icon

Ako to robia ľudia, že chodia do práce až o 10:00?

Včera o 16:24

Ahojte, nie tak zriedka tu čítam, ako ľudia chodia do práce o 10.00, popri práci si idú zacvičiť, na nákup, s deťmi apd. Povedzte mi ľudia, ako to robíte. ja som senior manažér pre CZ/SK/HU. Som na pozícii, kde riadim ľudí remotne, ale aj v office na SVK. Áno, určitú flexibilitu mám, že zbehnem ráno k lekárovi, a prídem neskôr, že som dlhšie na obede a odídem o tretej, keď musím. Ale štandardne som v práci medzi 8.00-8.30 /a je to jedno, či som z domu alebo z officu/. Pracujem na korporátnej pozícii, kde mám cally aj ráno o 8.30 hod a aj večer o 16.30 keď treba. Okrem toho manažujem ľudí a som tu pre nich. Ja stále hovorím, že manažér má isť príkladom, čiže nie som ten typ, čo sa objaví od 11.00 do 14.00. Tak na akých pozíciách robíte, že chodíte počas dňa cvičiť a začínate si od 10.00? Inak naše služobné auto má GPS, čiže nie je to úplne tak, že si odídem a prídem kedy zachcem. A hlavne mám úlohy, tasky, meetingy a cally.

anonym_4c45e7
Včera o 17:04

ja som szco, pracujem ako prekladatelka a mozem robit, kedy chcem. obcas zacnem o 9, obcas o 11, dnes som robila len poobede, ale ono si ma to pocka a budem robit do noci. vyhoda je, ze si mozem ist zacvicit, zaplavat atd, ked je menej ludi. ale nie je to tak, ze robim 2h denne a mam 2 tisicky mesacne 🙂

anonym_26af86
Včera o 17:04
@anonym_autor

@anonym_26af86 ty si normálne na full time alebo freelancer?

@biba_18 Programujem 😀
@anonym_autor Freelancer

biba_18
Včera o 17:05

no. a máme odpoveď 😉

biba_18
Včera o 17:07

@anonym_26af86 ak by som bola takto freelancer, ja by som robila v noci, tiež by to bolo možno niekomu divné 😏

lindous
Včera o 17:09

Keby som chcela začínať o 10, tak drivivnú väčšinu dní môžem, samozrejme o to dlhšie by som potiahla večer 😅 v práci nemám žiadne celodenné cally, meetingy, ktorým sa musím prispôsobať resp. ak aj mám nejakú konzultáciu, viem si ju zvyčajne naplánovať okolo obeda alebo poobede.. ale inak sa venujem svojej práci, mám pridelený svoj vlastný projekt, nikto počas dňa nečaká na moje výsledky, naša práca nenadväzuje, takže časovo mám naozaj obrovskú flexibilitu, šéfa zaujímajú výsledky, ktoré samozrejme pravidelne prezentujem, ale to mávame tiež poobede a nie to kedy to spravím... som syntetický chemik zatvorený v labáku

anonym_26af86
Včera o 17:11
@biba_18

@anonym_26af86 ak by som bola takto freelancer, ja by som robila v noci, tiež by to bolo možno niekomu divné 😏

@biba_18 Tiez to niekedy tak robim, ked je vela prace tak aj cez vikendy ale nie je to zas tak casto. Tym, ze robim z domu a nemam nijake nezmyselje meetingy, ktore sa daju vybavit mailom, tak si viem velmi flexibilne organizovat pracu.

autor
Včera o 17:12
@anonym_26af86

@biba_18 Programujem 😀
@anonym_autor Freelancer

@anonym_26af86 ja mám freelancerov programátorov. Ale prvé standupy máme ráno o 9.00, kde sa pripájajú.

anonym_a5bd2d
Včera o 17:13

Ja robim fulltime remote pre UK firmu, cize je tam je hodina casovy posun a tym padom prvy (niekedy je to aj aj jediny) call mame o 12tej nasho casu. Takze niekedy ked mam menej roboty tak mi vtedy aj zacina den. Realne nikto nesleduje kolko hodin pracujem, zaklad je aby som mala spravene svoje tasky, cize ak si ich spravim za 5 hodin tak pracujem 5 hodin, ak dlhsie tak dlhsie. U nas je doraz na vykonanu robotu nie odsedene hodiny. Robim programatorku. A ako som spominala som zamestnana normalne na plny uvazok.

anonym_26af86
Včera o 17:15
@anonym_autor

@anonym_26af86 ja mám freelancerov programátorov. Ale prvé standupy máme ráno o 9.00, kde sa pripájajú.

@anonym_autor Hej, byva to tak niekde ale v mojich poslednych joboch sme mali doslova vyhradene casy, v ktorych nemozu byvat meetingu. Pred 10:00 a po 15:00.
Ale uz na mna parkrat toto skusali, ze daily o 8:55 napriklad 😀 Take projekty neberiem.

biba_18
Včera o 17:16

@anonym_autor keď robím na HO ja sa tiež nemusím nikam pripájať. dôležité je mať urobenú prácu. šef to nevyžaduje aby to bolo prezentované o 9:00 keď to má byť hotové na druhý deň napr. 😏

anonym_f60459
Včera o 17:19

Napr.v nakupacoch sa otvara az o 9h, niiekde aj o 10h. Predavacky mozu aj neskor nastupit a poriahnut potom 8h. Neviem, co je na tom divne. Ja tiez idem do prace, ako mi vyhovuje, pracujem v kancelarii. Je mi jedno kedy pridem, urobim robotu a idem domov

vikusjk
Včera o 17:19

@anonym_autor sice neviem, o akom prispevku sa tu bavite, ale teda k teme, napriklad my mame vo firme ultra flexibilnu pracovnu dobu, t.j. medzi 6 rano a 10 vecer si mas odrobit, co potrebujes (co potrebujes preto, lebo ak mas nadcasy, nemusis mat ani 8h za kazdy den, proste je to flexibilne, pokial za mesiac dodrzis pracovny fond). Samozrejme, ze cally a meetingy maju prednost, cize sa kazdy riadi svojim kalendarom a ulohami a deadlinmi, ktore musi splnit, ale okrem toho plati own the way you work, cize ak niekto chce a moze ist rano ci cez obed do fitka, nic mu v tom nebrani. Pokial ide o manazerov, tak s rastucou zodpovednostou a platom samozrejme prichadzaju aj ine mozno nevyhody oproti nizsie postavenym zamestnancom, t.j. menej toho volenho casu, viac taskov, callov, meetingov. Ale to je proste spojene s poziciou. Chcem vyssiu poziciu, viac zodpovednosti, vyssi plat? Tak toto a tamto musim obetovat.

autor
Včera o 17:21
@anonym_26af86

@anonym_autor Hej, byva to tak niekde ale v mojich poslednych joboch sme mali doslova vyhradene casy, v ktorych nemozu byvat meetingu. Pred 10:00 a po 15:00.
Ale uz na mna parkrat toto skusali, ze daily o 8:55 napriklad 😀 Take projekty neberiem.

@anonym_26af86 v čom vyvíjaš? BE? FE?

anonym_5da19a
Včera o 17:21
@ivik4

Aj ucitelka moze zacinat kludne o 10tej niektory den.
A SZČO moze robit len na objednavky 🙃. Inak neviem o aky koment sa jedna, skoda 😀😀

@ivik4 nesir bludy. V ktorej skole? Idem si dat ziadost 🤦‍♀️

vikusjk
Včera o 17:22

Jop a este dodam, ze napriklad cena za tento ultra flexibilny pracovny cas je taka, ze nemame narok na bezny "paragraf". Firma nam poskytuje sick days, ktore su na dobrovolnej baze zamestnavatela, ale bezne "pecko/paragraf" si uplatnit nemozeme. Mozem si to napriklad nadrobit, alebo minut uz nadrobene hodiny.

anonym_fcf331
Včera o 17:24
@anonym_5da19a

@anonym_5da19a tak ucitelky v jazykovkach bezne zacinaju az poobede a ucia na kurzoch do vecera, nechapem co je na tom take divne a nepredstavitelne :D alebo ucitelky na umeleckych skolach, ked som chodila na vytvarnu mala osm ju vo vyssom rocniku od 18:00 do 20:00

anonym_26af86
Včera o 17:27
@anonym_autor

@anonym_26af86 v čom vyvíjaš? BE? FE?

@anonym_autor Pre ucely diskusie to nie je podstatne 🙂

autor
Včera o 17:28
@anonym_26af86

@anonym_autor Pre ucely diskusie to nie je podstatne 🙂

@anonym_26af86 je to podstatne, ved si anonym, tak snad vies odpovedat. Nepytam sa na MD rate.

anonym_b6b0f9
Včera o 17:32
@anonym_autor

@pribinak jasne, že to určiujem. Ale ja mám cally s inými manažérmi, čiže nájdeme si voľné sloty v kalendároch.... a potom máme regular cally a One2one meetingy. Ak máš pod sebou 10 manažérov a s každým máš individuálny call každý týždeň... Mimo ostatných meetingov s klientmi.. a s internými klientmi...

@anonym_autor Kedysi som robila na oddeleni, kde bola 24 hodinovka, cize sme sa striedali na 8 hodinovych zmenach. Tak ano, ak mi vysla poobeda ci nocna alebo nebodaj volno pocas prac.tyzdna, tak som tiez mohla chodit rano cvicit, spat, kupat sa....

Inak si to tiez neviem predstavit... Ak sa takto zneuziva homoffice, ze namiesto prace sa cvici, tak sa necudujem, ze coraz viac firiem rusi homoffice alebo ho obmedzuje.

ivik4
Včera o 17:32
@anonym_5da19a

@anonym_5da19a bludy ??? Clen mojej rodiny uci a ano jeden den v tyzdni chodi do skoly ovela neskor nez tie ostatne ty blud 😀. Uci na strednej skole, to Ti musi stacit
A este sa plesni kludne raz 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

brrunetkaa
Včera o 17:33

Ja mám flexibilnú pracovnú dobu a musím byt dostupná od 9-14:00. Čiže môžem začať o šiestej ale kľudne až o tej deviatej. Robím s liekmi (nie lekáreň)

anonym_26af86
Včera o 17:34
@anonym_autor

@anonym_26af86 je to podstatne, ved si anonym, tak snad vies odpovedat. Nepytam sa na MD rate.

@anonym_autor Myslis, ze backendisti maju nejaky rozdielny pracovny cas oproti frontendistom? 😀 Ci v com je to podstatne? Viem odpovedat ale rozhodla som sa, ze nebudem. Si strasne neprijemna uz len tym, ze si vobec mala potrebu zalozit tuto low-key hate diskusiu, ked si sa mohla opytat rovno v tej teme. Rovno mna.

autor
Včera o 17:38
@anonym_26af86

@anonym_autor Myslis, ze backendisti maju nejaky rozdielny pracovny cas oproti frontendistom? 😀 Ci v com je to podstatne? Viem odpovedat ale rozhodla som sa, ze nebudem. Si strasne neprijemna uz len tym, ze si vobec mala potrebu zalozit tuto low-key hate diskusiu, ked si sa mohla opytat rovno v tej teme. Rovno mna.

@anonym_26af86 vo finale ano, kedze ich zamestnavam niekolko, tak viem o ratoch na BE aj na FE aj fullstack dev. Cize, tak trochu si vymyslas. To mi bolo hned jasne.

rainee
Včera o 17:39

No dnes je to tak ze ozaj vela ľudí sa motá aj doobeda po obchodoch, fitku atd a mam pocit ze kolóny su uz celý deň. Akoby nikto nerobil. Podnikatelia, freelanceri, nezamestnani, influenceri a ľudia ktorí majú flexi pracovnú dobu.... Vela ľudí dnes uz vobec nerobí, poznám takých co podnikajú, nechodia riadne do prace a na makanie maju iných... Alebo žijú z prenájmov. Influ tiez 1 reelsko za 2 litre a na mesiac ma vystarane....

simona20201309
Včera o 17:39
@anonym_autor

@simona20201309 učiteľky chodia o 10.00? Tieto autorky, ktoré ráno idú do gymu a potom od 10.00 sú na HO nie sú ani predavačky, ani nezamestnané, ani zdravotníčky a barmanky.

@anonym_autor prečo ta to trápi? Lebo si so svojím jobom a zivoto nespokojny
Zmeň niečo. Frflanie ti nepomoze

simona20201309
Včera o 17:40
@rainee

No dnes je to tak ze ozaj vela ľudí sa motá aj doobeda po obchodoch, fitku atd a mam pocit ze kolóny su uz celý deň. Akoby nikto nerobil. Podnikatelia, freelanceri, nezamestnani, influenceri a ľudia ktorí majú flexi pracovnú dobu.... Vela ľudí dnes uz vobec nerobí, poznám takých co podnikajú, nechodia riadne do prace a na makanie maju iných... Alebo žijú z prenájmov. Influ tiez 1 reelsko za 2 litre a na mesiac ma vystarane....

@rainee máš skreslený a nereálny pohľad na svet.

rainee
Včera o 17:43
@simona20201309

@rainee máš skreslený a nereálny pohľad na svet.

@simona20201309 osobne takých ľudí poznám, uplne ina dimenzia a nie od 8-17 sedieť na zadku v openspace. O zarobkoch sa nam ani nesniva. Dnes je najcennejsia devíza volny čas. Nerobiť a zarobiť.

anonym_5da19a
Včera o 17:44
@ivik4

@anonym_5da19a bludy ??? Clen mojej rodiny uci a ano jeden den v tyzdni chodi do skoly ovela neskor nez tie ostatne ty blud 😀. Uci na strednej skole, to Ti musi stacit
A este sa plesni kludne raz 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

@ivik4 ok, na jednej ruke dnes zratas skoly kde to takto funguje, takze ano, bludy. Lebo niekomu staci tvoj komentar na to aby siril, ze jasne, ucitelia idu na tretiu hodinu a po stvrtej idu domov. 🤦‍♀️😉

autor
Včera o 17:47
@simona20201309

@anonym_autor prečo ta to trápi? Lebo si so svojím jobom a zivoto nespokojny
Zmeň niečo. Frflanie ti nepomoze

@simona20201309 ja som žena 🙂. Ja som so svojou prácou spoko. Len táto dáma si tu vymýšľa, to je mi jasné. Mám v Dev teame aj seniorov, aj architectov, aj BA, všetko freelanceri a teda takto to úplne nefunguje 🙂.

ivik4
Včera o 17:49
@anonym_5da19a

@ivik4 ok, na jednej ruke dnes zratas skoly kde to takto funguje, takze ano, bludy. Lebo niekomu staci tvoj komentar na to aby siril, ze jasne, ucitelia idu na tretiu hodinu a po stvrtej idu domov. 🤦‍♀️😉

@anonym_5da19a ale na komentar od inej zeny ktora Ti to vysvetlila tiez uz nereagujes ze ? Predychaj to anonym 🤪, sekla si sa lebo nevies,dosla rec

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😉😉😉😉😉😉