Vykašľali ste sa na vianočné upratovanie?
Ahojte.
Je tu niekto kto neriesi vianocne upratovanie? Ja som po minule roky upratovala, vsetko umyvala atd a tento rok nic. Vsade je neporiadok. Ten taky "pracovny" stylom ze v kuchyni na stole je vsetko aj to co tam nepatri, co deti donesu napr karty a neodnesu 😀 atd. A mne sa absolutne nechce upratovat 🙄🙄🙄 nezijeme v spine ale nejako ma to prestalo bavit. Upracem a aj tak o par dni sme tam kde sme boli 🙄
@anonym_autor ja som napriklad zacala cca v polke novembra. Kazdy den som spravila drobnost. Niekedy nic ked sa mi nechcelo a niektore dni som vytriedila celu skrinu. Teraz po mesiaci mi zostala este kupelniva skrinka co uz je fskt chvilkovs zalezitost, vsetky skrine som nakomplet vytriedila,vyhodila a darovala veci a to je pociiiiiit🥹🥹🥹
@anonym_f448eb ja toto robím na prelome jari a leta, mne prekáža to, že sa skoro stmieva a musela by som to robiť pri umelom osvetlení
@anonym_autor Ja to mám opačne ako väčšina, vždy pred vianocami si umyjem okná je to len polhodinova záležitosť ale mám rada keď vidím von. Byvame blízko cesty tak ako chodia autá okná sa zaspinia. Odtlacim celý nábytok a všetko dopodrobna upracem to robím na Vianoce na veľkú noc a cez leto. Okrem toho každú sobotu alebo nedeľu robím hĺbkové upratovanie, mám rada čistotu. Pečenie rada pečiem aspoň 5 druhov na Vianoce, pečiem aj mame a svokre vždy im donesiem zákusky. Variť varíme veď jesť musíme no na Vianoce robím slávnostný obed a šalát s reznami to máme len pár krát do roka. Mám malé deti manžela no vždy som pripravená aby sme mali pekné sviatky a to budem doma len tri dni 24 25 26 decembra, medzi sviatkami robím aj na Silvestra robím.
U nas okna,mame ich teda dost,13 a balkonovu dlhu zostavu ale kazdy umyje nejake a mame to za chvilu.A hlavne skrine sa odsunu,to ozaj neodsuvam kazdy den tak,to sa po zameta.Inak normalne ako ine upratovanie,vysavanie.
Kedysi som bola taká, že aby na Vianoce bolo hĺbkovo upratané - tzn všetko všetulinko 🙂 Časom ako som bola staršia a pribudli aj povinnosti, ale aj rôzne iné radosti a hobby, tak to tak už vôbec nemám. Už sú mi prednejšie iné veci ako mať každý milimeter uprataný. Aktuálne máme na Vianoce upratané tak bežne ako v iné dni, nič špeciálne.
Tento rok som sa na to vykašľala. Mám pocit, že upracem a o polhodinu sme opäť na Tom istom. Tu dcéra donesie farbičky na stôl a už nechá, tu aj muž vezme keksík a všade omrvinky "lebo veď to len tak spala, netreba tanierik". Tu prebehne kocúr a pozhadzuje čo sa dá, pes poroznasa hračky. A aj tak sa doma najeme, potom ideme k jedným rodičom, potom k druhým, na Silvestra sme doma len my a potom je po sviatkoch 🤣
@anonym_autor chodila k nam na vianoce svokra na par dni, vtedy som vela upratovala. Ale uz zomrela, povysavam a je upratane. Mne to tak staci a uz sa nemusim pred nikym okraslovat.
@anonym_autor nic neulrarujem aj tak ro vydrzi par hodin upratane. Velke upratovanie robim skor na konci leta periem zavesy zaclony koberce paplony vankuse a na zaciatku jari
@anonym_autor ano,upratujem do hlbky pred Vianocami.ma to pre mna asi nejaky psychohygienicky aj symbolicky vyznam.Vianoce su vynimocne a aj moja priprava na nich po kazdej stranke.potom milujem relax pocas 2 tyzdnov sviatkov v cistuckom.a to nehovorim ze pocas tyzdna neupratujem,jasne,ze hej,ale toto je take vacsie upratko-napr.konecne potriedim veci co sa hromadia,vymetiem vsetky kuty doslova🙂
O čom vlastne Vianoce sú? O poriadku? Určite nie. Či veriaci alebo nie. Trochu sa zamyslite. Bude vám lepšie
Nechápem tento zhon.
Asi prave preto, ze u nas boli Vianoce o zhone a nervoch - muselo byt vyupratovane a napecene - specialne neupratujem a peciem dva druhy. Rokmi som pozorovanim dospela k zaveru, ze extremnym upratovanim si ludia kompenzuju nedostatky v dolezitejsich oblastiach.
Asi prave preto, ze u nas boli Vianoce o zhone a nervoch - muselo byt vyupratovane a napecene - specialne neupratujem a peciem dva druhy. Rokmi som pozorovanim dospela k zaveru, ze extremnym upratovanim si ludia kompenzuju nedostatky v dolezitejsich oblastiach.
@mandzula tiež mám "negativne pozostatky". Vianoce, ak človek k tomu inklinuje, maju byť o pohode okrem toho "náboženského", čo je gro. Žiadny ošiaľ - upratovací Ani iný. Hej, patria veriacim. Majú vyznam. Obdivujem to.❤️
Ja akurat povysávam ešte den pred Vianocami a inak iba tak ako bežne.Ale tak nemam špinu, normálne udrziavam domácnosť.
Hm myslim ze to mam z domu. Tam furt sa sobotu upratovalo a pred Vianocami detto. Mama nervozna lebo nikto jej nepomahal ale ked sme chceli tak ne ne netreba a ptm chodila zduta ze nikto jej nepomaha 🙄😒
@anonym_autor hah tak ako moja. Len potom bola leniva tak ma vkuse otravovala
@anonym_autor ja som sa vykaslala. Mám toho veľa v robote, som rada že som aspoň stromček postavila. Jediné čo spravím je, že sa povysava pred vianocami a vybavené. Neriešim. Vianoce sú o inom.
Upratujem priebezne a stale a vylozene veci - stoly, policky... spracem.ked sa ide jest a priebezne ked utieram prach atd... a ano ja aj v xime okna umyvam ak treba 😂 mam psa co tuka nufakom do skla cize ani mi ine neostava 😂 24 robime strom rano a este potom povysavam a umyjem podlahy
nikdy nerobim velke upratovania, ked uznam za vhodne vycistim kozenu sedacku ci umyjem chladnicku pribornik ....a je jedno aky je datum.
nam sa nic nepovaluje, ja mam rada ciste linie minimalizmus. co bolo v detskych izbach ma netrapilo ich bordel.
kazdy tyzden wc kupelne vysavam a prach.
vsetko co patri detom a nepatri do kuchyne obyvacky im odnes pred ich izby.
Veru niekedy po najmensej upratat musim. Ona rozvlaci hracky všade. Ale už ich vie aj viac menej upratat.
Vacsi vedia ze co nie je na svojom mieste a dostane sa mi pod ruku ide rovno do koša.
Upratujeme raz za týždeň. Povysavať omrvinky podľa potreby. A úplne stačí. Moja mama je maniačka na veľké upratovanie, ale ani sama to nerobí, len diriguje
@anonym_autor ano,upratujem do hlbky pred Vianocami.ma to pre mna asi nejaky psychohygienicky aj symbolicky vyznam.Vianoce su vynimocne a aj moja priprava na nich po kazdej stranke.potom milujem relax pocas 2 tyzdnov sviatkov v cistuckom.a to nehovorim ze pocas tyzdna neupratujem,jasne,ze hej,ale toto je take vacsie upratko-napr.konecne potriedim veci co sa hromadia,vymetiem vsetky kuty doslova🙂
@anonym_f30ec1 to chápem, môj dedko s babkou toto robili vždy pred Veľkou nocou, ja ale túto potrebu nepociťujem, Vianoce nejako neprežívam, nie sme veriaci, teším sa na pár dní voľna
@anonym_f30ec1 to chápem, môj dedko s babkou toto robili vždy pred Veľkou nocou, ja ale túto potrebu nepociťujem, Vianoce nejako neprežívam, nie sme veriaci, teším sa na pár dní voľna
@anonym_91aa97 vzdy pocas Vianoc si uvedomim,ze pre veriacich a neveriacich je to uplne o inom
My máme bežný prevádzkový neporiadok, veď máme malé dieťa, to by ani nemalo zmysel neviem ako upratovať. Párkrát ročne ma chytí rapel že si pustím hudbu a dám to tu do pucu podľa toho čo sa mi chce, inak upratujeme priebežne podľa potreby. Žiadne veľké upratovania nehrozia kvôli dátumu v kalendári
@anonym_autor nikdy som nerobila extra vianočné upratovanie 😀 a ani nebudem ...
@anonym_91aa97 vzdy pocas Vianoc si uvedomim,ze pre veriacich a neveriacich je to uplne o inom
@anonym_f30ec1 ja tiež, narodila som sa do rodiny veriacich, som pokrstená, bola som vo viere vychovávaná, mala som sobáš v kostole, napriek tomu som po rokoch študovania a určitých udalostiach, ktoré sa mi v živote stali, zistila, že vieru k svojmu životu nepotrebujem, že život bez nej je pre mňa lepší a ľahší. Rešpetujem veriacih, veď veľká časť mojej rodiny stále vo viere žije, ale ja som sa rozhodla takto pred vyše desiatimi rokmi a nikdy som to neoľutovala. Keď viera tvoj život obohacuje, je to v poriadku, ja som spokojná a šťastná takto. Nepostrehla som počas rokov, že by Vianoce boli pre mňa menej pekné, ako kedysi. Veď ich prežívam s tými, ktorých mám rada
@anonym_f30ec1 ja tiež, narodila som sa do rodiny veriacich, som pokrstená, bola som vo viere vychovávaná, mala som sobáš v kostole, napriek tomu som po rokoch študovania a určitých udalostiach, ktoré sa mi v živote stali, zistila, že vieru k svojmu životu nepotrebujem, že život bez nej je pre mňa lepší a ľahší. Rešpetujem veriacih, veď veľká časť mojej rodiny stále vo viere žije, ale ja som sa rozhodla takto pred vyše desiatimi rokmi a nikdy som to neoľutovala. Keď viera tvoj život obohacuje, je to v poriadku, ja som spokojná a šťastná takto. Nepostrehla som počas rokov, že by Vianoce boli pre mňa menej pekné, ako kedysi. Veď ich prežívam s tými, ktorých mám rada
@anonym_91aa97 vsak ja nehodnotim tvoju vieru len konstatujem fakt🙂podstata Vianoc bude vzdy ina pre krestanov a pre nevercov.
@anonym_91aa97 vsak ja nehodnotim tvoju vieru len konstatujem fakt🙂podstata Vianoc bude vzdy ina pre krestanov a pre nevercov.
@anonym_f30ec1 a v com je ina? Cim veriaci oslavuje Vianoce? Polnocnou omsou?
Neznášam upratovanie brrrrrrrr
Normálne udržiavame poriadok oriebezne a čistotu cez týždeň, ja nikdy nerobím nejaké veľké víkendové upratovania, Max dva krát do roka také extra hĺbkové. Ale proste priebežne robím veci.. na Vianoce veľké upratovanie nerobím. Len klasika, ako vzdy.
@anonym_f30ec1 ja už nemám žiadnu vieru, ja ani nespochybňujem to, že podstata Vianoc je pre veriacich iná, ako pre neveriacich. Napísala som iba to, že tak veriaci ako neveriaci ich môžu prežiť v pokoji, láske, radosti.

Mám presne tak upratané na Vianoce ,ako aj celý rok.Raz za týždeň vysávam a utriem prach a raz za 2 týždne hĺbkovejšie,sprcháč , zo stoličky utriem prach z vysokých skríň a políc a umyjem dlážku.Okná umývam 2x do roka.Na jar a na jeseň. Zvieratá doma nemáme a poriadok si udržujeme.Po stoloch, ani nikde inde nič nenechávame,všetko má svoje miesto,takže žiaden nahromadený neporiadok .