Akú prácu vykonávate, aby ste stíhali aj škôlku?
Zaujíma ma akú prácu vykonávate keď ste na dieťa samé u mňa to znamená že dieťa zaniesť a zobrať zo škôlky...mám síce manžela ale on to časovo nebude stíhať a rodičov a svokrovcov mám ďaleko...je totižto problém zamestnať sa od 7-16 hod.
Ked som bola sama, nasla som si pracu od 9,00 do 17,00..mala som studentku, ktora mi chodila pre maleho o 16,30 a akurat o 17,00 mi ho odovzdala pred robotou...
Teraz mam tiez skolkara, riesim to polovicnym uvazkom
Pracujem ako account manager, mam HO, rano deti odvediem, na obed idem po ne, a potom sa prihlasim naspät do prace. Skoncim 16:30 - 17:00 a mozeme ist von.
@domca2893 podľa mňa nie je problém zamestnať sa aby si končila v normálnom čase. Neviem aké máš vzdelanie ale ani ja ani napr moji rodičia nepracujú viac ako do 16. Väčšina ľudí čo poznám pracujú do 15:30. Klasický čas v mnohých firmách. V štátnej správe aj menej. Ja som od 8 do 15:30, piatky skôr. Je to často aj o dohode a niekedy zamestnávatelia vychádzajú v ústrety ak má matka dieťa.
@domca2893 ja napriklad takuto situaciu teraz riesim tiez. 22.7.mam nastupit do prace lenze moj muz chodi do nemecka a ja som na maleho prakticky sama. Moja stara praca je na 2 zmeny a to si nemozem dovolit hoci mam rodicov blizko ale nemozem od nich ziadat aby mi strazili maleho do 22.30 a ani pre neho by to nebolo dobre. A rano takisto mame skolku az od 6.takze nie je to lahke a tiez este stale neviem co budem robit. U nas tej prace neni vela na vyber. Skusila som sa spytat ci by som nemohla robit od 7 do 15 a dajme tomu od 11 do 19. To by este moji rodicia zvladli. No doteraz som nedostala odpoved. Nie je to jednoduche.
Ja som vo verejnoprávnej inštitúcií, pracovná doba je pohyblivá, ráno môžem začať od 6 do 8 a podľa toho +8 hodín (už vrátane prestávky). Malého dávam do škôlky hneď o 6, 6:30 som už v robote a odchádzam okolo 15tej, v piatok o 14.
ja robím v gastre. ráno odvedie muž do škôlky na ôsmu, ja robím 7-14 a o 14tej idem do škôlky zas ja..
Administratíva, skrátený úväzok. Inak by sme to nedali. Ráno hodíme deti do školy, škôlky. O 8,30 som v robote , končím okolo 14,30-15 a fičím pre deti. Kruzky stíhame ltt, domov prídeme 2x v týždni okolo 18,30 a ešte sa nám treba učiť, nakupit, domácnosť poriesit. Je to o hubu bez akejkoľvek podpory ci varovania Keď sú decka choré striedame sa s mužom na homeoffice.

@domca2893 mala sim kamosku, keď som nestíhala tak mi syna vybrala ona a potom zas ja jej.