icon

Čo sú ghost jobs a ako sa vyhnúť podvodom?

Dnes o 11:06

Ahojte, stretli ste sa uz s tymto u nas na SK pri seniornejsich poziciach?

https://www.startitup.sk/slovensky-trh-prace-za...

anonym_0e4ba7
Dnes o 12:14

Veru som sa nestrela, a ani nemam dovod, ak nevyhladavam pofiderné pracovne ponuky. Ak ak by sa mi nejaka naskytla, ziadna normalna praca neponuka vstupný poplatok, ani nepyta cislo kreditnej karty.

miska_kal
Dnes o 12:16

kazdy rozumny clovek snad vie posudit, co je skutocne a co je podvod. akoze niekedy je to tazke rozoznat. ale toto?

anonym_14a095
Dnes o 12:30

Mne sa toto stalo už 2x (tu na Slovensku). Prvýkrát sa mi stalo, že som reagovala na ponuku, ktorú som spĺňala, avšak kontaktovali ma s ponukou školenia, ktoré by som si najprv musela zaplatiť. Potom som zistila, že daná firma robila školenia v jednej špecifickej oblasti a takto si hľadali "záujemcov" o školenie. Keď som sa opýtala, či ma vezmú po školení, odpoveď bola veľmi vágna. Druhýkrát som bola na reálnom pohovore v reálnej inštitúcii na konkrétnu VŠ pozíciu, ktorú som spĺňala, boli so mnou spokojní. Potom prišiel telefonát že ma berú, avšak na úplne inú pozíciu, na ktorú zjavne nevedeli zohnať ľudí. Bola to profesia, kde stačí maturita, a úplne mimo môj odbor. Boli dokonca prekvapení, že to nechcem vziať.

muzula
Dnes o 14:45

@miska_kal , aj si si ten clanok precitala? Podla neho su to uplne standartne pracovne inzeraty, az na to, ze nie za ucelom najdenia buduceho zamestnanca, ale kvoli inym dovodom. Ako by si ich rozoznala ty?