Je môj plat ako projektovej manažérky dostatočný?
Ahojte, kalkulačky na výpočty a porovnanie miezd v mojom odvetví aj regionálne používam. Ale keďže tu je toľko žien s príjmom nad 4-5k, tak sa idem poradiť. Som zamestnanec, TPP, súkromná firma, nie hlavné mesto, pracujem na strednej manažérskej pozícii - aktuálne bez priamych podriadených, je to pozícia koordinačná, koncepčná - Project manager, teda nepriamo koordinujem ľudí, ale nie sú to moji priami podriadení. Ku pozícii prináleží cestovanie v rámci prevažne strednej EÚ. Moja mzda je na úrovni 3.3K v hrubom, čo v čistom činí iba. cca. 2.3k. Nemám žiadne bonusy, ani 13 a 14 plat. Mne to neprišlo málo, prišlo mi to tak akurát, ale v dnešnej dobe už vidím, aj tu dokonca, ako všetci zarábajú úplné iné sumy... ako vám príde táto mzda? Je to adekvátne dnešnej situácii? Popravde ja vo svojom regióne nevidím platy s vyšším príjmom - teda sú, ale nie v rámci mojich skúseností. Uvedomujem si, že keby som bola v BA, tak mám plat iný. Ale tam by som mala aj oveľa vyššie náklady na život.
Nemám partnera, čiže na všetko som sama /byt, auto, poistky apd./
Som samoživiteľka.
Koľko je postačujúci príjem v dnešnej dobe pre ženu? Kde si poviete, že ok, toto je adekvátny príjem? Chápem, že podnikateľky sú nastavené inde. Ďakujem.
@anonym_autor ja len priama odpoved-dostacujuci prijem pre zenu je rovnaky ako dostacujuci prijem pre muza, ak obidvaja pracuju na rovnakej pozicii, maju rovnake vzdelanie, odrobia rovnaky pocet hodin a podaju rovnaky vykon.
Zeny zeny, dokedy bude taketo zmyslanie a uspokojenie sa s malom brane ako norma?
@tenerifka Dovolím si doplniť: rovnaký príjem pre ženy ako pre mužov + rovnaký príjem v BA a ostatných častiach Slovenska. Akože SK je tak malý fliačik zeme, že je podľa mňa zarážajúce, ako môžu byť také veľké rozdiely v platoch za rovnakú prácu. Argument drahých bytov u mňa neobstojí, ceny bytov v BB a KE sú porovnateľné s BA a vzhľadom na neporovnateľne nižšie platy sú pre mnohých priam nedosiahnuteľné.
@anonym_f4a9f4 píšem, že z toho neviem vyžiť? Pýtam sa na iných ľudí, a porovanie miezd u žien. Inak píšeš, že väčšina rodín toľko nemá - kamoška má príjem ako ja, manžel vyšší, čiže ako rodina majú určite viac, druhá kamoška s manželom podniká a majú 4 investičné byty, čiže ich čisté príjmy sa hýbu v 10K a viac...
@anonym_autor to si to namala písať. Ťa tu ohlodajú do kosti
Mám VŠ vzdelanie, prax v odbore 17 rokov. Plynulá AJ, NJ, PMI certf, Prince 2 waterfall. Oblasť je TELCO, nie IT. Implementačný proces, aj onsite u zákazníka.
@anonym_autor Bez ohľadu na to, či je tvoj plat dostatočný alebo nie.. Ženy, mali by sme sa navzájom povzbudzovať, nie hejtovať. Kedy už pochopíme, že čím viac dobre zarábajúcich žien budeme mať, tým skôr sa dobré/spravodlivé/rovnocenné mužom/doplň čo chceš... platy ... sa stanú bežným štandardom a potiahne to platy aj ostatných žien...?
@anonym_autor bol to koment aj k inemu prispevku - o plate 6000e. Ludom uz chyba sudnost.
@anonym_f4a9f4 a čo je na tom zlé lepšie zarobiť a mať sa fajn? Jáááj som zabudla, tí čo žijú z ruky do úst a od výplaty k výplate , tí sú hrdinovia. To je život , tlieskam 👏👏👏Na Slovensku stále chudoba a pseudoskromnosť cnosť.
@anonym_autor Bez ohľadu na to, či je tvoj plat dostatočný alebo nie.. Ženy, mali by sme sa navzájom povzbudzovať, nie hejtovať. Kedy už pochopíme, že čím viac dobre zarábajúcich žien budeme mať, tým skôr sa dobré/spravodlivé/rovnocenné mužom/doplň čo chceš... platy ... sa stanú bežným štandardom a potiahne to platy aj ostatných žien...?
@lenka_da 👏👏👏
@lenka_dack k tomu ešte pridám, dúfam že raz nastane aj koniec stupídnym poznámkam na pohovoroch - napríklad manžela sa vždy pýtali na skúsenosti, vzdelanie.. nikdy nie na to, či má deti, či je single rodič a či MU má kto ostať s deťmi ak ochorejú. A to ich absolvoval podstatne viac ako ja. Na poslednom pohovore boli doslova v riti z toho, keď som im povedala, že deti majú aj otca ktorý sa vie postarať tak ako ja 🤦
@anonym_f4a9f4 a čo je na tom zlé lepšie zarobiť a mať sa fajn? Jáááj som zabudla, tí čo žijú z ruky do úst a od výplaty k výplate , tí sú hrdinovia. To je život , tlieskam 👏👏👏Na Slovensku stále chudoba a pseudoskromnosť cnosť.
@anonym_4480b5 nič na tom nie je zlé, ani nezávidím. Ale keď niekto hodí cifru 6000 € plat mesačne, predsa len môže vedieť, že je hlboko nad priemerom obyčajného Slováka a nie tvarit sa, ze je to bezna norma. Nikdy som nikomu nezávidela majetky, ani peniaze. Tlieskat nemusis.
@anonym_autor
1. Nie si stredná manažérska pozícia. Na stredného manažéra by si musela mať niekoľko desiatok podriadených vrátane podriadených manažérov.
2. Som 10 rokov mimo zamestnania. V tej dobe mali u mňa tvoju mzdu projektoví manažéri zastrešujúci menšie a menej významné projekty. Projektoví manažéri zastrešujúci veľké a významné projekty mali už pred 10 rokmi mzdu vyššiu. Plus 13. a 14. mzda a ročné bonusy. Ale píšem o zahraničnom korporáte.
3. Minulý rok som pre bývalého zamestnávateľa dohodila projektového manažéra, mzda 6000 eur plus ročne bonusy. Takže na prvý pohľad zarábaš málo, ale podstatné je aká firma, aký projekt.
4. Hejty a debilné reči si nevšímaj a nereaguje na ne. My, ktorí zarobíme nadštandardne, nehejtujeme upratovačky, učiteľov, predavačky. Zato ženy, ktoré nemajú kvalifikáciu na príjem 5000 či viac, si radi kopnú, pretože nemajú predstavu, že normálne pracujúci človek môže zarobiť 6000 či viac eur a že takých ľudí je na Slovensku dosť. Na koníku je v poriadku, ak sa ohľadom platu ozvú len tí, ktorí zarobia priemer či podpriemer. Nadpriemer si vždy vyslúži ironické poznámky. (Nebudem reagovať na prípadné hejty k môjmu komentáru.)
@anonym_autor
1. Nie si stredná manažérska pozícia. Na stredného manažéra by si musela mať niekoľko desiatok podriadených vrátane podriadených manažérov.
2. Som 10 rokov mimo zamestnania. V tej dobe mali u mňa tvoju mzdu projektoví manažéri zastrešujúci menšie a menej významné projekty. Projektoví manažéri zastrešujúci veľké a významné projekty mali už pred 10 rokmi mzdu vyššiu. Plus 13. a 14. mzda a ročné bonusy. Ale píšem o zahraničnom korporáte.
3. Minulý rok som pre bývalého zamestnávateľa dohodila projektového manažéra, mzda 6000 eur plus ročne bonusy. Takže na prvý pohľad zarábaš málo, ale podstatné je aká firma, aký projekt.
4. Hejty a debilné reči si nevšímaj a nereaguje na ne. My, ktorí zarobíme nadštandardne, nehejtujeme upratovačky, učiteľov, predavačky. Zato ženy, ktoré nemajú kvalifikáciu na príjem 5000 či viac, si radi kopnú, pretože nemajú predstavu, že normálne pracujúci človek môže zarobiť 6000 či viac eur a že takých ľudí je na Slovensku dosť. Na koníku je v poriadku, ak sa ohľadom platu ozvú len tí, ktorí zarobia priemer či podpriemer. Nadpriemer si vždy vyslúži ironické poznámky. (Nebudem reagovať na prípadné hejty k môjmu komentáru.)
@melanta ďakujem, chápem, že z pohľadu iných pozícii je toto na nižšom stupni. Na túto pozíciu som išla z pozície, kde som mala 25 podriadených, ale už som to nedávala po 15 rokoch. Tam som mala aj bonusy a teda s nimi som v pohode išla na 4,8-5k. Ale už som chcela byť inde. Čiže cielene som z people managera išla na skôr takúto rolu bez priameho dosahu na svoju P&L. Cítim sa momentálne náplňou práce OK. 🙂
@anonym_autor sice nedostaneš obdiv za to, aký maš plat, každý by bol v dnešnej dobe vďační aj za tú dvojku .. ale ja som bola istú dobu samoživiteľka, nájom som platila 120€ aj z energiami za seba a 2 deti + strava 300€ + 80€ do skolky za stravu.. dokopy to je 500€ + som platila tabkovanie 150€ mesačne + poistky sebe a deťom 90€ ..môj zárobok bol cca 930€ aj z bonusom + výživne a zvladla som to, a vedeli sme si aj dopriať
@melanta ďakujem, chápem, že z pohľadu iných pozícii je toto na nižšom stupni. Na túto pozíciu som išla z pozície, kde som mala 25 podriadených, ale už som to nedávala po 15 rokoch. Tam som mala aj bonusy a teda s nimi som v pohode išla na 4,8-5k. Ale už som chcela byť inde. Čiže cielene som z people managera išla na skôr takúto rolu bez priameho dosahu na svoju P&L. Cítim sa momentálne náplňou práce OK. 🙂
@anonym_autor áno, tej potrebné ísť pozične dole napriek zníženiu príjmu chápem. Máme svoje limity a je pozitívne, že si nenechala na prvom mieste prácu ale seba.
Ak chceš za svoju prácu mať vyšší príjem a teda ostať pri projektovom riadení, tak asi jediná cesta sú zahraničné korporáty a tým pádom Bratislava. Prípadne mimo SR, keďže pracovne cestuješ a poznáš iné kultúry. Ak nemáš, urob si dobrý profil na Linkedln, recruitery a headhunteri hľadajú takýchto ľudí o.i. tam.
@anonym_autor Keď ste teraz s náplňou práce OK a dá sa pri nej zabezpečiť samej aj dieťa, tak to je hlavné.
@anonym_autor pracujem v školstve, v čistom mám do 1K. Robím to preto, že ma to baví. Pretože zit z toho sa nedá….tak, pomastila som ti ego, nezamýšľaj sa nad hovadinami, vezmi deti a šup von😂 ja sa idem vzdelávať, pretože ma čaká nepriama pracovná činnosť. Ucitelka-povalacka. 😂
podla mna je to malo, poznam ludi, co su radovi zamestnanci v banke (nie pobocka), a zarabaju viac, a v podstate easy life, ziadne sluzobky, ziadne nadcasy, a samozrejme k tomu 13. 14. plat, kvartalne odmeny a rozne benefity
@anonym_f97281 daj pls názov pozícii v tej banke.
@anonym_4480b5 Nie je na tom mat 6000E prijem nic zle. Len ono nie kazdy ma zaludok na karieru na platforme Only fanusikovia...som mala dojem ze sa tu bavime o vzdelanych ludoch s vedomostnym odborom a tomu prisluchajucim poziciam.
K...y nech si zalozia inu temicku. A tam si mozes porovnavat platy (a aj ine zalezitosti).
@anonym_autor
@melanta Ked hovoris o 6k to je netto? Pre pracujuceho na SK trhu? Pozicia PM?
@anonym_f4a9f4 píšem, že z toho neviem vyžiť? Pýtam sa na iných ľudí, a porovanie miezd u žien. Inak píšeš, že väčšina rodín toľko nemá - kamoška má príjem ako ja, manžel vyšší, čiže ako rodina majú určite viac, druhá kamoška s manželom podniká a majú 4 investičné byty, čiže ich čisté príjmy sa hýbu v 10K a viac...
@anonym_autor tak asi pohybuješ medzi hornými 10 000. Lebo napr v mojom okolí veru rodiny nemajú 3000 v čistom - spolu. A tiež živia deti, musia z toho zaplatiť hypotéku, idú aj na dovolenku, majú auto a dochádzajú aj 30 km do zamestnania. A veľakrát sú to VŠ vzdelaní ľudia. Ale nie všetci môžu byť manažéri, niekto musí byť aj technológ, aj konštruktér, kontrola.
@anonym_autor
@melanta krásne napísané, mám rada tvoje príspevky. Ja neviem či ľudia sa nechcú mať lepšie a je nejakým národným hrdinstvom, že kto vyžije s čo najmenším platom, ten vyhráva 🤔 Súhlasím, ľudia zarábajú aj viac a nemusia mať platformu OF ako mi tu jedna napísala 🤦♀️
@anonym_4480b5 Nie je na tom mat 6000E prijem nic zle. Len ono nie kazdy ma zaludok na karieru na platforme Only fanusikovia...som mala dojem ze sa tu bavime o vzdelanych ludoch s vedomostnym odborom a tomu prisluchajucim poziciam.
K...y nech si zalozia inu temicku. A tam si mozes porovnavat platy (a aj ine zalezitosti).
@anonym_66aad2 tebe sa tu sníva o platforme OF? Ty nevieš koľko zarábajú ľudia v medzinárodných top firmách. Alebo ľudia čo podnikajú v službách, remeslách, vzdelávaní, súkromný lekár, ktorý berie za prvovyšetrenie 150 eur? Sa pozri preboha ďalej od seba ako pol metra.
@anonym_autor áno, tej potrebné ísť pozične dole napriek zníženiu príjmu chápem. Máme svoje limity a je pozitívne, že si nenechala na prvom mieste prácu ale seba.
Ak chceš za svoju prácu mať vyšší príjem a teda ostať pri projektovom riadení, tak asi jediná cesta sú zahraničné korporáty a tým pádom Bratislava. Prípadne mimo SR, keďže pracovne cestuješ a poznáš iné kultúry. Ak nemáš, urob si dobrý profil na Linkedln, recruitery a headhunteri hľadajú takýchto ľudí o.i. tam.
@anonym_4480b5
@melanta hejtuju a hejtuju,miesto toho,aby sa inspirovali tak budu hejtovat.Ale nechajte ich tak,tiez rada citam prispevky od uspesnych ludi,co nieco dokazali a pekne vidiet,ze sa to da aj tu na sk.
@anonym_4480b5
@melanta hejtuju a hejtuju,miesto toho,aby sa inspirovali tak budu hejtovat.Ale nechajte ich tak,tiez rada citam prispevky od uspesnych ludi,co nieco dokazali a pekne vidiet,ze sa to da aj tu na sk.
@anonym_3fadb1 jasné, že sa to dá. A ak sa niekomu nedá, v poriadku. Ale nebudem predsa chrliť síru a tvrdiť, že tak zarábajú len ženy najstaršieho remesla. Ako tvrdí príspevok vyššie. To už je aké primitívne myslenie
@anonym_3fadb1 jasné, že sa to dá. A ak sa niekomu nedá, v poriadku. Ale nebudem predsa chrliť síru a tvrdiť, že tak zarábajú len ženy najstaršieho remesla. Ako tvrdí príspevok vyššie. To už je aké primitívne myslenie
@anonym_4480b5 tu je in ako vyzit z 560eur na mesiac na komplet zo vsetkym aj s dietatom.A ked napisu konecne uspesne zeny tak su to bud ,,,take,,,alebo si vymyslaju,alebo sa chvalia.
@anonym_4480b5 tu je in ako vyzit z 560eur na mesiac na komplet zo vsetkym aj s dietatom.A ked napisu konecne uspesne zeny tak su to bud ,,,take,,,alebo si vymyslaju,alebo sa chvalia.
@anonym_3fadb1 já to znám. Pritom sa nikto nechváli. Len sabat bosoriek vzlietne a dávajú ti vlastnosti, ktoré ti ani nepatria, ani si tak nepísala a nereagovala. Že sa chváliš, vyvyšuješ a povyšuješ 🫣 Pritom len majú komlex zo svojej výplatnej pásky a dráždi ich tá moja. Ja sa nad tým pousmejem a mám v paži.
@anonym_3fadb1 já to znám. Pritom sa nikto nechváli. Len sabat bosoriek vzlietne a dávajú ti vlastnosti, ktoré ti ani nepatria, ani si tak nepísala a nereagovala. Že sa chváliš, vyvyšuješ a povyšuješ 🫣 Pritom len majú komlex zo svojej výplatnej pásky a dráždi ich tá moja. Ja sa nad tým pousmejem a mám v paži.
@anonym_4480b5 a pritom takychto tem je tu omnoho malicko ako tem ,,ako vyzit,,.A aj tak tu musia byt take komenty.
@anonym_66aad2 tebe sa tu sníva o platforme OF? Ty nevieš koľko zarábajú ľudia v medzinárodných top firmách. Alebo ľudia čo podnikajú v službách, remeslách, vzdelávaní, súkromný lekár, ktorý berie za prvovyšetrenie 150 eur? Sa pozri preboha ďalej od seba ako pol metra.
@anonym_4480b5 PM ma na SK v top medzinarodnych firmach 6k netto? To sa uz fakt takto potrebujete oblbovat? V ktorej medzinarodnej firme na SK ma nepodstatny PM 6k netto prosim?
Fiiha to sa na SK tak dobre zaraba?
@anonym_66aad2 nie, iba na mk 😆😆
@anonym_66aad2 to, že ty by si si dokázala zarobiť mesačne 6000 len ako k**** (ako si sama napísala) neznamená, že iní to nedokážu vďaka neustálemu vzdelávaniu a vysokej úrovni viacerých jazykov. Úbohý komentár frustrovanej závistlivej osoby.
@anonym_4480b5 PM ma na SK v top medzinarodnych firmach 6k netto? To sa uz fakt takto potrebujete oblbovat? V ktorej medzinarodnej firme na SK ma nepodstatny PM 6k netto prosim?
@anonym_66aad2 mzda sa predsa vždy píše brutto
@melanta Ono zas neidealizujme si zahranicie, ani v Nemecku nedostanes na manazerskych poziciach milion a vela pozicii je 5-6k brutto ale s tym, ze ti odide polka z toho na dane atd.

Mám VŠ vzdelanie, prax v odbore 17 rokov. Plynulá AJ, NJ, PMI certf, Prince 2 waterfall. Oblasť je TELCO, nie IT. Implementačný proces, aj onsite u zákazníka.