Ako sa ženy cítia, keď ich živí len muž?
a nič nerobia rozumej Nezamestnane !
Koľko vás je? ako ste sa v zili s pocitom, že Vas živí len muž?
Nemáte výčitky svedomia, ci strach o dôchodok?
@anonym_autor Ty myslíš, že tie deti sú zatvorené doma? Garantujem ti, že napr naša dcéra cestuje viac než ty a aktivít mimo domu má požehnane. Nelimituje nás povinná školská dochádzka od pondelka do piatku, od septembra do júna.
@abbey1 odkial vies kolko cestujem? Preco mas hned potrebu sa vyvysovat? Za to ze sama doma ucis? Ja ti to neberiem.
@anonym_autor a ako sa cítia ženy, ktorých denný režim zahŕňa:
- ranné zabezpečovanie rodiny (ranné chystanie raňajok a desiat pre deti, budenie)
- rozvazanie deti do škôl a skolok
- 8:00-16:30 práca
- 17:00 - 18:00 výber deti z inštitúcii
- 18:00 - 20:00 príprava deti na ďalší školský deň, rýchla večera, hry, čas s deťmi, pranie, nakup, iné povinnosti
- 20:00 - 21:00 čítanie rozprávok, večerný čas s detmi
- 21:00 - 22:00 zvesanie pradla, vyberanie pračky, vyvesenie pradla, upratovanie a keď náhodou nie sú povinnosti, tak aspoň starostlivosť o seba, čítanie
- 22:00 - až ráno - cas pre seba/manzela/spanok
- víkend - rodinný program, celkove upratovanie, cestovanie za rodinou alebo návštevy
A teraz si predstav že dieťa ma nejaku diagnózu, v noci poriadne nespis, namiesto povinnosti riešiš stavy dieťaťa, poprípade je napr 1 dieťa choré a keďže máš napr dve, tak v podstate na OČR ešte aj pracuješ aj sa staráš o deti, lebo veď 2 týždne v mesiaci zopár krát v roku z teba nerobí zamestnanca roka a musíš si to miesto udržať, lebo takých zamestnancov radi nemajú.
A ak si na manažérskej pozícii, zabudni na OČR. Máš si vybaviť starých rodičov stovky kilometrov vzdialených od tvojho bydliska, ktorí ešte stále pracujú.
Akože čo všetko ma podľa teba žena zvládať? Nemá ešte aj podnikať a byt živiteľom rodiny ona??? Čo ak sa do toho ženy ešte starajú aj o svojich nevládnych rodičov???
Tak, ako sa kedysi bojovalo za to, aby sa ženy mohli rozhodnúť, či chcú/stihaju pracovať popri starostlivosti o rodinu, tak by sa v dnešnej dobe malo bojovať aj za ženy, ktoré sa rozhodli o tu rodinu starať.
Ak sa žena nudí, ma vzorne a šikovne deti, čo nepotrebujú opateru, nech robia aj 24 hodín denne. Nikto ti/im nebráni. Ale halooooo, je kopec žien, ktoré to majú v živote komplikovanejšie a je to na nich ako si život zariadia. Mame stať pri sebe. Nie byt na seba hnusne…..
@akje o detoch s diagnozami NEPISEM.
@anonym_d9cc6a
@bambulkaaskatulka Mne je skôr smutno z toho, že vaša predstava je, že škola je to hlavné prostredie, kde sa dieťa naučí gro dovedností, kde spoznáva realitu života. Veľmi smutná predstava o živote. 🙂
@abbey1 Nemyslim si , ze skola ta pripravi na zivot. Pretoze Zivot nas uci najlepsie. Skola je len na socializaciu, citanie a pocitanie. A moznost, naucit sa rezimu a pocuvat ine autority ako je mama a otec. Neviem, ci ma chapes? Lebo mam z teba pocit ze ty nepripustis iny nazor. Ja som bola jednotkarka, a co mam z toho, NIC. Kamosi mali 3-4ky a pracuju na ministerstvach ....Nikde tiez nepisem o tom, ze deti nemozu mat aj ine zaujmy. Len potom, ked pojdu napr na strednu skolu,ci to prave v obdbobi puberty nebude pre nich velky sok.
@abbey1 Nemyslim si , ze skola ta pripravi na zivot. Pretoze Zivot nas uci najlepsie. Skola je len na socializaciu, citanie a pocitanie. A moznost, naucit sa rezimu a pocuvat ine autority ako je mama a otec. Neviem, ci ma chapes? Lebo mam z teba pocit ze ty nepripustis iny nazor. Ja som bola jednotkarka, a co mam z toho, NIC. Kamosi mali 3-4ky a pracuju na ministerstvach ....Nikde tiez nepisem o tom, ze deti nemozu mat aj ine zaujmy. Len potom, ked pojdu napr na strednu skolu,ci to prave v obdbobi puberty nebude pre nich velky sok.
@anonym_autor Ja poznam ludi na ministerstvach a zarabaju priemer- na BA az podpriemer. Okrem par lukrativnych flekov to nie je az taka slava.
@anonym_autor Ja poznam ludi na ministerstvach a zarabaju priemer- na BA az podpriemer. Okrem par lukrativnych flekov to nie je az taka slava.
@anonym_336637 to neviem. MNe tiez tie jednotky v zivote su na dve veci. Zivot nie je o znamkach
@anonym_autor tak maj na pamäti, že medzi tými nezamestnanými sú aj také maminky.
@akje este raz, ja nepisem o zenach, co maju chore deti. Myslim, ze to je pochopitelne, preco je taka zena doma, a okrem ineho, mam za to, ze taka zena ma Opatrovatelsky prispevok. Takze nezamestnana nie je.
@aurora33 sorry ale som rada ze nemam doma muza co je v robote od 8 do 4 za 1500e mesacne ale mam muza ktory je dokonaly po vsetkych strankach.. je uzasny otec, starostlivy muz, uspesny podnikatel a este k tomu aj dobre vyzera.. nemyslim si ze moj zivot je v niecom smutny 🤷♀️ ano jedina dan za toto vsetko je ze nema cas na nepodstatne veci ako je domacnost a nakupy, ktore vacsina ludi musi riesit po prichode z prace.. miesto toho radsej travi cas kvalitne s rodinou
A ocakavat ze uspech len tak spadne z neba bez vynalozenia usilia je velmi naivne.. ci ty si radsej ak by bol tvoj muz neuspesny ale aspon od 4 bol doma a umyval riad a varil?
@anonym_49c87f sama si napísala že muž nemá čas na dieťa. To by mi bolo veľmi ľúto. Takže ty dávaš dieťa a nákupy na tu istú úroveň? Masaker
@aurora33 aha, prepáč, nevšimla som si. Manžel po robote normálne doma porobí čo treba. Napr. kúpe dieťa a ja spracem po večeri, inokedy sa vymeníme. Často aj sám od seba povysáva, poleje kvety, vydrhne záchod, kúpeľňu, dá prať. Obyčajne to robím ja, ale keď sme rozlietaní kadekde, chorí, leď som ja vyčerpaná, tak samozrejme hneď spraví čo treba. O auto sa stará len on, ja som ho nikdy ani nevysávala, ani neumývala, možno raz som tankovala ja. Každý deň je s deťmi po robote buď doma, ale ak je čo i len trochu pekne, idú spolu von a ja vtedy upratujem/pečiem/oddychujem. V nedeľu spravidla varí on. A samozrejme nie je decko, takže si po sebe dá veci do umývačky, utrie keď rozleje, povysáva keď náhodou nanesú decká v topánkach poobede piesok, atď. Myslím si, že sa doma zapája viac, ako bežný chlap, ktorého žena normálne pracuje.
@mauduska to je pekne, že ste katolíci. Ale mám inú otázku. Keď sa mužovi niečo stane a nebude môcť zarábať čo potom? Poznám tu 2 takéto katolícke rodiny. Jedna 6 deti. Zena doma. Uz ma deti odrastene, muž ledva dýcha. Rok bol pn, ma invalidný, ale musí pracovať, lebo zena odmieta. Keď bol pn chodili do charity a živila ich rodina. Ale milosť pani nie a nie pracovať. Ich vlastne deti nám tým krútia hlavami a dohovárajú a nič nepomáha. Ďalšia takáto katolícka rodina len 4 deti. Zena nič, peniaze nič. Vyzobruju kde to ide, aby im ľudia pomáhali. Aj my sme katolíci, tiež som bola s 1dcerou doma kým nesla do školy, ale so synom už nebudem. Doba je neistá, nemôžem všetko nechávať na muža. Zarobí dobre. Teraz… ale čo bude zajtra nevie nik. V okoli pomreli muži v jeho veku l. Človek nikdy nevie. A z poistky deti nevychovam.
Niektoré ženy vidia zmysel života vo veľkej rodine a to ich napĺňa, aj keď by ďalší plat pomohol, radšej sa uskromnia..
Ja som pracovala už počas materskej, mali sme reštauráciu a teda nemám pocit extra matky, o dcéru sa starala svokra, majú veľmi pekný vzťah.
Matestvo ma nenapĺňalo, ledva som čakala, kedy od plienok vypadnem robiť.
Každá sme iná, keby mám len sedieť doma a robiť dokola to isté, prepne mi.
Preto obdivujem každú jednu ženu, ktorá má materstvo ako poslanie a zasvatí mu celý život.
Dcéra je úspešná, zcestovaná, mladá žena, robí rozhodnutia sama za seba, učila sa samostatnosti od detstva.
Som rada že mi to vyšlo a mám svedomie čisté, na druhej strane chápem aj ženy čo to majú úplne opačne, žijeme len raz, starať sa do iných životov je odveci..
@mauduska to je pekne, že ste katolíci. Ale mám inú otázku. Keď sa mužovi niečo stane a nebude môcť zarábať čo potom? Poznám tu 2 takéto katolícke rodiny. Jedna 6 deti. Zena doma. Uz ma deti odrastene, muž ledva dýcha. Rok bol pn, ma invalidný, ale musí pracovať, lebo zena odmieta. Keď bol pn chodili do charity a živila ich rodina. Ale milosť pani nie a nie pracovať. Ich vlastne deti nám tým krútia hlavami a dohovárajú a nič nepomáha. Ďalšia takáto katolícka rodina len 4 deti. Zena nič, peniaze nič. Vyzobruju kde to ide, aby im ľudia pomáhali. Aj my sme katolíci, tiež som bola s 1dcerou doma kým nesla do školy, ale so synom už nebudem. Doba je neistá, nemôžem všetko nechávať na muža. Zarobí dobre. Teraz… ale čo bude zajtra nevie nik. V okoli pomreli muži v jeho veku l. Človek nikdy nevie. A z poistky deti nevychovam.
@anonym_795abc hneď v mojom prvom príspevku som napísala, že do práce sa vrátim keď to bude potrebné. Ja sa práce neštítim, ale keď môžeme, uprednostním starostlivosť o rodinu. Ako náhle to bude neudržateľné (finančne), prehodnotíme situáciu.
@anonym_d9cc6a
@bambulkaaskatulka Mne je skôr smutno z toho, že vaša predstava je, že škola je to hlavné prostredie, kde sa dieťa naučí gro dovedností, kde spoznáva realitu života. Veľmi smutná predstava o živote. 🙂
@abbey1 trošku manipulujes. Ani jeden z nás nepovedal, že v škole sa človek naučí gro skills potrebných pre život. Veľa sa naučí aj v rodine. Ale z tých rodín ich predsa nikto nevytrhne A áno, potom sú skily, ktoré sa v rodinách naučíš ťažko - pracovné návyky ( uhm, lebo áno, škola je práca detí rovnako ako sedieť v Office napríklad je práca dospelého), vedieť sa popasovať so stresom, vyniknúť z rodinnej bubliny - sociálnej bubliny svojich rodičov a interagovat s ľuďmi, ktorí sú iní než my - sociálne, názorovo atdd atď. Všetko užitočné vecí, o ktoré neviem prečo by som mala svoje dieťa okradnúť
Moja švagriná sa vydala za mojho brata a je 25 rokov doma, podarilo sa jej vybaviť čiastočný invalidný, lebo by sa nikde nezaradila.
Urobila si učňovku, ale nikdy nepracovala, mala 3 bratov a im varila, prala, zostala doma, mama im utiekla, potom sa vydala a pokračovala v domácnosti.
Moj brat jej nikdy nepovedal ani pol slova, peniazí mali vždy málo, synovcovi som vždy kúpila vačšinu ja, inak by nikdy nemal bicykel, korčule, telefón atď, to bol pre nich zbytočný luxus.
Nebola ochotná isť ani upratovať na pár hodín, aby vylepšila rozpočet a už tak aj dožije a nie je jej to vobec trápne, práveže má sebevedomia na rozdávanie😂
@anonym_795abc Clovek by povedal, ze ked bude taka zena hladna, tak si do prace cestu najde. Hlad naucil uz aj najvacsich nemakacenkov pracovat. Len dnes si njdu cesticku. PNka, podpora, "invalidny",... Lenze to neplati, ak v 55 pride staroba a ona bude mat problem s chrbtom a uz sa nezohne, aby mohla ist dokladat regaly. Do dochodku daleko, ten kedysi super manzel, co ju tak krasne zivil a vsetko platil, vystrel kopytka, alebo ich vystiera pri nejakej druhej. Vtedy budu kazdy den stat pri okienku na soc.poistovni a nadavat na tento stat, ze kludne nechaju umriet cloveka (lenivu pijavicu) hladom. Normalny clovek ma strach, ci si stihne pocas produktivneho veku zarobit na byvanie a odlozit na starobu a tieto bambulky su vysmiate a ruka hore. Kym ta staroba naozaj nepride, vtedy budu otravovat celu rodinu a znamych, aby im pomohli.
@anonym_795abc Clovek by povedal, ze ked bude taka zena hladna, tak si do prace cestu najde. Hlad naucil uz aj najvacsich nemakacenkov pracovat. Len dnes si njdu cesticku. PNka, podpora, "invalidny",... Lenze to neplati, ak v 55 pride staroba a ona bude mat problem s chrbtom a uz sa nezohne, aby mohla ist dokladat regaly. Do dochodku daleko, ten kedysi super manzel, co ju tak krasne zivil a vsetko platil, vystrel kopytka, alebo ich vystiera pri nejakej druhej. Vtedy budu kazdy den stat pri okienku na soc.poistovni a nadavat na tento stat, ze kludne nechaju umriet cloveka (lenivu pijavicu) hladom. Normalny clovek ma strach, ci si stihne pocas produktivneho veku zarobit na byvanie a odlozit na starobu a tieto bambulky su vysmiate a ruka hore. Kym ta staroba naozaj nepride, vtedy budu otravovat celu rodinu a znamych, aby im pomohli.
@anonym_4f0e8b je to tak, nás svagriná ešte šikanuje a dohovára nám, že nejdeme na omšu, že cestujeme, kupujeme autá atď
Ona ráno vstane, ide na omšu, kúpi čerstvé pečivo, uvarí obed, poobede si pospí, potom ide na prechádzku a podvečer sadá k seriálom. Je z toho unavená, stále sa sťažuje že ju niečo bolí, stále niečo nájde čo máme robiť inak.
Keď som jej povedala, že ona ráno vstane a má fajront sa so mnou nebavila rok.
ID má do 400€, pritom fajčí a do kostola stále potrebuje nový kabát, topánky, chodí kaderníčke, kozmetičke, ale nevie ani zatĺcť kliniec, nemusí ani, má na to lidi.
Frustruje všetkých okolo svojou neschopnosťou, napriek tomu sa sťažuje aká je nedocenená, lebo je presvedčená že sa o všetkých stará a nič za to nedostáva.
Vysvetliť jej to je nemožné, nikomu sa to ani nechce, keby dala všetkým okolo aspoň pokoj..
@anonym_49c87f sama si napísala že muž nemá čas na dieťa. To by mi bolo veľmi ľúto. Takže ty dávaš dieťa a nákupy na tu istú úroveň? Masaker
@aurora33 ano nema tolko casu ani na mna ani na dieta kolko by chcel.. bohuzial, snazi sa nieco vybudovat tak to takto je, preto som ja doma aby som zabezpecila veci, na ktorych nezalezi kym on pracuje a ked pride domov tak mozme ten cas venovat len a len sebe.. nechapem co je podla teba na tomto smutne, ze mam muza, ktory ma vlastnu firmu a zaraba krasne peniaze, ktory chce aby o mna a o maleho bolo co najlepsie postarane a ktory ked je doma po tazkom dni v praci nesedi na gauci ale na 100% sa venuje dietatu a mne? Ak ti toto pripada smutne, tak potom je asi ozaj skoda reci vobec vysvetlovat.. ale rozumiem asi je zatazko priznat ze niekomu sa moze zit super po kazdej stranke 🤷♀️
@aurora33 ano nema tolko casu ani na mna ani na dieta kolko by chcel.. bohuzial, snazi sa nieco vybudovat tak to takto je, preto som ja doma aby som zabezpecila veci, na ktorych nezalezi kym on pracuje a ked pride domov tak mozme ten cas venovat len a len sebe.. nechapem co je podla teba na tomto smutne, ze mam muza, ktory ma vlastnu firmu a zaraba krasne peniaze, ktory chce aby o mna a o maleho bolo co najlepsie postarane a ktory ked je doma po tazkom dni v praci nesedi na gauci ale na 100% sa venuje dietatu a mne? Ak ti toto pripada smutne, tak potom je asi ozaj skoda reci vobec vysvetlovat.. ale rozumiem asi je zatazko priznat ze niekomu sa moze zit super po kazdej stranke 🤷♀️
@anonym_49c87f Smutne je, ze si si muza hladala iba kvoli pohodliu, nicnerobeniu a ze sa o teba postara. Jemu nedochadza, ze keby nemal peniaze, ze nic ine na nom nevidis, tak by si sa na neho rychlo vys..la a hladala ineho, co sa o teba "postara". :D No a toto perpetuum mobile (nic nerobim, staraju sa o mna) skonci vacsinou v menopauze, ked chlap vidi, ze uz nevyzeras nic moc, cely zivot sa to nechcelo robit, iba vysedavas a z gauca sa pozeras, ako on maka a zacne premyslat, na co mu je vlastne v zivote taka zena ... Dovtedy je motivacia jasna. Ak chce uspiet z viac napadnikov u mladej peknej baby, chce sex, deti, rodinu a ona chce iba niekoho, co ju bude zivit, tak musi ponuknut zivenie ... Ale co potom ...
@anonym_49c87f Smutne je, ze si si muza hladala iba kvoli pohodliu, nicnerobeniu a ze sa o teba postara. Jemu nedochadza, ze keby nemal peniaze, ze nic ine na nom nevidis, tak by si sa na neho rychlo vys..la a hladala ineho, co sa o teba "postara". :D No a toto perpetuum mobile (nic nerobim, staraju sa o mna) skonci vacsinou v menopauze, ked chlap vidi, ze uz nevyzeras nic moc, cely zivot sa to nechcelo robit, iba vysedavas a z gauca sa pozeras, ako on maka a zacne premyslat, na co mu je vlastne v zivote taka zena ... Dovtedy je motivacia jasna. Ak chce uspiet z viac napadnikov u mladej peknej baby, chce sex, deti, rodinu a ona chce iba niekoho, co ju bude zivit, tak musi ponuknut zivenie ... Ale co potom ...
@anonym_4f0e8b predstav si ze ja som si muza nehladala, on nasiel mna a ostatne uz potom prislo same.. ale diky ze si takto usudila ze ja som s muzom vlastne iba kvoli peniazom a moj muz so mnou iba kvoli tomu ze dobre vyzeram.. ano takto sa davaju ludia dokopy vo filmoch a nie v realite 🤦♀️ ale diky za rozbor, ked pride vecer muz z prace tak mu poviem že co som sa o nas docitala na MK nech sa pobavi 😄
Ale vies co sme si este s muzom vsimli? Ze kazdy kto ma taketo nazory je bud neuspesny alebo ma komplexy z vlastneho vyzoru 🤷♀️
@anonym_49c87f smutne je to že tvoj muž nemá čas na dieťa. To je všetko. Obkecávaj si to ako chceš. Toto neobhájis.
@anonym_autor mame 1 dieťa, na tpp pracuje muž on nás živí vďaka bohu naňho, ja mam len občasnu brigádu, bohužiaľ na tpp si neviem nájsť prácu😩jasne ze ma to trápi, snažím sa ale hrozne ťažko na východe s prácou pre matky
@anonym_4f0e8b predstav si ze ja som si muza nehladala, on nasiel mna a ostatne uz potom prislo same.. ale diky ze si takto usudila ze ja som s muzom vlastne iba kvoli peniazom a moj muz so mnou iba kvoli tomu ze dobre vyzeram.. ano takto sa davaju ludia dokopy vo filmoch a nie v realite 🤦♀️ ale diky za rozbor, ked pride vecer muz z prace tak mu poviem že co som sa o nas docitala na MK nech sa pobavi 😄
Ale vies co sme si este s muzom vsimli? Ze kazdy kto ma taketo nazory je bud neuspesny alebo ma komplexy z vlastneho vyzoru 🤷♀️
@anonym_49c87f Ta co nic nerobi a sedi doma, hovori o inych, ze su neuspesni. Tvoj jediny uspech bol najst niekoho, kto ta zivi ... Vzdy ma pobavi, ked sa platiaci najlepsi muz na svete, milacik, chrumkacik zoberie po x rokoch a najde si inu, zmeni potom zrazu na uja, debila, ha..la... 🙂
@anonym_49c87f smutne je to že tvoj muž nemá čas na dieťa. To je všetko. Obkecávaj si to ako chceš. Toto neobhájis.
@aurora33 uspesny muz nikdy nebude mat tolko casu ako clovek co robi na tpp.. si myslis, ze milionari, slavne osobnosti, vsetci uspesni ludia maju tolko casu na rodinu kolko by chceli? Alebo aj normalny clovek co pracuje v zahranici a chodi domov iba na vikendy, si myslis ze by nechcel byt radsej so svojou rodinou?
Podla tvojej logiky asi uspesni ludia maju bud prestat pracovat alebo sa nemnozit
resp asi aj ti ludia co robia v zahranici by sa podla teba na to mali asi vykaslat a dojst domov robit kludne aj za minimalku ak si tu nevedia najst inu pracu
Ale v pohode zopakuj to este raz ze je smutne ze moj muz nema cas dieta.. toto je debata hrach o stenu 🤦♀️
@aurora33 uspesny muz nikdy nebude mat tolko casu ako clovek co robi na tpp.. si myslis, ze milionari, slavne osobnosti, vsetci uspesni ludia maju tolko casu na rodinu kolko by chceli? Alebo aj normalny clovek co pracuje v zahranici a chodi domov iba na vikendy, si myslis ze by nechcel byt radsej so svojou rodinou?
Podla tvojej logiky asi uspesni ludia maju bud prestat pracovat alebo sa nemnozit
resp asi aj ti ludia co robia v zahranici by sa podla teba na to mali asi vykaslat a dojst domov robit kludne aj za minimalku ak si tu nevedia najst inu pracu
Ale v pohode zopakuj to este raz ze je smutne ze moj muz nema cas dieta.. toto je debata hrach o stenu 🤦♀️
@anonym_49c87f 🤣🤣🤣😀😀🤣
@anonym_49c87f 🤣🤣🤣😀😀🤣
@aurora33 kolko hodin z dna ma tvoj muz cas na vase dieta? Kvalitný cas.
@anonym_49c87f Ta co nic nerobi a sedi doma, hovori o inych, ze su neuspesni. Tvoj jediny uspech bol najst niekoho, kto ta zivi ... Vzdy ma pobavi, ked sa platiaci najlepsi muz na svete, milacik, chrumkacik zoberie po x rokoch a najde si inu, zmeni potom zrazu na uja, debila, ha..la... 🙂
@anonym_4f0e8b nie, to si si pomylila, ja som v tomto pribehu za tu peknu, takze ja o inych hovorim ze su skaredi a moj muz zase, ze su neuspesni.. takto je to pre teba v poriadku?
A kludne sa moze stat ze sa navzajom opustime, bud jeden alebo druhy, nikto nemoze vediet co bude o 30 rokov, ci niekomu z nas neprepne v debne a tomu druhemu to uz nebude vyhovovat.. videla som to na vlastne oci, ze sa ludia vedia z nicoho nic zmenit, takze ratam s kazdym scenarom.. kazdopadne neviem co to s tym ma spolocne, ze ja som doma, muz robi a je nam momentalne dobre :D vlastne nechapem ani preco to riesis a z akeho statusu nam vlastne davas pomenovania.. autorka sa pytala ci nam to nie je blbe, ze sme doma.. no nie, nie je, je nam dobre a vyhovuje to mne aj muzovi.. to ze to teba nejakym sposobom tankuje natolko ze mas potrebu tu oznacovat ludi ze su s niekym iba preto a to, tak to uz je tvoj problem
@anonym_4f0e8b nie, to si si pomylila, ja som v tomto pribehu za tu peknu, takze ja o inych hovorim ze su skaredi a moj muz zase, ze su neuspesni.. takto je to pre teba v poriadku?
A kludne sa moze stat ze sa navzajom opustime, bud jeden alebo druhy, nikto nemoze vediet co bude o 30 rokov, ci niekomu z nas neprepne v debne a tomu druhemu to uz nebude vyhovovat.. videla som to na vlastne oci, ze sa ludia vedia z nicoho nic zmenit, takze ratam s kazdym scenarom.. kazdopadne neviem co to s tym ma spolocne, ze ja som doma, muz robi a je nam momentalne dobre :D vlastne nechapem ani preco to riesis a z akeho statusu nam vlastne davas pomenovania.. autorka sa pytala ci nam to nie je blbe, ze sme doma.. no nie, nie je, je nam dobre a vyhovuje to mne aj muzovi.. to ze to teba nejakym sposobom tankuje natolko ze mas potrebu tu oznacovat ludi ze su s niekym iba preto a to, tak to uz je tvoj problem
@anonym_49c87f "ale vies co sme si este s muzom vsimli? Ze kazdy kto ma taketo nazory je bud neuspesny alebo ma komplexy z vlastneho vyzoru"
Z akeho statusu davam pomenovania? Lebo ty si zacala ... 🙂

To, čo opisujete, nie je len otázka rodinného rozpočtu alebo sociálnej poistovne, ale hlboká dynamika asymetrie moci. Keď jeden partner drží v rukách všetky karty existenčnej istoty, ten druhý často podvedome stráca právo na únavu, chybu alebo autentický nesúhlas. Vaše výčitky svedomia a strach nie sú „chybou v programe“, sú to veľmi presné signály vášho vnútra, že ste svoju hodnotu a bezpečie kompletne outsourcovali. V tomto vzorci sa vďačnosť postupne mení na neviditeľný dlh, ktorý sa nedá splatiť peniazmi, a tak ho splácate kúskami vlastnej autonómie. Pravda je menej o tom, či vás „živí muž“, a viac o tom, či vy sama vnímate svoju hodnotu ako aktívnu alebo pasívnu. Ak nemáte vlastný zdroj (nemusí byť len finančný), mozog prirodzene spustí pocit ohrozenia, lebo nemáte veci pod kontrolou. Riešenie preto nie je okamžite „ísť do práce za každú cenu“, ale začať budovať vlastný pocit vplyvu (malé rozhodnutia, vlastné projekty, zodpovednosť za niečo, čo je vaše). Nie kvôli mužovi, ale kvôli sebe. Namiesto riešenia výšky dôchodku sa sústreďte na svoj „vnútorný kapitál“. Začnite si cielene budovať priestor, ktorý patrí výhradne vám, či už ide o vzdelávanie, remeslo alebo projekt, kde ste vy tou hlavnou autoritou. Keby zajtra ten muž zmizol z vášho života, viete presne, na čom stojíte alebo by ste stratili nielen príjem, ale aj pocit vlastnej hodnoty? Čoho všetkého sa vo svojom vnútri musíte denne vzdávať, aby ste si obhájili pohodlie, ktoré vám táto finančná závislosť poskytuje? Potrebujete zažiť pocit, že v tom vzťahu zostávate preto, že chcete, a nie preto, že si nemôžete dovoliť odísť.
@bjnr ty máš aj svoj vlastný názor? Alebo vždy len Chat GPT???