Je môj plat ako projektovej manažérky dostatočný?
Ahojte, kalkulačky na výpočty a porovnanie miezd v mojom odvetví aj regionálne používam. Ale keďže tu je toľko žien s príjmom nad 4-5k, tak sa idem poradiť. Som zamestnanec, TPP, súkromná firma, nie hlavné mesto, pracujem na strednej manažérskej pozícii - aktuálne bez priamych podriadených, je to pozícia koordinačná, koncepčná - Project manager, teda nepriamo koordinujem ľudí, ale nie sú to moji priami podriadení. Ku pozícii prináleží cestovanie v rámci prevažne strednej EÚ. Moja mzda je na úrovni 3.3K v hrubom, čo v čistom činí iba. cca. 2.3k. Nemám žiadne bonusy, ani 13 a 14 plat. Mne to neprišlo málo, prišlo mi to tak akurát, ale v dnešnej dobe už vidím, aj tu dokonca, ako všetci zarábajú úplné iné sumy... ako vám príde táto mzda? Je to adekvátne dnešnej situácii? Popravde ja vo svojom regióne nevidím platy s vyšším príjmom - teda sú, ale nie v rámci mojich skúseností. Uvedomujem si, že keby som bola v BA, tak mám plat iný. Ale tam by som mala aj oveľa vyššie náklady na život.
Nemám partnera, čiže na všetko som sama /byt, auto, poistky apd./
Som samoživiteľka.
Koľko je postačujúci príjem v dnešnej dobe pre ženu? Kde si poviete, že ok, toto je adekvátny príjem? Chápem, že podnikateľky sú nastavené inde. Ďakujem.
@anonym_4480b5 PM ma na SK v top medzinarodnych firmach 6k netto? To sa uz fakt takto potrebujete oblbovat? V ktorej medzinarodnej firme na SK ma nepodstatny PM 6k netto prosim?
@anonym_66aad2 asi tak;)
@melanta Ono zas neidealizujme si zahranicie, ani v Nemecku nedostanes na manazerskych poziciach milion a vela pozicii je 5-6k brutto ale s tym, ze ti odide polka z toho na dane atd.
@chestnut som headhunter pre mimo SR trh. Nič si neidealizujem. Sú pozície, ktoré sú inde platené rovnako ako u nás resp. rovnako z pohľadu príjem vs. náklady na život. A sú pozície, ktoré sú platené v SR vysoko a mimo SR ešte viac. Ale nebavíme sa o pozíciách, ktoré dokáže robiť každý druhý.
No dobre, vy, "manažérky." Ešte sa tu na par strán pochváľte. Však čo budete, ne?
No dobre, vy, "manažérky." Ešte sa tu na par strán pochváľte. Však čo budete, ne?
@anonym_6610ea tak to necitaj,ked ti to nerobi dobre.
@anonym_66aad2 mzda sa predsa vždy píše brutto
@anonym_cc4132 aj ja poznám ľudí ktorý majú dosť vysoké príjmy a to sa nepohybujem vo vysokej vrstve.
Proste sú to ľudia ktorý sú šikovný, majú prax, ovládajú niekoľko jazykov. Sú cenný na trhu práce.Celý život sa vzdelávajú.
@melanta vieš čo Slováci radi závidia. Ale to vieš 😉
@anonym_cc4132 aj ja poznám ľudí ktorý majú dosť vysoké príjmy a to sa nepohybujem vo vysokej vrstve.
Proste sú to ľudia ktorý sú šikovný, majú prax, ovládajú niekoľko jazykov. Sú cenný na trhu práce.Celý život sa vzdelávajú.
@melanta vieš čo Slováci radi závidia. Ale to vieš 😉
@bosorkabb a niektorí sa len učili v škole, alebo dávali pozor - ktorí, šikovní, cenní 🙂
@anonym_autor vseobecne mas dobrý plat , len o par stoviek viac mame spolu s manželom, dve deti. Vzhľadom k tvojmu vzdelaniu a pracovnej pozícii mas málo, podla toho co čítam . Si s prácou spokojna, vyzijete s dieťaťom, dokonca pises, ze sa snažíš 1000e odkladat, co je na samozivitelku perfektné 🫶
Pracujem v inej sfére, som v službe nadriadena všetkým zamestnancom, mam obrovskú zodpovednosť za životy ludi a nechcu nam ani bohovi dat vyšší plat, zarobím s DB, a stravnym do 1500eur, bonusy od firmy ziadne, neustále vzdelavanie 🙂 vo firme som 18rokov, ale s prácou som tiez spokojna a najma to mam na par krokov z domu, tak som uprednostnila svoje pohodlie.
@anonym_autor vseobecne mas dobrý plat , len o par stoviek viac mame spolu s manželom, dve deti. Vzhľadom k tvojmu vzdelaniu a pracovnej pozícii mas málo, podla toho co čítam . Si s prácou spokojna, vyzijete s dieťaťom, dokonca pises, ze sa snažíš 1000e odkladat, co je na samozivitelku perfektné 🫶
Pracujem v inej sfére, som v službe nadriadena všetkým zamestnancom, mam obrovskú zodpovednosť za životy ludi a nechcu nam ani bohovi dat vyšší plat, zarobím s DB, a stravnym do 1500eur, bonusy od firmy ziadne, neustále vzdelavanie 🙂 vo firme som 18rokov, ale s prácou som tiez spokojna a najma to mam na par krokov z domu, tak som uprednostnila svoje pohodlie.
@anonym_8cf246 kde píšem, že odkladám 1000 eur?
@bosorkabb a niektorí sa len učili v škole, alebo dávali pozor - ktorí, šikovní, cenní 🙂
@anonym_autor veď to sa nevylučuje. Mne slovenčina nejde priznám sa a vedu toho nerobím 😉
Ale nezávidím tým ktorým ide. Tak ako nezávidím mzdu, pozíciu,auto či nehnuteľnosť.
Ja sa mám dobre a to je podstatné.
@anonym_autor mna zarazilo, ze kde je tych kopec zien s prijmom 4 a 5 tisic....?
@anonym_a04e8c v školstve 🤣

@anonym_4480b5 PM ma na SK v top medzinarodnych firmach 6k netto? To sa uz fakt takto potrebujete oblbovat? V ktorej medzinarodnej firme na SK ma nepodstatny PM 6k netto prosim?
@anonym_66aad2 nikde nepíšem, že netto a ani že je to nepodstatný PM.