icon

Dochádzanie do práce

natalia_r
20. apr 2022

Ahojte, konci mi materska a pozeram sa po novej praci. V mojom meste a okoli je velmi malo ponuk na moju profesiu..v Bratislave co je cca 1 hod autom odomna z domu je ich velmi vela a za plat cca 1100 v cistom...Otazka je ci zvladnem dochadzanie do BA autom kazdy den, kedze budem mat skolacku (manzel robi v nasom meste) Oplati sa podla vas dochadzanie kazdy den autom 1 hod tam a 1 hod spat za take prachy, alebo mam radsej blizsie nieco pozret, aj ked nie moja profesia ale za menej penazi....dakujem za nazory a skusenosti.

Strana
z2
spadnutaslivka
23. apr 2022

@natalia_r tA kde bude to miminko? A rátaš so zápchami, že to teda nebude hodina tam a hodina nazad, ale 2 tam a 2 nazad? Zas rátaj, že tá tisícka je dosť málo na to, koľko prejazdíš, koľko ťa budú stáť gumy a poistky na auto a keď odrátaš výdavky, tak ti zas tak veľa na dokončovanie a zútulňovanie neostane. A ešte by ma zaujímalo- to ti dali toľko veľa času na rozmyslenie, či to vôbec berieš alebo si v hypotetickej rovine, čo by bolo keby? Lebo väčšina miest je obsadených pomaly skôr než stihneš zájsť na pohovor.

natalia_r
autor
23. apr 2022

@spadnutaslivka poistky na auto sa platia aj keby cely rok stalo zaparkovane, gumy myslis pneumatiky tie sa vobec kupuju nove? Ano, viem ze tisicka nie je vela, ale mamicky tu mi radia volit cestu zarabania este menej a ano som v hypotetickej rovine a nie, vacsina miest nie je obsadenych skor ako prides na pohovor, toto by ma fakt zauimalo odkial z akeho (overeneho) zdroja mas.

spadnutaslivka
24. apr 2022

@natalia_r poistky sa platia aj na zaparkované, ale také nemusíš mať. Pneumatiky (gumy) sa kupujú, lebo jazdením sa opotrebúvajú a vo väčšine prípadov potrebuješ dokonca na výmenu zimné a letné (ak máš celoročné, tak ich zas rýchlejšie zjazdíš). Ja vidím, koľko nás stojí auto a úprimne- nepáči sa mi to, ale nemám extra na výber. Hypotetická rovina je vlastne naprd, ale kľudne snívaj ďalej. Možno to ozaj vyjde. A o tom obsadení miest som nehovorila v tom zmysle, že je dopredu vybratý víťaz, aj keď aj to býva, ale že pokiaľ nejdeš do obyčajnej fabriky, kde berú naraz desiatky ľudí, tak keď vidíš ponuku na 1 lepšie miesto, väčšinou nestíhaš týždeň riešiť pre a proti, lebo kým sa potom ozveš, už ti ho niekto vyfúkne.

melanta
24. apr 2022

Pre mňa by bol problém, že idem do práce a doma nechám 7 mesačné dieťa. Budem od neho hodinu a pol cesty. Ak by sa niečo stalo, vyčítala by som si, že som nevedela prísť rýchlo. Ale už viac krát si tú otázku k bábätku odignorovala. Okrem iného, v minulom príspevku si písala, že peniaze k rodičáku by boli fajn. Teraz že ich potrebuješ. Prečo si teda nevzala ten home office a namiesto toho chceš od 7 mesačného cestovať vyše 2 hodín denne?

neznamaznama
24. apr 2022

@natalia_r prepáč, ale nechápem. Dala si otázku, či sa to oplatí. Takmer každá jedna ti napísala, že nie, či už z časového, finančného alebo emocionálneho hľadiska a ak tak mám pocit, že ti to nestačí. Píšeš, že zarobíš 1100 v čistom. Reálne ti po zaplatení cestovného zostane 800€ (pri ideálnych podmienkach cestovania), to, že náklady na auto nie je PHM, ale aj oprava pomlčím. Radšej by som išla robiť za 700 niekde v blízkosti, pretože tá 100-vka naviac vás nespasi (pretože aj tak zmizne v nákladoch na auto, dochádzanie a pod. Viem o čom hovorím). Ale ak máš pocit, že to tak chceš, tak naše odobrenie tu na MK nepotrebuješ. Ja hovorím za seba, že do tohto by som nešla.
Mimochodom, pri takomto častom cestovaní by si pneumatiky kupovala každé dva roky a to aj letné aj zimné. Teda, ak chceš jazdiť aspoň trošku bezpečne.

bibg
31. aug 2023

@natalia_r ahoj, ako si sa rozhodla? Našla si prácu?alebo si zostala v svojom meste. Som v podobnej situaci 🙂

natalia_r
autor
1. sep 2023

@bibg ahoj nasla som si pracu 30 km od nas nejakych 25 minut autom a je to zatial v pojlhode. Ty nad cim premyslas?

Strana
z2