icon

Spomienky, sny a smútok po strate matky

miriam3334
26. okt 2025

Dobrý deň, mama mi zomrela pred necelým mesiacom. Mama mala 54 a bola veľmi vážne chorá, mala nádor. S mamou sme mali veľmi silný vzťah a posledné 3 dni to s ňou už bolo veľmi zle. Bola som pri nej keď umierala s otcom sme jej dávali prvú pomoc kým neprišli záchranári. Teraz keď som v tej miestnosti kde sa to stalo tak keď sa pozriem na to miesto kde umrela tak sa mi často vracajú spomienky na to ako sme ju oživovali a ako mŕtva ležala v posteli... Každý deň mi chýba, skoro každý deň plačem... A v posledný týždeň mávam aj sny s mamou. Prvý sen bol pekný, lúčila sa so mnou a povedala mi že sa nemám trápiť. Ale teraz mám nočné mory mama mi v nich vraví, že mi chce otec ublížiť a povedala mi, že ho bude strašiť. Niektoré sú chaotické nemajú zmysel, iné sú živé a v tých snoch mi vraví že mi otec ublíži... Neviem čo si mám myslieť. Sú to len zlé sny, alebo mi v nich chce naozaj niečo povedať?

anonym_999cff
26. okt 2025

úprimnú sústrasť. ale naozaj máš zlý vzťah s otcom?

anonym_c8760c
26. okt 2025

prvy rok je najtazsi, pre teba o to viac ze umrela doma, tak sa ti to s tym bude spajat. aj mne umrel pred ocami, bude to rok a stale kazdy den to mam pred ocami, placem kazdy den. pisat ti o tom ze to vsetko chce cas, snad nemusim. nevieme aky vztah mas s otcom a ty si jedinacik?
urcite smer psychiater ci psycholog, mne to trocha pomohlo.
v neposlednom rade, ti prajem uprimnu sustrast, je to tak silna kruta bolest ale musime si ju kazdy prezit a vyplakat.
a prajem ti vela sil. kolko mas rokov ak sa smiem spytat
este asi nemas deti a muza ze?

drz sa :(❤

vorkola
26. okt 2025

Ked sa spi,tak sa aj sni,hovori ludove porekadlo.Snom nedavaj ziadnu dolezitost,,Urcite ti otec nechce zle...No podvedomie cloveka,zo strachu akehokolvek druhu, vyhod z myslienok, nezaoberaj sa s nicim zlym.Chce to len cas,Najdi si dobre kamarky, s ktorymi si budes dobre rozumiet, bolo by dobre, teda ked mamicka uz je po smrti ,ist niekde aspon na vikend,trebars do hor, v lete na dovolenku,aby si v sebe nasla vnutorny pokoj duse,a prijala to teda smrt mamy ,ze jej je uz dobre, a takto to malo byt,Ak si veriaca,alebo aj nie,chod aspon na par minut do chramu, kostola, tam najde mocne spokojne uzdravenie tvojich dusevnych ran, v tvojiom pripade smrt tvojej mamy..Mne ked zomrela mama ,tiez som sa nevedela dlho zmierit,bolo to pre 10 rokmi,a este to stale boli. ale uz menej a menej ,Chce to cas,. J akonahle mi mamicka pride na mysel zcnem citat, alebo otvorim pocitac ,a v neposledno rade ,zoberiem modliacu knizku a modlim sa aspon 5 minut. Upokojuje ma to,a hlavne ,ked sa modlim za mamicku.

anonym_436706
26. okt 2025

Uprimnu sustrast. Mesiac je velmi kratky cas po smrti rodica. Mne tiez zomrela mamka. Mala 58 rokov. Nikdy sa s tym clovek nezmieri. Ale cas ti otupi trochu tu bolest a clovel sa nauci s tym zit. Ja verim, ze je nieco medzi zemou a nebom. Kludne nahlas povedz svojej mame nieco v zmysle. Mamka mozes ist, let, budes mi velmi chybat a vzdy ta budem lubit. Kludne odlet do neba.
Niekedy tu tie duse este nieco drzi. Ale tato veta by mala pomoct im odist. A aj tebe sa odlahcia sny.

denkabemommy
26. okt 2025

Prejavuje sa u teba postraumatická stresová porucha, je to bežné, zažila si veľmi zlú situáciu. Toto je na vyšetrenie - psycholog, psychiater, dajú ťa doporiadku. Neodkladaj návštevu odborníka, môže sa ti to po rokoch vrátiť a bude to horšie.

januska12323
26. okt 2025

Sny sú výtvorom tvojho mozgu nie mamy. Sníva sa ti s ňou lebo ti veľmi chýba, nič viac za tým nie je. Ak si veriaca daj za ňu spraviť omšu, uľaví sa ti. Úprimnú sústrasť

anonym_d6756f
26. okt 2025

Pochybujes o otcovi kvôli snom?

miriam3334
autor
26. okt 2025
@anonym_d6756f

Pochybujes o otcovi kvôli snom?

@anonym_d6756f neviem. Predtým sme mali veľmi komplikovaný vzťah a raz ma škrtil. Mojej chorej máme za chrbtom a nemohlaf mi prisť pomôcť, lebo bola imobilná. Ale teraz sa správa normálne, pomáha mi...

miriam3334
autor
26. okt 2025
@anonym_999cff

úprimnú sústrasť. ale naozaj máš zlý vzťah s otcom?

@anonym_999cff teraz momentálne nie, ale raz sa mi stalo, že má škrtil a vtedy keď som sa mu pozrela do očí, tak som mala pocit, že by ma dokázal z*biť. Ale teraz je v pohode aj mi pomáha sa vyrovnať sa so stratou.

anonym_c8760c
26. okt 2025
@miriam3334

@anonym_999cff teraz momentálne nie, ale raz sa mi stalo, že má škrtil a vtedy keď som sa mu pozrela do očí, tak som mala pocit, že by ma dokázal z*biť. Ale teraz je v pohode aj mi pomáha sa vyrovnať sa so stratou.

@miriam3334 mozem sa opytat aku chorob mala maminka? :(

miriam3334
autor
26. okt 2025
@anonym_c8760c

@miriam3334 mozem sa opytat aku chorob mala maminka? :(

@anonym_c8760c mala nádor.

anonym_45c3e8
26. okt 2025
@miriam3334

@miriam3334 Prečo ťa preboha škrtil? On je nejako psychicky chorý? Alebo alkoholik?

tatiana288
26. okt 2025

Je mi to veľmi ľúto. Stalo sa mi podobné s tatinom, mal 52, zomrel náhle a bola som pri jeho odchode, nedokázala som mu pomôcť. Prvé mesiace som mala tú chvíľu stále pred očami, zúfalstvo a panika, ktoré mnou lomcovali aj moment kedy som vedela, že už je preč. Nikdy tú spomienku z hlavy nedostanem a stále ma chvíľami máta. Ale časom ustupuje do úzadia a miesto nej sa mi vyplavujú pekné spomienky. Ako ma nosil na pleciach, učil šoférovať, ako sme sa spolu smiali. Snažím sa myslieť na to pekné a časom sa bolesť pomaly, naozaj pomaly, otupuje. Sny sú sny, často nedávajú zmysel a nemajú nič spoločné s realitou. Ak si ale myslíš, že ťa mama varuje, respektíve máš z otca strach, ktorý vytvoril daný sen, môžeš mu pripísať väčšiu váhu a zariadiť sa podľa toho. Nie je v poriadku, že ťa škrtil a je nepodstatné, že to bolo v minulosti. Dopraj si čas.

petronelag
26. okt 2025
@miriam3334

@miriam3334 U otca by sa nemali vyskytovať takéto hrubosti, ale tam je dôležité či to bolo pod vplyvom alkoholu alebo či má všeobecne takú povahu. Lebo asi pri ňom je lepšie nehrotiť situáciu a radšej byť ticho, aby ho nevyprovokoval.

miriam3334
autor
26. okt 2025
@anonym_45c3e8

@miriam3334 Prečo ťa preboha škrtil? On je nejako psychicky chorý? Alebo alkoholik?

@anonym_45c3e8 hádali sme sa. Boli sme do tej hádky zainteresovaní všetci. Ja, mama aj otec.

anonym_45c3e8
26. okt 2025
@miriam3334

@anonym_45c3e8 hádali sme sa. Boli sme do tej hádky zainteresovaní všetci. Ja, mama aj otec.

@miriam3334 Neviem kvôli čomu hádka vznikla...možno pracuje tvoje podvedomie. Podvedome máš strach, že sa situácia môže zopakovať. Každopádne, by som na tvojom mieste bola v strehu.
Možno budeš musieť navštíviť aj psychológa.

anonym_c8760c
26. okt 2025
@miriam3334

@miriam3334 nador coho

a to ze tvoj otec ta skrtil, normalne nie je, bol opity?

anonym_a55855
26. okt 2025

Nuz ked ta skrtil uz tam je obrovsky otaznik.Niekedy sny su aj ,,prorotske,,alebo ,,varovne,,,ze sa nieco stane.Ale nemusi ist o fyzicky utok ale skor,ze ti ublizi psychycky.
Skor len sleduj situaciu,ci sa otec nemeni.Taketo extremne situacie ako smrt,ma velky vlyv na psychyku cloveka.No na vonok sa moze tvarit,ze mu nic neni ale raz to tak vybuchne,ze tym ludom je jedno vsetko.

miriam3334
autor
26. okt 2025
@anonym_c8760c

@miriam3334 nador coho

a to ze tvoj otec ta skrtil, normalne nie je, bol opity?

@anonym_c8760c bol triezvy, on nepije. Už som písala, že sme sa hádali...

anonym_ee01ec
26. okt 2025
@miriam3334

@miriam3334 ja by som s nim nebyvala.

miriam3334
autor
26. okt 2025
@miriam3334

@miriam3334 mala vzácne autoimunitné ochorenie a z toho mala nádor a ten sa nedal odstrániť.

miriam3334
autor
26. okt 2025
@anonym_ee01ec

@miriam3334 ja by som s nim nebyvala.

@anonym_ee01ec okrem neho a starkej už nikoho nemám...

anonym_ee01ec
26. okt 2025
@miriam3334

@miriam3334 a?co to ma s tým, keď ťa dokáže skrtit? Je tam dovod, ze by som s nim nebývala.

miriam3334
autor
26. okt 2025
@anonym_ee01ec

@miriam3334 a?co to ma s tým, keď ťa dokáže skrtit? Je tam dovod, ze by som s nim nebývala.

@anonym_ee01ec on sľúbil, že to už neurobí, ale neverím mu na 100%. Popremýšľam o tom.

deti95060810
26. okt 2025

bála by som sa s ním bývať pod jednou strechou. takto sa milujúci otec nespráva. tvoj je asi prípad pre odborníka.

anonym_c8760c
26. okt 2025
@miriam3334

@miriam3334 tak neviem, ak mas s otcom zly vztah, chod byvat ku starkej.ak je to mozne. pracujes? ci skolacka si?

mimi2018
26. okt 2025

@miriam3334 áno takéto sny ti môžu veľa napovedá. Bud ostražita a dávaj si veľký pozor. Možno mama nemusela zomrieť, keby mala iného muža..

anonym_baad7b
26. okt 2025

@miriam3334 Skús napísať do skupiny Duchovno nadprirodzené, ak veríš na takéto veci.

anonym_e106b3
26. okt 2025

Ziaden sen nie je "len sen". Mama ta realne varuje. Zariad sa podla toho...

mia781312
26. okt 2025

Mne zomrela mama tiež doma v izbe bol to masaker, neexistovalo v byte fungovať večer, spavala som upotena, zničená. Často krát sedela pri mne to naozaj bolo ťažké trvalo to rok no. Držím palce