Je krik od šéfa dôvodom na výpoveď?
Ahojte.
Chcela by som sa opytat na vas nazor, na to, co sa mi dnes prihodilo. Mala som sa stretnut so sefom v obchodnom centre u notara vyzdvihnut dokumenty a zaniest ich zas inam. Dosla som v dohodnutom case, lenze problem nastal, ze sme sa nevedeli najst. Hned ako som vosla do nakupneho centra, pisali sme si kde som, kde ho najdem atd. Behala som z podlazia na podlazie, dvakrat som obisla podlazie na ktorom mi povedal, ze je..lenze bol na inom….skratka uplne sme sa nepochopili a ja som 10minut v strese a panike ho hladala. Aj mi vyvolaval parkrat som nezdvihla, lebo som sa pytala sbskara aj informatorky…ked mi koncne poradili, rozbehla som sa za nim na deuhy koniec nakupneho strediska..v tom zodvihnem hovor, zacal po mne neskutocne vrieskat, kde som, co robim tak dlho, ze on sa ponahla, ja som si myslela najprv, ze je to joke, ze sa smeje, ale potom som ostala bez slov, len som hapkala…krical po mne Beeez Beeeez ku mne!!!!!!pocujes?!? Halo pocujes maaa??!? Okamzite prid sem!!!! Doslova zjapal..ja so slzami v ociach som konecne nasla toho notara, on uz odisiel, lebo ze ho cakal taxik, co som vobec nevedela, ze sa ponahla..zobrala som dokumenty a sla prec. priznavam svoju chybu a zlyhanie, ze som sa skratka suchtala a nevedela som ho najst. Lenze mna taxi vyhodilo na jednom konci centra a on bol na uuuplne opacnom konci a na inej strane. A este mi aj zle poschodie povedal…..Chcem sa vas opytat, ci by bol toto pre vas tak zavazny dovod, ze by ste dali vypoved? Ja nie som citlivka, uz som zazila kadeco, ale jednoducho nie som stotoznena s tym, aby na mna zamestnavatel krical..som zena, po tridsiatke, dve deti..vobec sa necitim komfortne zajtra s nim stretnut. Dakujem za kazdy nazor ci precitanie.
Sef je american? Oni povazuju prizemie za first floor, takze duplom mohol mat nervy, kedze ti hovoril spravne. Druha vec je, ze sa pytas brigadnicky co robi trdelnik, a dedkov sbskarov, co v zivote notara nepotrebovali, namiesto toho aby si pouzila telefon a vyhladala si to za tri sekundy na internete. Nemal kricat, ale ty si tiez take teliatko.
Ja osobne by som to uz nerozmazavala a nediskutovala so sefom urcite nie v dohladnej dobe. On moze teraz byt este tiez vyladeny a nastartovany a moze v jeho hlave zas prevladat otazka, ci takeho zamestnanca co si nevie priebezne dogooglit kam ma ist na podstatne a rychle stretko vlastne drzat. Cize aby skor on nehladal dalsie dovody sa rozlucit.
Vychladni, dajte si odstup. Vypoved, ak sa pre nu rozhodnes, nemusis davat predsa hned.
@pribinak dakujem za odpoved na otazku. Ale viacere tu rozpytva ate situaciu, nemyslim ze to je k niecomu dobre. Tato situacia ma nasledok a to je ta pointa. Dakujem este raz za nazor
Len si ho týmto vyprovokovala k správaniu, ktoré on považuje za normálne. Sama si písala, že takto kričí na tvojho kolegu. Takže môžeš rátať s tým, že sa to niekedy opäť zopakuje. Nemyslím, že sa ti za toto správanie ospravedlní, ale môžeš ho s tým konfrontovat. Uvidíš, ako zareaguje a podľa toho sa rozhodni.
Mám pocit že si nejaká vynervovavana...žeby som lietala po NC bez zmyslov a hľadala ako šialená.no neviem....sadnem nájdem mapku,internet,prečítam a v kľude hľadám. Zdvihnem šéfovi telefón,že už som na ceste len sme sa nevedeli najst. Ak by aj napriek tomuto všetkému takto vyletel zvažovala by som čo ďalej. Nie je mromalen vrieskať póz amestnancovi. V prípade príšeru ok,rázne zvýšiť hlas ale vrieskať?
joj celý deň plačeš kvôli takej veci? áno, zamrzí, ale veď sa nič také nestalo čo by sa nedalo vysvetliť, hlavu hore, určite to nie je dôvod na výpove´d, dýchaj, daj si niečo sladké, zajtra bude všetko OK
Jacat nemal, ale hlava mi neberie ze stojis pri info 5 ludi pred tebou ty vies ze sa ponahlas a stojis tam, behas za sbskami a pytas sa nejakej pani trdelnikovej, pritom natukanie mapy OC by ti zabralo par sekund a mala by si to. Jeho asi vytocila ta tvoja neschopnost, ale jacat nemal to nie. Diskusia s nim o zamysleni sa nad reakciou hned zajtra ano, ale vypoved by som nedavala kedze si urobila chybu aj ty, niesme v skolke.
Autorka, ak išlo o Nivy a tym pádom si z Bratislavy, s dostatočnými skúsenosťami či vzdelaním, by som asi začala pozerať po inej práci. Kľudne nahoď teraz mindset že šéf je debil a ty nenecháš len tak niekoho po sebe kričať a prejdi si profesiu, nájdi si ponuky čo by sa ti páčili. Buď sa to utrasie a rozhodneš sa to hodiť za hlavu, alebo nie, a budeš mať aspoň lepší pocit, že tam nie si nejak nútená ostať a máš v pláne niečo lepšie. Lebo ja by som pod takým človekom pracovať nechcela, keď sa nevie ovládať, nech nepracuje s ľuďmi.
Správanie šéfa je absolútne neprípustné. Mala som v práci pred RD pod sebou mini tím 5 ľudí. Aj keď urobili chyby a nie raz, v živote som na nikoho nevrieskala, ani len nezvýšila hlas. On si to mal lepšie naplánovať a nie ťa vystaviť zbytočnému tlaku. Neplač, skús sa odosobniť.
Inak, niektoré komenty, fakt žasnem… to asi ako keby žene dal muž facku, lebo pripálila večeru a tu by sa riešilo, že veď ho vyprovokovala a ako to mohla pripáliť, veď varenie je jednoduché a plný internet je receptov 😑 akože haló…
@dixitka Asi narazas na mňa, ale nebolo to takto myslené. Netrpezliveho a arogantneho človeka dokáže nedochvilnost vyprovokovať k takémuto neprofesionálnemu správaniu.
Ved aj ty kricis na muza a nerozviedol sa s tebou...
Ak je sef taka mentalita, tak on to tak hrubo nevnimal ako ty. Kasli na to. Zas odcestuje a budes mat klud v praci.
tak v ba v jednom nakupnom som ja hladala notara s google mapami😅 informacne tabule jedno, ludia druhe. mala som kuknute kde mam ist a aj tak som sa stratila a to som celkom zrucna v orientacii. a nerozumiem ak ti mal iba podat papiere preco ich tam rovno nenechal u pracovnicky a nesiel ked sa ponahlal🤷♀️ urcite by som sa ohradila ze je pre mna neakceptovatelne aby sa tak voci mne spraval
Ahoj. To bol deň Blbec ako sa vraví,kedy sa pokazí,čo sa pokaziť môže. Ak by sa ku mne takto správal nadriadeny, úplne by stratil moju dôveru a nemala by som chuť pre neho a pod jeho vedením pracovať. Kvalitný manažér musí vedieť pracovať s ľuďmi a zvládať aj krizovejsie situácie,ako bola táto. Maximálne neprofesionálne, veľmi hrubé správanie nehodné neznámeho na ulici,nieto ešte kolegu/ šéfa. Neušla by som však zo situácie. Keď opadnu emócie, chcela by som vzájomný rozhovor a vysvetlenie,kde by som dala najavo svoje pocity. Pokojne aj on svoje,ak tam máte ostať,nech je situácia skúsenosťou,nie traumou.
no ja neviem, ale tak po mne si nedovolí vrieskať ani môj muž a teda raz som mala takého šéfa a úplny idiot. Vtedy som mala 23 rokov a zrovna som robila v advokátskej kancelárii a teda odišla som - akože nezažila som s ním nikdy takúto situáciu ale on vrieskal stále na každého od svojej ženy až po zamestnancov a všetko chcel ideálne hneď v danej minúte a myslel si, že je Boh. Nakoniec som odišla a našla si oveľa lepšie miesto. Okrem toho odkedy nepritakávam stále hlavou, ale dokážem si povedať v živote svoj názor a nepritakávať aj ľudom ktorí nemajú pravdu, tak sa mi začalo dariť v živote oveľa viac ako keď som bola ticho.
Ked som vstupila do tej kancelarie notara, boli tam zakaznici a pracovnici. Ked som povedala kto som a ze mam tu odlozene doku od sefa, kompletka vsetci sa na mna pozreli a cumeli. Takze len tolko, ze asi vsetci ten zjapot v tej kancelarii poculi. Ale…nemam mu to za zle, ze takto vybuchol, opakujem. Ale ze na mna, ako na zamestnanca. Ja si vazim ludi. A zamestnavatela toboz, lebo mi dava pracu a plati ma. A nechcela som mu dnes ublizit ze som ho chudaka takou prkotinou vynervovala, mate pravdu ze som bola dnes totalne neschopna nemam problem si to priznat a nudem pracovat na zlepseni orientacneho zmyslu v nakupnom centre. Ja som bola hlavny akter celej tejto debilnej situacie, ale ja nie som jeho 12rocne decko suchtave ani jeho neschopna zena, som jeho zamestnanec a defakto cudzi clovek ktory pre neho pracuje a zasluzim si uctu ak nie ako k cloveku, ako k zene, tak aspon k zamestnancovi.
Btw bola som potom tie doku zaniest. V tej obalke od notara bolo 5 zvazkov sialenych pre mna nezrozumitelnych dokumentov v azbuke. Vola mi ze tie dva odnes a ostatne nechaj. Hovorim ktore? Zas zacal zjapat ze vsak tie na vrchu. Poslem fotku tych na vrchu Tieto?? On zas volacka zjapot Nie tieto!!!!!si hlucha????nevidis tie na vrchu si slepa?!??? Nakoniec to neboli tie navrchu ako vravel, ale tie spodne dva. Asi tak. Potom som mu napisala, ze teda som to odniesla. Podakoval. Bodka.
pozri ak to je jeho standardne spravanie, tak to urcite ries - lebo NIE nie je to v poriadku ale ze absolutne
a ak sa ti to nechce riesit, tak potom ak nemas problem najst si inu pracu, tak sa po nejakej rozhliadni, zas to je zaklad ucta voci kolegom a korektne spravanie sa jeden k druhemu
ten človek musí mať nejaké vážne psychické problémy, obrovský vnútorný tlak a ventiluje si to takýmito výbuchmi hnevu ako tlakový hrniec... vôbec si to neber osobne, poslúžila si mu ako bleskozvod na jeho emócie podľa mňa si on ani neuvedomuje aké to je, lebo naňho si to nikto nedovolí, fakt sa ukľudni a dýchaj, vôbec nič sa nestalo
Sám menil čas a tak ťa dostal do stresu a v strese človek porobi chobotiny. Určite neplač, pre takého debila je to zbytočne. Ak to nie je tvoj jediný šéf a sú aj iní vyššie postavení, tak to nerieš. Vykašli sa na to. Výpoveď kvôli nemu nedávaj určite.
Nie je to dovod na vypoved; pokial nie si tak zabezpecena ze si mozes dovolit byt na velmi neurcito dlhu dobu bez prijmu.
@autor
Ja ako bývalí osobný šofér som bohužiaľ aj takéto veci musel zniesť. Keď sa išlo z jednania,resp nejakého stretnutia,ktoré nevyšlo podľa predstáv,tak som si to samozrejme prvý odniesol ja. A ver tomu,že hlavne vládny činitelia vedia mať vrtochy. Nikdy som nevedel kedy sa vrátim,bolo normálne,že ma nechal čakať na námestí kde som nemal ísť ani kam na wc a on 8 hodín chlastal s primátorom. A veľa veľa ďalších vecí.
Čo chcem ale povedať,pokiaľ má šéf také postavenie,ešte je aj cudzinec ako píšeš,tak bohužiaľ si ho tam mala čakať ty,nie on teba a ešte si nenapísala koľko tam čakal,lebo si myslím,že ak by to boli 3-4 minúty,tak by hádam takýto cirkus nerobil. Ja som raz za 12 rokov meškal,keď som išiel po šéfa z BA do Tatranskej Lomnice,len bola kalamita a 1,5 hodiny som meškal. Keď som tam prišiel,tak na mňa šéf zaútočil a to bol môj dôvod na výpoveď. Ale to už bolo dávno a dotyčný šéf už ani nežije..
Ja sa správam vždy tak ako dotyční ku mne. V podniku mame riaditeľa samozrejme odo mňa mladší tiež občas mal tendenciu zvýšiť na mňa hlas 2 krát to vyskúšal a videl že sa mu to neoplatilo alebo som ho ignorovala prestal s tým. Pamätaj si len toľko si k tebe dovolí nadriadený čo TY jemu dovolíš. Takým tonom ako by hovoril na mňa ja na neho. Mne je to jedno že je to môj nadriadený takým tonom ako ON aj JA. Teraz sa naučil už hovoriť aj prosím vás a nie urobíte to na taký komentár som ani nereagovala. Musel sa naučiť pri rozhovore som povedala že ako ON ku mne ja k nemu a bol pokoj. Už ak sa ide niečo opýtať už z výrazu tváre vidí či sa s nim chcem alebo nechcem rozprávať. Zvykol si na mňa ja na neho.
Tak na Slovensku sa to mnohým zdá normálne.. ja som z jednej práce odišla, lebo nie že by namna šéf takto nakrical, ale ponížil ma a ja som síce tichá, ale srat na hlavu si nenechám, to si len ľudia myslia, lebo zväčša som nekonfliktna a milá.. ale pohár mi dokáže pretiect..
tiež to bol jeden z dvoch šéfov, druhý bol veľmi fajn, tomu som to aj bola vysvetliť a dokonca on mi našiel druhu prácu a ďalej som s ním spolupracovala ale už som bola z inej firmy..
Takže ja by som na tvojom mieste sla za druhým nadriadenym a povedala mu že takéto správanie je neprípustné.. navyše za takú blbosť?! Že 10minut nie si na mieste?

Vobec by som vypoved nedavala, ked chce nech ti ju da on aj s odstupnym 😁
Z celeho by som si zobrala ponaucenie ako riesit taketo situacie lepsie. A povedala by som si ze co ma nezabije to ma posilni 💪budes odolnejsia.