icon

Hambím sa za vysvedčenie

matildax
5. mar 2016

Baby, čo mám robiť, ako nabrat odvahu na ukazanie môjho matur. Vysvedcka sefke? Ide o to, že mam same stoličky,nastupujem do novej práce kde sú same "kapacity" ing. Mgr.,phd....

chokma
5. mar 2016

neboj, dnes uz nikto zo znamok nic nerobi. hlavne, ze mas ten papier, ze si skoncila. ani cerveny diplom nikomu nic nezarucil. to mas len ty taky pocit, ze si z toho bude cosi robit...

jeannna
5. mar 2016

Asi len priznat farbu, ze v tom obdobi si mala ine priority 🙂

librarian
5. mar 2016

podľa mňa zbytočne stresuješ. známky už po škole nikoho nezaujímajú. ja som mala z maturity samé jednotky, na výške som mala z bakalárskych i magisterských štátnic samé A, okrem jedného B (pri bc i mgr vždy jedno) a myslíš, že to niekoho zaujímalo? nie. ...a tie, čo majú mgr., to neznamená, že nepreliezli s odretými ušami - videla som mnoho takých prípadov. no sebavedomia majú, ako keby mali A-čka z jadrovej fyziky. 😀

jana_eyre
5. mar 2016

tak toto si odomna nikdy nikto nepytal.. ak si to pytaju, tak to proste len ukaz a nekomentuj - kde je napisane, ze vsetky kapacity mali same jednotky? 😅

ale treba skor popracovat na pravopise - a to ta nekritizujem, len konstatujem, ze ak chces v novej praci vyniknut, dobry pravopis je zaklad..

bubelko
5. mar 2016

@matildax a musis ho ukazat?

libka1
5. mar 2016

@matildax prijali ta uz, nie? Pochybujem ze kvoli 4 na vysvecku si to rozmyslia. Je to len formalita. Mala by som to na haku keby som bola ta sefka 😉 y

sissy27
5. mar 2016

@matildax je to len doklad o najvyššom ukončenom vzdelaní - absolútne tam nejde o známky... a inak vysoká škola nie je patent na rozum, u nás v práci je napr. zakázané používať tituly (vizitky, email. podpis, firemné dokumenty), môj šéf ti hneď vysvetlí, že tvoj titul platí presne 20km po najbližšie hranice 😀

zita19
5. mar 2016

@matildax maturitne vysvedcenie predkladas na personalnom, ako doklad o najvyssom dosiahnutom vzdelani. Ti sa kuknu na to ci je to na tvoje meno a ci ma vsetky peciatky, zapisu do dokladov a vratia. Sefku tvoje vysvedcenie nema co zaujimat, a uz vobec nie znamky.
A k tym Ing. Bc. a Mgr.: Pri urovni dnesneho skolstva mnoho z tychto titulov nie je zarukou, ze ich majitel ma nejake vedomosti. Castokrat je to len doklad o tom, ze riadne platil skolne a zucastnil sa skusok, takze nemusis z nich mat ziadne komplexy.

jumama
5. mar 2016

Niekde bola taka rada mudra - ze v trapnej chvili si treba zo seba urobit zart. Tak si priprav vtipnu prupovidku, ze mladost - pochabost a zmurkni jednym ockom, ze sice nie si velmi pysna na to, ale ak budu chciet, mozu ta prihlasit do sutaze o najhorsie maturitne vysvedcko 🙂 Tiez si myslim, ze ak sa uz rozhodli, nezavazi to nic, rozhoduju sa predsa podla dneska, nie minulosti. Len musis byt sama tak vtipne naozaj naladena - nacvic si to hoci pred zrkadlom, ten zmurk 🙂

matildax
autor
5. mar 2016

@jana_eyre kde mám chybu? 🙂

jana_eyre
5. mar 2016

@matildax v nadpise 😉

bubelko
5. mar 2016

@matildax je hanba a hanbit sa a nie hamba a hambit sa 😉

sissy27
5. mar 2016

@matildax hanbiť sa, nie hambiť sa 😉 ale teda väčšie skvosty som tu videla 😎

matildax
autor
5. mar 2016

@jumama ono to na mňa aj platí, bývalá som samá od 17r,nezodpovedne,rozpustene decko,takze škola bola to posledné čo má trapilo :D

matildax
autor
5. mar 2016

@jana_eyre
@bubelko
@sissy27 sorry baby 🙂

jana_eyre
5. mar 2016

@matildax to nic, mne to nevadi a ani zvacsa neopravujem - ale tu sa mi to zdalo ako dobre mienena rada do novej prace.. 🙂

matildax
autor
5. mar 2016

@jumama ;)

tajka1986
5. mar 2016

@matildax ked uz tam nastupujes znamena ze si "za vodou"a niekto ta prijal cize pravdepodobne videl aj vysledky studia. A ak ta vybrali medzi tie "kapacity"tak asi vedia preco. Tie kecy o tituloch co aj tu citam maju len ludia, ktori ziadny nemaju, aby sa necitili menejcenni 😉 Ja mam 2 vysky a iba vdaka vedomostiam a titulom som dnes tam kde som. Ja mam svedomie ciste a som na svoju snahu,vedomosti hrda. Tym sa nechvalim,chcem len povedat ze bez studia by som nedostala tuto prilezitost,pretoze na iste pozicie beru iba "titulovanych" a ked nemas,smola.

zita19
5. mar 2016

@tajka1986 nie nemam titul. Ale to otitulovane co ku nam obcas prichadza zo skol, mi dava pravo napisat co som napisala. Netvrdim ze vsetci, zial tych co som opisala je na moj vkus privela. Samotny titul este moc neznamena.

chokma
5. mar 2016

@zita19 no bohuzial, dnes vysoke skoly chrlia titulovanych a z nich treba tiez robit prebierku. a su naozaj vysoke, co sa na nich moc clovek nenatrapi... ja mam tiez dve vysoke a viem, o com hovorim. 😉

tajka1986
5. mar 2016

@zita19 ja chapem ako to bolo myslene ale tiez nemam rada ked vsetkych hadzu do jedneho vreca 🙂

zita19
5. mar 2016

@tajka1986 napisala som "mnoho z tych", cize nie vsetci. Takze koho som hadzala do jedneho vreca? Mnoho bolo myslene, ze viac ako by bolo prijatelne

junova
5. mar 2016

@tajka1986 na toto mam tiež svoj názor. Áno, v dnešnej dobe je veľa Mgr a vedomosti minimálne. Ale taký Ing, Mudr sú vydrete tituly, aj učitelia musia päť rokov študovať aby boli Mgr. Mnohé píšu, že titul nič neznamená. Omyl, v niektorých profesiách áno. Asi by dotyčné dámy nešli k lekarovi bez titulu, či nedali by svoje dieťa do školy kde učiteľky nemajú vysoké školy. Keby chceli spísať pred notárom závet alebo nejakú zmluvu, asi by im tiež záležalo na tom, či má právo vystudovane. A poradí čo treba. Nie je titul ako titul. Ako hovorí môj otec, vysoká škola je drina. Spomína ako celé noci presedel nad knihami. Je elektrotechnický inžinier a sestra je strojna inzinierka. Celé dni sedela nad knihami až do noci, mama ju chodila prosiť aby o pol noci konečne šla spať. Pred každým skuskovym obdobím schudla. V práci môjho manžela musí mať aj upratovačka maturitu. Dokonca aj predavačky a poštárky za okienkom musia mať maturitu. Podľa mňa nie je pravda, že titul je na dve veci. V leoni za pásom možno áno. Podľa mňa nepodstatné sú známky na maturitnom vysvedčení alebo na diplome. Ale kvalitná vysoká škola sa cení.

michala.s
5. mar 2016

Myslim, ze ak ta prijimali, tak ta prijimali na poziciu zodpovedajucu vzdelaniu. Preto nemaj stres z ukazania vysvedcka. To ci mas v hlave uz videli na prijimacom pohovorw

bonaqa2013
6. mar 2016

ja ťa úplne chápem. Ja dodnes ľutujem že som sa neučila lepšie. Ale ako som mohla? Keď mi tak po rozume behali chlapci. To sa jednoducho nedalo. Som rada že som školu skončila a aj to už s dieťaťom v náručí...