icon

Chcem sa stať poštárkou

zsana
15. feb 2016

Ahojte! Chcem sa stať poštárkou, ale neviem co je k tomu potrebne. Ake vzdelanie, nejaky kurz...Dakujem za odpoved 🙂

Strana
z3
kefrinky
16. feb 2016

Staci zaslat zivotopis so ziadostou a ozvu sa (predpokladam, podla miesta)....urcite to nie je lahka praca, ci sa jedna o priehradku alebo dorucovatelku a podobne....Najma za priehradkou treba dost vediet, vseliake vestniky, Postove podmienky treba vediet...aj Postovu banku....zaskolia a casom by si sa do toho dostala.
A ked zacnu byt ludia nervozny na poste, co stale tam niekto pinda treba mat pevne nervy a nenechat sa od nich vytocit, aby sa nahodou neprerobilo....ten plat nie je oslnivy, ale pre niekoh lepsie ako nic a mas vsetko platene ako odvody a podobne...
Vela ludi, keby videlo na vlastne oci ako cely ten kolos funguje, by veru ostalo pozerat (si myslia, ze sa dorucuje len ta jedna ich zasielka)...preto vyskusaj a sama uvidis, drzim palec. 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
slniecko77
Odpoveď bola odstránená
atrami
16. feb 2016

@fidka79 v oc sa vždy robí v sobotu i v nedelu, pokial sa tam nevzala dalsia pracovnička, nikdy neboli 2 dni po sede voľne, hodinovo to sedelo, ale ak máš rodinu, male deti -škola, školka, tak je to zlé. Treba si tú prácu odskušat a nie posudzovať z pohľadu zákaznika. Skús za zmenu vybaviť 160 ľudí - to nie sú len šeky, ale aj balíky, vydaj zasielok, bankové služby, predaj tovaru......

cecil36
16. feb 2016

@fidka79 ale bavili sme sa o zodpovednosti konkretneho zamestnanca v kontexte k jeho platu resp. k manku, nie o tom aky vplyv to ma na klienta (ci je to uz pacient alebo clovek co ide poslat list). A hadam nejdeme porovnavat zodpovednost lekara a tety za postovou priehradkou. To hadam chapes rozdiel ci aj toto je problem?

ela2710
16. feb 2016

@fidka79 cudujem sa, ze ked je to taka ,,jednoducha" praca, ze preco nemaju dlhe rady zaujemcov pred postami 🙂 aj v dobe pokladni, kde ti napise vydavok sa moze clovek pomylit...preboha ty si sa nikdy v nicom nepomylila? Robila som v Metre, vydavala som vzdy s respektom, aj dvakrat som preratala peniaze a predstav si, tiez mi pisalo vydavok, nikdy som manko nemala, ale viem, ze babam, ktore robili natrvalo sa manka stavali, a teda v Metre nejde o centiky...Neviem na aku postu chodis, ale na poste v nasom meste je vzdy plno, pracovnicky robia co mozu, ale praca za priehradkou uz davno nie je len o nejakych listoch, balickoch, atd. vyplacaju sa tam davky, dochodky, ludia tam chodia platit, vyberat peniaze z uctov, mnoho post funguje aj ako banka, takze ziadosti o pozicky, poistenia, sporenia, vkladne knizky, atd. , tie pracovnicky musia ovladat tolko produktov ze az. U nas robia aj v sobotu, spedicia taha 12-tky a tahaju aj cez vikendy, ci sviatky. Okrem ineho je treba robit uzavierky, vsetko im musi sediet do centu, kazde predane noviny, ci zreb...pracovnicky bank maju menej povinnosti, a robia za lepsie platy, s tym, ze v bankach su vzdy sekuritaci na riesenia problemov, zamestnankyniam na postach hocikto vynada, a nik tych ludi neuzemni. A na pracu v bankach rovnako staci maturita, tu musi mat aj pracovnicka za priehradkou. Ak nepredaju tolko a tolko poziciek, tolko a tolko zrebov, tak odmeny takmer ziadne. Pracu dorucovatelky radsej nekomentujem, to by som zrejme nevedela robit dlhsie ako par dni, chodit hore dole za kazdeho pocasia, pomaly sa bat ist po meste, lebo ma pri sebe peniaze a v meste take tie bytovky neprisposobivych, ze tam by ma nik nedostal...tazko hodnotit nieco, co si clovek nevyskusa, alebo nema v okoli niekoho, kto tak pracuje...

atrami
16. feb 2016

@fidka79 vďaka práci na pošte som riadne odolná proti arogantným všetkovediacim ľuďom. Radi Ťa uvítame v našom pracovnom kolektíve, berieme za priehradku, i na doručovanie, bohužiaľ vedúca funkcia je obsadená, ale nepochybujem, že aj to by si zvládla.

cecil36
16. feb 2016

@atrami 😀 😀 😀

kefrinky
16. feb 2016

@ela2710
napisala si to velmi dobre, na postarku za priehradkou si dovoli hulakat hockto, ale v banke som este nevidela, aby sa takto tam niekto odbavoval....a pritom postarky musia este viac vediet posta+bankove produkty, zreby, poistenia, doplnkovy tovar.... za mensi plat, v banke vie len to svoje a mozno poistenie....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
atrami
16. feb 2016

@ela2710 u nás k neprisposobym občanom chodia muži, aspoň dačo, ale inak to nie je nič moc, má to svoje výhody i nevýhody, ale ak sú malé deti, tak je to fajn práca.

kefrinky
16. feb 2016

A este som zabudla to "mile nenasilne" tlacenie na splnenie limitov, predaj produktov PB, zreby, aby si vobec dostala pohyblivu zlozku.....

mobilbabie
16. feb 2016

@atrami dobre sa bavím, túto prácu treba vyskúšať a potom mudrovať!baby nedajte sa!!

cecil36
16. feb 2016

@fidka79 tu sa pozri ako su vychytane tie miesta http://www.profesia.sk/praca/bratislava/?compan...
Btw ani lekar neoperuje naraz 10 pacientov, ani sestricka neberiez naraz krv 5 na izbe, ani novinar nerobi naraz rozhovor s 8 ludmi takze o com trieskas?

ela2710
16. feb 2016

@fidka79 este by som doplnila, ze im nekonci pracovna doba vtedy, ked konci otvaracia doba posty...musia si vsetko uzavriet, mnohe si nosia papiere aj domov, najma pri tych velkych uzavierkach, a same skolenia - nove vestniky, zakony, postove podmienky, uverove produkty, nasledne testy, skusky. Kontroly, ktore su ,,znamkovane". kazda praca ma svoje plusy aj minusy, mna by nikdy nenapadlo podcenovat nikoho pracu, myslim, ze kazda profesia je rovnako potrebna, neviem si predstavit, ze by zrazu neboli predavacky, ucitelky, postarky, smetiari, pekari, ci ludia v zavodoch, nikdy by ma nenapadlo zhadzovat ziadne povolanie

fidka79
Odpoveď bola odstránená
atrami
16. feb 2016

@kefrinky dúfam, že už máš plán splnený 😉

ela2710
16. feb 2016

@atrami u nas su muzi max.brigadnici cez leto, inak vsetko zeny, ja by som sa pototo od strachu chodit po tych uliciach, ktore obsadzuju hlavne takyto davkari...

yanielka
16. feb 2016

@kefrinky tak to by si sa cudovala ako sa v banke "odbavovali" niektori klienti. takze budem ti oponovat ani v banke to nie je med lizat, robila som tam 14 rokov....tvrdis, ze na poste musi zamestnanec vediet viac, nemyslim si, posta nepredava vsetky bankove produkty a tie platy mno...ako kto ze? klientak terno nenarobi so svojim platom....

zibi
16. feb 2016

ach jaj ..od posty k banke ..od banky mozno k danovemu uradu.od danoveho ku tetuskam na socialnej poistovni a potom sa preberie aj urad prace..ved vsade sa ludia strasne narobia a vsade sa najde niekto kto neveri tomu, ze sa ludia narobia ..a dookola... a porovnavame a nepripustime si nic ine..ved aj cvicit vyzera na videu tak jednoducho a ked si to mas skusit tak realita je v keli..
podla mna je kazda praca tazka a za nijaku pracu sa netreba hanbit. Ked niekto napise, ze chce pracovat ako postarka, tak asi vie o vsetkych negativach a poztivivach a pyta sa len ohladne praktickych veci ... neriesi to ostatne... ved z prace sa da dat vypoved...neodide predsa do krajiny nekrajiny a nezacaruju ju tam na 20 rokov s zeliezkami na rukach, ze nebude moct odist...skusi , mozno sa zapaci mozno odide uz po mesiaci. niekedy nechapem tu potrebu podcenovat pracu ineho cloveka len preto, ze v anonymnom fore si to dovolit mozem, potom vznika retazova reakcia kde sa jeden citi potrebu sa obranovat, potom sa tam zamota este nieco ine a nabaluje sa to ako ten mravec co vlacil pred sebou viete co ..niekedy si myslm, ze preto je nasa krajina tam kde je .a nikdy sa uz nikde nena0dje ten "chudak" ktory ustupi...asi sa tie porekadla maju castejsie opakovat a ucit v skole . odpustite mi moje filozoficke okienko.. 😉

atrami
16. feb 2016

@ela2710 my máme 6. mužov, ostatné ženy, ale chlapi nič nevydržia, stále majú soplíky, takže pravidelne sú PN 🙂

zsana
autor
17. feb 2016

Precitala som si vsetky príspevky .Tak, ako aj ela2710 pisala, kazda praca ma svoje plusy aj minusy.

Strana
z3