Život medzi prácou a rodinou
Ahojte,potrebujem si trochu vyliat srdce…
Som velmi smutna z tohto systemu. Manzel pracuje na 2smeny a ja som chcela len niekde na 1smenu,ale to je asi nemozne,tak som musela zobrat robotu na 2smeny a to opacne ako moj manzel,lebo mame 10rocnu dceru. Som z toho ale velmi smutna 😢 Na jednej strane viem ze musim robit,lebo muz to neutiahne vsetko sam,ale na druhej strane chcem byt viac s dcerou a hlavne s manzelom. Co je to za zivot ked som v robote viac ako s muzom?? Robim v obchode,takze robim aj vikendy a prave preto je to este horsie,kedze si nemozeme aspon vikendy uzit viac spolu😢 Je mi z toho do placu,ze takto musi clovek robit aby dokazal normalne prezit pri tychto vysokych cenach za vsetko. Mam to iba ja tak alebo sa trapite aj druhe pre to? Je mozne si najst robotu na jednu smenu a pracovat len v sobotu alebo kazdu druhu sobotu? Chcem od zivota vela ked chcem normalne pravovat ale uzivat si aj so svojou rodinou?
Niesi sama ja to mam tiez m9j ma.turnusy a ked chce lepsie zarobiť je aj 7tt prec a len týždeň doma. Tie so neraz poplacem a citim sa ako keby som bola sama uz bez neho 😪😪😪😪
@anonym_83e465 to ti nezávidím moj robi 18 dni a 10 dni doma. Ale občas je aj 2 mesiace vkuse doma. ;) drz sa 😘
Ono,je to len teraz taký pocit. Ale všetko to je o zvyku. Za čas si povieš, že to nie je až také zlé.
tak treba sa vzdelavat aby sme si mohli pracu vyberat a boli hodnotní na trhu prace
@23petka možno si sa mala lepšie zamyslieť nad výberom strednej alebo vysokej školy, aby si nemusela robiť "iba predavačku."
Niesi sama ja to mam tiez m9j ma.turnusy a ked chce lepsie zarobiť je aj 7tt prec a len týždeň doma. Tie so neraz poplacem a citim sa ako keby som bola sama uz bez neho 😪😪😪😪
@anonym_83e465 asi je na kamione že? Da sa pracovat aj na týždňovky a víkendy doma. Nech hlada kamionistov hladaju všade. Nech skusi Rakúske firmy, ktoré aj dobre platia
@23petka možno si sa mala lepšie zamyslieť nad výberom strednej alebo vysokej školy, aby si nemusela robiť "iba predavačku."
@anonym_27578a teraz asi nezmenim aku skolu som si vybrala pred 20.rokmi 😏 a mne pravovat manualne nevadi,vadi mi to ze by som chcela pracovat na jednu smenu a nie na 2 alebo teda aspon vikendy nerobit. A skolu mam dobru,ale nemam bohuzial ziadnu prax,takze tazko sa mozem uplatnit niekde
Tak asi treba rozmyšľať aku vladu si zvolime..
Aby sme potom donekonečna neboli odkazaní na drahe a pritom nekvalitne potraviny aj vsetko...
A bude horšie...
Nie je riesenie brat druhu i tretiu pracu,aby človek slušne vyžil.Zrejme treba zmenit nieco inê....
@anonym_27578a kazdý nemá bunky na vzdelávanie a niekto musí pracovať aj manuálne. Neviem čo je zlé na manuálnej činnosti. Btw mám vš, nie preto ti písem, že by som bola podľa Teba ,,len predavačka".
@anonym_27578a to čo je za blbá odpoveď? Keď budeme mať všetci vysoké školy, tak kto bude robiť ostatnú prácu?
Tak asi treba rozmyšľať aku vladu si zvolime..
Aby sme potom donekonečna neboli odkazaní na drahe a pritom nekvalitne potraviny aj vsetko...
A bude horšie...
Nie je riesenie brat druhu i tretiu pracu,aby človek slušne vyžil.Zrejme treba zmenit nieco inê....
@janinah za všetko môže len vláda, aj za to že je už september, za slnko, za vietor. Jasné.
@23petka pozeraj inzeráty, rozposli dáke životopisy a možno nájdeš prácu na 1 smenu. No žiaľ dnešná doba je o držku, veľa ľudí ledva vyzije a žiaľ už ani tých ponúk práce nie je toľko.
@23petka Pracujem tiez na plny uvazok ale pondelok az piatok, 37.5 hodiny tyzdenne, ale z domu. cize som so synom od 3pm ked konci v skole (ma 6 rokov) aj s muzom sme prakticky kazdy vecer spolu aj vikendy (on obcas kvoli praci cestuje, ale len par dni do mesiaca). Viem ze Ti to asi nepomoze, ale uplne Ta chapem a sucitim s Tebou ze je to o nicom - cas s rodinou je nenahraditelny. Jedine hladat inu pracu ked mas cas popri tejto.
Ja len vseobecne - kvalita zivota (mat cas) je vyssia hodnota ako kariera, peniaze, majetky..., len nemozme vsetci chciet vsetko (lebo aj susedia to maju). Skromnost, minimalizmus, zazitky s blizkymi (alebo aj sami), a nemusia byt len letecke ci zaoceanske.
@23petka skus hladat dalej a toto momentalne zamestnanie ber ako "prestupnu stanicu". Urcite nieco pride. Ja tiez neustale uvazujem ci nezmenit pracu, lebo sice robim len "denne" ale toho casu co cloveku ostava je mizerne malo a clovek si ho ani nevie uzit. Ale je to problem dnesnej doby. Tym ze robime flexibilne sme si usili na seba budu. Aj ked to nie je stale take zle ako chudaci cinania/indovia moji kolegovia co prakticky ziju len pracou a su k dispozicii ked tukne sprava nonstop.
A preto lebo chcem byť aj so svojou rodinou pracujem len na polúväzku, teda s takym platom si to môžem dovoliť, ale bez VŠ, praxe a mojho muža čo nepije, nefajči by som nebola tam kde som.
Aj niektoré firmy ponúkajú možnosť pracovať len na rannú zmenu, príklad výrobná firma, autoservis, lekáreň, v kuchyni na škole škôlke, pošta a pod.
@23petka koho si volila? Ak tuto vladu,tak ti treba.ak nie,tak mi je to luto..
@anonym_ab031a to co je za otazku?? Ale nie nevolila a prd mi to pomohlo
@23petka situacia rodin v nasej krajine zavisi od toho,kto vladne..takze je mi luto,ako to mate ale pri tejto vlade sa priprav na este horsie casy ..ceny pojdu este vyssie, bude este vacsie vykoristovanie , tym padom menej penazi pre rodiny, ktore budu musiet niekde naskrabat za cenu volneho casu a nervov
@23petka koho si volila? Ak tuto vladu,tak ti treba.ak nie,tak mi je to luto..
@anonym_ab031a a co s tym ma, koho volila? si myslis, ze keby tam bol niekto iny, tak zazracne je viac prace jednosmennej, zazracne pracuejme 2 dni v tyzdni a sedime doma? :D fakt uz kto moze do kazdej temy politiku tahat... 🙏
@anonym_ab031a a co s tym ma, koho volila? si myslis, ze keby tam bol niekto iny, tak zazracne je viac prace jednosmennej, zazracne pracuejme 2 dni v tyzdni a sedime doma? :D fakt uz kto moze do kazdej temy politiku tahat... 🙏
@simca06022011 ano,rodinna politika vlady je predsa sucast celkovej politiky v state.
@anonym_ab031a to co je za otazku?? Ale nie nevolila a prd mi to pomohlo
no.. mas 10r dieta, nie batola.. cize kludne sem tam ju nechate samu doma a potom budete spolu vsetci doma.. treba si to trochu naplanovat...
@23petka
@simca06022011 ano,rodinna politika vlady je predsa sucast celkovej politiky v state.
@anonym_ab031 skoda slov :DD ale kludne ta v tom necham a mozes dufat, vsak hadam sa zmobilizuje slovensko a zvoli si niekoho noveho. A budes vidiet... :D Tu nie je hlavny problem rodinna politika, ale podnikatelske prostredie.
Ono Covid a vojna na UA su objektivne problemy s tlakom na statne vydavky/inflaciu (v celej EU), kazda vlada by po nich musela konsolidovat. Zostava nam verit, ze dalsie zatazovanie obyvatelov danami/regulovanymi cenami/znizovanim sicialnych davok uz bude politicky neunosne (vlada/koalicia na to padne) a niektora vlada/koalicia bude donutena konsolidovat najma na svojich vydavkoch. Problem su dlhorocne investicne dlhy v mnohych oblastiach statnej infrastruktury (vid mosty, zeleznicne trate...) sposobene [aj] dlhorocnou korupciou v oblasti statnych zakaziek.
@23petka možno skús iny obchod robím na dve zmeny a napríklad mám voľný vždy jeden víkend v mesiaci jednu sobotu jednu nedelu a jeden ako to vyjde.Napriklad máme ženy čo robia od 07 do 15.00 iba kôli deťom . Máme aj skrátené úväzky takže skús možno iba iný obchod
@anonym_ab031 skoda slov :DD ale kludne ta v tom necham a mozes dufat, vsak hadam sa zmobilizuje slovensko a zvoli si niekoho noveho. A budes vidiet... :D Tu nie je hlavny problem rodinna politika, ale podnikatelske prostredie.
@simca06022011 ok,mozno vidim trochu za roh,na rozdiel od teba. Ale aj ja ta necham v tom tvojom uhle pohladu😀
@23petka možno skús iny obchod robím na dve zmeny a napríklad mám voľný vždy jeden víkend v mesiaci jednu sobotu jednu nedelu a jeden ako to vyjde.Napriklad máme ženy čo robia od 07 do 15.00 iba kôli deťom . Máme aj skrátené úväzky takže skús možno iba iný obchod
@vsetkounas tak tie sluzby su casto aj na dohode, kto si co vyboxuje. ak ma tyzden 40h pracovny cas, tak proste musi mat aj volne dni. A ona si to musi dohodnut. Ja som v pravodala v takychto pobockach, davno sice, a tam proste ak si clovek nedupol, tak pracoval vtedy, ked ine zeny nechceli. Tym padom bol vikendy/vecer v praci a vybrane osoby prisli cez tyzden a vikendy vobec nerobili atd.... Pritom ak pracuje nap. v shoppingu, kde je otvorene napr 9-21 cely tyzden, je tam z coho vyberat.