Ako nájsť zamestnanie po materskej dovolenke?
Ja už nevladzem ☹️
Máte to niekto rovnako ?
Som z Východného slovenska a najbližšie väčšie mesto vziadlwne 30 km
Nemám žiadne vysokoškolské vzdelenaie iba náturu
Nájsť pravú je nemožne a keď už niečo tak ako náhle poviem ze mám škôlkara (4r) poďakuju a pošlú prečo
Prečo sa na nás mamičky ktoré mame deti pozerá ako keby sme mali nakazlivu chorobu ? 😢
Pritom by som bola vďačná aj za akúkoľvek pa j upratovacka chyžná čokoľvek
Lebo aj tvoj pisomny prejav je na urovni osobitnej skoly, nemyslim to v zlom, ale ak sa takto prezentujes, tak si pracu nenajdes ani ako chyzna. Precitaj si po sebe ak nieco odosielas do sveta.
@anonym_autor A naco hovoris ze mas skolkara? Ako to suvisi s tvojou pracou? Pytat sa na to nesmu, naco to sama vytahujes?
Človek, ktorý nič nevie, nemyslím, že nemá VŠ, ale neovláda ani žiadne remeslo ťažko nájde na dobrú prácu. Maturita z nejakej strednej školy, na ktorej sa učí z každého rožku trošku a nič poriadne a nároky na absolvovanie sú nízke, je to najhoršie. A k tomu ísť bývať niekde na konci sveta, rýchlo si tam urobiť dieťa, to je recept na zbabraný život.
A veru, osobne by som už ženu s malým dieťaťom nezamestnala kvôli zlým skúsenostiam. To je stále OCR, vyšetrenia, akcie v škôlke a keď človek niečo povie, ešte sa urážajú.
30 km nie je veľa na dochádzanie, mne trvá cesta do práce hodinu ráno a hodinu večer
Co znamena, ze nemas VS, ale naturu?
1. Bývaš 30km od väčšieho mesta. To si vedela istotne ja pred pôrodom. Nie je teda dôvod byť z toho nešťastná. 30 km je na dochádzanie normálna vzdialenosť, ľudia napríklad v rámci BA bežne do práce cestujú hodinu tam a hodinu domov. A vlastne po celom Slovensku to tak je, že ľudia hodinu do práce cestujú. Buď je to potrebné akceptovať, alebo sa presťahovať do mesta, kde tento problém nebude. Skús napísať, aké mesto máš v takejto dostupnosti?
2. Máš iba maturu. No a? Kde je problém. Ľudia "iba" s maturitou robia od upratovačiek až po manažérov. Podstatné sú zručnosti a prax. O tej nič nepíšeš, takže ťažko radiť. Skús napísať, akú máš prax a aké máš zručnosti a aké jazyky a na akej úrovni ovládaš.
3. Prečo spomínaš dieťa? Ty vôbec nepotrebuješ dieťa spomínať. Zamestnávateľ sa na to zo zákona nemôže opýtať a ak sa opýta, tak je potrebné sa opýtať, ako táto práca súvisí s deťmi a či je potrebné mať deti, aby si bola na tú pozíciu prijatá.
Viem že napíšeš že si písala v rýchlosti a mobil ti to automaticky opravil ale ozaj to nie je dobrá vizitka ak takto pristupuješ aj k veciam súvisiacim s prácou.
Lebo aj tvoj pisomny prejav je na urovni osobitnej skoly, nemyslim to v zlom, ale ak sa takto prezentujes, tak si pracu nenajdes ani ako chyzna. Precitaj si po sebe ak nieco odosielas do sveta.
@anonym_96bba9 tiež to nemyslím v zlom, prečítaj si po sebe tiež
@anonym_autor tiež som mala po materskej taký istý problém. Celkovo v mojom odbore som si našla až po 20tich rokoch prácu, ktorú som túžila robit celý život 😀 a zamestnávateľ je spokojný, ja tiež. Cestujem každý deň 30km, stojí to za to. Vydrž, daj tomu ešte aspoň rok.
si po RD, nie po materskej
@anonym_autor prečo vy, mamičky,nepíšete na úrady, ministerstvo....keby ste sa spojili , vyjadrili problém tam, možno by to pomohlo....a nie na MK
@anonym_autor prečo vy, mamičky,nepíšete na úrady, ministerstvo....keby ste sa spojili , vyjadrili problém tam, možno by to pomohlo....a nie na MK
@ivicatolic a čo s týmto konkrétne má nejaké ministerstvo? Čo má ministerstvo alebo akýkoľvek štátny úrad s tým, že ona sa rozhodla bývať mimo mesta a že nemá kvalifikáciu? Snáď nečakáš, že by štát nám podnikateľom mal prikazovať, koho máme prijať do zamestnania?
Akú SŠ máš? Možno by sme ti vedeli ľahšie poradiť keby vieme v ktorej sfére sa pohybujeme.
@ivicatolic a čo s týmto konkrétne má nejaké ministerstvo? Čo má ministerstvo alebo akýkoľvek štátny úrad s tým, že ona sa rozhodla bývať mimo mesta a že nemá kvalifikáciu? Snáď nečakáš, že by štát nám podnikateľom mal prikazovať, koho máme prijať do zamestnania?
@melanta vytvoriť podmienky pre mamičky s deťmi
@ivicatolic akože, pobavila si. Veď ministerstvo by sa ti akurát tak vysmialo do tváre a povedalo, veď hľadajte, robota je. Potom by ti vytiahli štatistiky, počet voľných pracovných miest a dovidenia. Vždy to tak bolo aj bude,že zamestnávateľ si bude vyberať.
@ivicatolic matky majú podmienky lepšie ako vo väčšie krajín Európy. Štát im umožňuje byť s rodičovským príspevkom doma až do 3 rokov dieťaťa. To je extrém, ktorý u nás existuje, hoci na to ako štát nemáme. A pracovné podmienky pre matky - našťastie, nie sme v socializme, aby štát umelo vytváral štátne podniky a umelo dotoval pracovníkov len aby každý pracoval. Mimochodom, neviem spočítať, koľko matiek s malými deťmi som prijala. Veľa. Ale ani jedna nepredvádzala to, čo niektoré ženy na MK - hento nemôžu, tamto nemôžu, toto im nevyhovuje, tamto im nevyhovuje.
@ivicatolic Aké konkrétne?
@ivicatolic Ano, tato vlada ma urcite ako prioritu pomahat matkam s detmi😃 pobavilo😄 A co by teda mala vlada urobit, postavit fabriku do kazdej dediny?
Vsetko sa da, len treba kompromisy. Musis im mat co ponuknut.
@ivicatolic Vacsie klise sa nedalo napisat?
Btw, mna vzdy fascinuje, ako zeny po RD az vtedy zistia, kde byvaju. A co je to 30 km? To je polhodina autom. Busom trochu dlhsie, ale isto nejaky chodi.
30 km nie je nic … ja mam z miesta bydliska do prace 25 km a nevysla som z mesta … keby som byvala v inej stvrti, tak to bide aj nad 30 … (autobus to rano bez zapchy atd dava za 40 min + ca 20-25 min chodze), samozrejme, ze MHD je jedna vec … ale tak kupim za par supov nejaku 4 kolesovu “rarohu” a setrim cas a zvysujem moznost zamestnat sa . Aj s maturitou sa tiez da zamestnat. Otazka je- co vies, aku mas prax atd … nie, nakazliva choroba to nie je a nikomu to na nos vesat nemusis…. Nikto sa nepyta. Samozrejme treba flexibilitu z obidvoch stran.
@anonym_96bba9 tiež to nemyslím v zlom, prečítaj si po sebe tiež
@ivicatolic citam a? Daj tipy
Treba skúšať a nevzdávať sa, a keď naskytne príležitosť zobrať hneď aj prvú robotu. Ja som tak spravila po RD hneď prvý pohovor kde som bola som brala a už tu robím 3 roky.
Ostala som doma 5 rokov po škole (2 deti) a nájsť prácu nebol problém. Ono to dosť záleží od 1. Tvojho písomného prejavu v motivačnom liste/žiadosti/v emaile. 2. Od osobného prejavu, lebo ak na pohovor príde zúfalá žena, z ktorej to až srší, tak to nerobí dobrý dojem. 3.Keď už začneš riešiť dieťa, vieš to otočiť na pozitívum - o dieťa sa stará v prípade chorôb aj otec, niekto tretí a ďalej: Tým, že mám dieťa som už stabilný zamestnanec so zázemím a neutečiem 🙂 (jemný humor).
Mne našťastie deti hrali skôr do karát pri výbere práce, lebo šéf nechcel bezdetných ľudí, kvôli iným prioritám. Takže aj takí zamestnávatelia sú. Treba však popracovať aj na sebe, nie len nadávať, že všetci sú zlí a nedajú šancu, ty si dala šancu samovzdelávaniu počas RD?
@sisa_s asi myslela maturu 🙂
@andreakotesova dakujem, vobec mi to nedoplo🤣 rozmyslam, co ma natura cloveka s vysokou skolou😀
a kde si pracovala pred porodom? Ci sa ozyvas az po vycerpanej max. podpore po RD?
No na obranu ja mám podobný problém a to mám vysokú školu ale keďže som sa rozhodla mám deti tak posledné pracovné skúsenosti mám z brigád popri štúdiu. Po 6 rokoch je to na životopise viac ako zjavné že som bola doma s deťmi hneď po škole. Na moje reakcie čo sa týka pracovných ponúk mám väčšinou automatickú odpoveď. Na pohovor pozveme len vybraných uchádzačov. Paradoxne mám kvalitnú vysokú školu s dobrým menom a čo z toho. Začinam mať pocit že niet nad strednú s výučným listom.

30 km na dochádzanie nie je tak veľa.