icon

Je môj plat ako projektovej manažérky dostatočný?

Dnes o 08:00

Ahojte, kalkulačky na výpočty a porovnanie miezd v mojom odvetví aj regionálne používam. Ale keďže tu je toľko žien s príjmom nad 4-5k, tak sa idem poradiť. Som zamestnanec, TPP, súkromná firma, nie hlavné mesto, pracujem na strednej manažérskej pozícii - aktuálne bez priamych podriadených, je to pozícia koordinačná, koncepčná - Project manager, teda nepriamo koordinujem ľudí, ale nie sú to moji priami podriadení. Ku pozícii prináleží cestovanie v rámci prevažne strednej EÚ. Moja mzda je na úrovni 3.3K v hrubom, čo v čistom činí iba. cca. 2.3k. Nemám žiadne bonusy, ani 13 a 14 plat. Mne to neprišlo málo, prišlo mi to tak akurát, ale v dnešnej dobe už vidím, aj tu dokonca, ako všetci zarábajú úplné iné sumy... ako vám príde táto mzda? Je to adekvátne dnešnej situácii? Popravde ja vo svojom regióne nevidím platy s vyšším príjmom - teda sú, ale nie v rámci mojich skúseností. Uvedomujem si, že keby som bola v BA, tak mám plat iný. Ale tam by som mala aj oveľa vyššie náklady na život.

Nemám partnera, čiže na všetko som sama /byt, auto, poistky apd./
Som samoživiteľka.

Koľko je postačujúci príjem v dnešnej dobe pre ženu? Kde si poviete, že ok, toto je adekvátny príjem? Chápem, že podnikateľky sú nastavené inde. Ďakujem.

Strana
z3
melanta
Dnes o 15:54
@anonym_66aad2

@anonym_4480b5 PM ma na SK v top medzinarodnych firmach 6k netto? To sa uz fakt takto potrebujete oblbovat? V ktorej medzinarodnej firme na SK ma nepodstatny PM 6k netto prosim?

@anonym_66aad2 nikde nepíšem, že netto a ani že je to nepodstatný PM.

chestnut
Dnes o 15:54
@anonym_66aad2

@anonym_4480b5 PM ma na SK v top medzinarodnych firmach 6k netto? To sa uz fakt takto potrebujete oblbovat? V ktorej medzinarodnej firme na SK ma nepodstatny PM 6k netto prosim?

@anonym_66aad2 asi tak;)

melanta
Dnes o 15:56
@chestnut

@melanta Ono zas neidealizujme si zahranicie, ani v Nemecku nedostanes na manazerskych poziciach milion a vela pozicii je 5-6k brutto ale s tym, ze ti odide polka z toho na dane atd.

@chestnut som headhunter pre mimo SR trh. Nič si neidealizujem. Sú pozície, ktoré sú inde platené rovnako ako u nás resp. rovnako z pohľadu príjem vs. náklady na život. A sú pozície, ktoré sú platené v SR vysoko a mimo SR ešte viac. Ale nebavíme sa o pozíciách, ktoré dokáže robiť každý druhý.

anonym_6610ea
Dnes o 16:01

No dobre, vy, "manažérky." Ešte sa tu na par strán pochváľte. Však čo budete, ne?

anonym_3fadb1
Dnes o 16:13
@anonym_6610ea

No dobre, vy, "manažérky." Ešte sa tu na par strán pochváľte. Však čo budete, ne?

@anonym_6610ea tak to necitaj,ked ti to nerobi dobre.

bosorkabb
Dnes o 16:22
@melanta

@anonym_66aad2 mzda sa predsa vždy píše brutto

@anonym_cc4132 aj ja poznám ľudí ktorý majú dosť vysoké príjmy a to sa nepohybujem vo vysokej vrstve.
Proste sú to ľudia ktorý sú šikovný, majú prax, ovládajú niekoľko jazykov. Sú cenný na trhu práce.Celý život sa vzdelávajú.

@melanta vieš čo Slováci radi závidia. Ale to vieš 😉

autor
Dnes o 16:42
@bosorkabb

@anonym_cc4132 aj ja poznám ľudí ktorý majú dosť vysoké príjmy a to sa nepohybujem vo vysokej vrstve.
Proste sú to ľudia ktorý sú šikovný, majú prax, ovládajú niekoľko jazykov. Sú cenný na trhu práce.Celý život sa vzdelávajú.

@melanta vieš čo Slováci radi závidia. Ale to vieš 😉

@bosorkabb a niektorí sa len učili v škole, alebo dávali pozor - ktorí, šikovní, cenní 🙂

anonym_8cf246
Dnes o 16:43

@anonym_autor vseobecne mas dobrý plat , len o par stoviek viac mame spolu s manželom, dve deti. Vzhľadom k tvojmu vzdelaniu a pracovnej pozícii mas málo, podla toho co čítam . Si s prácou spokojna, vyzijete s dieťaťom, dokonca pises, ze sa snažíš 1000e odkladat, co je na samozivitelku perfektné 🫶
Pracujem v inej sfére, som v službe nadriadena všetkým zamestnancom, mam obrovskú zodpovednosť za životy ludi a nechcu nam ani bohovi dat vyšší plat, zarobím s DB, a stravnym do 1500eur, bonusy od firmy ziadne, neustále vzdelavanie 🙂 vo firme som 18rokov, ale s prácou som tiez spokojna a najma to mam na par krokov z domu, tak som uprednostnila svoje pohodlie.

autor
Dnes o 16:46
@anonym_8cf246

@anonym_autor vseobecne mas dobrý plat , len o par stoviek viac mame spolu s manželom, dve deti. Vzhľadom k tvojmu vzdelaniu a pracovnej pozícii mas málo, podla toho co čítam . Si s prácou spokojna, vyzijete s dieťaťom, dokonca pises, ze sa snažíš 1000e odkladat, co je na samozivitelku perfektné 🫶
Pracujem v inej sfére, som v službe nadriadena všetkým zamestnancom, mam obrovskú zodpovednosť za životy ludi a nechcu nam ani bohovi dat vyšší plat, zarobím s DB, a stravnym do 1500eur, bonusy od firmy ziadne, neustále vzdelavanie 🙂 vo firme som 18rokov, ale s prácou som tiez spokojna a najma to mam na par krokov z domu, tak som uprednostnila svoje pohodlie.

@anonym_8cf246 kde píšem, že odkladám 1000 eur?

bosorkabb
Dnes o 16:47
@anonym_autor

@bosorkabb a niektorí sa len učili v škole, alebo dávali pozor - ktorí, šikovní, cenní 🙂

@anonym_autor veď to sa nevylučuje. Mne slovenčina nejde priznám sa a vedu toho nerobím 😉
Ale nezávidím tým ktorým ide. Tak ako nezávidím mzdu, pozíciu,auto či nehnuteľnosť.
Ja sa mám dobre a to je podstatné.

anonym_d38953
Dnes o 16:51
@anonym_a04e8c

@anonym_autor mna zarazilo, ze kde je tych kopec zien s prijmom 4 a 5 tisic....?

@anonym_a04e8c v školstve 🤣

Strana
z3