Ako získať prácu v štátnej správe bez vysokoškolského vzdelania?
Alebo do nejakého štátneho úradu ako kataster, mestský úrad atď? Mám pocit, že tieto miesta sú fakt len po znalostiach. Nemám vš, ale tiež tam vidím ľudí bez vš. Sme malé mesto. Má zmysel poslať len tak životopis na slepo, či je to úplne bez šance?
@podbel2512 takze ocr naozaj nepotrebujes,ked muz ma rannu aj ty a deti ochoreju,ze??Alebo ma pan manzel poobednu a ozaj ako potom tie deti davate do skolky,co???Lebo ved ty vsetko zvladas,a chcete byt poobede s detmi doma.Ale ako si mi to nevychadza,ked muz ti robi ranna,poobedna,co???
@podbel2512 si mi stale neodpovedala ako riesite prazdniny???Ved ich hadam nenechavas cely den same,to by si ozaj svojim detom neurobila,vsak???Ked si chcela dat vypoved aj tu na urade,aby si ich do skolky mohla vodit a nie muz,ci dedo.
@podbel2512 ako si prezila ist medzi sviatkami do prace,lebo urady fungovali a az do 8.1.To si si musela minut celu dovolenku pomaly,ze??
@anonym_e56374 presne tieto výhody a viem, že majú aj odmeny 2x ročne, tak to dvihne trošku príjem... Ja by som tam šla veľmi rada pracovat
@summer23456 odmeny v štátnej správe sú už dávna minulosť. Robila som tam 8 rokov, posledné 2 roky sme okrem tých odmien čo dala vláda namiesto valorizácie platu nevideli. Mám vysokú školu, takmer 8 ročnú prax v odbore, ktorý som študovala. Skončila som na úrade práce po konsolidácii a robotu si mám problém zohnať... U nás bolo 99% ľudí po známosti... Takže takú nádej tomu dávam 🫣
@anonym_e56374 no vidis ako ti je dobre,ake je super nosit eura domov.A ty si chcela dat vypoved a sediet doma pri detoch.
@anonym_e56374 jasne podbel,jasne
Bez VŚ len na podradných pozíciach za minimálnu mzdu ako podateľňa a pod. bez možnosti postupu a zvýšenia platu. Prečo si nerobíš VŠ? Veď popri zamestnaní sa to dá aj s rodinou. Ja som tak robila 3 VŠ po prvej dennej a potom som už so 4 VŠ mala práce na výber. Chce to iba ochotu a nemyslieť na svoju pohodu.