icon

Je normálne, že od roku 2022 mám stále rovnakú mzdu?

martina9191
19. feb 2026

Ak si nepopýtam, tak budem mať mzdu stále tú istú. Je tu niekto na tom tak isto?

Strana
z2
zelenykvet
21. feb 2026
@martina9191

@melanta
@melanta podnikatelia- majitelia firiem nevedia koľko to obnáša práce. Keď ma prijímal, povedal, že tu nie je veľa roboty, vraj ak by sa to všetko spojilo, tak je tu prace na týždeň. a tri týždne voľno. Tak neviem asi som neschopná, keď mi ani mesiac na to nestačí.... Ale samozrejme viem, že aj tá predo mnou mala toľko práce. Robím tu 9 rok. Pýtala som si dvakrát o zvyšenie platu. Ale keďže viem, čo som si pri tom musela vypočuť - nadávky krik ....tak z toho mám stres . Stále to odkladám.

@martina9191 Autorka, prave si povedala nieco za ciarou: nadavky a krik. To, ze muklujes a robis smetiarku, je jedna vec, no komunikacia voci tebe je pod ludsku dostojnost. Nestazuj sa na plat a hladaj si novu pracu. Drzim palce.

iwesska
21. feb 2026

Tak to zarabas extremne malo,nato,ze si mzdarka a personalistka. Uz si ziadala o zvysenie platu,alebo len cakas,ze sa zdvihne?

anonym_99ad04
21. feb 2026
@melanta

@martina9191 jedna vec je inflácia, že ak mzda ostáva stáť, tak je vlastne postupne rokmi reálne nižšia. Ale vždy, keď som niekomu upravovala mzdu, tak ma zaujímalo - robíš viac ako v tom roku 2022? Máš vyšší výkon, máš viac zodpovedných úloh, posunula si sa vedomosťami? Proste prinášaš viac ako v tom 2022? Pretože vyššia mzda sa u mňa rovná aj vyššiemu prínosu zamestnanca firme. A faktorom je tiež, v akej firme robíš. Ty vieš, ako saa stavia tvoj zamestnávateľ k navyšovaniu mzdy. Či mzdu zvyšuje a len ty si mimo, alebo to nerieši plošne. K ničomu ti nepomôže, že ja som šikovným zvyšovala každý rok a tým naozaj šikovným aj 2x ročne.

@melanta ale to potom znamená, že predpokladas, že pred zvýšením mzdy zamestnanec naplno nerobil?
Lebo napríklad ja makam na 100% a keby sa má zamestnávateľ otázky opýtal tvoje otázky, poviem mu, nie nerobím viac, lebo nemám kedy robiť viac, pretože na to nemám časový priestor.

anonym_99ad04
21. feb 2026
@martina9191

Robím vo firme s 35-40 zamestnancami pri veľkej fluktuácii všetko. PU, mzdy, personalistiku , štatistiku. rôzne kalkulácie, daňové priznanie, DPH priznania, administratívu, vyhľadávanie nových zamestnancov a ešte si po sebe všetko sama upratujem a vynášam smetí . Načo platiť kontajner, keď si to odnesiem domov do svojho.... No proste všetko. Žiadne školenia, veď vraj na internete nájdem všetko. A som tu na to sama. Práca v SBS na východe, ale nie Košice. Plat 1150 v hrubom.

@martina9191 máloktorá Slovenska firma zvýši plat len tak sama od seba. Musíme chodiť sami pýtať väčšinou. V našej firme teda vždy. Ja som sa vrátila minulý rok z RD po 6 rokoch a nikoho ani nenapadlo zvýšiť mi plat. Musela som nabehnúť a požiadať o 200€ zvýšenie a aj zo je málo podľa mňa, ale viac by mi isté nedali. Už na tých 200€ ohrnali nosy.
Samozrejme treba pýtať, keď nepýtala myslia si že si spokojná.
Aj keď plat máš nízky, ale neboj aj u nás v Ba majú ľudia také platy stále v administratíve, ale samozrejme tu na MK všetky zarábajú 3000+

marca12
21. feb 2026
@melanta

@martina9191 jedna vec je inflácia, že ak mzda ostáva stáť, tak je vlastne postupne rokmi reálne nižšia. Ale vždy, keď som niekomu upravovala mzdu, tak ma zaujímalo - robíš viac ako v tom roku 2022? Máš vyšší výkon, máš viac zodpovedných úloh, posunula si sa vedomosťami? Proste prinášaš viac ako v tom 2022? Pretože vyššia mzda sa u mňa rovná aj vyššiemu prínosu zamestnanca firme. A faktorom je tiež, v akej firme robíš. Ty vieš, ako saa stavia tvoj zamestnávateľ k navyšovaniu mzdy. Či mzdu zvyšuje a len ty si mimo, alebo to nerieši plošne. K ničomu ti nepomôže, že ja som šikovným zvyšovala každý rok a tým naozaj šikovným aj 2x ročne.

@melanta Naklady na zivot sa zvysuju,cize automaticky by sa mala zvysovat aj mzda.

Strana
z2