Introvert - problém v práci
Ahojte, mám taký problém, v kancelárii sedím s kočkou opačný typ ako som ja. Neskutočne ma vyčerpáva. Celý deň musí buď rozprávať na mňa, alebo telefonovať, skypovať s celou rodinou (tu ma ozaj velku) a frajerom, pocas pracovnej doby si k nam este vodi kolegyne alebo aj ine kamaratky z vonku na kavicky. Citim sa ako taka zalobaba, ak by som sa mala ist stazovat k sefovi. Uz som jej to hovorila viackrat co mi vadi, trosku chvilocku to zaberie a o par dni zase robi to iste ako predtym. Naozaj ma nezaujima jej sukromny zivot, ani jej 5 neteri a synovcov, jej sestra a braskovia, ci mama a frajer a kamarati... Stale o niekom hovori, riesi svoj zivot, tym ze mi vsetko rozprava, lenze mne sa na to nechce reflektovat cely den. Je mila a priatelska, lahko sa s kazdym skamarati. Ja som presne opacna. Zaujimave na tom je to, ze ked jej chcem nieco povedat ja z mojho zivota tak to pomerne lahko odbije a da mi najavo, ze ju to nezaujima. Keby bola empaticka ako ja, tak by si vsimla, ze jej to davam najavo aj ja, no nepomaha. 😀 Uz neviem kam sa mam pred nou skryt, cez den idem 100x na wc si od nej oddychnut. Je mi neprijemne, ked este pocas obeda si k nam dotrepe kamosky na kavicku. Mali sme kolegu, tiez introvert, ktory tu dost trpel s nami (to sme este boli ine zlozenie kolegov - miesto nej bol chalan - podobny ako ona) a tomu dali nakoniec vlastnu kancelariu. S nim by som si rozumela, ale kedze on je tazky introvert, on by trpel keby mna teraz k nemu posadili. Co mu nechcem spravit. Sanca, ze by dali vlastnu kancelariu aj mne, nie je. Teraz ma k nam prist este jedna kocka, uz teraz mam strach co to bude. Ak by bola introvert, to by bolo fajn, mozno by tato chodila aspon telefonovat von. Ale ak bude ako ona, tak ja si to mozem rovno hodit. Co by ste mi poradili? Pracu menit nechcem, vyhovuje mi.
@aamelkaaa jáááj...no to by ma nenapadlo,ale ved to je tiež "štátny podnik"
@janinka007 mna sa nepytaj ... ja mam sluchatka lebo k nam chodia klienti a ostatne baby vybavuju pracovne telefonaty ... ale tak ja by som bola asi mrcha a sla za vedenim ze chcem iny kancel lebo ma v tomto stale vyrusuju 🙂 🙂 🙂 ... ved nech navstevy snasaju kolegynu ked si s nou tak rozumeju 🙂
@aamelkaaa uffffff ... zacinam chapat platy v skolstve ... ja si neviem predstavit ze by som nemala co robit 🙄
@aamelkaaa No ja mam v nich nieco pustene ... potom sa sustredim na hudbu a ignorujem ostatnych a uprimne ked to CD pocujem 3-4 krat tak nevnimam hudbu :D
@aamelkaaa Chod za sefom ze s nim chces sediet 🙂 🙂 🙂 ved ste v skole tak to bude vtipne nie 😉
@aamelkaaa Mozno uz pocul o rodine a problemoch kolegyne 😀
Kukni mam este jeden napad ... uplne sialeny ... predstav si kolegynu ked trepe ako rozpravajucu kreslenu sliepku ... ked nic ine aspon ta to rozosmeje ked uz musis vnimat jej kecy 😀
@barborazilina dozivotna zaruka - to je pravda, ale musis mat okopirovany blocek, lebo tie dnesne su po dvoch, troch rokoch necitatelne a zaruka tym padom nepouzitelna. Presne toto prave riesim po desiatich rokoch 😀
@aamelkaaa Ahoj, nečítala som diskusiu, len poviem svoj názor.
Zo skúsenosti viem, že na takéhoto človeka NIČ nepomôže 🙄 Ty si musíš vytvoriť vlastnú stratégiu.
My máme v kancli presne takú babu, máme ju aj radi, je zlatá, rozkrájala by sa pre nás, nosí nám čokoládky, bonboniéry, atď., plus mne to pripadá strašne neslušné niekoho nepočúvať, keď niečo hovorí... nereagovať na to a tak... Ale všimla som si, že v poslednom čase som už bola len ja, jediná, čo som na tie jej monológy reagovala aspoň krátkym "heeeej?" "ahaaa" "hmmm" "no toto" 😀 😀
Tak som začala robiť presne to, čo ostatní: totálna ignorácia . Maximále tak to "mhhmmm".
Ale to je fakt všetko.
Ona si veselo rozpráva ďalej, a my ju berieme ako rádio. Ako šum okolia 😀 Ináč sa to nedá.
Ak sa urazí, tak nech sa urazí.
Ja som jej aj raz povedala, nehnevaj sa Leni ale nejdem ťa počúvať, mám robotu. A ona nech sa s tým vysporiada ako chce .
😉 🙂
@aamelkaaa 😀 😕 😕 No normálne vybuchni na ňu, a hneď si to zapamätá 😀 Veď sa jej neboj.
"Vieš čo, prepáč, ale ja tu mám súrnu robotu, fakt ťa nemôžem počúvať, sakra, zase mi tu píše tento pako..." a tvárim sa zaneprázdnene, jednoducho ju ignorujem, a nech sa aj pokaká, ja jej už neodpovedám, nech sa aj pýta, tralala, ja si čumím do pc, a ona prestane . Na 5 minút 😀 Ale ani potom jej neodpovedám. Fakt, vážne to tak robím. Pomáha to, asi len v rámci jedného dňa, ale na druhý deň to robím znova.
Niekedy ju aj počúvam, chvíľočku, poviem jej jednu-dve vety, ale potom mi zase príde "súrna robota".
Nes.r sa s ňou.
@karolinka21 nenapisala by som to lepsie 😀
@tajka1986 Ale vážne, je to sranda niekedy 😀 Ja som sa už za svoj krátky život naučila, že nie všetci ma musia mať radi, niekedy je proste jednoduchšie robiť si tak ako ja chcem, nech si každý myslí čo chce. A kolegyňa sa po týždni nechápania prispôsobila, ona si kecá, ja počujem len šum. A asi sme obe spokojné 😀
@karolinka21 ja sedim v kancli s dalsimi 4 ukvakanymi babami, vies si predstavit. Ked som nastupila, nevedela som sa a nic sustredit,vkuse niektorej isla sanka 😉 Casom som sa naucila proste vypnut usi a je to,vsetci spokojni 😀
@tajka1986 Viem si predstaviť 😀 Ja keď to rozprávam môjmu chlapovi, tak mi povie, že ma obdivuje, že on by to tam s tými sliepkami nezvládol 😀 Dobre si spravila, oni možno ani nepotrebujú aby sme im odpovedali, oni sa chcú len vyrozprávať, a sú radi.
Ja som zase iná, ja keď sa s niekým rozprávam, tak najradšej vo dvojici, pozerám sa na toho človeka, vnímam ho a poúvam... a to isté čakám aj od neho. Ale každý sme iný 🙂
@aamelkaaa Ignorovať, dať si sluchátka na uši, ani hudbu mať pustenú nemusíš, aspoň nebude oslovovať priamo teba a pokiaľ bude telefonovať, tak to ber len ako podmaz 😉 a v prípade, že bude otravovať naďalej, tak ju normálne zruš slovne, že nech je ticho, lebo sa potrebuješ sústrediť a ešte by som jej to povedala, že aj ona raz zistí čo to je byť otravovaná s nepodstatnými kravinami, nech si na teba spomenie potom 😀
Mala som kolegu, ktorý zásadne celý deň neprehovoril slovo, ale keď som sa začala baliť domov, tak ma zahrnul filozofickými otázkami na nikdy nekončiace témy, som myslela, že ma porazí, párkrát som sa na to chytila, ale potom už ma to dožralo a pobalila a prepáč, ale ja sa ponáhľam, potom sa uvedomil a už komunikoval behom dňa. A ešte by som z recesie nalepila nad seba odkaz... ticho lieči 🙂
Sranda, akí sú ľudia... akí sme každý iný.... a pritom sme všetci rovnakí, len to vie každý inak spracovať.
Je to veeeľmi zaujímavé 😎 Určite nikto nechce nikomu robiť naschvál zle, ani ho otravovať.. Všetko je to podľa mňa o komunikácii.

@barborazilina my máme v pracovnom poriadku,že cez pracovnú dobu ani nemôžeme používať vlastné telefony na nejaké vybavovačky...každý to síce ignoruje,lebo sú proste veci,ktoré sa inokedy vybaviť nedajú,alebo ti zo školy zavolajú,že sa niečo deje s tvojim dieťaťom,alebo...no proste je x príčin,prečo musíš ten mobil zdvihnúť,alebo zavolať niekam...ale vykecávať sa s niekým 3-4 hodiny??? to je velice divné pracovisko...socializmus už skončil.Alebo sa mýlim???