icon

Ako prijali asistenta v materskej škole?

25. jún 2024

Ahoj,
Ako je možné že v našej obci prijali do MŠ osobu na poziciu asistent pedagogického zamestnanca len a výučným listom?

kaktusik007
•
25. jún 2024

nemoze mat iba vyucny list. MUSI mat maturitu

autor
•
25. jún 2024

@kaktusik007 výučný list má a chodí externé na maturitu

luccija
•
25. jún 2024

Tak to stačí do 4 r musí ukončiť skolu

autor
•
25. jún 2024

@luccija Ďakujem za odpoveď . Nezdalo sa mi to

1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
medda_beda
•
25. jún 2024

Dorába si vzdelanie a výučný list môže mať aj človek ktorý už maturitu má, takže si dorába externe pravdepodobne pedagogické vzdelanie.

autor
•
26. jún 2024

@1ryba
@medda_beda
Nie dievčatá , ten človek má výučný list v odbore kuchár, a dorába si externé maturitu v odbore podnikanie v remeslach a službách...

dadka1997
•
26. jún 2024

Mna by skor zaujimalo odkial si sa to dozvedela, a čo ta donutilo o nom pochybovať? Žiarliš ?

luccija
•
26. jún 2024

Tak si doraba maturitu a do 4 r od nástupu si musí dokončiť pedadogiku.Niekde sú to vychytené miesta inde to nemá kto robiť a sú potrebni.

1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
26. jún 2024

@dadka1997 Neviem či ziarlim .

Skôr mi je ľúto že ja mám maturitu a mňa nevzali, kladiem si otázku ako to, prečo?
Info mám pretože tu osobu veľmi dobre poznám

dadka1997
•
26. jún 2024

Možno znamosti ... najlepšie je odhodiť žiarlivosť, či mu chceš koli tvojej ziarlivosti pokaziť zivot ? Mna tiez nevzali do skolky lebo ze potrebuju 2 roky skusenych, spoluziacku vzali .. a nakoniec som si nasla este lepsiu pracu 🙂

autor
•
26. jún 2024

@dadka1997 Určite nechcem nikomu kaziť život...až tak mi to zas nevadí....len to bol taký smútok skôr vo mne. Ale máš pravdu každý je tam kde má byť

lenka2232
•
26. jún 2024

Ale to nie asi na stalo nie? Je to len na pol roka cez upsvar

nikaeli
•
26. jún 2024

Môže byť aj na pozícii pomocný vychovávateľ, vtedy je to nepedagogický zamestnanec, ktorý tiež pomáha deťom. Moja 'asistentka' to tak má. Je predavačka. Plus ako píšu dievčatá - dorába si maturitu, dopĺňa si potrebné vzdelanie, čo je ok. Ty máš vyššie vzdelanie ako osoba, ktorú prijali. No možno sa im zdala osobnostne vhodnejšia ako ty 🤷🏻‍♀️

1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
nikaeli
•
26. jún 2024

@1ryba môže byť aj to, ale keď si doplní vzdelanie, mali by ju v pozícii posunúť, a teda sa posunie aj v platovej tabuľke.. takže to sa mi veľmi nepozdáva.. samozrejme nevylučujem aj 'známosti' 🤷🏻‍♀️

1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
nikaeli
•
26. jún 2024

@1ryba u nás taký trend nie je. Sme špec.škola a je priam žiadúce personál nestriedať. Ja konkrétne mám triedu pre deti s PAS a neviem si predstaviť, aby mi teraz po dvoch rokoch vymenili asistentku, keď som si ju už ako tak 'vycepovala' a fungujeme aj 'bez' slov. My sme naopak radi, keď má niekto naozaj záujem pomáhať a neberie to len ako prácu..

autor
•
26. jún 2024

@nikaeli
@1ryba
Ono je to škôlka v centre osady

1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
wilagrande
•
30. jún 2024

Je to projekt od roku 2022 pomocny vychovavatel v mš. Je to nepedagogicky zamestnanec napomocny pri samoobluznych ukonoch deti. A aj ten zamestnanec si musel robit skolu (vzdelavanie) cez mpc aby to mohol robit.

autor
•
1. júl 2024

@wilagrande teraz neviem či rozumiem ..takže môže to robiť človek čo má vyučnu list a dokončuje si maturu alebo nie?

wilagrande
•
7. júl 2024

Ano moze, no vsak musi byt v triede stale zodpovedny ucitel popripade mimo triedy, ale pritomny v praci... Pomocny vycbovavatel mu iba pomaha. Moze byt aj s detmi, ale ucitel musi byt v skolke v pripade niecoho.

wilagrande
•
7. júl 2024

A teba nevzali preto, lebo by ti museli dat vyssi plat... Kdez to pomocnemu vychovavatelovi daju nizsi plat lebo peniaze dava ministerstvo skolstva je to proste projekt

wilagrande
•
7. júl 2024

Pomocny vychovavatel nevyucuje , nerobi program detom, maximalne ich sprevadza. Ked je v treide nejake vyucovanie tak PV dava pozor ked sa nejake dieta nesusredi a vyrusuje tak ho napomina atd..