icon

Je krik od šéfa dôvodom na výpoveď?

9. jan 2024

Ahojte.
Chcela by som sa opytat na vas nazor, na to, co sa mi dnes prihodilo. Mala som sa stretnut so sefom v obchodnom centre u notara vyzdvihnut dokumenty a zaniest ich zas inam. Dosla som v dohodnutom case, lenze problem nastal, ze sme sa nevedeli najst. Hned ako som vosla do nakupneho centra, pisali sme si kde som, kde ho najdem atd. Behala som z podlazia na podlazie, dvakrat som obisla podlazie na ktorom mi povedal, ze je..lenze bol na inom….skratka uplne sme sa nepochopili a ja som 10minut v strese a panike ho hladala. Aj mi vyvolaval parkrat som nezdvihla, lebo som sa pytala sbskara aj informatorky…ked mi koncne poradili, rozbehla som sa za nim na deuhy koniec nakupneho strediska..v tom zodvihnem hovor, zacal po mne neskutocne vrieskat, kde som, co robim tak dlho, ze on sa ponahla, ja som si myslela najprv, ze je to joke, ze sa smeje, ale potom som ostala bez slov, len som hapkala…krical po mne Beeez Beeeez ku mne!!!!!!pocujes?!? Halo pocujes maaa??!? Okamzite prid sem!!!! Doslova zjapal..ja so slzami v ociach som konecne nasla toho notara, on uz odisiel, lebo ze ho cakal taxik, co som vobec nevedela, ze sa ponahla..zobrala som dokumenty a sla prec. priznavam svoju chybu a zlyhanie, ze som sa skratka suchtala a nevedela som ho najst. Lenze mna taxi vyhodilo na jednom konci centra a on bol na uuuplne opacnom konci a na inej strane. A este mi aj zle poschodie povedal…..Chcem sa vas opytat, ci by bol toto pre vas tak zavazny dovod, ze by ste dali vypoved? Ja nie som citlivka, uz som zazila kadeco, ale jednoducho nie som stotoznena s tym, aby na mna zamestnavatel krical..som zena, po tridsiatke, dve deti..vobec sa necitim komfortne zajtra s nim stretnut. Dakujem za kazdy nazor ci precitanie.

eeffka
9. jan 2024

Este raz skusim, ked niekam idem pozriem si plan budovy, najma x poschodovej.
Neobhajujem jeho spravanie, len si uvedom ze si zlyhala ty uplne v zakladnej veci.

tanyag
9. jan 2024

Taktiež ak niekam idem, tak tam idem o 10-15 minút skôr, ale to som ja...neznášam meškanie, radšej si počkám, ako stresovať, že sa niekam nedostavím na čas...

autor
9. jan 2024

@lenkalienka321 toto chcem presne povedat. Tiez som mala roznych sefov nad sebou. Netvrdim ze som panicka dokonala a len sa mi k noham hadzali, ale v zivote si na mne nikto takto nevybil zlost. Ja som hapkala bez slov, neviem ci sa mi niekedy stalo, zeby niekto na mna takto krical. Vazne. Dakujem za pochop.

tykat
9. jan 2024

Ty si fakt nebola schopna najst notara na Nivach pri vchode z Parickovej??? Na dva kliky som to nasla ziadny rad som nemusela vystat.

autor
9. jan 2024

@tanyag On aj zmenil cas. Posunul to o pol hodinu. Ja som volala taxi ze pridem teda 15min skor a rozkukam sa. a on zrazu pise ze mozem uz prist ze je free. Tak pisem ze okej cakam na taxik a idem. O 15min som tam. Aj som bola. Ale naozaj som toho posratwho notara v tej budove nevedela najst. Sbskari dvaja nezabisle od seba na opacnych koncoch ani jeden nevedel ze kde je notar. A sak netvrdim ze by to mali vediet ale skusila som vsetko. Aj tety sa pytat co trdelnik predava…nikto nevedel. A ten notar no poviem vam v prdeli zasity. A ten infokiosk pocitac kde si hladate obchody, tam len ze Notar 0.posch….pisem mu Urcite na 1.posch si? A on ze Ano….tak som obehla tu nulu a potom hybaj na prve druhykrat. A on bol fakt na tej 0 v uplnom rohu pri vychode vzadu zasity. Akoze neskutocne ma to mezi ze taka banalna vec sa stala. Ale naozaj je mu blbo rozumiet hlce slova rozprava rychlo…a aj on ma zmiatol.

eeffka
9. jan 2024

@tykat ako ist do 5poschodovej budovy len tak naslepo je ani neviem ci napisat odvaha 🤣

janai1
Odpoveď bola odstránená
hendikep
9. jan 2024

podla mna ked je praca inak ok, tak na vypoved to nie je ale urcite mu povedz jasne ze si nezelas aby sa takto spraval … uvidis ze nabuduce si to uz nedovoli …

inak teraz som si spomenula ze sa mi stalo nieco podobne, sice nie v praci ale na vyske .. mali sme tam ateliery a kazdy atelier mal veduceho a ten mal asistenta … ten tam bol novy, taky ten arogantny typek co je arogantny len na vonok .. ako taka zranena civavka co brese na kazdu stranu, s kazdym chcel byt super kamos ale mne sa nepozdaval od prveho dna a preto mi to stale daval vyzrat tym ze si na mna dovoloval pred ostatnymi studentami … no raz ma uz nasral tak som mu pekne nahlas odpovedala stylom akym sa on spraval ku mne… a sice nechcel stratit tvar pred ostatnymi tak este nieco povedal akoze ma navrch … ja som odisla a on potom prisiel za mnou a bol ako masielko ked ho nikto nevidel .. a odvtedy si uz nedovolil sa ku mne spravat arogantne - cize ponaucenie, nenechaj sa ponizovat nikym! aj ak by to bol prezident

tykat
9. jan 2024

@eeffka no ale chapes? Aj ten sef neviem ci rozmyslal ved "Evka, nestiham, necham doklady u notara, zastav sa, vie o tom ze prides" alebo ona "Sefe som na ceste, nechajte to u notara, hned to vyzdvihnem"

tykat
9. jan 2024

@janai1 no z toho popisu mi to vychadza na Nivy, 4 vchody, viac poschodi, notar uplne pri vchode.

A kebyze nejakym.zazrakom nie, tak kazde velke OC ma takuto mapku.

diana45
9. jan 2024

No nič už...zlý šéf, daj výpoveď...🤷

madeincssr
9. jan 2024

Dievky, po bitke je kazdy general. Nemusime tu AUTORKU ponizovat. Nikdy ste nechaosili v strese? Vsetci nemaju dokonaly orientacny zmysel a v mnozstve ludi/hluku dokonalu duchapritomnost. Navyse ked sef meni cas stretka na skorsi.

marca12
9. jan 2024

Chapem ta. Ja robim so stavbyveducimi a chvilu mi trvalo zvyknut si na ich tvrdu a prudku povahu. Kolkokrat na mna vrieskali,rozpravali sa so mnou ako so zamestnancami. Uz som si na to zvykla a uz ich viem aj uzemnit. Ale ano,prvy krat som si to odplakala a bola som zrutena z takeho jednania. Nekonaj neuvazene. Nic sa nedeje,jeho agresia nie je tvoja vina. Predychaj to,ale uz neplac ani sa nevin z toho. Je to jeho vizitka.

tykat
9. jan 2024

@madeincssr no presne preto treba robit pracu na ktoru ma clovek predpoklady.
Tu mam pocit ze ma pani nie 30 ale 60 a zacinajucu demenciu

autor
9. jan 2024

@madeincssr dakujem. Ocividne som tu za fnuku a hlupanu co prvykrat do nakupneho strediska prisla. Mala som stres a casovu tiesen, do toho nervozneho sefa na drate, oni tito zahranicni su dost magori v tom, ze furt len vocapuju ako zblazneni. Ja nie som urazlivy typ, ale velmi sa ma to dotklo, ze si vie nejaky clovek s ktorym sa ani nepoznam a pracujem pre neho, toto dovolit.
Dakujem za pochop

madeincssr
9. jan 2024

@tykat ale no tak.

queen_mary
9. jan 2024

@tykat presne, ved si pozrem predtym mapku, najdem co potrebujem a hotovo 😀 som nechapala ked som to citala, ze toto sa moze stat😀

tykat
9. jan 2024

@autorka nielen ty, ale aj sef je nejaky neorganizovany pri casovom strese, mohol ti to nechat u notara a nie takto vyvadzat co je male decko ze nevie vyhodnotit a riesit takuto prkotinu?

petamich
9. jan 2024

@madeincssr a teda aky zmysel ma podla teba diskusia, mame vsetky pritakat, ze sef je chuj? okej autorka tak sef je chuj, nemal si dovolit na teba vrieskat, zajtra daj vypoved (takto je to dobre?)

x zien jej tu napisalo, ze sa sef spraval neprofesionalne a ked uz teda cez bitku nebola general (chapem stres, chaos, vrieskaju na mna), tak nech si to s nim vydiskutuje zajtra a teda asertivite sa asi kus treba naucit - lebo ked by mu povedala, ze nevie garantovat, kedy presne pride, kedze takto narychlo zmenil cas, tak by to snad pochopil a mozno nabuduce namiesto splaseneho pobehovania po centre a informovania sa u 2x SBS, 1x informacie, 1x trdelnik si to vygooglit alebo radsej zavolat notarovi, kde prosim sedite (ale aj to si chce vygooglit)

kitycat
9. jan 2024

Nabuduce rovno volaj, vdak SBSkar nie je informacne centrum...

Kasli na neho, vsak pises ze je povysenecky tak by ta jeho reakcia ani nemala prekvapit

Ten uz zabudol, ze si niekde meskala

madeincssr
9. jan 2024

@petamich dobre je neurazat, pokusit sa pochopit, nesudit na zaklade maleho mnozstva informacii a hlavne pokusit sa konstruktivne odpovedat, pomoct autorke vyrovnat sa s tym (hoci aj ked na tom mala svoj "podiel nedokonalosti"). Ci tu chceme normalnych (nie vzdy dokonalych) ludi zatlct do zeme? Ja som predsa nepisal, ze sef je ch.., ani ze ma dat vypoved.

pribinak
9. jan 2024

Ale veď v taxíku si mala dosť času si pozrieť kde je notár, veď tá mapka je úplne detailne zakreslena
Príznaj si že hoci jačal a jačal, zlyhala si Ty

autor
9. jan 2024

Nemala som tu detailne opisovat situaciu. Lebo naozaj otazka znela, ci by ste uvazovali nad vypovedou, keby na vas sef prudko nakrical. Ja sa neospravedlnujem, poplietla som to. Ked som to nevedela najst, zacala som panikarit. Ani na neho sa nehnevam, ze vybuchol. Ja tiez obcas vybuchnem, na decka, na muza…ale pointa je, ze by som si v zivote nedovolila nakricat v profesionalnom vztahu na niekoho, kolaga, zamestnanec… pre mna je toto proste prekrocenie ciary. Ze sa vie zamestnavatel takto hrubo spravat k zamestnancovi. Vedela som o tom, ze takto krici na mojho kolegu. Oni su totiz ina mentalita a chcu vsetko a hned a podla seba. Velakrat som pocula mojho kolegy mu vysvetlovet, se tu na svk take nieco nemam, alebo ze toto sa vybavit neda, zakony su take atd. Ale deuhu stranu som nikdy zjapat a hresit takto nepocula. Myslite si o mne co chcete, ze som neschopna, suchtava, hlupa, tu citam ze az dementna. Dakujem, mozno, ale nespreneverila som im pol firmy, neprisli o miliony, nepodpáila som kancel, len som nevedela najs sefa v nakupaku. Ani on sa nevedel kde je. Otazka stale znie, ci nakricanie od sefa je dovod pre zamestnanca na vypoved za hrube spravanie voci nemu. Tot vsetko. Nazory na situaciu uz som si precitala. Dakujem.

hendikep
9. jan 2024

zase raz len cumim zeny … autorku tu zlyncujete ze “ zlyhala “ a teda sef jačal opravnene? NIKTO pre pana jana dospely nema co jacat na ineho s kym ma cisto profesionalny vztah .. co ona je jeho decko alebo co? Inak keby slo o deti uz by “jacanie” prispustne nebolo …, 🤦🏼‍♀️ logika fakt 💃

pribinak
9. jan 2024

Ale veď sme ti písali, že kvôli tomuto by som výpoveď nedávala, nech je to akokoľvek nepríjemne

petamich
9. jan 2024

aj ja som ti napisala, ze by som kvoli tomu vypoved nedavala (ak inak som v praci spokojna) a ze suhlasim, ze sa spraval nekorektne a ja osobne by som to s nim hned zajtra riesila 🤷‍♀️ aku inu odpoved chces?

katulkagajdos
9. jan 2024

Šéf je preto vedúci pracovník, lebo by mal vedieť reagovať aj v stresových situáciách s chladnou hlavou. Nie je profesionálne kričať na podriadených, mňa bývalý šéf vedel argumentačne dať dolu a hlas ani nezvýšil 😀 Ak si inak v práci spokojná, určite by som výpoveď nedávala- toto nie je príjemné, ale otrasieš sa po pár dňoch.

autor
9. jan 2024

@pribinak ale ved ja som kde napisala ze som uzasna a nic som nepohnojila on je ten debil?? Ja som sa mu aj ospravedlnila ze som ho nenasla aj ze som neprisla na cas, ja dokonca plne respektujem jeho spravanie aj sa mu necudujem ze bol nahnevany bol v strese, a ja z naho. Ale nakricat a hrubo nadavat zamestnancovi by si dovolit nemal. Ale asi zijem v narnii kde sa ludia k sebe spravaju s uctou a slusne aspon profesnom zivote…..

janai1
Odpoveď bola odstránená
dixitka
9. jan 2024

Ja žasnem, koľkí tu riešia, že je to autorkina chyba 🙄 no nie, ani keby na to stretnutie vôbec neprišla, šéf na ňu nemá čo ziapať. Neprípustné správanie. My sme mali celé školenia o tom, že ak by sa k nám nadriadený nesprával slušne a s rešpektom, máme to hlásiť na HR… Proste celé zle.
@autorka Nevyčítaj si to, skús sa upokojiť a ak ne nejaká možnosť to riešiť (napr. sa s ním o tom porozprávať), tak to urob. Ak nie, ťažko radiť… akože ak sa s ním nestretávaš často a práca je inak v pohode, asi to na výpoveď nie je. Takisto ak to bol jednorazový výbuch, možno sa ešte ospravedlní 🤷‍♀️ Ale pravidelne by som taký teror netolerovala.