icon

Strata mamky pred narodením dieťaťa

17. nov 2025

Prajem pekný deň, chcem sa opýtať, či tu je nejaká žienka, ktorá prišla o svoju mamku ešte pred narodením svojho dieťatka. Mám pocit, že čím viac čas plynie, tým horšie znášam smrť mojej maminky🥹 Rada by som pokecala s niekym, kto to má rovnako, resp. kto si tým prešiel. Ďakujem.

anonym_6a41a7
17. nov 2025

@anonym_autor ja som prišla o maminu, keď som mala 19r. a prvé dieťa som mala v 23r., ale je to už vyše 30r. od straty..

anonym_6b1711
17. nov 2025

@anonym_autor ja som prišla o maminu v 7r a dieťa som mala v 23

abbey1
17. nov 2025

Áno. Maminka sa mojich detí nedožila.

anonym_8d9a0a
17. nov 2025

U mňa je to trochu iné, mňa vychovávali starí rodičia od 11m. Babka mi zomrela keď som bola v druhom trimestri a dedo v deň keď sme prišli domov z pôrodnice. Možno iba preto že babka bola dlhodobo chorá, imobilná, (starecka demencia, Parkinson atď) už v čase mojej svadby ma nespoznávala, som to brala tak že smrť je pre ňu vykúpením z utrpenia. Nikto by nemal byť na sklonku života v takom stave, že trhá zo seba oblečenie a plienky a zakázana z vlastných výkalov ,, bezhlavi,, by utekala , šla do sveta. Dedová smrť bol šok, nebol síce zdravý(infarkt,porážka, rakovina)ale do poslednej chvíle bol čiperný, niekoľko krát ušiel hrobárovi z lopaty, tak sme si hovorili že sa dožije sto rokov, nakoniec to bolo ,,iba,, 82.
Z nejakého dôvodu v čase tehotenstva ženy v mojom okolí mali za potrebu porozprávať sa so mnou o tvojich tehotenstvách a pôrodoch, aj keď som ich o to nežiadala. Mne to bolo niekedy až na obtiaž.

christina_petrikova
17. nov 2025

verim ze to je tazke, kazda dcera sa vie najlepsie porozpravat so svojom maminou, pokial samozrejme maju dobry vztah. treba si niekoho najst, s kym sa budes vediet tak isto porozpravat.

anonym_ae1900
17. nov 2025

Moja sa tiez nedozila deti. Par krat som premyslala ,ze ake by to bolo atd. Otec sa dozil oboch deti!aj ked teda tiez uz nezije.

anonym_ed1759
17. nov 2025

keď sme sa dozvedeli , že je mama chorá bola som v druhom mesiaci tehotenstva zomrela o mesiac bola som rovnako tehotná so sestrou, prežili sme, ale bolo to ťažké

jana_eyre_2
17. nov 2025

ani moja sa nedožila mojich detí.. zomrela mesiac po mojej maturite.. veľmi veľa krát by som ocenila jej rady, ocenila by som jej lásku k vnúčatám.. no čo už, život ide vždy ďalej....

dzulik_
17. nov 2025
@anonym_ed1759

keď sme sa dozvedeli , že je mama chorá bola som v druhom mesiaci tehotenstva zomrela o mesiac bola som rovnako tehotná so sestrou, prežili sme, ale bolo to ťažké

@anonym_ed1759 podobne aj u nás, moja maminka a teta, obe tehotné v 6.mesiaci, keď im náhle zomrela mamka 😐

alickapusinka
17. nov 2025

ani moja svokra sa nedožila prvej pravnučky hoci sa veľmi tešila.Už su to dva roky a ukazujeme svokru malej pravnučke s fotky.

nika2406
19. nov 2025

U mna to nebolo pred narodenim ale ked mal syn 4 roky. Tiez to tazko znasam. Ak sa potrebujes vyrozpravat kludne mi napis