Hot desk v práci: Dá sa na to zvyknúť?
Od septembra nám chcú zrušiť pevné pracovné miesta a zaviesť hot desk. Čiže ráno prídem a sadnem si tam, kde bude voľné.
Úprimne z toho nie som veľmi nadšená, som zvyknutá mať svoje miesto a veci poruke. Máte to takto niekto v práci? Dá sa na to po čase zvyknúť alebo vás to skôr otravuje stále?
Ano, mam skusenost. Ale iba cez koronu to tak fungovalo. Boli skoro vsetci na home office, tak bolo vzdy volne miesto. Ale jasne, je lepsie ked sedis za svojim
Pokiaľ sú tie miesta navzájom zameniteľné a rozumne udržiavané, tak za mňa v pohode.
Ale často (aspoň u nás) to býva tak, že tam nejde monitor, tam nie je docking station (alebo je na starý typ notebookov, čo užť nikto nemá), hentam chýba klávesnica. A tak človek musí hľadať, kde je miesto funkčné. U nás sú ale skoro všetci na homeoffice, tak to nikto moc nerieši, a tí, čo chodia do kancelárie pravidelne, majú svoje teplé miestečko zarezervované v systéme týždeň vopred.
@anonym_autor u nas to tak bolo,ale v podstate ti co chodili mali viac menej aj tak svoje dtale miesta,ze im tam nikto nesadal..kazdy si tak nejako zvykol..ale teda neviem,ci to moze byt aj vas pripad,ako rotuju ludia atd..mne by to asi vadilo,ja mam furt nejake veci okolo seba :D ale je to asi o zvyku.
fungovali sme tak ale pravovali sme v dvoch kancelariach takze ak bol niekto mesiac mimo jeho miesto uz bolo obsadene ak sme si nejake obsadili kym sme boli nepretrzite v kancelacii ratali sa aj dovolenky nik ho neobsadil kazdy si radcej sadol na obvykle
ja by som si nezvykla 😏 ja musím mat svoju rutinu a svoje prostredie. našťastie ani povaha našej práce to neumožňuje…
@anonym_autor ano, my takto fungujeme. Plati clean desk policy, cize ked odchadzas z officu, na stole ostava len monitor, mys a klavesnica. Office je zaroven podeleny na home-base, kazdy tim ma pridelenych par miest (iste percento kapacity teamu) a potom su drop-in zones, kde si moze sadnut hocikto. Mne sa napriklad uz aj stalo, ze som ani nesedela na nasom poschodi, lebo bola fullka :D Je to o zvyku, ja s tym nemam absolutne problem.
Nezvykla som si. Chýba mi priestor na odkladanie vecí, všetko si musím nosiť sebou (nemáme na stole myš alebo klávesnicu, len monitor a nabíjačky, žiadna skrinka na osobné veci). Pohár som si ako jediný nechala v kuchynke, po týždni som ho nenašla, takže aj ten nosím teraz v batohu. Navyše, nikdy nevieš kto bude sedieť vedľa teba, kto sedel pre Tebou na danom mieste..... Chýba mi klasický vlastný priestor, vlastná stolička. Fungujeme tak asi 3 roky.
@anonym_autor u nas to tak tiez bolo v plane, ale nakoniec si aj tak vsetci sadaju tam kde sedeli aj predtym
Nezvykla som si. Chýba mi priestor na odkladanie vecí, všetko si musím nosiť sebou (nemáme na stole myš alebo klávesnicu, len monitor a nabíjačky, žiadna skrinka na osobné veci). Pohár som si ako jediný nechala v kuchynke, po týždni som ho nenašla, takže aj ten nosím teraz v batohu. Navyše, nikdy nevieš kto bude sedieť vedľa teba, kto sedel pre Tebou na danom mieste..... Chýba mi klasický vlastný priestor, vlastná stolička. Fungujeme tak asi 3 roky.
@martinka17 fuuuu… a môžeš mi prezradiť čo je to za práca?
@biba_18 Bezny velky korporat v BA. Ja to mam tak isto, ale mne to nevadi. Su skrinky na osobne veci, ale neziadala som o nu.
@biba_18 nebudem menovať, práca je v pohode, v office som pár hodín mesačne ( práve pre tie share miesta), a mám kolegov čo sú tam skoro denne. Mne proste chýba osobný priestor tam.
@anonym_autor
U nás to bola kravina na kvadrát. Je to v poriadku, keď sú ľudia za počítačom, ale u nás bolo veľa ľudí, ktorí sa hádali na telefóne a riešili vážne zmluvy. Tam sa jednoducho nedalo pracovať ani byť efektívny.
First world problem. Co spravis ked si nezvyknes? Das vypoved a budes dufat ze v dalsej praci to nenastane?
Z poslednych 15 rokov, 3 zo 4 korporatov mali shared desk policy. Neskacem od radosti, ani sa nevesiam. Ono sa to casom aj tak vykrystalizuje tak ze ludia si sadaju na to iste miesto. Este mozes zacat chodit skor ako ostatni a sadat si stale na “svoje” miesto, aj takych expertov som zazila.
@anonym_autor tiez to tak mam treti rok. Sadam si 90% na to iste miesto ak tam niekto sedi 😡 sadnem si vedla a odbieham na "svoj stol" pre veci ktore potrebujem. U nas si sadame takmer vsetci na tie iste miesta okrem novacikov ti to tam rozbijaju lebo nemaju kde
@beata_k neviem čo znamená bežný veľký korporát, lebo aj ja som pracovala v korporáte a u nás by to možné nebolo 🤷♀️
@biba_18 Neviem kedy si naposledy robila v korporate. V mojom je to tak cca 2 roky spat. Den napred si musis rezervovat miesto. Setri sa miestom a teda drahym najmom. Uz nepotrebujes cele poschodie, ale len polovicu.
Mozno by si bola prekvapena, co vstko by v tom tvojom mozne bolo.
@biba_18 Neviem kedy si naposledy robila v korporate. V mojom je to tak cca 2 roky spat. Den napred si musis rezervovat miesto. Setri sa miestom a teda drahym najmom. Uz nepotrebujes cele poschodie, ale len polovicu.
Mozno by si bola prekvapena, co vstko by v tom tvojom mozne bolo.
@beata_k vzhľadom na povahu, náplň práce by to možné nebolo. ani miesto nebol problém... preto sa pýtam čo je to za práca... 😒 lebo korporát, to je také záhadné 😂
@beata_k vzhľadom na povahu, náplň práce by to možné nebolo. ani miesto nebol problém... preto sa pýtam čo je to za práca... 😒 lebo korporát, to je také záhadné 😂
@biba_18 No, zaujimave. To co je za korporat, ze musis sediet iba na svojom mieste lebo povaha prace nedovoli sediet inde? Pride mi to skor ako sratna sprava a nie korporat.
Pod pojmom korporat ber kancelarsku pracu.
@biba_18 No, zaujimave. To co je za korporat, ze musis sediet iba na svojom mieste lebo povaha prace nedovoli sediet inde? Pride mi to skor ako sratna sprava a nie korporat.
Pod pojmom korporat ber kancelarsku pracu.
@beata_k ale vieš že existujú rôzne korporáty. a rôzne pracovné miesta v korporátoch. že 😉 takže áno, korporát.
@beata_k ale vieš že existujú rôzne korporáty. a rôzne pracovné miesta v korporátoch. že 😉 takže áno, korporát.
@biba_18 Ano, viem. Mam kolegov v terene. Ale hadam sa nebudeme chytat za slovicka. Kazdy vie, co tym bolo myslene.
Takze aka je povaha prace, ktora neumoznuje sediet na inej stolicke v korporate ( v pravom slova zmysle)?
@biba_18 Ano, viem. Mam kolegov v terene. Ale hadam sa nebudeme chytat za slovicka. Kazdy vie, co tym bolo myslene.
Takze aka je povaha prace, ktora neumoznuje sediet na inej stolicke v korporate ( v pravom slova zmysle)?
@beata_k vidíš, ja som sa pýtala aká je povaha práce keď netreba sedieť na tej istej stoličke ...
ja pracujem na oddelení kde mám okolo seba milion papierov - a rozhodne neviem dodržať pravidlo clean desk 😒 aj keby som chcela ... lebo všetko so všetkým súvisí ...
@beata_k vidíš, ja som sa pýtala aká je povaha práce keď netreba sedieť na tej istej stoličke ...
ja pracujem na oddelení kde mám okolo seba milion papierov - a rozhodne neviem dodržať pravidlo clean desk 😒 aj keby som chcela ... lebo všetko so všetkým súvisí ...
@biba_18 Pracujem prevazne z domu, takze ziadne papiere nemam. Vsetko je scanovane.
Ked ide o papiere, tak to je jasne. To verim, ze to sa neda len tak zmenit miesto kedykolvek.
@anonym_autor máme to tak v práci a aj u väčšiny klientov, nevadí mi to, prídem, sadnem, rozložím laptop, pracujem, zložím laptop, odchádzam, u nás ale napr. keď vidíme, že Zuzka chodí do office každý deň a rada sedí tu, tak si jej tam nik nesadne, no a finančné alebo back office a pod. tí majú svoju kanceláriu, lebo pracujú aj s fyzickými papiermi atď.
@anonym_autor takto to máme v práci a mne to vyhovuje
Aj my to tak mame ale v praci sme len jeden den v tyzdni. Cez appku si booknem stol. Kazdy si musi priniest vlastnu klavesnicu a mys, nechavame si ich v skrinkach. Ja som si zvykla, jednu dobu som chodila do officu 3x tyzdenne a tiez mi to nevadilo.

Pokial nemusis mat v robote milion svojich serepeticiek, fotiek, vlastny hrcek, deku, motivacne citaty, aromalampu, polovicu kozmetiky a podobne tak to bude uplne v pohode.