icon

Výsmech kvôli váhe na sociálnych sieťach

9. okt 2025

Som baba/žena 34 rokov, dve deti 9 a 4r., výška 172cm váha 85kg. CCa 5dní dozadu som zverejnila na instagrame fotky z hladania húb. Nic sexy alebo tak, úplne normálne fotky. Profil mám verejný. Napísal mi tam viac komentárov nejaký muž v štýle, že" kukni sa na seba ako vypadáš + emotikon prasaťa", ďalšia foto s otázkou koľko vážiš? Profil zamknutý, ja jeho nevidím a nepoznám. Celkom ma to rozosmutnilo, viem, že mám nadváhu a riešim to, ale je toto normálne? Spomeniem si na to aj po toľkých dňoch, aký pocit to vo mne zanechalo. Len sa chcem spýtať, čo týmto sledujú ľudia, ktorí toto robia, aké myšlienkové pochody môžu mať a prečo to robia...

Strana
z3
minenkaa
9. okt 2025

@anonym_autor treba si zamknúť profil a nik si nebude nič riesit

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_6cecba
9. okt 2025

vieš čo? ja by som si povedala takto..alebo keby ti to niekto napíše či povie do očí..pozri sa, ja som kyprejších tvarov, ale viem schudnúť, ale ty sprostý/á ostaneš stále..nie každý môžeme byť rovnaký a vôbec si z toho nič nerobím..ja mám 165cm a 81kg, takže ty si vyššia, čiže neverím, že je to tak zlé..

maryetta
9. okt 2025

Pozitivne na tom je ze si svoju vahu priznavas a chces s tym nieco robit. To ti ozaj drzim palce. Lebo naozaj sa mame vo svojom tele citit dobre.
Avsak-mrzi ma ze takto na teba dolahli primitivne komentare od anonymnych osob.

autor
9. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka dakujem ti za tento komentár 🙂

jogy1984
9. okt 2025

@anonym_autor normálne to je, správne to nie je . Fat shaiming a prisudzovanie negatívnych vlastností ľuďom na základe vyššej váhy je bežná vec na ktorú poukazujú aj psychológovia . Ľudia ktorý boli morbídne obézni a schudli vravia že chovanie okolia sa neuveriteľne zmenilo .

autor
9. okt 2025
@maryetta

Pozitivne na tom je ze si svoju vahu priznavas a chces s tym nieco robit. To ti ozaj drzim palce. Lebo naozaj sa mame vo svojom tele citit dobre.
Avsak-mrzi ma ze takto na teba dolahli primitivne komentare od anonymnych osob.

@maryetta ved to, nechápem prečo ma to nasiera komentár možno anonymného profilu. Možno preto, lebo viem, že má pravdu...

autor
9. okt 2025
@jogy1984

@anonym_autor normálne to je, správne to nie je . Fat shaiming a prisudzovanie negatívnych vlastností ľuďom na základe vyššej váhy je bežná vec na ktorú poukazujú aj psychológovia . Ľudia ktorý boli morbídne obézni a schudli vravia že chovanie okolia sa neuveriteľne zmenilo .

@jogy1984 to je zaujímavé z tohto psychologického hľadiska, skúsim si zistiť, čo na to vravia psychlológovia, prečo to niektorí ľudia robia, myslím, že to bude celkom zaujímavé čítanie

baboobchod
9. okt 2025

Mňa by z toho psychologického hľadiska skôr zaujímalo, prečo majú ľudia verejné profily a sharuju tam, ako boli na hubách? Načo je to dobré?

anonym_d6a365
9. okt 2025

vnútri sú nešťastní tak to rozdávajú okolo seba vždy keď môžu, keby si ho stretla osobne a sadli by ste si na kávu, zistila by si, že sám má nejaké komplexy alebo trápenia, cíti sa zle tak možno nevedomky to šíri okolo seba a na chvíľku mu je lepšie... neber si to vôbec osobne
minule som čítala niečo takéto - každý má názor rovnako ako dieru v pr---i, ale nemusí ju každému ukazovať 😝

maryetta
9. okt 2025
@anonym_autor

@maryetta ved to, nechápem prečo ma to nasiera komentár možno anonymného profilu. Možno preto, lebo viem, že má pravdu...

@anonym_autor pozri nemas 150. A ktovie ci prave ten anonym nema aj viac nez ty? Ver ze taky hmmm nerada ale nazvem ho chudakom-ma zjavne tiez nejaky problem ktory si kompenzuje prave takto. Zial.

enmery
9. okt 2025
@anonym_autor

@jogy1984 to je zaujímavé z tohto psychologického hľadiska, skúsim si zistiť, čo na to vravia psychlológovia, prečo to niektorí ľudia robia, myslím, že to bude celkom zaujímavé čítanie

@anonym_autor No vieš, ty schudnúť môžeš, jeho hlúposť sa už napraviť nedá. Vpodstate tým povedal všetko o sebe, nič o Tebe.

mnamko
9. okt 2025

@anonym_autor daj si v nastaveniach,ze ta mozu pozerať len priatelia,ja zas som štíhla aj v 55 rokoch a vsetkym to vadí, pritom sa ľúbim najesť,hold ludom nevyhovies

autor
9. okt 2025
@baboobchod

Mňa by z toho psychologického hľadiska skôr zaujímalo, prečo majú ľudia verejné profily a sharuju tam, ako boli na hubách? Načo je to dobré?

@baboobchod lebo som verejne činná osoba a veľmi často v téme, ktorej sa venujem (nechcem zachádzať do konkrétností) komunikujem s cudzími ľudmi, ktorí mi v tejto veci píšu. Môj profil používam aj na prezentáciu mojej práce.

mischy00
9. okt 2025

Pretože ľudia si myslia, ze su vtipní a čakajú reakcie na svoj " skvelý " koment.
Na druhej strane je dôležité vedieť prijať aj kritiku, nemôžeš čakať iba oslavné ódy. Ak nie si ešte pripravená na takéto nieco, radsej nic nepridávaj alebo nedávaj tam samú seba. Ľudia budú vždy trošku zľomyselní 🙂

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
autor
9. okt 2025
@mischy00

Pretože ľudia si myslia, ze su vtipní a čakajú reakcie na svoj " skvelý " koment.
Na druhej strane je dôležité vedieť prijať aj kritiku, nemôžeš čakať iba oslavné ódy. Ak nie si ešte pripravená na takéto nieco, radsej nic nepridávaj alebo nedávaj tam samú seba. Ľudia budú vždy trošku zľomyselní 🙂

@mischy00 kritiku, prijímam celkom v pohode, mám jej pri svojej práci viac ako uznania. Ale toto je iné. Toto je zhadzovanie, a ponižovanie.

mischy00
9. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka môžeš tomu hovoriť ako chces, su ľudia co su empatickí a potom aj takí, kde si nevidia ďalej od nosa.
Ved aj tu na koníku sa z času na čas objaví nejaka foto a poďme ju všetci komentovať, ako vyzerá a ci sa nevidí 🤷‍♀️

mischy00
9. okt 2025
@anonym_autor

@mischy00 kritiku, prijímam celkom v pohode, mám jej pri svojej práci viac ako uznania. Ale toto je iné. Toto je zhadzovanie, a ponižovanie.

@anonym_autor on odprezentoval iba sám seba, cize názor na neho si urobia uz ľudia sami. Ty sa len usmej a pomysli si svoje 🙂

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
biba_18
9. okt 2025

@anonym_autor prečo ťa rozosmutnil nejaký anonymný trpák čo má zjavne sám so sebou problémy?

autor
9. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor prečo ťa rozosmutnil nejaký anonymný trpák čo má zjavne sám so sebou problémy?

@biba_18 neviem :(

nyusika
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie je to normalne, je to extremne hnusne a ubohe...zial, je to bezne.
jedine co pomoze je nemat verejny profil.
alebo to ignorovat, mazat a blokovat tychto zmrdov.

zase az tak velmi vysoku nadvahu nemas - ja vsak zastavam nazor, ze ziadna nadvaha nie je zdrava. to, ci je to pekne - toto je otazka vkusu a osobych preferencii.

pisem za seba - ja by som sa pri takejto vahe citila zle, velmi zle.
ale niekto super, lebo (prikald\) schudol zo 120 kil na 85...alebo ani nemusel schudnuy a takato vaha mu nevadi. kazdeho vec.

betulinka1
9. okt 2025

@anonym_autor minule som sa smiala.. teraz mnoho hejtovaných verejne aktívnych ľudí (môžeme ich volať influencer) , začali ukazovať autorov hejtov v komentároch na ich videá. A veľmi ma pobavilo, keď bol hejt na výzor nejakej ženy a písal to postihnutý človek evidentne pripútaný na lôžko.... vlastne naozaj toto sú ľudia čo majú čas sledovať všetko na nete a hejtovať.....tak ale slovač nikdy nepozerá na seba ale na suseda 😉 . V prvom rade si schovaj profil a tu nejde o hejty ale o to aby nemohli zneužiť tvoje fotky. Potom podvodníci zneužívajú presne takéto voľne dostupné fotky napríklad na zoznamkach. Uz je o tom mnoho info aj dokumentov, kde sa na to upozorňuje.

biba_18
9. okt 2025

@anonym_autor poznám chlapíka ktorý bol vysadený na vyslovene chudé dievčatá. všetky ostatné boli pre neho tučné mrochty - doslova aj pekné štíhle baby, len nemali podváhu 10 kilo… a rovnaký kkt bol aj v osobnom živote, nemal veľa kamarátov… z takého rečí by som smutná veru nebola…

baboobchod
9. okt 2025
@anonym_autor

@baboobchod lebo som verejne činná osoba a veľmi často v téme, ktorej sa venujem (nechcem zachádzať do konkrétností) komunikujem s cudzími ľudmi, ktorí mi v tejto veci píšu. Môj profil používam aj na prezentáciu mojej práce.

@anonym_autor ok, v tom prípade chápem, ďakujem za vysvetlenie 🙂

enmery
9. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor poznám chlapíka ktorý bol vysadený na vyslovene chudé dievčatá. všetky ostatné boli pre neho tučné mrochty - doslova aj pekné štíhle baby, len nemali podváhu 10 kilo… a rovnaký kkt bol aj v osobnom živote, nemal veľa kamarátov… z takého rečí by som smutná veru nebola…

@biba_18 Ja sa autorke čudujem, že sa zaoberá nejakým grobianom, zakomplexovaným trtkom. Ja nikdy nezabudnem, ako mne dokázali napísať 2 muži, že mám schudnúť. Mala som 48 kg😂 Takych ľudí max poľutujem, musí sa im žiť veľmi ťažko.

biba_18
9. okt 2025

@enmery mne nejaký napíše že mám schudnúť tak napíšem dobre, a idem ďalej… preto aj autorke radím nech sa tým netrápi - to nie je o nej ale o tom čo to na jej adresu píše…

anonym_15d194
9. okt 2025

Liezt niekomu na profil, akoby do sukromia a tam mu nadavat, je hulvatstvo. Tento to schytal, ale isiel z kozou na trh, to je ine. 🌈

s1s4
9. okt 2025

dufam ze pan ktory komentoval tvoju postavu je ten typ muza co sa vrati z prace, p**uje zene ze nenavarila, otvori corgona a komentuje kazdeho
vobec by som neriesila, ocividne ho nieco muselo zaujat ze mal az taku potrebu sa vyjadrit

Strana
z3