icon

Implantovaný číp do ruky

larissa007
13. dec 2016

Ahojte pracujem v zahranici a zacina byt trendom namiesto cipovych kariet implantovat čip do ruky. Chcem sa spytat aky mate na to nazor? Mozno je to zaciatok plošneho čipovania ludi? Co ak coskoro cipi v ruke nahradia vsetky nase doklady,zdravotne karty,platobne.nebudeme potrebovat hotovost. Mozno je to super ale tym padom ak vam zablokuje exekutor ucet nekupite si ani rozok. Uz teraz v google ucte mozete najst zoznam vsetkych gps poloh od kedy do kedy kde ste sa kde nachadzali. s cipom v ruke sa uz veru neskryjeme. Vyzera to byt totalna kontrola? Ja by som nerada mala takyto cip ale co ak ho budu mat vsetci? Bez neho budem mimo. :( povedzte...

larissa007
autor
13. dec 2016

@tutu_1
@alenah31 ja mam zle skusenosti s tym ako mi na slovensku exekutor zablokoval ucet koli pokute starej...mala som dva taky firemny a sukromny. Suma bola 800eur ...no a strhli mi 800e z jedneho a 800e z druheho dodnes ich nikto nevratil s zistila som to na benzinke ked mi neslo zaplatit! Nemat cash vo vrecku som v prdeli. A keby tato situacia je a ja mam len ten cip a tam vsetko bloknute? Ja sa toho najviac bojim. Exekutori si s nasimi peniazmi narabaju ako chcu...ziadne zakonne minimum mi nikto nenechal..ani cent

alenah31
13. dec 2016

@tutu_1 a možno práve preto, že sa tomu rozumie. Isto....technológie dokážu sledovať čoby nie, ale nám "obyčajným" skôr zjednodušujú život. Nie som prezident alebo miliardár či politik, aby mi chcel niekto poškodiť, okradnúť. Ak niekoho baví sledovať čo robím nech si poslúži - bude sa sakramentsky nudiť. Ako som písala - ak chce mňa osobne niekto skutočne sledovať nepotrebujem čip, aby tak urobil - vie si to jednoducho "odsledovať" už len s tých informácii, ktoré sme dobrovoľne kdekade zadali.

tutu_1
13. dec 2016

@alenah31 asi sa nerozumie, ale hádať sa nebudem. Každý súdny človek so zdravým sedliackym rozumom by nic podobne nenapísal. A preco by com mala vobec niekomu dovoliť aby sledoval moj život nezávisle na tom ako veľmi alebo ako malo by sa nudil to uz co je toto za chorý názor ???

warholette
13. dec 2016

@larissa007 exekútor ti účet zablokuje bez ohľadu na to či máš čip v kartičke v peňaženke alebo niekde v ruke.

larissa007
autor
13. dec 2016

@tutu_1 no ja ked som si pozrela moj zoznam kde som bola od kedy do kedy na google ucte.respektive muz to pozeral ale vacsinou chodime spolu tak som odpadla..no nezaskocilo ma to az tak lebo to je stara znama vec ... len horsie je ze toto je len zaciatok podlavsetkeho...pred par rokmi som mala 3310nokiu vrcholom bolo hrat hadika a teraz bezkontaktne platby... co bude o 40 rokov bioroboti? To si tiez neviem predstavit teraz na dany moment....no mna iba zaujimalo ako vidite tento fakt vy? Ci to ma ozaj iba tie super vyhody alebo ste ochotny podstupit stratu slobody na vsetkych frontoch ktora s tym moze byt spojena to teraz nevieme no ked to pride uz nebudeme mat moznost to zastavit. Kazdym dnom sa "inovuje" viac a viac

larissa007
autor
13. dec 2016

@warholette
@warholette je ale rozdiel ked mam zablokovany ucet a doma v sifliku mam 10 000eur keš alebo hotovost neexistuje lebo vsetko je v cipe...ako to to uz mam vysvetlit? Zablokuje a bum ostanes hladna nemas moznost ist do obchodu lebo mas bokom peniaze

henikav
13. dec 2016

@larissa007 pre tvoju informaciu, cip vies maximalne nacitat, nevies ho vyhladat ked na sebe nenosis vysielac. Zato su vsade kamery, a tvoj pohyb vedia prese zistit podla tvojho mobilu napriklad, platieb kartou a vybermi... ked uz by ta tak velmi chceli sledovat
No a tiez by ma zaujimalo v ktorom state to cipuju ludi?

larissa007
autor
13. dec 2016

@henikav https://www.aktuality.sk/clanok/269731/zacina-c... staci kuknut google clankov o tom je mnoho

henikav
13. dec 2016

@larissa007 nevidim kde je napisane ze nosis na sebe vysielac a podla toho ta mozu sledovat? Cip je len na to ze prilozis ruku ku dveram, cip sa nacita a dvere sa otvoria, tak ako si bezne otvarame dvere otlackom prsta. Pokial mas cip v ruke a nie si pri nejakej citacke, je to len kus hmoty

vroni
13. dec 2016

Ano, Svedi si potrpia na sledovanie, terorizovanie a absenciu myslenia. Desive je, ze maju plno (podobne simplexne “mysliacich“) obdivovatelov. Ak je toto predstava nasej buducnosti, ziadam o azyl na Marse.

amoremio26
13. dec 2016

@myzma mas absolutnu pravud. svet k tomu smeruje. budeme ovladaní , doslova ta nechaju skapat , vymazu nas z tohto sveta. vypnu čip a existencia zanikla. ake lahke manipulovat aj so zivotnymi funkciami. taky infartk na dialku vdaka čipu. ziadne scifi ale realita v najblizsich 100 rokoch. ziadna hotovost, ziadne bankomatove karty iba panačikovia ovladaní čipmi. dufamze sa toho nedozijeme , ani naše deti inak sa budem branit malymi ocelovymi gulkami

larissa007
autor
13. dec 2016

@henikav zatial je to len kus plastu ktorym otvoris dvere a postupne inovuju multifunkcne mikrocipi ktore budu vsetkym co mas. Vsetko ma svoj vyvoj jasne ze ti hned nedrbnu plosticu do zadku a este ti to aj oznamia ze nooo a teraz si cipovany otrok...okolo toho je sirokosiahla strategia ktora sa formuje desiatky rokov to nevymyslel jozko mrkvicka vcera...

larissa007
autor
13. dec 2016

@vroni
@amoremio26 mne sa z istej casti paci zit v civilizacii a uzivat tie vyhody co nam ponuka ale na druhej strane je to velmi krehka pavucina ktora nas doslova uvaznuje ako muchy... zacinam uvazovat ci fakt niekde na samote v drevenom dome by nebolo lepsie... mozno su tam ludia stastnejsi?...

deltaa
13. dec 2016

cip v ruke je len slaby odvar, citat myslienky to je nieco a taka bude aj vojna v buducnosti (ak sa to nedeje uz teraz) prostrednictvom silou mysle sa budu konat a diat veci 😉 jaj cipicek v ruke ....

lubkavargova1
13. dec 2016

Nuz odporucim vypnut PC a ist si prevetrat hlavu....aj vela googlu a youtubu skodi.
Mala som kamosa co dokaze o takychto blbostiach pisat dlhociszne prispevky. Tiez info a vedomosti z google a youtube. Vysledok, Je to truhlik co vsetko vie a vsetko videl. Az na to, ze nas to max nezaujima a vyhybame sa mu ako cert krizu....jeho posledna prednaska o zmrzline vyvrcholila tak, ze som ho dvoma vetami poslala do pixe. Mne je suma fuk kolko to ma ecok a vsetok sajrajt v sebe...mne to chuti a basta....a tak to bude a je aj s cipmi....fakt, vyvetrat hlavu.

obsadenemeno
13. dec 2016

@moni244 marina????

larissa007
autor
13. dec 2016

@lubkavargova1 chod a vetraj...tu diskutuju ludia co maju zaujem o tom diskutovat.nikto ta nepresviedca cas sam ukaze..vyhody nevyhody cipov.ja len hovorim ze pre mna to bolo nepredstavitelne...pomyslela som si ze tak za 200rokov mozno ked som o tom prvy raz pocula ...no dnes sa nestacim cudovat. Chod na zmrzlinu ak nemas zaujem o normalnu debatu nik ta nedzri

larissa007
autor
13. dec 2016

Ja mam v praci cipovu kartu zatial je to dobrovolne. Dufam ze to tak ostane.a ci to pride na slovensko to netusim ..mozno..ved ani elektronicke zdravotne karty neuskutocnili pokial viem

larissa007
autor
13. dec 2016

@deltaa citat myslienky to snad nie...i ked niekedy by sa zislo 🙂

larissa007
autor
13. dec 2016

Dievcata nechcem tu vnasat konspiracie len ma zaujimal pohlad vacsiny na to.

myzma
13. dec 2016

@larissa007 mozes si byť istá, že 80% ľudí bude v tom a bude to obhajovat, alebo nebude na tom vidieť nič zlé... tiež dúfam, že sa toho nedozijem ani ja ani moje deti, ale ten pokrok je taký rýchly, že za desať rokov môže byť uz všeličo predpripravené na spustenie....

larissa007
autor
13. dec 2016

@myzma ale ako sa vravi ze slovensko je 30rokov pozadu tak asi sa na slovensko vratim ;D predsa to bude aspon v niecom vyhoda ;D

myzma
13. dec 2016

@larissa007 pred par rokmi som videla dvoch pc machrov, ako obhajovali implantát do ruky, medzi palec a ukazovák, ktorý im mal zabezpečiť ochranu pc, v usa pokiaľ viem cipuju vojakov, na rade budú deti, ale predtym to skúšajú napríklad u nas na zvieratách, to tusim najprv prešlo, potom sa povinnosť zrusila, ak sa mýlim, opravte má....

Musí vymriet stará generacia ľudí, si vezmite, ze takú hotovosť nemôžu ešte zrušiť, ale smeruje tomk tomu, sú ľudia, ktorí ešte fungujú na hotovosti, aj keď majú bankomatovy účet.... postupne sa všetko zelektronizuje... všetky dáta na jednom mieste, najprv nepodstatné, potom pre život dôležité....

Padla tu otázka, ako, alebo čo s tymi, čo odmietnu.... no zle sa mbudu mať, perzekuovani, prenasledovaní, predpokladam, ze vacsina z toho budú znovuzrodení krestania, ktorým to biblia sprostredkováva cez zjavenie Jana, že dať si toto znamenie znamená defacto ich duchovnú smrť, ale to je téma, ktorú nechcem otvarat, lebo práve vacsina ľudí tu nepokladá bibliu za nejakú autoritu, či nebodaj Božie slovo... títo ľudia, ak prežijú, budú odkázaní na Božiu milost a skutočne bratské vzťahy medzi sebou, aby prežili.... rovnako ako je tomu dnes napríklad v cine, kde su skutoční krestania mučení a prenasledovaní, vazneni.... kde ,zázračné prežívajú, kde platí daj nám dnes nás každodenný chlieb doslovne....

emilia25
13. dec 2016

Toto bolo aj v biblii o konci sveta ze pride diabol a zacne vsetkych bud na celo 666 alebo na ruku.a bez toho nik nebude moct ani nakupit ani predat.ked tak sledujem svet veru asi si kupim velky stan a riadne spacaky a kopu jedla a pojdem do hor.ale nie s tou bibliou to je fakt.

vroni
13. dec 2016

@emilia25, cakaj, idem s tebou. Bibliu viem pouzit tak maximalne na prikurenie, ale v state, ktory by ma chcel ocipovat a bezpodmienecne kontrolovat (napriklad zrusenim penazi) by som dobrovolne neostala ani minutu.

larissa007
autor
13. dec 2016

@emilia25 veru k biblii som sa este nedostala tiez som ju istu dobu povazovala za hlupost.no vlastne som bola v tom duchu vychovavana...zo svätej omse mi bolo do smiechu ale casom ma to preslo. Ja som tiez pocula o tom znameni od viac ludi. Ale to je stary zakon nie? Novemu moc neverim mam pocit ze je trochu zmanipulovany.ale ako hovorim necitala som...citam knihy inej kategorie.

larissa007
autor
13. dec 2016

@vroni no ja tiez by som sla ale zas si uvedomujem ze skrz civilizacnu pohodlnost by som nevedela chovat dobytok a sadit plodiny aby som mala co jest. To by chcelo nejakohe gazdu k tomu a zalesaka ako zolika

winchestergirl
13. dec 2016

Ach, ako áno, je to téma ktorá rozdeľuje spoločnosť. Dobrovoľne čipovať sa dá iba hlupák, ale prosím ťa, nerob tu paniku, lebo sa nájdu experti ktorí to zle pochopia a bude z toho davová psychóza

larissa007
autor
13. dec 2016

@winchestergirl ja ale predsa nezodpovedam za chapenie ci nechapanie ludi. Hovorim len o holom fakte cipovanie v praci... co bude dalej to sa uvidi.. faktom je ze aj to co je teraz bol pred par rokmi nonsens pre mna

katrin21
13. dec 2016

@larissa007 to vazne uz cipuju ludi? bolo jasne, ze to pride, nenapadne sa to zacalo so zvieratami.... to je des.. novy svetovy poriadok sa krasne nenapadne pretlaca... to nie je dobre.. v ktorom state to uz ponukaju??? treba to odmietat.
jasne, ze aj peniaze chcu, aby boli len fiktivne, ved oni uz aj su, ved co je platobna karta? akoze peniaze...pritom ich realne nema clovek a len sa " pripisuju na ucet".. ciselka v systeme, nic viac..

A ano, schovavaju to za ochranu bezpecnosti a bla bla.... ved aj psov tak pretlacili, ze ake to bude super, ked sa stratia a pod... no, uzasne... vobec to nie je super, vedia o kazdom pohybe, platbe.. vsetko. Scifi filmy budu realitou