icon

Vykašľali ste sa na vianočné upratovanie?

14. dec 2025

Ahojte.
Je tu niekto kto neriesi vianocne upratovanie? Ja som po minule roky upratovala, vsetko umyvala atd a tento rok nic. Vsade je neporiadok. Ten taky "pracovny" stylom ze v kuchyni na stole je vsetko aj to co tam nepatri, co deti donesu napr karty a neodnesu 😀 atd. A mne sa absolutne nechce upratovat 🙄🙄🙄 nezijeme v spine ale nejako ma to prestalo bavit. Upracem a aj tak o par dni sme tam kde sme boli 🙄

Strana
z4
simsalabim
14. dec 2025

@anonym_autor vo vlastnej domacnosti nikdy. Iba ked som zila u rodicov a to som z duse nenavidela. A nikdy som nechapala umyvanie okien v zime.

laskonkaa1
14. dec 2025

Ja som nikdy nechápala vianocne upratovanie, ci jarné... upratujem kazdy týždeň hlbkovo, počas týždňa si poriadok udržiavame. Cize nie, žiadne vianocne upratovanie neriesim, keďže mam stále čisto a upratané. A ano, aj s detmi.

anos18
14. dec 2025

@anonym_autor mňa to tiež vôbec nebaví. Teraz mi menili ventily na radiátoroch, musela som vypratať a odsunúť jednu skriňu, veci vo vreciach, je to tu ako po výbuchu. Ale hádam do Vianoc aspoň tie veci uložím naspäť. Iné nehrozí. Kašlem na to

stellarstar
14. dec 2025

Ja upratujem kedy je potrebné, nie že idú Vianoce či Veľkonočné

anonym_91aa97
14. dec 2025

@anonym_autor ak už máš deti, ktoré hrajú karty, tak nemíňaj energiu na upratovanie stále dookola, ale daj im úlohy, ktoré budú robiť pravidelne a nauč ich, že ak si niekam niečo prinesú, tak si pri odchode z tej miestnosti aj odnesú, Ináč budú postihy, Tiež nerobím žiadne veľké upratovanie, poriadok sa snažím udržiavať, ani by ma nenapadlo teraz v tomto počasí umývať okná, alebo vypratívať skrine, to robím, keď je pekné počasie.

minenkaa
14. dec 2025

Ja napríklad neviem čo je vianočné upratovanie ,ani jarné,upratovacia sobota ,podľa mňa to je všetko čas na oddych

doriiis
14. dec 2025

Ja vôbec. Nemienim otrocit a nahanat sa kvôli vianociam. Nepečem, neupratujem, nevarím. Keď raz budú deti veľké, ani stromček nebudem mať.
Jedine, kvôli čomu som rada, že budú sviatky je 3 týždňové voľno. 🤣

amdornik
14. dec 2025
@doriiis

Ja vôbec. Nemienim otrocit a nahanat sa kvôli vianociam. Nepečem, neupratujem, nevarím. Keď raz budú deti veľké, ani stromček nebudem mať.
Jedine, kvôli čomu som rada, že budú sviatky je 3 týždňové voľno. 🤣

upratujem, keď vládzem. a keď vládzem, upratujem vtedy, keď je špina. takže ak sa zapráši napríklad polička v kuchynskej linke, je jedno, či je marec alebo november, ak mám čas a je mi fajn, tak ju upracem. a všade tak. okná rozhodne na jeseň a v zime neumývam, nie som masochista. nenávidela som tento zhon, keď som bývala u našich a nikdy som to nemienila pretaviť do svojej domácnosti. a tak aj je.
@doriiis podobne. uvarím len nevyhnutne, lebo niečo zjesť treba. ale tak, aby sme to do 2 dní skonzumovali. nepečiem. žiadne upratovanie navyše, než robievam bežne. a stromček do budúcna si zaobstarám taký "piďi", ktorý vyberiem už poskladaný z krabice a po vianociach ho vložím poskladaný do krabice 😀

anonym_7f661a
14. dec 2025

ja neviem upratovat, vzdy nieco niekde mam a to som si aj kupila knihy o upratovani, vacsinou sa len namakam, uberie mi to energiu, trva mi to dlho, neviem byt v tom efektivna a udrzat, stoji ma to vela sil, asi nejaka chyba v mozgu 😝

hederamonstera
14. dec 2025

Myslim, ze v tejto dobe to uz vacsina domacnosti neriesi.
Ja radsej upratujem tak hlboko na jar, milujem tie prve jarne slnecne luce, to je take znovuzrodenie. Teraz cez zimu mi je najlepsie sa len zababusit a uzivat si ten zimny klud a pokoj. Vsak o tom su aj Vianoce, o spomaleni a pokoji.

lakebabe
14. dec 2025

@anonym_autor upratujem priebežne a hĺbkové raz týždenne takže cez vianoce nic navyše nechápem pointu umývať okna lebo idú vianoce a podobne. Nič mimoriadne sa nedeje a pred vianocami je najviac prace takze absolútne nie je cas

autor
14. dec 2025

Hm myslim ze to mam z domu. Tam furt sa sobotu upratovalo a pred Vianocami detto. Mama nervozna lebo nikto jej nepomahal ale ked sme chceli tak ne ne netreba a ptm chodila zduta ze nikto jej nepomaha 🙄😒

anonym_4d1ca7
14. dec 2025

Ano, presne spomienky z detstva. Vsetci sa sli pototo, aby bolo vsetko tip top vsetkeho vela a vsetci na pokraji nervoveho zrutenia.. ako bola ina doba, niektore jeďla a potraviny mozno vzacne.. ale aj tak
Nerobime nic extra, vsetko co bezne.. ani nevarime na 5 dni ani zasoby nemame na mesiac ani okna umyte.. vsetko normalne. Kolace nenapecene, ved je este cas. Aj tak budu 2 druhy len. Potom urobime na co bude chut.
Ale stromcek aj svetielka mame 😂

cina1
14. dec 2025

u rodicov ano, okna museli byt umyte aj ked mrzlo, tak isto, schody vonkajsie sa museli umyvat aj ked mrzlo... upratujeme priebezne, ked vidim, ze treba, upracem zasuvky v kuchyni, ked vidim, ze treba, pretriedim veci v skrini....upeciem nieco 1-2 dni pred vianocami...ja si nerobim z toho tazku hlavu...

muchotrafka298
14. dec 2025

Upratujem doma priebezne, raz tyzdenne, nie nejake odtahovanie skrin, ale bezny poriadok. Cez tyzden to udrzujem. Ja som raz umyvala okna, bolo strasne zima a dostala dom zapal priedusiek, takze okna uz neumyvam v zime. Umyvala som naposledy v nejakom septembri-oktobri, lebo boli spinave. Tak isto nepeciem do umoru, lebo to aj tak nikto nechce a nie som taka bohata, aby som minala svoj cas a peniaze na nieco, co by som musela rozdavat alebo vyhodit. Par druhov symbolicky upeciem. Som z rodiny, kde ked nebolo 15 druhov, tak boli zachvatove stavy, ked nebolo upratane este aj skrine znutra, tak amen tma. Nenavidela som to a vzdy na stedry den to bolo peklo najvacsia, upachtena, uhonena, lebo tamto treba, hento treba. Teraz to mam inac. Nerobim si z toho tazku hlavu. KEby som mohla, tak odidiem niekam na dovolenku a neriesim nic.

doriiis
14. dec 2025
@anonym_autor

Hm myslim ze to mam z domu. Tam furt sa sobotu upratovalo a pred Vianocami detto. Mama nervozna lebo nikto jej nepomahal ale ked sme chceli tak ne ne netreba a ptm chodila zduta ze nikto jej nepomaha 🙄😒

@anonym_autor ... Áno, presne takéto spomienky mam aj ja a práve preto to svojim deťom nerobím

tibor79
14. dec 2025

Ja upratujem len toľko ako inokedy v bežný týždeň. Ziadne veľké práce ako okná, vitríny a neviem čo. Už som v tom prestala vidieť zmysel. To môžem robiť hoci kedy keď mám čas a hlavne chuť. Nebudem sa premáhať len preto, že to tak robí väčšina a že sa to "patrí" pred sviatkami. Ja chcem mať kľud. Neznášam zhon.

ariannazara
14. dec 2025

Muz upratal vcera kupelnu, a obleciem vianocne obliecky roboticky vysavac zmyje a povysava a tym to konci 😅

cina1
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to tak kedysi mnoho mam robilo...

ariannazara
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto bolo asi v kazdej domacnosti 😂😂😂😂😂 toto boli tie prave Vianoce, kazdy nasraty 😂 konecne zijem vo vlastnom dome a mam to v zadku😅

minenkaa
14. dec 2025

Mňa by tak zaujímalo čo sa tak vo veľkom upratuje ,periny sa prezliekajú cely rok,vysávač ide pár krát do týždňa ,okna staci raz do roka ,perie sa stále ,čo viac

gloriadeville
14. dec 2025

@anonym_autor upratujem stale, hlavne cez vikend tak hlbkovejsie, ale teraz pred Vianocami som robila aj veci co bezne nerobim, vypratavala chodbu, cistila koberec, premiestnila trochu nabytok..mam v plane este okna a diavovat nabytok

petamich
14. dec 2025

U nas neexistuje velkonocne, vianocne a neviem ake upratovanie a ani sobotne. Upratujem priebezne, obcas je tu aj "bordel" a fungujeme 🙂. Neznasala som toto upratovacie sialenstvo, ked som bola mala.

anonym_91aa97
14. dec 2025
@ariannazara

@anonym_autor toto bolo asi v kazdej domacnosti 😂😂😂😂😂 toto boli tie prave Vianoce, kazdy nasraty 😂 konecne zijem vo vlastnom dome a mam to v zadku😅

anonym_f448eb
14. dec 2025

@anonym_autor ja som napriklad zacala cca v polke novembra. Kazdy den som spravila drobnost. Niekedy nic ked sa mi nechcelo a niektore dni som vytriedila celu skrinu. Teraz po mesiaci mi zostala este kupelniva skrinka co uz je fskt chvilkovs zalezitost, vsetky skrine som nakomplet vytriedila,vyhodila a darovala veci a to je pociiiiiit🥹🥹🥹

anonym_d407ee
14. dec 2025

@anonym_autor ahoj, prestala som robiť veľké upratovanie. Udržujem
Veľké upratovanie sa mi dalo jedine, keď som bola na rodičákoch.
Už popri práci som si zvykla, že jeden deň dôkladne kuch. Linku, jeden deň 2 záclony, ďalší deň ostatné izby.
Cez víkend napr dôkladne dlažby v kúpeľniach a okolo WC, jednoducho si to rozložim a nehrotím
Ja som mala prvú prácu po rodičakoch ohromne náročnú na psychiku, nedalo sa stíhať toľko práce bolo, práca bola v administratíve, dodržiavanie termínov a zodpovedne vypracovanie podkladov, proste náročné . V ten rok som dokonca ani neupratovala vianočné , ani nepiekla
Prácu som zmenila, je pohodová , za dobrý plat a ja mám čistú hlavu a teším sa, že si postupne upratujem , čo to napeciem

nevenka
14. dec 2025

Prevadzkovy neporiadok mame vzdy, je nas 6, takze velka kuchyno/obyvacka, velky neporiadok, moje sijacie stroje pomedzi plechy s kolacikmi a legom. Ale cely november sme s muzom na striedacku umyvali okna, to da zabrat, umyt sa musia, byvame pri rusnej ceste, tak 2x rocne aspon a to obcas skla prebehnem aj pomimo este. Na jedno okno sa mi lepsia drobci, ked "kyvaju" navsteve, autam, smetiarom, kurierom a tak, tak to pretieram x krat. Tesne pred Vianocami sa ten prevadzkovy neporiadok sprace a po Stedrej veceri mame zase plno papiera a hraciek. No a co? Neriesim uz.

januska12323
14. dec 2025

Žiadne vianočné upratovanie sa u nás nerobí, pár vecí by som chcela stihnúť ale ak nie nevadí.

rozculena
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tiež bola sobota upraovacia,keď som bola decko.Bolo to normálne,cez týždeň sme boli v škole a rodičia v práci,čiže také vysávanie,pranie,utieranie prachu atď. sa robilo v sobotu.
Keď som začala bývať sama,robila som na smeny,upratovala som vtedy,keď sa mi chcelo.určite nie po nočnej z dôvodu,že je sobota...
V súčasnosti upratujem priebežne,keď niečo treba a keď vládzem.
Žiadne vianočné upratovanie nehrozí.

sweet20
14. dec 2025

Upratujem raz za tyzden, s manzelom cely byt mame za 2 hodiny, nemame ziadne navyse policky koberce, treba umyt len wecko a poutierat vsade prach, vycistit sprchovaci kut, odtoky .. to mame vsetko za 2 hodiny, kazdy den beha robot s mopom.. neriesim vianocne upratovanie

Strana
z4