icon

Je normálne, ako pracujú učiteľky v materskej škole?

Včera o 10:17

Kamarátka má soš kaderníčku potom si dorobila maturu a zrazu sa rozhodla že ide na BC. Učitelstvo MŠ spravila si 3 roky a má papier, robí kratký dlhý týžden, jeden týždeň robí od 10:00 do 16:00 a druhý od 6:00 do 12:00 je toto normálne ? Ešte za 990 eur keď má triednictvo ešte viac a majú toľko prázdnin voľna víkendy sviatky voľné ...druhá kamarátka tiež učiteľka ale má normálnu pedagogickú a 3 roky BC a začala si robiť Mgr no asi skončí lebo nezohnala pracovné miesto učitelky pretoze v našom meste idú len cez známosti fleky, nikdy som nevidela ešte na profesii alebo niekde na portáli že zhaname učiteľku do MŠ tak je z nej normálne pracujúca žena vo Fabrike maká 8-čky za minimálnu mzdu cize 680-750 eur plus víkendy sviatky proste nepretržitá prevádzka a stále sa sťažuje že nemá nechať s kým deti nemôže cez prázdniny toľko voľna zobrať že je to život na nič a ja jej verím je to také no.

estellas
Včera o 11:30
@anonym_autor

@estellas nie plat jej závidím to vôbec ...skôr to že mi je ľúto tej kamošky a druhých žien čo nemôžu takto robiť a za nič, moja kamoška učí v škôlke na dedine na východe kde majú v triede až 8 deti v malej su na nich vždy 2-3 a ona mi hovorí že sa tam nudi a že chodí do roboty oddychovať teraz boli na plaveckom výcviku a povedala mi že všetky ucitelky si išli zatiaľ zaplávať do wellnessu a môžem pokračovať do nekonečna takisto aj výlety kto si môže len tak namiesto roboty chodiť na výlety ? Alebo do wellness ? A všetko v kľude v pohode naobeduju sa dajú si kávičku pokecaju poohovaraju a idú si na autíčko domov, v noci si v kľude spinkaju a zatiaľ čo druhá drie v tej robote ako kôň deň noc v horucave dvíha ťažké konštrukcie a nemôže sa ani poriadne najesť to je život čo ? ;)

@anonym_autor Robiť vo fabrike je náročné. Robiť na zmeny ja som robila opatrovateľku v DSS tak to poznám...
Nie v každej škôlke to majú učiteľky také jednoduché ako píšeš. Väčšinou majú aj okolo 20 deti v triede a často sú tie deti problémové. To, že niekde je iba 9 deti to je luxus, nie je to bežné.

autor
Včera o 11:30
@anonym_37fa6e

To len navonok vyzerá, že učiteľka nič nerobí. Skúste si to však vy – mať v triede približne 20 malých detí bez asistentky, chodiť s nimi na WC, pomáhať im a pritom neustále sledovať ostatné, aby sa nič nestalo. Zároveň ich máte vzdelávať, aj keď ich to často nezaujíma a najradšej by utekali každý iným smerom. Až potom sa môžeme porozprávať o tom, či je to ľahká práca…..

@anonym_37fa6e veď píšem ze majú v triede 8 deti a su na nich niekedy 2 niekedy 3 samozrejme 20 deti je iné

autor
Včera o 11:31
@estellas

@anonym_autor Robiť vo fabrike je náročné. Robiť na zmeny ja som robila opatrovateľku v DSS tak to poznám...
Nie v každej škôlke to majú učiteľky také jednoduché ako píšeš. Väčšinou majú aj okolo 20 deti v triede a často sú tie deti problémové. To, že niekde je iba 9 deti to je luxus, nie je to bežné.

@estellas áno áno presne tak 4 alebo 2 deti na jednu babu nič také nerobia a za taký plat ach jaj

anonym_7de944
Včera o 11:35
@anonym_autor

@estellas áno áno presne tak 4 alebo 2 deti na jednu babu nič také nerobia a za taký plat ach jaj

@anonym_autor však že, tu nejde o "druhú" kamarátku, ale o teba? Inak by ťa to takto netlakovalo ☺️

estellas
Včera o 11:36
@anonym_autor

@anonym_autor To majú super
Je rozdiel robiť vo veľkom meste kde je veľa detí a v maličekej dedinke. Vychytala dobre miesto.

anonym_d9299a
Včera o 11:37

Ved to je o ničom plat, ze taky plat 🫩 si zober aku veľkú mas zodpovednost len za jedno dieťa, cudzie dieta. Niečo sa mu nedajbože stane a výčitky do konca života, súdne tahanice, atď atď, to hadam nechces porovnavat s fabrikou. Ja teda tiez fyzicky nic nerobím v praci, ale mam obrovskú zodpovednosť, jeden omyl a som v base a mozno na liekoch dokonca života, co by mi asi preplo. A zarobím este o par stoviek viac ako uč v MŠ.
Porovnavat fabriku so zodpovednostou za deti, je odveci. A plat 990e je na zaplakanie.

abbey1
Včera o 11:41
@anonym_autor

@anonym_37fa6e veď píšem ze majú v triede 8 deti a su na nich niekedy 2 niekedy 3 samozrejme 20 deti je iné

@anonym_autor Prosím ťa, nekecaj. Pokiaľ to nie je súkromná škôlka, tak počet detí na učiteľky je presne určený. Dopoludnia je jedna učiteľka, neskôr sa k nej pripojí druhá, vtedy deti idú na prechádzku, majú obed, uložia sa k spánku, a prvá učiteľka odchádza. U vás sú zázračné dokonca niekedy 3 učiteľky? To ste super škôlka a super bohatý zriaďovateľ, ktorý si to môže dovoliť financovať. Vidím, že toho o práci v škôlke vieš reálne veľa. 🙂

zuzana76
Včera o 11:47
@anonym_autor

@estellas nie plat jej závidím to vôbec ...skôr to že mi je ľúto tej kamošky a druhých žien čo nemôžu takto robiť a za nič, moja kamoška učí v škôlke na dedine na východe kde majú v triede až 8 deti v malej su na nich vždy 2-3 a ona mi hovorí že sa tam nudi a že chodí do roboty oddychovať teraz boli na plaveckom výcviku a povedala mi že všetky ucitelky si išli zatiaľ zaplávať do wellnessu a môžem pokračovať do nekonečna takisto aj výlety kto si môže len tak namiesto roboty chodiť na výlety ? Alebo do wellness ? A všetko v kľude v pohode naobeduju sa dajú si kávičku pokecaju poohovaraju a idú si na autíčko domov, v noci si v kľude spinkaju a zatiaľ čo druhá drie v tej robote ako kôň deň noc v horucave dvíha ťažké konštrukcie a nemôže sa ani poriadne najesť to je život čo ? ;)

@anonym_autor ver mi, ze tam, kde zhanaju ucitelky, tak tie ucitelky sa nenudia, napr. taka blava, tam mas v triede poriadne nevychovanych spratkov a mozes suchat nozickami a nemozes ani muknut, mozno na vychode su to fleky po znamosti,

https://www.profesia.sk/praca/bratislavsky-kraj...

dala som BA a pozri kolko inzeratov na ucitela, ta druha, nech ide do Ba, tam zozenie hned, aj sa o nu potrhaju

zuzana76
Včera o 11:50
@anonym_autor

@anonym_autor nic ti nebrani vystudovat, prestahovat sa do Ba a mozes zacat, ja som zo skolstva odisla a mam predmety, s ktorymi by som si hned nasla robotu. Treba preto aj nieco uorbit, aby si sa dobre mala. Nielen zavidiet. Ale ucitelky sa ani anhodou enmaju dobre, to skor pravnici a lekari, ci ti mozu robit do 12:00 a kavickovat? len ucitelky nie?

zuzana76
Včera o 11:53
@anonym_autor

@jaskolka no že to proste nieje fér ako to vyzerá tu na Slovensku že sú roboty a roboty ktoré sú otrasné, ženy by nemali takto drieť ako kone

@anonym_autor tak zena ma sam moznosti, aby nedrela ako kon, napr sa moze dobre vydat za pana podnikatela, alebo studovat, ale myslis, ze manazerky nedru? Tie zacnu rano o 8:00 a kolko krat este o 17:00 makaju, dokonca aj bez obeda niekedy a mitingy aj medzinarodne, pripadne mitingy v noci, pokial komunikuju napr s Aziou a musia sa zladit v case, tak vtedy zacinaju aj o siestej vecer pracovat.

anonym_fa5e37
Včera o 12:04

Však toto píše tá istá, čo sa včera sťažovala ze nema kde dat cez leto deti lebo ucitelia majú "prazdniny" a skolka je zavreta. Potom v odpovediach dalej pridavala, že jej vadi ze vlastne nic nerobia a maju stále voľno, ze by nemali byť vobec prazdniny a mali by učitelia cele leto davat pozor na deti. Aby nemusela hladat opatrovateľku... Takže ona ma svoj nazor na celu ucitelsku profesiu, lebo nic nerobia a ona vo svojej práci áno. A zbytočne jej je nieco pisat 🙂

anonym_8e617e
Včera o 12:04

@anonym_autor byvaš na vychodnom Slovernsku ? tak by si mala vedieť , že praca v školstve je iba cez znamosti. Tak tvoja kamartka nema znnamosť tak sa do školstva nedostala. Ja mam tiez pedag. vzdelania nemam znamosti tak sa do školstva needostanem.školy zverejnuju volne miesta na stranke https://www.edujobs.sk/. Ale to je iba formalita, miesta su už davne obsadene pred zverejnenim ponuky

sara07
Včera o 12:10
@anonym_autor

@jaskolka no že to proste nieje fér ako to vyzerá tu na Slovensku že sú roboty a roboty ktoré sú otrasné, ženy by nemali takto drieť ako kone

@anonym_autor tak učitelia si to vyštrajkovali a ustupilo sa
keby štrajkovali v tej spominanej fabrike tak vieme ako by to dopadlo
tak učitel má tabulkovy štatom dany plat a je jedno či sa konsoliduje alebo škrta alebo išli hore energie atd ...
vo fabrike tam ide plat od ekonomiky, nákladov atd, treba si na to spomenut pri volbach že máme najvyššiu cenu prace a ten zamestnavatel aj keby chcel tak nie vždy vie dat viac ... musi ti dat minimalku a priplatky nič viac a menej ...
PS : učitelom platy nezavidim toto je konštatovanie

zuzana76
Včera o 12:12
@sara07

@anonym_autor tak učitelia si to vyštrajkovali a ustupilo sa
keby štrajkovali v tej spominanej fabrike tak vieme ako by to dopadlo
tak učitel má tabulkovy štatom dany plat a je jedno či sa konsoliduje alebo škrta alebo išli hore energie atd ...
vo fabrike tam ide plat od ekonomiky, nákladov atd, treba si na to spomenut pri volbach že máme najvyššiu cenu prace a ten zamestnavatel aj keby chcel tak nie vždy vie dat viac ... musi ti dat minimalku a priplatky nič viac a menej ...
PS : učitelom platy nezavidim toto je konštatovanie

@sara07 mozes mi povedat,, co si ucitelia vystrajkovali, ked zaraba 900 eur, tamta spominana? to je ako nejake bingo? Jasne, ze robotnik s ucnovkou musi zarobit menej, ucitelka ma na starosti zive deti. Trochu to treba predsa rozlisit.

amalka07
Včera o 12:28

@anonym_autor máš pravdu, za 990 eur by to nemal robiť nikto, absolútne podhodnotené pri tom akú zodpovednosť na sebe učiteľky majú. A čo má teda robiť ak má bakalára? Čo potom ženy so strednou pedagogickou, za 500 eur upratovačky maximálne? Nechápem čo riešiš, nejaké svoje komplexy?

natalka13
Včera o 12:28
@anonym_autor

@anonym_autor na Slovensku? Aj vo Svajcimpracuju zeny za pasom, v Cine spia zeny pod sijacim strojom ani domov nechodia........podla teba ma kazdy mat rovnaku pracu? Chirurg aj zvarac?
Kamoska moze ist pracovat mimo svojho terajsieho bydliska.
Ludia sa stahuju za pracou nalr. V USA aj do ineho statu uplne bezne.

amalka07
Včera o 12:30
@anonym_autor

@anonym_autor ty si nevieš predstaviť čo je ore učiteľku výlet s deťmi vo veku 3-6, rodička majú často problém s jedným, tá učiteľka ich má 20. Stačí že si jeden zlomí roku, nebodaj niečo horšie. Ale super výlety😍😍

simona20201309
Včera o 12:31
@anonym_autor

@anonym_autor co su, špeciálna mš? Aspon netrep ze 2 alebo 3. Tak su bud 2 alebo su 3. Pri 8 deťoch totálny nezmysel. Píšeš take somariny ze nema zmysel ani odpovedať
Dosiahnuť vzdelanie učiteľstvo v MŠ je to najjednoduchšie co moze byt. Doslova to zvládne každý debil a kto nie tak jedine preto že hi prejde autobus. Nech sa páči. Urob si nadstavbu a nezávid. Choď učiť za 900e. Budeš mat len o 100e viac ako upratovačka a kuchárka a az v praxi zistíš co je to za zodpovednosť a náročnosť.
A to ze na bazéne mali max 1hod cas, pretože zodpovednosť prevzali instruktori a išli do wellnes (neviem co za tu 1 hod stihli?!!!) Tak je to vynimocna situácia. To co je pred bazénom a po bazéne ta uz nezaujímalo.... to moz.e povedat aj o skladnikoch ako sa v sklade zabávajú na vozíkoch a natacaju si srandy, o kadernickach ako sa celú pracovnú dobu vykecavaju a pod

anonym_60d2ea
Včera o 12:31
@anonym_autor

@anonym_autor a kde to takto nie je? Okej, zrušme teraz všetky zlé roboty a kto ti postaví dom? Veď prečo by mal jeden muž byť murár keď druhý môže byť právnik? Na hlavu ozaj

anonym_9fe038
Včera o 12:34
@simona20201309

@anonym_autor co su, špeciálna mš? Aspon netrep ze 2 alebo 3. Tak su bud 2 alebo su 3. Pri 8 deťoch totálny nezmysel. Píšeš take somariny ze nema zmysel ani odpovedať
Dosiahnuť vzdelanie učiteľstvo v MŠ je to najjednoduchšie co moze byt. Doslova to zvládne každý debil a kto nie tak jedine preto že hi prejde autobus. Nech sa páči. Urob si nadstavbu a nezávid. Choď učiť za 900e. Budeš mat len o 100e viac ako upratovačka a kuchárka a az v praxi zistíš co je to za zodpovednosť a náročnosť.
A to ze na bazéne mali max 1hod cas, pretože zodpovednosť prevzali instruktori a išli do wellnes (neviem co za tu 1 hod stihli?!!!) Tak je to vynimocna situácia. To co je pred bazénom a po bazéne ta uz nezaujímalo.... to moz.e povedat aj o skladnikoch ako sa v sklade zabávajú na vozíkoch a natacaju si srandy, o kadernickach ako sa celú pracovnú dobu vykecavaju a pod

@simona20201309 Ty riadne trepeš. Ako vždy v týchto témach. Učiteľstvo MŠ určite nevyštuduje každý.

simona20201309
Včera o 12:35
@anonym_autor

@anonym_autor ty budeš gen Z. 😅 ty si budeš hľadať sugardaddy aby si náhodou ťažko nedrela. Moja.... mala si sa lepšie učiť. Počula si to uz niekedy? Či ta čo sa za 20r nenaučí gramatiku, nasobilku, nezapamata si ani len hlavne mesta Európy, by mala učiť alebo byt pani doktorka? Všetci by sme mali byt na jednej rovnakej úrovni s rovnakým platom bez ohľadu na to kto sa ako snažil, učil, kto ma akú výbavu?

simona20201309
Včera o 12:36
@anonym_9fe038

@simona20201309 Ty riadne trepeš. Ako vždy v týchto témach. Učiteľstvo MŠ určite nevyštuduje každý.

@anonym_9fe038 nie netrepem. 2 nadstavbu urobi kazdy

anonym_9fe038
Včera o 12:38
@simona20201309

@anonym_9fe038 nie netrepem. 2 nadstavbu urobi kazdy

@simona20201309 Trepeš.

abbey1
Včera o 12:50

Ja už som teda zopár rokov mimo školstva, tak mi, prosim, povedzte. Teraz je nejaká novinka, že triednictvo v škôlkach?

anonym_a42579
Včera o 12:51

@anonym_autor Vidíš tak lde ako,lebo moja sestra to tak nemá ani náhodou..Ani platovo ani časovo!

anonym_9fe038
Včera o 12:52
@abbey1

Ja už som teda zopár rokov mimo školstva, tak mi, prosim, povedzte. Teraz je nejaká novinka, že triednictvo v škôlkach?

@abbey1 Samozrejme, že je triedna učiteľka. Na triede sú dve. Jedna je triedna. Už roky rokúce to platí.

anonym_9fe038
Včera o 12:55
@abbey1

@abbey1 Konkrétne 18 rokov to platí. Takže mimo si už pekne dlho.

abbey1
Včera o 12:56
@anonym_9fe038

@abbey1 Konkrétne 18 rokov to platí. Takže mimo si už pekne dlho.

@anonym_9fe038 Som, preto sa pýtam. V škôlke nepracujem už 20 rokov 🙂

glorikarebeka
Včera o 12:58
@abbey1

Tebe čo bráni urobiť si školu a šup do škôlky za ten bohovský plat?

@abbey1 presne tak a ešte k tomu bojovať s rodičmi detí

zuzana76
Včera o 13:14

@anonym_autor https://www.profesia.sk/praca/bratislavsky-kraj... a tu konkretne ucitelka MŠ