icon

Ako osloviť zamestnávateľa po 6 rokoch na materskej?

xkka
20. feb 2013

viem ze by som mu mala mesiac pred ukoncenim MD ohlasit, ze sa chcem vrati.
mam to spravit pisomne ? alebo emailom? alebo telefonicky? na co vsetko sa mam opytat?
osobne to nepojde, lebo centrala kde je personalne je 130km od pobocky, pobocka v meste zostala ,ale prestahovali sa do inych priestorov a bohuzial nikto koho som poznala tam uz nepracuje ☹

budem vdacna za kazdu radu

sisaha
20. feb 2013

@xkka pisomne...nahlasis datum ku ktoremu predpokladas nastup. Ak si chces vycerpat este staru dovolenku, tak to tam uved. Odosli to a zisti si kontakt na sefa, zavolaj mu, povedz mu, ze si im to pisomne oznamila, aby to ocakavali a zaroven sa ho popytas co a ako....

m.i.r.i
20. feb 2013

najlepsie pisomne..ale nie je problem aj emailom..berie sa uz rovnako ako listova forma..napisat na personalne, nahlasit presny datum navratu atd..( ako pise sisaha) ..takisto sa ich opytaj kto bude teraz tvoj sef ( kedze sa to mohlo tiez zmenit)..zalezi velmi od toho aku pracu si presne robila..lebo vo velkych firmach je zvycajne fluktuacia vacsia, tam sa menia oddelenia, ludia rotuju na ine pozicie...mozno tvoja pozicia ako taka uz vlastne ani neexistuje, tak sa treba poinformnovat a dohodnut, co vlastne budes presne robit, co ti ponukaju...v mensich firmach je to spravidla o tom, ze sa mas vratit na svoje miesto, ale potom je potrebne si to dohodnut so sefom a HR...

xkka
autor
21. feb 2013

@sisaha @m.i.r.i Dakujem za rady, k sefovi sa asi nedopracujem 😒 , skusim to emailom cez personalne, dovolenku mi musia povedat, lebo neviem kolko dni mam a este ako a na koho sa obratit ked chcem vediet co je uvedene v kolektivnej zmluve?

sisaha
21. feb 2013

@xkka na personalistku..ta ti povie aj ku kolektivnej zmluve, aj ku dnom dovolenky