icon

Je krik od šéfa dôvodom na výpoveď?

9. jan 2024

Ahojte.
Chcela by som sa opytat na vas nazor, na to, co sa mi dnes prihodilo. Mala som sa stretnut so sefom v obchodnom centre u notara vyzdvihnut dokumenty a zaniest ich zas inam. Dosla som v dohodnutom case, lenze problem nastal, ze sme sa nevedeli najst. Hned ako som vosla do nakupneho centra, pisali sme si kde som, kde ho najdem atd. Behala som z podlazia na podlazie, dvakrat som obisla podlazie na ktorom mi povedal, ze je..lenze bol na inom….skratka uplne sme sa nepochopili a ja som 10minut v strese a panike ho hladala. Aj mi vyvolaval parkrat som nezdvihla, lebo som sa pytala sbskara aj informatorky…ked mi koncne poradili, rozbehla som sa za nim na deuhy koniec nakupneho strediska..v tom zodvihnem hovor, zacal po mne neskutocne vrieskat, kde som, co robim tak dlho, ze on sa ponahla, ja som si myslela najprv, ze je to joke, ze sa smeje, ale potom som ostala bez slov, len som hapkala…krical po mne Beeez Beeeez ku mne!!!!!!pocujes?!? Halo pocujes maaa??!? Okamzite prid sem!!!! Doslova zjapal..ja so slzami v ociach som konecne nasla toho notara, on uz odisiel, lebo ze ho cakal taxik, co som vobec nevedela, ze sa ponahla..zobrala som dokumenty a sla prec. priznavam svoju chybu a zlyhanie, ze som sa skratka suchtala a nevedela som ho najst. Lenze mna taxi vyhodilo na jednom konci centra a on bol na uuuplne opacnom konci a na inej strane. A este mi aj zle poschodie povedal…..Chcem sa vas opytat, ci by bol toto pre vas tak zavazny dovod, ze by ste dali vypoved? Ja nie som citlivka, uz som zazila kadeco, ale jednoducho nie som stotoznena s tym, aby na mna zamestnavatel krical..som zena, po tridsiatke, dve deti..vobec sa necitim komfortne zajtra s nim stretnut. Dakujem za kazdy nazor ci precitanie.

Strana
z6
autor
9. jan 2024

Len dodam, ze je to jeden z dvoch zahranicnych sefov. Dost zle je mu rozumiet. Hovorila a stretla som sa s nim asi trikrat. Vzdy sa spraval povysenecky a impulzivne telefonoval a riesil veci.

madeincssr
9. jan 2024

Ja by som to najprv nechal (na oboch stranach) vychladnut a az podla toho dumal dalej. Sef bol v nejakom silnom strese a mozno zajtra, ak sa o tom mozno porozpravate, vsetko vypali inak.

taynee
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
9. jan 2024

výpoveď by si mala dať ako že ty? no tak to ani náhodou... mal sa šef jasnejšie vyjadrovať...

autor
9. jan 2024

@madeincssr snazim sa vychladnut. Ale placem cely den, pre mna je to velmi nepripustne. Krical a hrubo nadaval (anglicky) a mna to totalne zdeptalo. Zajtra sa s nim naozaj nechcem rozpravat. Nemam z neho dobry pocit, nechcem povedat, ze sa citim nekomfortne riesit problemi zoci voci, ale jednoducho neviem to predychat, ako na mna zjapal. Zjapal..

jenny224
9. jan 2024

Bez ohľadu na tvoje domotanie sa, popísané správanie nadriadeného považujem za vysoko neprofesionálne. Nie sme v krčme tretej cenovej.

petamich
9. jan 2024

ono na oboch stranach je co zlepsovat 🙂 kazdopadne ak si v tej praci viac menej spokojna, toto by pre mna nebol dovod na vypoved, obzvlast nie, ak ide o sefa, ktoreho vidim raz za x mesiacov ale urcite by som to riesila s nadriadenym (aj ak nim je on), ze pochopim, ze bol v strese ale nie je v poriadku kricat na zamestnancov (a este za taku hovadinu)

a prosim ta nabuduce dvihaj telefon, absolutne nechapem, preco si nedvihla a nepovedala mu, ze ho skratka nevies najst a stojis na poschodi xy pri obchode yy

a teda matka dvoch deti a zrutis sa za toto? vsak si povedz, ze je chuj, daj si cokoladu, poharik alebo cigu uz co ti urobi lepsiu naladu a zajtra sa s nim porozpravaj

eeffka
9. jan 2024

Ty si cisto ako moja kolegyna, matka x deti, do zivota neschopna a este aj narieka po veceroch . Ked niekam idem hadam si pozriem kde to je, a nonsens ze nedvihnes telefon.

roja01
9. jan 2024

Ja si myslim, ze pokial je normalny clovek, nie psychopat, tak zajtra sa mozno aj ospravedlni. Ved on bol hlavny organizator stretnutia a ked nedal presne instrukcie, alebo si neoveril vopred ci ste sa pochopili, tak moze za nedorozumenie aj on. Porozmyslaj nad formulaciou kratkeho, ale zrozumitelneho vysvetlenia tak, aby aj jemu doslo, ze ma svoj podiel. Vypoved nedaj, len keby to malo negativne pokracovanie.

sense
9. jan 2024

Takto pre mňa by bolo neprípustné aby šéf takto nana nakrúcal a už vôbecnie v nejakom centre kde sú aj iní ľudia.
Ak nie si akútne na tu prácu odkázaná, vychladnúť ukludni sa a rozmýšľaj co ďalej. Ak si na ňu odkázaná, nechaj to tak a hľadaj ďalej

autor
9. jan 2024

@taynee dvihla som niekolkokrat predtym. A potom tiz, co uz krical. Stale sme si pisali, som tu, idem, pockaj pytam sa, som lost, snazim sa….. mne ide len o to, ako si toto moze dovolit jeden zamestnavatel. Stale sa bavime, ze to nie je moj otec, ktory na mna na pubertiacku nakrici ze mam bordel v izbe. Snazim sa dopatrat k odpovedi, ci ste vy tu zeny okej s takymto spravanim zamestnavatela k vam ako zene, ako k zamestnancovi.

petamich
9. jan 2024

ale ved ti vsetci pisu, ze to nie je okej - tak nech sa paci, treba mu to povedat 🤷‍♀️ snad 30- rocna zena dokaze asertivne povedat nadriadenemu, ze take spravanie je neakceptovatelne

ja osobne mam vybornu pracu, vyborneho sefa a obcas mu vie ustrelit dekel, nie nenadava nam ale zvysi hlas a je evidentne vytoceny a obcas aj prestreli (aj ked nie ako tento tvoj), tak ho necham vychladnut a poviem mu, ze to prepiskol a vzdy sa ospravedlni

taynee
Odpoveď bola odstránená
eeffka
9. jan 2024

Jeho spravanie nie je ok , ale tvoje uz toboz nie . A este by som doma vyrevovala... ta taku este nehrali.
Doslova sa chovas ako moja pubertalna dcera beha po obchodaku ako splasena koza, a na otazku kde si mi odpovie ze "tu" .

juliacenc
9. jan 2024

Uvidis ako sa bude spravat ked sa stretnete po tomto incidente

buberova
9. jan 2024

Nedávala by som výpoveď.. je to nešťastná situácia, chyba bola na oboch stranách ale ak je to jednorazová situácia, neriešila by som to ďalej

jj298
9. jan 2024

Fuuuu neznasam take fnukny ako si ty. Dovrzala si to na plnej ciare. Tvoj sef to sice prehnal ale na jeho mieste by som hucala uz tiez.
Vypoved daj ked chces lebo si riadny babrak ja by som sa rozhodla podla toho ak sa bude spravat dalej. Kazdy moze zlyhat. Ako aj ty tak aj on.

petamich
9. jan 2024

@taynee cela cudna situacia, podla mna to zbytocne eskalovalo tym, ze si vypisovali, nedvihla telefon a on sa potom spraval takto - nie nie je to v poriadku, treba sa ohradit (akoze aj ja by som bola vytocena, ak by mi niekto nedvihol telefon, ponahlam sa, mohol pokojne ist na nejaku extra dolezitu schodzku, to ho neospravedlnuje ale teda polahcujuca okolnost) ale zeby som sa za toto doma zrutila, skor by som si ponadavala na seba a na neho 😂

mamutka
9. jan 2024

Píšeš, že ste si niekoľkokrát volali a stále písali. Lenže nájsť notára v nákupnom centre nie je operácia, ktorá vyžaduje taky cirkus. Máš si pozrieť kde to je a prist rovno tam. Jeho to muselo strasne vytočiť, to sa nečudujem. Mal sa však ovládať, ak je to normálny človek, mal by sam zajtra k tomu niečo povedať. Ak nie, kľudne sama povedz, že ta mrzí, že si nedokázala nájsť notára, ale nemyslíš, že mal tak kričať.

lenkalienka321
9. jan 2024

Nuž, ak si vieš nájsť dobrú prácu aj inde, tak určite by som to spravila. Nikdy som takého šéfa/šéfku nemala ( a to mám už za sebou viacero pracovných pozícií, 12 rokov som komunikovala iba v cudzom jazyku) a ak by sa to stalo mne, neostavam a odchádzam. Takýto ľudia ako tvoj šéf sa nezvyknú meniť. Pracovať pre nich je iba stres a to ti za to nestojí. Ak by si bola odolnejší typ, ktorý si toho nič nerobí ( čo však zrejme nie si), tak potom ok, nechaj to vychladnúť a pokračuj v zamestnaní.

pribinak
9. jan 2024

Prestaň vyplakávať ….mas 30 a nie 3 roky

Výpoveď nedávaj ak si inak spokojná. Ja by som pockala nech sa to utrasie, veď sa s ním teda asi nestretavas často

Ak by tuto tému otvoril, tak by som mu kľudne povedalal že tým že kričal len zvýšil tvoju nervozitu a stress čo ti vôbec nepomohlo ho rýchlejšie nájsť

Akože nedvihnut telefón je zle, ale zas nemá na teba čo kričať.

Obaja ste reagovali zle

reanda
9. jan 2024

ja by som len raz zdvihla telefon a oznamila, ze som na mieste a idem k nemu.. takze by ani nemal sancu na mna nahulakat, mohol by si hulakat do vzduchu vedla notara.. nechapem, ked sa tak ponahlal, naco ta tam vobec cakal a preco tie papiere tam nenechal rovno a nesiel si po svojom, ked nebolo nutne, aby ste sa stretli..
netrap sa, nic zle si nespravila, ved si tam nesedela na kavicke a nenechala ho schvalne cakat.. taketo veci sa stavaju a on s tym ma ratat a nedohadovat si stretnutie, kde ocakava presnost na sekundy, lebo sa strasne ponahla..
takze ziadny stiahnuty chvost a sebaobvinovanie, ze si sa 'suchtala' .. pri dalsom stretnuti by som sa chovala patricne k tomu, ako sa choval on a ziadala omluvu.. dalej by som sa ziariadila podla jeho reakcie..
ty si hlavne uvedom, ze nemas preco plakat.. nie si male dieta, aby ta takto rozhodilo niecie debilne chovanie.. ty nie si na vine

jj298
9. jan 2024

Mimovhodom co si sa pytala informatora a sbs? Kde je notar? To si si nevedela pozriet na nete v taxiku? Nehnevaj sa ale co si vcera vysla z jaskyne? Toto je lajdactvo a uplne zakladna nepripravenost.

madeincssr
9. jan 2024

AUTORKA asi to bolo fakt ostre, posielam 💐 namiesto sefovho ospravedlnenia (ak je to povysenecky grobian), ale ak mas inak tu pracu rada a ostatni ludia su tam fajn, tak kvoli sefovi, ktoreho vidis parkrat do roka, hadam vypoved nedavaj. A neplac, lebo "budes mit smutny dite" 🙂.

grof_monte_christo
9. jan 2024

Tejto situácii si sa mohla vyhnúť, mala si si zistiť, kde má ten notár v nákupnom centre kancelariu, navyše keď je šéf cudzinec a môže mať problém ťa správne navigovať. Praskli mu nervy, bol v časovom strese. Aj mňa by tento ton rozhodil, ale by som si povedala, že si za to môžem sama.

kandelabra
9. jan 2024

Tvoja chyba bola, ze si si nepozrela kam presne ides - chapem iba, ak sa to zomlelo rychlo a nemala si cas.
Jeho chyba bola, ze ti dal zlu info kde je a kam mas ist, nepovedal ze sa ponahla, a potom si este na tebe vylial stres hulakanim a hrubymi nadavkami.
Na tvojom mieste by som sa s nim zajtra stretla a vydiskutovala si to, a na zaklade jeho reakcie sa potom rozhoduj, co dalej. A ja osobne by som si asi neodpustila poznamku, ze hrube nadavky v anglictine idu aj mne velmi dobre, ale do pracovneho prostredia nieco take nepatri, a to iste ocakavam aj od nadriadenych.

renab
9. jan 2024

Nebola by som ok s takymto spravanim sefa k zamestnancovi.
A ci by som dala vypoved zavisi od viacerych faktorov. Nie len od jedneho nevydareneho dna.

autor
9. jan 2024

@mamutka mna to mrzi a velmi. Nie nebolo to nic zlozite, aj som si myslela, ze to najdem. Prva informatorka mala paťmetrovy rad ludi pri okoenku a druha a opacnom konci tam ani nebola, tak som sa veatila k tej prvej pre info. Ja sa obsolutne nezvliekam zodpovednosti, ze som meskala, ale behala som tam dokolecka, pisala som mu, tu je takyto obchod tu takyto, on tiez nevedel, kde vobec je. Ten notar bol hned vedla vchodu. Ale tam boli styri vchody a ja som bola pri uplne inom. A dalsia vec je ze nikde ani naznak v celom centre ze Notar napis nic, az na samom konci na dverach….mne ide len o to, ci toto nie je istym sposobom nejake porusenie aj z jeho strany..mi imalne prekrocil hranicu, toto nebolo vynadane ze Pane boze ty si hrozna, nestiham kvoli tebe. Toto bol zjapot v hrubych nadavkach, nakricane na zamestnanca.

janai1
Odpoveď bola odstránená
tykat
9. jan 2024

Poprve ty si si nepozrela kde je v OC notar? Ty nevies najst prevadzku v OC?

Sefovi by som v klude povedala, ze ak sa ponahla nech necha papiere u notara a ja ich vyzdvihnem (bezne to tak robime). Teda ked to nenapadlo jeho.

Vela kriku pre nic. Jedna dezorientovana chaoticka a druhy neschopny riesit veci v casovom strese.

Strana
z6