icon

Všade dobre, no na Slovensku najhoršie

1. sep 2025

Nie je tak? Zobrať veci a isť čo najrychlejšie. Slovensko prinesie len depresie človeku a nie pokojní život.
Ps: Dakujem, že som sa mohol postažovať na Modrom konikovi milujem vás❤️. A negativne komentare od ludi, tí si môžu pobaliť veci a nastahovat k Ficovi. Lebo “Ja milujem Fica, to tam musite povedat,,

anjelicek26
1. sep 2025

Ach boze niekedy... hypoteku nemame, po dvadsat rokoch sme dom splatili 😂 Na konika uz takmer nechodim, asi aj dobre robim. Uz len na okraj - aj na slovensku sa ma velmi vela ludi dobre. Rovnako sa zije aj inde v zahranici casto velmi biedne. Zavisi od pracovitosti, vzdelanosti, socialnych kompetencii a nastavenia jednotlivca... kazda krajina ma svoje problemy, netreba si nikdy nic idealizovat, o com som "len pocul, ale nezazil"... .ked poviem prijem, treba si povedat aj vydavky... a mnoho ineho.... ale mi prijde, ze tu budem argumentovat uplne zbytocne, takze pekny den damy....

moonlight1210
1. sep 2025

Mna nestve, co mozu mat v zahranici.
K tomu je tam VZDY daky problem, ktory sa uz nepovie.

Mna stve, co mozeme mat MY TU a nemame, lebo ...
Serie ma to, ze vidim, ze by to bolo mozne. Ale ...
... niekto tie peniaze cuca ako cierna diera a stale nema dost (ani nebude).

Ze ak nieco pomoze, tak uplne adresna pomoc, ktoru niekto zabezpeci a este si sam dohliadne, aby to naozaj slo vsetko tam, kam je to urcene, aby nenazrane rucicky-chmatalky z toho cestou neubrali 50-60% pre seba a svojich ludi na vymyslenych fakturach a predrazenych sluzbach.

Toto ma serie tu.
Ze my by sme mohli mat hory-doly. Ale ...
... mame, co sme si zvolili.

pako24
1. sep 2025
@anjelicek26

Ach boze niekedy... hypoteku nemame, po dvadsat rokoch sme dom splatili 😂 Na konika uz takmer nechodim, asi aj dobre robim. Uz len na okraj - aj na slovensku sa ma velmi vela ludi dobre. Rovnako sa zije aj inde v zahranici casto velmi biedne. Zavisi od pracovitosti, vzdelanosti, socialnych kompetencii a nastavenia jednotlivca... kazda krajina ma svoje problemy, netreba si nikdy nic idealizovat, o com som "len pocul, ale nezazil"... .ked poviem prijem, treba si povedat aj vydavky... a mnoho ineho.... ale mi prijde, ze tu budem argumentovat uplne zbytocne, takze pekny den damy....

@anjelicek26 vďaka za zdieľanie skúseností aj názorov, v mnohom sa stotožňujem.... všade tak dobre, ako sa o to ľudia snažia...

katarinka289
1. sep 2025

Mne už to tu tiež začína všetko vadiť. Strašný bordel tu je, čo sa vládnutia týka. No môj manžel je živnostník a on hovorí, že čo sa tu komu nepáči. Kto pracovať chce, ten si prácu nájde. Nikto hneď v prvej práci nebude zarábať 4000€, ale treba aj na sebe pracovať a snažiť sa mať viac. Pečené holuby nikomu do úst nepadajú

anonym_d98058
1. sep 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 po dvadsat rokoch sme dom splatili

toto je na SR mozne? pri tych platoch? takze ani VS zjavne nemate ci hned ako ste dostudovali ste sli do zahranicia?....lebo na svk sa byty splavaju 30rokov , nie domy ( ak sa nebavime o harabizne)

pralinka25
1. sep 2025

mna by fakt ze strasne zaujimalo ktora je ta zaslubena krajina s perfektnym zdravotnictvom takmer zadarmo, dokonalym skolstvom takmer zadarmo a skvelymi prilezitostami bez tvrdej driny.
pretoze politicka situacia vo svete vobec nie je ruzova, pretoze v zahranici musi cudznec bud driet alebo mat speci skills ktore ho upracu. cize musi byt v niecom vazne kapacita alebo snazivec.
to si kazdy rad mysli ako je trava u suseda zelensia. bohuzial nie je. clovek sa moze mat dobre vsade na svete ale zalezi od neho samotneho jeho nastaveni. schopnostiach vedomostiach atd. pecene holuby bohuzial nikomu nepadaju do huby. a ani nas nikde ako cudzincov nevitaju s otvorenou narucou. miesto na slnku si treba vydriet aj v tom zahranici.

pralinka25
1. sep 2025
@anonym_d98058

toto je na SR mozne? pri tych platoch? takze ani VS zjavne nemate ci hned ako ste dostudovali ste sli do zahranicia?....lebo na svk sa byty splavaju 30rokov , nie domy ( ak sa nebavime o harabizne)

@anonym_d98058 je to mozne aj na slovensku.

katarinka289
1. sep 2025
@anonym_d98058

@anonym_d98058 ano je. Tiez nemame hypoteku. A nie, nic sme nedostali od rodicov

anonym_d98058
1. sep 2025
@pralinka25

@pralinka25 jasne, POCTIVO

anonym_d98058
1. sep 2025
@pralinka25

@pralinka25 S RAKUSKOM PLATOM CHIRURGA URCITE.

pralinka25
1. sep 2025
@anonym_d98058

@anonym_d98058 ale prosim ta. nedramatizuj. nie kazdy tu zbija a kradne.

anonym_d98058
1. sep 2025
@pralinka25

@anonym_d98058 ale prosim ta. nedramatizuj. nie kazdy tu zbija a kradne.

@pralinka25 jasne ze nie :D ruhe bitte

katarinka289
1. sep 2025
@anonym_d98058

@anonym_d98058 ano poctivo. Prepac, ale mna to uraza. S nanzelom sme najskor pracovali a postavili dom, nez sme si planovali rodinu. Manzel robi kupelne, ja som ucitelka v MŠ. Uplne bezni ludia. Kto chce a snazi sa, tak ten aj ma

pralinka25
1. sep 2025
@anonym_d98058

@pralinka25 jasne ze nie :D ruhe bitte

@anonym_d98058 tebe zbytocne nieco vysvetlovat. ale neurazaj ludi ktori su financne gramotni a vedia sa o seba postarat.

anonym_d252c4
1. sep 2025
@anonym_d98058

@anonym_d252c4 ona sa na slovensko nevrati len ma huste reci. vie ze jej nemecko plati ine peniaze. a nech netvrdi ale ma hypiteku na paradny dom, tak malo nezarabaju zijem v rakusku tak viem ake su to zarobky a v nemecku je o este vyssie.

@anonym_d98058 žila som 15 rokov v zahraničí, je to o tom aká si šikovná a vypracuješ sa. V každej krajine je aj chudoba z ruky do úst. Niektorý Slováci, Česi, Poliaci.. tam žijú roky v jednej izbe 2- 3 dospelí, makajú 12 hodín denne, 6 dní v týždni, žiadny život, prídu domov vyčerpaní, vyhorení a všetci si myslia ako sa super v zahraničí zarába. Zárobky majú vyššie, ale aj vyššie dane a náklady na život, vysoký podnájmy...

gelifil
1. sep 2025
@katarinka289

@anonym_d98058 ano poctivo. Prepac, ale mna to uraza. S nanzelom sme najskor pracovali a postavili dom, nez sme si planovali rodinu. Manzel robi kupelne, ja som ucitelka v MŠ. Uplne bezni ludia. Kto chce a snazi sa, tak ten aj ma

@katarinka289 jasne, to si ty s ucitelskym platom splatila hypo😀

lenkakravcova
1. sep 2025

@anonym_autor toto čo tu riešiš, akože Fica, to je malá ryba. Malý problém.
Pár ročný.
Ale pozri sa akým vazalom sa Európa stala voči USA. Ako si nastavili výhodné (jednostranne) clá, ako odrbali peniaze na "ochranu Ukrajiny" (využili príležitosť) aby preinvestovali v Amerike výrobu zbraní a podporu svojho priemyslu za 6 MLD Eur, len tak..
My tu môžeme riešiť Fica, alebo Matovič a alebo hocikoho iného. Ale vždy, dokiaľ sme v Eú, budeme len kolóniou. Výrobnou linkou EU, ktorá ide sama niekam do kelu.. čím ďalej tým viac. 😅

sara07
1. sep 2025
@anjelicek26

Rozumiem, ze to ma byt nejaky romanticky vykrik do tmy, ale v zahranici je to inak? Zijeme v Nemecku a dala by som ti s fleku aspon 20 veci, co tu absolutne nefunguje a mna denno denne vytaca 😂 Mojimi 50% danami s odvodmi s platu zacinajuc a co2 setriacimi opatreniami konciac...

@anjelicek26 no len tu máš 54% odvody + ešte dane

lenkakravcova
1. sep 2025
@sara07

@anjelicek26 no len tu máš 54% odvody + ešte dane

@sara07 no a Nemci velia našim výrobným linkám.. kope firiem. V tej istej firme dostane Slovak a Nemec diametrálne odlišný plat, hlavne že potraviny, a už aj ubytovanie stoja narovnako. V komunizme bolo Slovensko otrokom Ruska. Ale každý to videl. Dnes sme otrokmi Eú a tvári sa to ako demokracia a sloboda 😀
História sa stále opakuje..

negymama
1. sep 2025
@anonym_d98058

@anonym_d98058 tak zalezi aj kedy a kde sa ta nehnutelnost kupovala.
my sme kupovali pozemok pred vyse 21 rokmi v obci pri košiciach a velky 13arovy pozemok nas vysiel este v korunach na 650tisic, co je cca 22tisic eur. Oozemok aj zaklady domu sme zaplatili este z vlastnych penazi, zarobenych v zahranici, dokonca odbornou pracou. Az za tym sme brali hypoteku, na dnesne pomery a ceny smiesnu sumu dačo cez 40tisic eur, plus cca 5 tisic pomoc od rodiny /svokrovci/ a postavili sme svojpomocne za 5 rokov maly dom, a uz je aj splatena hypo. Splacali sme len 12 rokov, dali sme aj mimoriadnu splatku.

Teraz , ,ri terajsich cenach by sme si to uz nevedeli dovolit, Ceny nehnutelnosti aj vystavby rastli viac ako nase prijmy. Nehovoriac ze nam pribudli deti.

katarinka289
1. sep 2025
@gelifil

@gelifil čítaš celé vety? To, že som teraz učiteľka, neznamená, že som to robila vždy. Ako som pisala, najskor sme s manzelom pracovali. Aj v Rakusku. Tu moznost ma kazdy. Staci sa naucit rec. Hypo sme mali na novostavbu 20tisic. Este nieco chces vediet?

kp7333
1. sep 2025
@lenkakravcova

@anonym_autor toto čo tu riešiš, akože Fica, to je malá ryba. Malý problém.
Pár ročný.
Ale pozri sa akým vazalom sa Európa stala voči USA. Ako si nastavili výhodné (jednostranne) clá, ako odrbali peniaze na "ochranu Ukrajiny" (využili príležitosť) aby preinvestovali v Amerike výrobu zbraní a podporu svojho priemyslu za 6 MLD Eur, len tak..
My tu môžeme riešiť Fica, alebo Matovič a alebo hocikoho iného. Ale vždy, dokiaľ sme v Eú, budeme len kolóniou. Výrobnou linkou EU, ktorá ide sama niekam do kelu.. čím ďalej tým viac. 😅

@lenkakravcova chces povedat, ze pred vstupom do EU to bolo lepsie? Bez EU by sme boli NIKTO a bez NATO ruskou koloniou. A co sa demokracie tyka, musis vidiet minimalne jeden rozdiel oproti minulosti: za komunistov kazdy musel pracovat, ako nepracujuca by si bola zabasnuta za prizivnictvo. Dnes ta nikto nenuti pracovat a uz vobec nie pre Nemcov, ci inych "zlych kapitalistov".

anonym_d98058
1. sep 2025
@negymama

@anonym_d98058 tak zalezi aj kedy a kde sa ta nehnutelnost kupovala.
my sme kupovali pozemok pred vyse 21 rokmi v obci pri košiciach a velky 13arovy pozemok nas vysiel este v korunach na 650tisic, co je cca 22tisic eur. Oozemok aj zaklady domu sme zaplatili este z vlastnych penazi, zarobenych v zahranici, dokonca odbornou pracou. Az za tym sme brali hypoteku, na dnesne pomery a ceny smiesnu sumu dačo cez 40tisic eur, plus cca 5 tisic pomoc od rodiny /svokrovci/ a postavili sme svojpomocne za 5 rokov maly dom, a uz je aj splatena hypo. Splacali sme len 12 rokov, dali sme aj mimoriadnu splatku.

Teraz , ,ri terajsich cenach by sme si to uz nevedeli dovolit, Ceny nehnutelnosti aj vystavby rastli viac ako nase prijmy. Nehovoriac ze nam pribudli deti.

@negymama tipujem ze v Nemecku. aleboja som krajstruk krepa a ak ma pani pozemok aj na svk mozno myslela ten......ale tipujem ze RD je splateny im dojcland...im De

anonym_76027a
1. sep 2025

@anonym_autor ked citas len spravy, tak urcite :D slovaci su jedna z mala mentalit, co si dokazu osomrat vsetko. Niekedy mi pripada, ze ziju vo svojej bublinke, napr. take zahranicne spravy sa k nim vobec nedostavaju atd. Ano, urcite by tu mohlo byt lepsie (lenze to zase stoji a pada len na ludoch = narekom, a cakanim kto mi co zaplati ale napr aj neochotou riesit problemy, podporit zmenu) ale mohlo by byt aj horsie. A neviem rpeco , je zvykom ukazovat prostom kade tade, a hladat vyhovorky, ale realne ukazat ze tuto na tomto cloveku je problem. Hladaju sa kadejake "mega" skandali, ale pritom tie najdolezitejsie skandaly a tragedie sa deju denne, medzi ludmi. nekompetentnostou, neochotou, aroganciou. Ano v tomto sme blbci.

diewcatqoo
1. sep 2025

Akoze, ja neviem, zeny, kde zijete, ale ak niekto kupil nehnutelnost pred 20 rokmi za relativne lacny peniaz, moze mat uz v pohode hypoteku splatenu aj s normalnym platom.
A nie, to, ze niekto si berie hypoteku na 30 rokov, neznamena nutne, ze ju musi aj 30 rokov splacat.

katarinka289
1. sep 2025
@gelifil

@gelifil ale pravdu mas. Ja som ani to malo nesplatila. Ked sme postavili dom, bola som na materskej 😂😂😂

sara07
1. sep 2025
@lenkakravcova

@sara07 no a Nemci velia našim výrobným linkám.. kope firiem. V tej istej firme dostane Slovak a Nemec diametrálne odlišný plat, hlavne že potraviny, a už aj ubytovanie stoja narovnako. V komunizme bolo Slovensko otrokom Ruska. Ale každý to videl. Dnes sme otrokmi Eú a tvári sa to ako demokracia a sloboda 😀
História sa stále opakuje..

@lenkakravcova rozmyšlam či vôbec sa s tebou puštat do debaty 😂😂
tak asi tu vyrabame zahraničné auta kedže nemame slovenské značky alebo niekoho kto by vymyslel model a "know how" okolo toho
tak ako koho chceš byt zase vyrobná linka 😂😂😂
je smutné že porovnáš obdobie komunizmus s momentálnym stavom, osobne s tvojim názorom čo tu občas píšeš by sme obe sedeli v base to mi ver 😂
sa mi páči ako niekto píše o niečom čo si tak maximane v plienkach zažil
a ano je mi dobre v EU, dufam že ostaneme čo najdlhšie
to fakt nevidíš projekty eu ,ak nie tak sa chod pozriet kde je polsko , ten kto si pamätá polsko za komnčov ten hovädský rozdiel ako šli hore vidno , neskutočne to vidno
hádzať všetko na eu , tak za mečiara si porozdavali čo len potrebovali tam je začiatok nášho upadku
za komančov sme vyvažali zbrane, suroviny do krajin rvph + rusko , nikdy sme nevideli poriadne naspäť všetko čo sme vyviezli - teraz vyvezieš zaplatia ak tomuto vzorcu a rozdielu už nerozumieš tak ja neviem

anonym_d98058
1. sep 2025
@katarinka289

@gelifil ale pravdu mas. Ja som ani to malo nesplatila. Ked sme postavili dom, bola som na materskej 😂😂😂

@katarinka289
@katarinka289 nemecko ma zjavne a malo pred 20r ine ceny
ale na to aby si splatil tiez si nebyl len obicajny predavac

katarinka289
1. sep 2025
@anonym_d98058

@katarinka289
@katarinka289 nemecko ma zjavne a malo pred 20r ine ceny
ale na to aby si splatil tiez si nebyl len obicajny predavac

@anonym_d98058 nechapem, co ma so mnou Nemecko??

anonym_c7f313
1. sep 2025

MILUJEM FICA ❤️