dokonalá lož influencerstvo
https://youtube.com/shorts/44OpzLvz3s8?si=4kIll...

To fakt chces byt influencer? Vies kolko negativnej energie ti ludia zazivaju, nenavistne hnusne komentare, presvietenie celeho tvojho zivota, hladanie kazdej jednej drobnej chybicky... kazda anonymna "nula" ti bude vypisovat, co si o tebe mysli, lebo mas verejny zivot a teda "moze"...navyse je to velmi docasne, rok-dva-tri a zaujem opadne.... co potom? V zivotopise diera ako svet, influencer znie... na smiech... och dievca toto si dobre premysli.. zijes pekny zivot, normalny zivot, nikdy, fakt nikdy sa neporovnavaj s nikym, koho nepoznas realne... lebo kamera sa vypne a zivot vie byt velmi iny. A aj keby nebol? Bud rada, bud vdacna, za to, co mas...tento vnutorny mindset ta dostane v zivote nadalej... tiez sedim 10h denne v praci.... potom letim domov, ucim sa s detmi, nakupy, varenie, upratovanie, padnem do postele, spim 5h a idem dokola... keby mam riesit inych ludi okolo, fakt... na co...