icon

Je to správne?

16. nov 2022

Ahojte, som v praci nova, pracujem vo firme pol roka, tento tyzden sa mi stalo toto a bolo mi do placu.upratovacka urobi nakup prostriedkov co potrebuje k praci, da blocek na preplatenie majitelke firmy, ktora chce aby ja a kolegyna ako uctovnicky zapisali este do zosita co konkretne upratovacka kupila,blocek je dlhy, nejde o jednu polozku, preto som navrhla kolegyni ze sa spytam majitelky ci mozeme okopirovat blocek a pripnut do zosita, majitelka suhlasila, ked som to povedala kolegyni ze to takto mozme robit..mozme..podotykam..neze som jej to prikazala, tak kolegyna na mna vyskocila ze co robim preco tu zavadzam nove metody ked roky rokuce to robili tak ze zapisolovali do zosita z blocka nakupene veci, to znamena ze prepisuje aj 20 veci co upratovacka nakupila. a ze ako by sme to robili ze pripnut blocek do zosita ci lepit? uplne nepochopitelna vec pre nu pripnut spinacim strojcekom okopirovany blocek do zosita?nemozne? ved je to rychle.az mi bolo do placu ako na mna vyskocila. tak som ostala ticho , a nech si to prepisuje aj dalej tak ako roky rokuce..

Strana
z2
viestta
16. nov 2022

Starého psa novým kúskom nenaučís. A pani ma zrejme patent na dokonalosť. Tak nech píše...

bloger
16. nov 2022

Nič zlé si neurobila. Potrebovala si asi vybiť zlosť na niekom. Ty si prišla na jednoduchší a lepší spôsob.

autor
16. nov 2022

@bloger ved aj ja si myslim ze som nic zle neurobila, ale vyskocila na mna ako na hlupanu, ze co som vymyslela

autor
16. nov 2022

@viestta hej je zaryta nema rada nove veci...celkovo

bloger
16. nov 2022

A pritom hlupaňu urobila zo seba.

deti95060810
16. nov 2022

nasrdilo ju asi to, že si tam v podstate kratšie ako ona - koleg. a už ideš svojou cestou... čo keď ju preskočíš? ona ostane tá blbšia a ty tá šikovnejšia... niekto to ťažko znáša.

ckocka
16. nov 2022

No tak ty nalep účet a kolegyňa nech prepisuje, a všetci budú happy.

slovenka753
16. nov 2022

No ono je to tak keď dôjdeš s novým nápadom. Vôbec by som to nebrala osobne. Ale mne sa osvedčilo vždy komunikovať 'nové postupy' aj s ostatnými kolegami ktorý s nimi prichádzajú do kontaktu, normálne ich v pléne navrhnúť a dat si to od všetkých odsúhlasiť.

autor
16. nov 2022

@bloger no ona si to neprizna, neviem preco nechce nic menit, to ako ked clovek dostane novy vysavac a nadalej upratuje s metlou..

autor
16. nov 2022

@deti95060810 ja som ju v podstate neobisla lebo navrhla som jej to v kancelarii ci to mozme takto robit, ale ona hned ze nie, tak som sa nato spytala majitelky firmy a ona ze ano mozme...

autor
16. nov 2022

@ckocka keby som nalepila tak ma zvozi a odthne to zo zosita ze to spati zosit, uz ju poznam tak reaguje ak nieco nie je po jej voli

ckocka
16. nov 2022

V tom prípade si to aj po tebe može spokojne prepísať. kaligraficky.

bloger
16. nov 2022

Tak nech píše ako český žandár.

autor
16. nov 2022

@bloger tak presadila si svoje , ja mam uctu a respekt lebo je starsia, ale ked ludia odmietaju nieco nove pripada mi to ako zadubenost...

dadka128
16. nov 2022

Ja si myslím, že si nič zlé nespravila, pre ňu je to výplň času, takze ako pise hore pani starého psa novým kúskom nenaučiš

autor
16. nov 2022

@dadka128 ved som sa ani nehadala, ostala som ticho ako soplave dieta ktore zvoci ucitelka,bolo mi do placu, a nechcela som aby videla ze sa mi chce plakat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
16. nov 2022

@elizabet173 neviem preco ma pocit ohrozenia, ja to nemam v plane ohrozit jej miesto, ved nesutazime kto z nas bude v kancelarii veduca, mame rovnake pozicie

miadi
16. nov 2022

Ze si z nej nieco robis . Si sa opytala majitelky ona suhlasila Tak si to rovno tak mala urobit podla seba a ona nech to nabuduce zapisuje. Chapem ze si jej to v dobrom oznamila aj si cakala Asi jej suhlas ale ked ste kolegyne na rovnakej pozicii ty jej suhlas nepotrebujes. Nabuduce jej ani nic neoznamuj ked vidis aka je trapna. Tej urcite nevyhovies nijak.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petricka22
16. nov 2022

Nehnevaj sa a to stalo za to to vypisovat na kona? Takyto minikonflikt z prace? Ved toto su dennodenne veci, ktore clovek zaziva. Mala by si sa s tym vediet vysporiadat sama 😉

barborachors
16. nov 2022

Fuj, neznasam tieto arogantno-agresívne typy. Uz teraz nic, asi si ju len neodhadla, a ked sa doteraz neprejavila ako predátor, tak teraz uz ano a mozes teraz rozmýšľať ako s nou budes vychádzať. Mozno ju samo trkne, ze prestrelila, a ze nemala byt taka na teba. Dost ma clovek stresov v robote z roboty samotnej a este nervy z takeho chovania… a nie, nie je to bežne, lebo takto sa slušný ludia nesprávajú. Ja som mala taku skúsenosť a tiez som bola ticho lebo ma to zaskočilo ale potom som si dotyčnú zavolala a normalne som jej do oci povedala ze taketo správanie ja odmietam . Ale nie kazdy ma na to odvahu, zastať sa samého seba nie kazdy vie… treba sa vzdy ozvať staví veta: Vyprosujem si tento tón…. Alebo staci: Prosim? To ako sa so mnou bavíte/bavíš? Proste stiahnuť pozornosť z teba na toho agresora, uzemniť ho a vymedziť sa. Mne toto poradila davnejsie psychologička. A rozne ine kombinácie prístupov a variantov tzv vymedzenia sa. Da sa aj poguglit ako sa správať asertívne atd…

ja_mama
16. nov 2022

Ja popravde nechapem na co je komu v dnesnej dobe zosit s prepisanym/okopirovanym blockom 🙈 kopia blocku v uctovnictve ok, ale toto...a kedze som prakticky clovek isto by som si pracu zjednodusila ako viem a neopakovala storocne praktiky v ktorych nevidim absolutne vyznam len preto aby sa kolegyna neurazila...

danica2711
17. nov 2022

to kde si sa zamestnala, presunula si sa v čase o 100 rokov naspäť? Kolegyňa ostala v minulosti, v starých praktikách, a s tým asi veľa neurobíš, ak nie si jej šéfka. Aj keď si ty budeš robiť po svojom a ona po svojom, vyzerá to na každodenné hádky, asi by som sa poobzerala po inom zamestnaní. Alebo každé ráno obliecť hrošiu kožu

autor
17. nov 2022

@ja_mama no s nou sa pustat do debaty asi fakt nema vyznam

autor
17. nov 2022

@danica2711 to ano ostat ticho nech si ona robi po svojom..ine mi nezostava

autor
17. nov 2022

@petricka22 pokial viem fora su nato aby sa clovek poradil , nepytala som sa nezmyselnu otazku typu preco tecie voda z vodovodu ci preco svieti slnko na oblohe.

autor
17. nov 2022

@miadi sme na rovnakej pozicii ale ona tam robi dlhe roky, ja chvilu tak citit jej nadradenost, ze ona je starsia a dlhsie tam

miadi
17. nov 2022

Nech si mysli co chce. Ty si Rob tiez ako ty chces a kludne vymyslaj nove zlepsovaky .. ked ti to sefka dovoli je hlavna vec a jej ked bude pindat ze roky sa to robilo takto a dalej sa to tak bude .. tak jej povedz len “ pokrok nezastavis.” A ignoruj ju. 😉

janage
17. nov 2022

Ja celkom nechápem prečo by s tým mal byť problém. Tak či tak je nutné každý bloček kopírovať kvôli uctovnictvu lebo bohužiaľ životnosť tlače na originály je nižšia ako povinná doba archivácie. Teda miesto raz, skopírujete 2x a dáte do zošita miesto prepisovania.
Inak tiež nechápem na čo presne slúži to extra držanie v zošite.

Strana
z2