icon

Dočasná štátna služba

23. nov 2025

Ahojte, pracujem 2 roky v ŠS dočasne ako zástup za MD/RD. Pani predo mnou pracovala asi rok na tejto pozícii a išla na materskú. Ja som už kompletne zaučená, v podstate ako jediná a asi po 5 rokoch. Moja vedúca chce, aby som ja zostala pracovať na danej pozícii, nakoľko mám podľa nej lepšie predispozície na vykonávanie danej práce. Je možnosť, že po príchode kolegyne z RD jej ponuknu iné pracovne miesto? Ona by s tým aj súhlasila, nakoľko cíti rovnako, že daná pozícia nie je úplne pre ňu. Alebo sa musí vrátiť na povodne miesto, na ktorom ju zastupujem ja? Ďakujem.

anonym_c58749
•
23. nov 2025

Po 2 rokoch jej uz to iste pracovne miesto ponuknut nemusia

anonym_2477f5
•
23. nov 2025

@anonym_autor mali by držať 2,5 roka pracovne miesto ak sa rozhodne vrátiť až po 3 rokoch tak už nemusia.

dzulli1980
•
23. nov 2025

Ty ju len zastupuješ, čiže je jedno, že vedúca chce, je jedno, na aké miesto sa vráti, Tebe štátnozamestnanecký pomer jej návratom končí ...

armica152
•
23. nov 2025

presne ty si len na zástup, pokiaľ je pani v stálej štátnej službe, tak sa musí vrátiť na svoje pôvodné miesto.. neexistuje že by jej ponúkli iné miesto. Do stálej štátnej služby sa ide na základe nového výberového konania - a to len v prípade že je to miesto voľné.

zmrzlinka2021
•
23. nov 2025

@anonym_autor pozíciu človeku sú povinný držať iba počas materskej, čo je pár mesiacov

anonym_bc6865
•
23. nov 2025

aknsi ta tam chcu ponechat tak to zariadia, mozno pocas najbizsej organizacnej zmeny

autor
•
23. nov 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor pozíciu človeku sú povinný držať iba počas materskej, čo je pár mesiacov

@zmrzlinka2021 toto som počula od kolegyne aj ja. Že keď už je na RD tak sa nemusí vrátiť na povodne miesto ale môžu jej ponúknuť aj iné s rovnakými benefitmi a pracovnými podmienkami (alebo lepšími) ako bolo povodne miesto

anonym_e76faa
•
23. nov 2025

Mne sa toto teraz stalo. Od septembra som v dočaske, ako zástup za pani čo je na RD a v januári sa vracia. Vracia sa po 2 rokoch, takže ona ide na svoje pôvodné miesto. Mne povedali, že možno mi niečo nájdu. Takže uvidím čo so mnou bude 🤔