Strata mamky pred narodením dieťaťa
Prajem pekný deň, chcem sa opýtať, či tu je nejaká žienka, ktorá prišla o svoju mamku ešte pred narodením svojho dieťatka. Mám pocit, že čím viac čas plynie, tým horšie znášam smrť mojej maminky🥹 Rada by som pokecala s niekym, kto to má rovnako, resp. kto si tým prešiel. Ďakujem.
@anonym_autor ja som prišla o maminu v 7r a dieťa som mala v 23
Áno. Maminka sa mojich detí nedožila.
U mňa je to trochu iné, mňa vychovávali starí rodičia od 11m. Babka mi zomrela keď som bola v druhom trimestri a dedo v deň keď sme prišli domov z pôrodnice. Možno iba preto že babka bola dlhodobo chorá, imobilná, (starecka demencia, Parkinson atď) už v čase mojej svadby ma nespoznávala, som to brala tak že smrť je pre ňu vykúpením z utrpenia. Nikto by nemal byť na sklonku života v takom stave, že trhá zo seba oblečenie a plienky a zakázana z vlastných výkalov ,, bezhlavi,, by utekala , šla do sveta. Dedová smrť bol šok, nebol síce zdravý(infarkt,porážka, rakovina)ale do poslednej chvíle bol čiperný, niekoľko krát ušiel hrobárovi z lopaty, tak sme si hovorili že sa dožije sto rokov, nakoniec to bolo ,,iba,, 82.
Z nejakého dôvodu v čase tehotenstva ženy v mojom okolí mali za potrebu porozprávať sa so mnou o tvojich tehotenstvách a pôrodoch, aj keď som ich o to nežiadala. Mne to bolo niekedy až na obtiaž.
verim ze to je tazke, kazda dcera sa vie najlepsie porozpravat so svojom maminou, pokial samozrejme maju dobry vztah. treba si niekoho najst, s kym sa budes vediet tak isto porozpravat.
Moja sa tiez nedozila deti. Par krat som premyslala ,ze ake by to bolo atd. Otec sa dozil oboch deti!aj ked teda tiez uz nezije.
keď sme sa dozvedeli , že je mama chorá bola som v druhom mesiaci tehotenstva zomrela o mesiac bola som rovnako tehotná so sestrou, prežili sme, ale bolo to ťažké
ani moja sa nedožila mojich detí.. zomrela mesiac po mojej maturite.. veľmi veľa krát by som ocenila jej rady, ocenila by som jej lásku k vnúčatám.. no čo už, život ide vždy ďalej....
keď sme sa dozvedeli , že je mama chorá bola som v druhom mesiaci tehotenstva zomrela o mesiac bola som rovnako tehotná so sestrou, prežili sme, ale bolo to ťažké
@anonym_ed1759 podobne aj u nás, moja maminka a teta, obe tehotné v 6.mesiaci, keď im náhle zomrela mamka 😐
ani moja svokra sa nedožila prvej pravnučky hoci sa veľmi tešila.Už su to dva roky a ukazujeme svokru malej pravnučke s fotky.
U mna to nebolo pred narodenim ale ked mal syn 4 roky. Tiez to tazko znasam. Ak sa potrebujes vyrozpravat kludne mi napis

@anonym_autor ja som prišla o maminu, keď som mala 19r. a prvé dieťa som mala v 23r., ale je to už vyše 30r. od straty..