icon

Ako šetriť a mať čo najväčší príjem?

20tatianas
6. okt 2016

Pracujem ako krupierka a neviem ako dalej riesit situacii na papieri mam 500€ a pracujem 1rok (zmluvu mam už na dobu určitu)
nemožem ostat na prijme 200€ (z PNky)

nivea777
6. okt 2016

@20tatianas 500 v hrubom alebo cistom?

20tatianas
autor
6. okt 2016

@nivea777 v čistom

nivea777
6. okt 2016

@20tatianas a hrubu mas kolko v zmluve? nechce sa mi to spätne ratat ..

20tatianas
autor
6. okt 2016

cca 650 neviem kolko mam na zmluve ale tak to mam pisane na vyplatných paskach priemer je 650

dominikav123
6. okt 2016

@20tatianas a preco nemôžeš ďalej pracovať ?

nivea777
6. okt 2016

@20tatianas pri 650 v hrubom by si dostavala cca 345 pn,teraz si uvazit ci ti tych 150 eur navyse stoji za tu pracu

20tatianas
autor
6. okt 2016

@nivea777 realne zarabam 800€ v čistom na papieri mam v čistom len 500
je to dost velky rozdiel

jasminet
6. okt 2016

@dominikav123 ako tehotna asi nemoze robit v noci, co krupierky predpokladam robia. A ak sa tan aj fajci...

20tatianas
autor
6. okt 2016

@dominikav123 pracujem v kasine a zamestnavatel je neochotny tak ak mi neda denne smeny budem to musiet riesit viem že existuje to že musia platit 100% ale vybavit to je strašne narocne a pokazilo by mi to možny navrat s5

nivea777
6. okt 2016

@20tatianas no je na tebe co ti je prednejsie,ak ta praca ohrozuje,resp babo... je tu este moznost,oznamis oficialne!!! zamestnavatelovi ze si tehotna,pisomne doporucene a s teh. knizkou,nie kazdy ju vyzaduje ale preistotu...a zamestnavatel ti musi poskytnut miesto ktore bude pre teba bezpecnejsiel... ak to nevie zariadit,tak ti musi zapatit nahradu mzdy a ty mozes byt doma..

20tatianas
autor
6. okt 2016

@nivea777 oficialne to bolo oznamene aj s knizkou odvolal sa že sa mam bavit s inymi kompetentnými osobami o rozpise smien uniforme a pod. vobec so mnou nemienil komunikovat

20tatianas
autor
6. okt 2016

materske vo vyske 70% z priemernej hrubej mzdy, a to po dobu 34 tyzdnov
prispevok pri narodeni (cca 830 E)
rodinne pridavky 23,56 E/mesacne
otec dietata si moze v praci uplatnit danovy bonus na dieta
ak mas narocnu pracu, ktora sa nesmie vykonavat v tehotenstve, tak ta zamestnavatel musi preradit na ine pracovne miesto, ak take nie je, tak mozes byt doma, a poberat nahradu mzdy vo vyske priemernej mzdy
na MD sa nastupuje v 34. tyzdni, ak je rizikove tehotenstvo, tak v 32. tyzdni
ak mas PP na do urcitu, tak sa konci dohodnutym dnom (ak by ti PP nepredlzili), bez ohladu na to, ci si alebo nie si tehotna
odlozenie splatok HU je len na povoleni banky (ale pochybujem o tom)
priatel moze ist na MD, ale az po 14 tyzdnoch, ci sa to oplati zavisi na vyske jeho mzdy

vie mi to niekto objasnit datumovo? :D som s toho debil mam to z davnejsej diskusie termin mam 24.4.2017

nivea777
6. okt 2016

@20tatianas co presne ti nie je jasne? nastup na MD by si mala mat napisany v knizke ale podla mojich vypoctov 13.3.2017 by si mala nastupit na MD..

evittam
6. okt 2016

@20tatianas Čo ti nie je jasné - proste by ťa mal preradiť na inú prácu a hotovo - ak nie tak to čo tu už bolo napísané. Čo sa týka tvojej zmluvy- do kedy máš pracovnú zmluvu - ak ju máš na dobu určitú,tak ti tvoj PP končí dátumom uvedeným v pracovnej zmluve. Ak by si chcela prípadne max.materskú a budeš mať bezproblémové tehotenstvo ešte je tu možnosť zamestnať sa na novú zmluvu u nového zamestnávateľa na minimálne 90 dní bez PN a OČR pred nástupom na MD a na max.vymeriavací základ a budeš mať max.materskú.

20tatianas
autor
7. okt 2016

@nivea777 odkedy možem poberat materske a od kedy matesku tu ste mi už napisali 13,3, 🙂 inak vdaka 🙂

20tatianas
autor
7. okt 2016

@evittam pracujem na dobu neurcitu dnes mi volal riaditel že mam dobehnut som zvedava chcela som ešte mesiac dotiahnut na nocnych ale zacala som krvacat v stredu tak si myslim že budu vhodnejsie tie denne

evittam
7. okt 2016

@20tatianas No tak ako ti bolo napísané - požiadať o preradenie na vhodnejšiu prácu zo zdravotných dôvodov a ak zamestnávateľ nemá takú možnosť, tak ti musí dať náhradu mzdy a ty môžeš byť doma. Alebo ísť na PN....

20tatianas
autor
10. okt 2016

Na pn ist nemozem lebo nevyzijem mmtalne a chcela by som dva mesiace pracovat na dennych a potom skrs brucho si poziadat o nahradu mzdy prejde mi to?

nivea777
10. okt 2016

@20tatianas nahrada mzdy sa da ziadat ak by ti zamestnavatel nevedel poskytnut adekvatne miesto.. cize keby si napr robila v zafajcenom a on nema pre teba miesto kde sa nefajci..alebo keby si robila nocne a on ti nema dat aku pracu aby si robila len denne.. skrz brucho pochybujem,ze ti prejde nahrada mzdy.. potom jedine na PN

20tatianas
autor
10. okt 2016

Je to zafajcene prostredie ale zatial som na dennych a tu chodi menej ludi a ptm mozem dat neskor ze sa zvysila navstevnost a pod lebo je to len dva roky otvorena prevadzka a teraz je v rozkvete 🙂

nivea777
10. okt 2016

@20tatianas stale plati to,ze najprv musis poziadat o preradenie na ine miesto a az ked nebude mozne ta preradit mozes ziadat nahradu mzdy..co ti ale velmi nepomoze je to ,ze zamestnavatel moze argumentovat tym,ze 3 mesiace ti nevadilo robit v zafajcenom a zrazu po 3 mesiacoch ( po prekonani najnachylnejsieho trimestra) ti to vadi? zalezi aky je zamestnavatel a ako v tom vie chodit.. a dost sa ti cudujem,ze ti stoja peniaze za to,ze ohrozujes babo v zafajcenom...

20tatianas
autor
10. okt 2016

bohužial muselo to tak byt aby mi predlžili zmluvu lebo keby nemam viac menej s coho dieta živit tiež by mu to nepomohlo 🙂 nakolko som až teraz odrobila rok ako pracovny pomer na dobu určitu a teraz mi predlžili k 1.10. na dobu neurčitu 🙂 a mmtalne mam už denne smeny kde sa moc nefajci tam za cely den ti pridu 3 fajciari aj to tam niesom v kuse pri nich .. lenže cez zimne mesiace chodi viacero ludi do kasina a vacsie brucho by mohlo byt prekazkou nakolko v kasine to moc dobre nevyzera a nema ma kam inam preradit aby to nerobilo blby dojem a aby som sa vyhla farciarom ...myslim že 2 mesiace niesu problem neskor to vsak problemom bude nakolko budem v 5 mesiaci a ak zacnem moc priberat aj skor ..

catherinah
10. okt 2016

To my ale nevieme, co on spravi v zime 🙂
Ak sa s nim da, tak sa radsej dohodni. Nemas partnera, ked na PN nevyzijes?
Skus teda znizit naklady nejakym sposobom - nepisala si podrobnosti, tak tazko poradit konkretne. Ale napr. znizenie splatok hypoteky, prestahovat sa do lacnejsieho alebo k rodicom ....

20tatianas
autor
11. okt 2016

Potrebovala by som pozicat 7 tisic kde by bola splatka asi 100€ nakolko mam pozicane peniaze z banky daco ako preinvestovat len 1200€ neviem dokazat lebo to dlzim byvalemu...a priatel uz teraz javy znamky ze utecie odomna nespolieham sa nezvlada tlak okolia ani financnu situaciu

vikis5
Odpoveď bola odstránená
jankalukasova
14. okt 2016

Teda... odhliadnuc od toho, ze si tehotna, ze sicr uz robis denne, ze tam sa "moc" nefajci, ze priatel uz teraz jabi znamky, ze od Teba utecie (????), ze potrebujes pozicat asi 7000, kt. budes splacat asi po 100€ (skusila si si zratat kolko je to splatok?) .... zamestnavatel je neochotny a Ty si nechces pokazit mozny navrat (to male s Tebou potom bude nocovat v tom kasine ci ako) ? No waw.. bilancia jak vysita.