Aký je optimálny plat pre ženu na Slovensku?
Ahojte, chcem sa spýtať na Vás názor - aky je podľa vás plat pre ženu “tak akurát” na dnešnú dobu? Alebo pri akom čísle by ste si povedali že áno, teraz pekne zarábam a som spokojná. Nemyslím vysnivany niekde do výšin :D (lebo áno, každá si vieme predstavit plat ministerky že :D) ale take reálne cislo, na slovenské pomery, pri ktorom by ste boli spokojne.
Chápem že každá robíme nieco iné, mame iné úväzky a pracujeme v iných mestách. Ale pýtam sa tak zo zaujímavosti, lebo poslednou dobou v mojom okoli čo počúvam ľudí koľko zarábajú, a čo nakupujú, v akých sumách niektorí lietaju, ja si prídem pomaly neschopne🙈 Pritom bola som v tom že zarábam slusne na ženu, len teda ani zďaleka nemám pocit pri porovnávaní s okolím(hlavne ženami), že to je naozaj dost
Pre mna je strasne, ze stale zijeme v dobe, kedy sa niekto pyta aky je slusny plat “na zenu”.
Lebo žena sa považuje za menejcenny, neschopnú a vhodnú akurat za slúžku a opatrovateľku
@anonym_autor
Pre mňa osobne, človek s VS 2000 + v čistom. Pravdaže odborná vysokoškolska pozícia
No vidím že aj tu je to tak ako v živote 🙂 doteraz som myslela že mám super plat, pri tom čo niektoré zienky písali niekoľko tisícové sumy, wow.
Pytala som sa hlavne preto, lebo napr v telke dievča sa pousmialo nad príjmom 2,5k€ a to je kadernicka 🙂 potom jedna známa hovorila ako jej kamoska každý tretí mesiac botox, procedúry 1.200€ ako nič. Tak je neviem či ja som skromná a teším sa zo svojho platu že aj dokážem ušetriť, alebo niekde robím chybu?
cim viac tym lepsie 🙂 .
Ja keby som mala 2000 v čistom tak skacem od radosti.
No mám 1100 v čistom a musím z toho vyžiť. Na druhej strane mám kamarátky čo zarobia len 700 eur v čistom.
Je to strašne málo.

A presne taketo temicky citaju tie mlade slecny, co potomv telke vypustia z ust, ze riadny muz musi zarabat 4000EUR :DD kopa nezmyslov tu.. nie mimo ba, len tak niekto na TPP nezarobi ziadne tisice, UZ 2000EUR brutto je top plat na niektoych poziciach... trosku prestat si vymyslat treba... ak nietko chce viac, podnikanie, vysokokvalifikovana praca (velakrat sa robi pre viac klientov naraz) atd.. ale ziadny bezny smrtelnik...