icon

Introvert - problém v práci

aamelkaaa
14. aug 2014

Ahojte, mám taký problém, v kancelárii sedím s kočkou opačný typ ako som ja. Neskutočne ma vyčerpáva. Celý deň musí buď rozprávať na mňa, alebo telefonovať, skypovať s celou rodinou (tu ma ozaj velku) a frajerom, pocas pracovnej doby si k nam este vodi kolegyne alebo aj ine kamaratky z vonku na kavicky. Citim sa ako taka zalobaba, ak by som sa mala ist stazovat k sefovi. Uz som jej to hovorila viackrat co mi vadi, trosku chvilocku to zaberie a o par dni zase robi to iste ako predtym. Naozaj ma nezaujima jej sukromny zivot, ani jej 5 neteri a synovcov, jej sestra a braskovia, ci mama a frajer a kamarati... Stale o niekom hovori, riesi svoj zivot, tym ze mi vsetko rozprava, lenze mne sa na to nechce reflektovat cely den. Je mila a priatelska, lahko sa s kazdym skamarati. Ja som presne opacna. Zaujimave na tom je to, ze ked jej chcem nieco povedat ja z mojho zivota tak to pomerne lahko odbije a da mi najavo, ze ju to nezaujima. Keby bola empaticka ako ja, tak by si vsimla, ze jej to davam najavo aj ja, no nepomaha. 😀 Uz neviem kam sa mam pred nou skryt, cez den idem 100x na wc si od nej oddychnut. Je mi neprijemne, ked este pocas obeda si k nam dotrepe kamosky na kavicku. Mali sme kolegu, tiez introvert, ktory tu dost trpel s nami (to sme este boli ine zlozenie kolegov - miesto nej bol chalan - podobny ako ona) a tomu dali nakoniec vlastnu kancelariu. S nim by som si rozumela, ale kedze on je tazky introvert, on by trpel keby mna teraz k nemu posadili. Co mu nechcem spravit. Sanca, ze by dali vlastnu kancelariu aj mne, nie je. Teraz ma k nam prist este jedna kocka, uz teraz mam strach co to bude. Ak by bola introvert, to by bolo fajn, mozno by tato chodila aspon telefonovat von. Ale ak bude ako ona, tak ja si to mozem rovno hodit. Co by ste mi poradili? Pracu menit nechcem, vyhovuje mi.

cta
14. aug 2014

bože no mať tvoj problém minimum ak ti to tak vadi rada si tam pôjdem sadnuť za teba konečne by som mala normálnu prácu ale mala by som prácu! 😠

anatalia77
14. aug 2014

@aamelkaaa ale mozes za to. Kazda obet si hlada svojho vraha.

0silvia0
14. aug 2014

@aamelkaaa aj ja mám rada ticho, hudba ma pri práci ruší a tiež nemôžem vystáť také to babské klábosenie s kamoškami o šatičkách o účesoch, samé to óóóó ácháchách atď. Našťastie mám kolegyňu vedľa seba ktorá je rovnaká krvná skupina ako ja a my sa zdáme zasa divné takýmto cicuškám (sorry, tieto klábosivé babenky voláme cicušky) a my sme nazývané asketický kancel 😎 😎 😎
Držím palce nech tá nová kolegyňa bude normálna. Ale ak nebude, máš aspoň šancu že z klábosenia budeš oslobodená a budú si tento level zdieľať ony dve 🙂

janinah
14. aug 2014

behaj do obchodu a kúp si 10 kníh o asertivite a profesionalite v práci..kým nezmeníš svoj postoj,tak nezmeníš nič,ju nezmeníš,musíš zmeniť seba, v živote stretneš ešte veľa takých "kolegýň".....každý si k tebe dovolí presne toľko,koľko TY dovolíš,aby si k tebe dovoli,to platí v súkromí aj v práci....

dazdovka
14. aug 2014

@aamelkaaa bez za sefom a poziadaj ho o prelozenie do inej kancelarie, vysvetli mu to bez emocii, ved tak odlisni ludia nemozu spolu pracovat a podavat vykony... Ja som to mala podobne, dostala som home-office, mal by to pochopit ved mu zrejme ide o vykony, nie?

aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
esterba
14. aug 2014

@aamelkaaa pravda je, ze s tym (pokial s nou budes v kanali) nic neurobis. Extrovert introverta nepochopi (čest vynimkam). Ja som to riesila tak, ze rano som s kolegynami stravila obligatnu hodinu pri kave a klepoch a potom som sa natvrdo "odstrihla" a robila som si svoje. Nereagovala som na sukromne veci. Mali ma za cudnu, ale vdaka tym rannym kavam bola komunikacia v pohode. Zase som ale za tie mesiace mala nulovy spolocensky zivot, lebo po dni v praci som vecer nutne musela byt sama. Takze rodina a najlepši priatelia dovi dopo a to teda nie je zdrave.

aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
14. aug 2014

@aamelkaaa bojíš sa, či z teba kolega nebude mať traumu, bojíš sa, že kolegyňu raníš keď ju pošleš rázne do prdele... komunikovať treba, ale tliachanie/táranie nie je zdravá komunikácia, takže toto naozaj tolerovať nemusíš. Na tvojom mieste by som počkala, kto príde na nové miesto, uvidíš ako nová pracovná sila zmení (v lepšom alebo horšom) pracovné prostredie a pracovnú atmosféru a podľa toho by som sa zariadila. Ak to budú dve rovnakého razenia, poprosila by som kolegu, či by som sa k nemu nemohla nanominovať a v rámci slušnosti by som sa občas prišla pozrieť "milú a štebotavú" kolegyňku 🙂

anatalia77
14. aug 2014

@aamelkaaa predelit kancelariu skrinou 😕
Ano si cudna.

janinah
14. aug 2014

@aamelkaaa z kníh sa naučíš /možno/ ako ju odpálkovať slušným spôsobom,lebo práve toto nevieš.....sme v užšom kolektíve 6 baby a každá s inou povahou,to si máme každá žiadať svoju chyžku? 😉 tiež mám situácie,že ma uši bolia z kecov,mám rada skôr ticho alebo reči "o niečom"...ale viem reagovať tak,že sa v práci cítim veľmi dobre čo sa kolektívu týka.....

sunshineka
14. aug 2014

kde prosim ta pracujes?nebudu prijimat noveho cloveka?ako toto vsetko stiha a pritom si plni pracovne povinnosti?

barborazilina
14. aug 2014

No ja ked sa nedokazem sustredit v openspace kancli tak si pustim hudbu a dam si sluchatka ... neviem ci v tvojej profesii je toto mozne ale ak si kupis dobre sluchatka co neprepustaju hluk mozes ich mat len na usiach a nemat pustenu hudbu a nech si kolegyna keca kolko chce 🙂

aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
barborazilina
14. aug 2014

No osobne mam KOSS tak tie stuple do usi, ale klopanie riesit nemusim kedze som v openspace a nemame steny ani dvere a telefon mam pred sebou, a ked zvoni tak svieti a mam ho vo vyske ako monitor tak to vidim ze niekto vola ... Ale ved kup akekolvek pusti hidbu tichsie a myslis ze bude kecat aj ked bude vediet ze ty ju nepocujes??? to by bola inak vytrvala 🙂 🙂 🙂

janinka007
14. aug 2014

@aamelkaaa nehnevaj sa,ale poviem to sprosto...pošli ju do péčka,povedz že ty nemáš v práci čas na kecy a že ked má trochu chochmesu,tak bude xodiiť telefonovať na h@jzel a nebude rušiť ludí,ktorí musia aj niečo robiť...bud asertívna,taký extrovert to príjme velmi lahko a ked sa náhodou urazí,tak budeš mať apoň chvílu pokoj.Ale fakt sa neboj vyjadriť svoj názor,pre ňu to bude možno šok,kedže ťa poznala ako nejakú utiahnutú pipinu,proste treskni po stole a povedz jej čo si myslíš,urob hrúznicu (ak teda nemá za chrbtom nejakú tlačenku,no aj keby) a opakuj to dokola,ono to raz dojde...držím palce 🙂

aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
barborazilina
14. aug 2014

@aamelkaaa OK a ignorovat aj navstevu ? spytat sa potrebujes nieco pracovne ... navsteva povie nie ... a ty povies sorry baby mam kopec roboty chcem odmeny a das sluchatka a makas 🙂 🙂 🙂

aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
janinka007
14. aug 2014

@aamelkaaa nehnevaj sa,ale to kde sa dá takto fungovať v akej práci???? toto u súkromníka nebude,to jedine v štátnej správe...

barborazilina
14. aug 2014

@aamelkaaa no uprimne ja mam v pecku co si o mne myslia 😀 niekedy mam skratka koooopec prace alebo nulovu chut s niekym komunikovat 😀 kurna ved nie kazdy je vzdy dobre naladeny alebo nie kazdy ma chut zdielat svoj osobny zivot ...

aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
barborazilina
14. aug 2014

@janinka007 Inak toto by aj mna zaujimalo ... ja nemam cas 3 hodky telefonovat mimopracovne 🙂

barborazilina
14. aug 2014

@aamelkaaa KOSS THE PLUG ... skus tam je dozivotna zaruka ... snad ma tu admin nestopne 🙂 a stoja do 23 EUR

aamelkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal