Všade dobre, no na Slovensku najhoršie
Nie je tak? Zobrať veci a isť čo najrychlejšie. Slovensko prinesie len depresie človeku a nie pokojní život.
Ps: Dakujem, že som sa mohol postažovať na Modrom konikovi milujem vás❤️. A negativne komentare od ludi, tí si môžu pobaliť veci a nastahovat k Ficovi. Lebo “Ja milujem Fica, to tam musite povedat,,
@anonym_d98058 nechapem, co ma so mnou Nemecko??
@katarinka289 deine arguments
Mna nestve, co mozu mat v zahranici.
K tomu je tam VZDY daky problem, ktory sa uz nepovie.
Mna stve, co mozeme mat MY TU a nemame, lebo ...
Serie ma to, ze vidim, ze by to bolo mozne. Ale ...
... niekto tie peniaze cuca ako cierna diera a stale nema dost (ani nebude).
Ze ak nieco pomoze, tak uplne adresna pomoc, ktoru niekto zabezpeci a este si sam dohliadne, aby to naozaj slo vsetko tam, kam je to urcene, aby nenazrane rucicky-chmatalky z toho cestou neubrali 50-60% pre seba a svojich ludi na vymyslenych fakturach a predrazenych sluzbach.
Toto ma serie tu.
Ze my by sme mohli mat hory-doly. Ale ...
... mame, co sme si zvolili.
@moonlight1210 áno, máme následky toho, čo sme si zvolili do vedenia štátu, teda nie len posledne, ale aj predposledne a aj x krát predtým... a zvolili sme si z toho, čo bolo na výber - teda reprezentantov tejto spoločnosti.... česť svetlým výnimkám.... akí ľudia, taký štát
ak sa v niecom na slovensku mame zle,nie je to vina EU a uz vobec nie USA, ci sorosa ci koho...
Je to nasa vina...vina nasej blbej mentality, ktora toleruje korupciu, klamstva a zlodejstvo, a voli si vladu ktora je skorumpovana, klame a kradne.
mna by fakt ze strasne zaujimalo ktora je ta zaslubena krajina s perfektnym zdravotnictvom takmer zadarmo, dokonalym skolstvom takmer zadarmo a skvelymi prilezitostami bez tvrdej driny.
pretoze politicka situacia vo svete vobec nie je ruzova, pretoze v zahranici musi cudznec bud driet alebo mat speci skills ktore ho upracu. cize musi byt v niecom vazne kapacita alebo snazivec.
to si kazdy rad mysli ako je trava u suseda zelensia. bohuzial nie je. clovek sa moze mat dobre vsade na svete ale zalezi od neho samotneho jeho nastaveni. schopnostiach vedomostiach atd. pecene holuby bohuzial nikomu nepadaju do huby. a ani nas nikde ako cudzincov nevitaju s otvorenou narucou. miesto na slnku si treba vydriet aj v tom zahranici.
@pralinka25 určite nie ideálne, ale veeľmi dobre je na tom aktuálne Poľsko.. prečítaj štúdie a vlastne, len tam zájdi pár krát, pozeraj, počúvaj, sleduj a uvidíš, že je to tam ok
ak sa v niecom na slovensku mame zle,nie je to vina EU a uz vobec nie USA, ci sorosa ci koho...
Je to nasa vina...vina nasej blbej mentality, ktora toleruje korupciu, klamstva a zlodejstvo, a voli si vladu ktora je skorumpovana, klame a kradne.
@negymama ja do toho nepatrím🙂. vždy som volila rozumne, aj sa správala, ale napriek tomu musím znášať dôsledky správania a zmýšľania hlupákov tu na SK. keby platilo, nech si zlíznu tí sprostí, ale nie, musíme trpieť aj my ostatní..
ano je pohodlnejsie knukať, ako nas okrada ten a ten, a tim a tím sme otroci.
Nase "otroctvo" je lenv nas. Vravime ze drieme, v skutocnosti je nasa praca vdaka korupcii, ulievaniu a kradeziam neefektivna. Dovolime nasmu vedeniu ci statu, ci obciam vylievat prostriedky aj z eu, do sukromnych vreckach a este alibisticky tvrdime, ze je to ok, lebo vsetci by tak robili.
najhorsie je, ze mnohi z nas by to tiez robili...keby mohli byt tam hore a mat prilezitost. Nehorim, ze inde je vsetko tip top 100 percentne...ale krajiny ktore sa maju lepsie, maju hlavne inu mentalitu obyvatelstva, vacsiu vymozitelnost prava, vacsie povedomie o obcianskej spolupatricnosti, pomoci, dobrovolnictve, netolerancie korupcie v takej miere ako u nas.
@anonym_autor nie som Ficovolicka ale mne sa tu zije dobre, ovladam niekolko cudzich jazykov kebyze sa mi tu zije zle mam na vyber hned niekolko krajin kde mozem zit. Tak naco si tu ak je tu tak zle? Niekto ti drzi zbran pri hlave, ze nemozes odist? Zbal si veci a chod, kludne aj dnes.
@sara07 no a Nemci velia našim výrobným linkám.. kope firiem. V tej istej firme dostane Slovak a Nemec diametrálne odlišný plat, hlavne že potraviny, a už aj ubytovanie stoja narovnako. V komunizme bolo Slovensko otrokom Ruska. Ale každý to videl. Dnes sme otrokmi Eú a tvári sa to ako demokracia a sloboda 😀
História sa stále opakuje..
@lenkakravcova no a ty si otrokom zvráteného náboženstva, hm..
@anonym_autor nie som Ficovolicka ale mne sa tu zije dobre, ovladam niekolko cudzich jazykov kebyze sa mi tu zije zle mam na vyber hned niekolko krajin kde mozem zit. Tak naco si tu ak je tu tak zle? Niekto ti drzi zbran pri hlave, ze nemozes odist? Zbal si veci a chod, kludne aj dnes.
@autumn1 a co ak tu stale su ludia, ktori tu chcu ostat ,ale nezmieria sa s korupciou a mafianstvom . ti sa maju ist stazovat na lamparen?
@negymama ja do toho nepatrím🙂. vždy som volila rozumne, aj sa správala, ale napriek tomu musím znášať dôsledky správania a zmýšľania hlupákov tu na SK. keby platilo, nech si zlíznu tí sprostí, ale nie, musíme trpieť aj my ostatní..
@anonym_6e8093 bohuzial, ano tak to je, trpi aj ta cast obyvatelstva, ktora ma mentalitu inde. viac k slobode, demokracii, cestnosti atd.
@negymama a budem ho voliť aj ďalšie voľby ❤️
@negymama @anonym_6e8093 @anonym_c7f313 len prosím ťa nemaj ružové okuliare, že niektoré politické vedenie tohto štátu bolo spravodlivé a čestné..... VM mal pravdu, že v tomto štáte sa bude kradnúť, kým bude čo....
@autumn1 a co ak tu stale su ludia, ktori tu chcu ostat ,ale nezmieria sa s korupciou a mafianstvom . ti sa maju ist stazovat na lamparen?
@anonym_6e8093 tak urcite na modrom koniku to nevyriesia nato su volby, ktore dokazu zmenit system. Ja tiez nie som so vsetkym stotoznena ako tu funguje ale napriek tomu sa mi tu zije dobre.
ono je to v podstate jedno kde teraz zijes.. je to len iluzia, ze niekde je aktualne lepsie. ale v skutocnosti to ide ku dnu vsade vo svete.
cim dalej tym viac sa realita podoba dystopickym filmom a fikciam. navzdy miznuca fauna, flora, roztopene ladovce, veterne smrste, miznuca voda, ai nahradzajuca ludsku pracovnu silu, alergicke, chorlave a vzdelanostne otupene potomstvo..nasledna chudoba, choroby, konflikty vyuzivane elitou. a to si myslim, ze je otazka takych 30-50 rokov. na zmenu by to chcelo spolupracu vsetkych krajin. a tam vladnu ti, ktori riesia prave len svoju pritomnost.
(fuj ale som dnes negativisticka)
@anonym_6e8093 tak urcite na modrom koniku to nevyriesia nato su volby, ktore dokazu zmenit system. Ja tiez nie som so vsetkym stotoznena ako tu funguje ale napriek tomu sa mi tu zije dobre.
@autumn1 voľby nič nezmenia, kým v politike nebudú prevládať čestní a spravodliví ľudia
Súhlasím. My s mužom spravíme ( a už aj robime) všetko pre to, aby deti odišli z tejto krajiny.
@autumn1 Žijem už rok v Portugalsku pri Atlantickom oceane. Keď som prišiel na “dovolenku” tak som si povedal že už nikdy sa nevratim. Ani sa nečudujem prečo ludia odchadzaju. Verim že ta ide pretrhnut po tejto sprave 😘
Súhlasím. My s mužom spravíme ( a už aj robime) všetko pre to, aby deti odišli z tejto krajiny.
@martinka13 je to trochu sebecké a neúctivé ku krvi preliatej za túto krajinu pre Slovákov... cieľom by malo byť zlepšiť situáciu v krajine, k tomu vychovávať naše deti....
@lenkakravcova no a ty si otrokom zvráteného náboženstva, hm..
@anonym_6e8093 sa hanbíš za to, čo si napísala, že píšeš anonymne? 🙂 (btw: každý sa raz skloní pred Všemocným ako jeho otrok - je jedno, či bude bohatý alebo chudobný, múdry alebo hlúpy - všetci smerujeme na to isté miesto).
@anonym_autor tak keď nežiješ na Slovensku, čo nariekaš?
@lenkakravcova chces povedat, ze pred vstupom do EU to bolo lepsie? Bez EU by sme boli NIKTO a bez NATO ruskou koloniou. A co sa demokracie tyka, musis vidiet minimalne jeden rozdiel oproti minulosti: za komunistov kazdy musel pracovat, ako nepracujuca by si bola zabasnuta za prizivnictvo. Dnes ta nikto nenuti pracovat a uz vobec nie pre Nemcov, ci inych "zlych kapitalistov".
@sara07 poliaci si nezdecimovali poľnohospodárstvo..
@kp7333 nie.. mierila som vyššie. Bez EÚ by sme boli ešte viac na chvoste ako teraz.
Nesprávne štátne rozhodnutia, tunely kde sa dá,
Kritizovala som tým rozhodnutia EÚ vo svete. A naše voči EÚ. EÚ má mmentálne tak naprt postavenie, že hráči ako USA, Rusko alebo Čína EÚ už neberú ako rovnocenného partnera na rokovania..
ono je to v podstate jedno kde teraz zijes.. je to len iluzia, ze niekde je aktualne lepsie. ale v skutocnosti to ide ku dnu vsade vo svete.
cim dalej tym viac sa realita podoba dystopickym filmom a fikciam. navzdy miznuca fauna, flora, roztopene ladovce, veterne smrste, miznuca voda, ai nahradzajuca ludsku pracovnu silu, alergicke, chorlave a vzdelanostne otupene potomstvo..nasledna chudoba, choroby, konflikty vyuzivane elitou. a to si myslim, ze je otazka takych 30-50 rokov. na zmenu by to chcelo spolupracu vsetkych krajin. a tam vladnu ti, ktori riesia prave len svoju pritomnost.
@anonym_059baa súhlasím, až po ten záver. Nie štáty by sa mali zomknúť, ale ľudia žijúci vo všetkých štátoch by sa mali vzburiť a rozložiť tento nefungujúci systém a postaviť ho od základov, pretože predstavitelia štátov a elity štátov medzi sebou aj teraz spolupracujú a všetko koordinujú, ale vo svoj prospech, nie v prospech bežných obyvateľov
@anonym_059baa nie si negativistická, ale realistická. Máš rozhľad čo sa deje vo svete, ide to dolu vodou všade. Svet sa rúti do hlbokej krízy a depresie.
"Je smiešne písať nechodím často na MK" a čo téma tak tie isté osôbky. Tak tu zaviedli odoslanie anonymne. Použila som to teraz aj ja aby som sa vyhla osočovaniu, ktoré tu je také obľúbené.
@gelifil čítaš celé vety? To, že som teraz učiteľka, neznamená, že som to robila vždy. Ako som pisala, najskor sme s manzelom pracovali. Aj v Rakusku. Tu moznost ma kazdy. Staci sa naucit rec. Hypo sme mali na novostavbu 20tisic. Este nieco chces vediet?
@katarinka289 no to si pekne dala vsetkym ucitelom...najskor ste pracovali...teraz ako ucitelka si sunky valas??
@anonym_6e8093 sa hanbíš za to, čo si napísala, že píšeš anonymne? 🙂 (btw: každý sa raz skloní pred Všemocným ako jeho otrok - je jedno, či bude bohatý alebo chudobný, múdry alebo hlúpy - všetci smerujeme na to isté miesto).
@lenkakravcova nepisem o nabozenstve vseobecne, ale o tom, ktore vyznavas ty. to je asi tak vsetko, co chcem k tomu napisat.
@lenkakravcova nepisem o nabozenstve vseobecne, ale o tom, ktore vyznavas ty. to je asi tak vsetko, co chcem k tomu napisat.
@zuzinabila ok

Inak, neviem, kde presne v Nemecku zije anjelicek, ale uplne v pohode sa da kupit v DE nehnutelnost aj za rovnaky peniaz ako na Slovensku. Istu dobu sme zvazovali nad kupou a vyslo by nas to dokonca lacnejsie, nez nas byt v CR.