Je normálne, že od roku 2022 mám stále rovnakú mzdu?
Ak si nepopýtam, tak budem mať mzdu stále tú istú. Je tu niekto na tom tak isto?
Tak to zarabas extremne malo,nato,ze si mzdarka a personalistka. Uz si ziadala o zvysenie platu,alebo len cakas,ze sa zdvihne?
@martina9191 jedna vec je inflácia, že ak mzda ostáva stáť, tak je vlastne postupne rokmi reálne nižšia. Ale vždy, keď som niekomu upravovala mzdu, tak ma zaujímalo - robíš viac ako v tom roku 2022? Máš vyšší výkon, máš viac zodpovedných úloh, posunula si sa vedomosťami? Proste prinášaš viac ako v tom 2022? Pretože vyššia mzda sa u mňa rovná aj vyššiemu prínosu zamestnanca firme. A faktorom je tiež, v akej firme robíš. Ty vieš, ako saa stavia tvoj zamestnávateľ k navyšovaniu mzdy. Či mzdu zvyšuje a len ty si mimo, alebo to nerieši plošne. K ničomu ti nepomôže, že ja som šikovným zvyšovala každý rok a tým naozaj šikovným aj 2x ročne.
@melanta ale to potom znamená, že predpokladas, že pred zvýšením mzdy zamestnanec naplno nerobil?
Lebo napríklad ja makam na 100% a keby sa má zamestnávateľ otázky opýtal tvoje otázky, poviem mu, nie nerobím viac, lebo nemám kedy robiť viac, pretože na to nemám časový priestor.
Robím vo firme s 35-40 zamestnancami pri veľkej fluktuácii všetko. PU, mzdy, personalistiku , štatistiku. rôzne kalkulácie, daňové priznanie, DPH priznania, administratívu, vyhľadávanie nových zamestnancov a ešte si po sebe všetko sama upratujem a vynášam smetí . Načo platiť kontajner, keď si to odnesiem domov do svojho.... No proste všetko. Žiadne školenia, veď vraj na internete nájdem všetko. A som tu na to sama. Práca v SBS na východe, ale nie Košice. Plat 1150 v hrubom.
@martina9191 máloktorá Slovenska firma zvýši plat len tak sama od seba. Musíme chodiť sami pýtať väčšinou. V našej firme teda vždy. Ja som sa vrátila minulý rok z RD po 6 rokoch a nikoho ani nenapadlo zvýšiť mi plat. Musela som nabehnúť a požiadať o 200€ zvýšenie a aj zo je málo podľa mňa, ale viac by mi isté nedali. Už na tých 200€ ohrnali nosy.
Samozrejme treba pýtať, keď nepýtala myslia si že si spokojná.
Aj keď plat máš nízky, ale neboj aj u nás v Ba majú ľudia také platy stále v administratíve, ale samozrejme tu na MK všetky zarábajú 3000+
@martina9191 jedna vec je inflácia, že ak mzda ostáva stáť, tak je vlastne postupne rokmi reálne nižšia. Ale vždy, keď som niekomu upravovala mzdu, tak ma zaujímalo - robíš viac ako v tom roku 2022? Máš vyšší výkon, máš viac zodpovedných úloh, posunula si sa vedomosťami? Proste prinášaš viac ako v tom 2022? Pretože vyššia mzda sa u mňa rovná aj vyššiemu prínosu zamestnanca firme. A faktorom je tiež, v akej firme robíš. Ty vieš, ako saa stavia tvoj zamestnávateľ k navyšovaniu mzdy. Či mzdu zvyšuje a len ty si mimo, alebo to nerieši plošne. K ničomu ti nepomôže, že ja som šikovným zvyšovala každý rok a tým naozaj šikovným aj 2x ročne.
@melanta Naklady na zivot sa zvysuju,cize automaticky by sa mala zvysovat aj mzda.

@melanta
@melanta podnikatelia- majitelia firiem nevedia koľko to obnáša práce. Keď ma prijímal, povedal, že tu nie je veľa roboty, vraj ak by sa to všetko spojilo, tak je tu prace na týždeň. a tri týždne voľno. Tak neviem asi som neschopná, keď mi ani mesiac na to nestačí.... Ale samozrejme viem, že aj tá predo mnou mala toľko práce. Robím tu 9 rok. Pýtala som si dvakrát o zvyšenie platu. Ale keďže viem, čo som si pri tom musela vypočuť - nadávky krik ....tak z toho mám stres . Stále to odkladám.
@martina9191 Autorka, prave si povedala nieco za ciarou: nadavky a krik. To, ze muklujes a robis smetiarku, je jedna vec, no komunikacia voci tebe je pod ludsku dostojnost. Nestazuj sa na plat a hladaj si novu pracu. Drzim palce.