icon

Je to ťažko s prácou v dnešnej dobe

womenpower
7. jún 2021

Ešte pred pár mesiacmi som vyhľadávala rôzne články o tom ako si nájsť prácu a prečo to tak dlho trvá a ak sa vôbec niekto ozve 🙂. Ako viete prišiel Covid-19 a myslela som si že po strate zamestnania keďže znižovali stavy, nájdem niečo nové a rýchlo. Mám VŠ, dokážem sa rýchlo zaučiť a nie som ani lenivá... Problém nastal vtedy, keď som odoslala XY životopisov a v podstate mi asi 95 % neodpísalo a tých zvyšných 5% bolo na pohovoroch v podstate niečo iné ako uvádzali v ponuke. Človek by rád aspoň na tú chvíľu pracoval aj manuálne, avšak keďže je pre-kvalifikovaný tak ho nevezmú, pretože vedenie vie, že sa v takej práci dlho neohreje a pôjde za niečím lepším. Práce typu ponuky nejakej služby a chodiť sa vyprosovať po domoch (práca dobre ohodnotená) avšak človek nemá na to ani srdce niekoho klamať s produktom, či službou kt. v skutočnosti nie je výhodná pre ľudí. Tie lepšie práce už boli sľúbené iným ľuďom dopredu - viete ako to chodí :D máte v rodine jedného v danej firme a pracujú tam neskôr všetci 🙂. Brigádovala som sem tam aspoň, aby som čosi mala pre dobrý pocit i keď som to skôr brala ako charitu. Neskôr ma vzali do práce kde už v prvý deň mi dali zabrať a to som ešte aj naviac sa snažila aj po pracovnej dobe no usúdili sme spoločne so zamestnávateľom, že to nepôjde. Mať prácu za každú cenu, v ktorej od 1. dňa sa predvedú v zlom svetle, dajú ti do hlavy 1000 nových info bez prestávky, a tlačia na Teba druhý deň aby si prácu vykonala rýchlejšie a bez chyby, od niekoho kto mal prax 3 roky je veľmi smutné a plus nie je ani dobré ohodnotená vedie k presne tomu pocitu že radšej žiadnu prácu ako mať a trápiť sa v nej keď si to človek môže (finančne) dovoliť. Často som chodievala von sa prejsť až nemyslím na to, prečo práve ja... Neskutočne som bola nahnevaná na celý systém ako to funguje. V podstate keď nemáte kontakty - tak smola. Celý život sa snažíte učiť novým veciam, máte rozhľad, športujete, ste komunikatívny, vzdelaný a nehanbíte sa pracovať ani manuálne, pretože niekedy takáto práca viac uspokojí ako iné. Áno manuálne sa narobíte, ale odrobíte si hodiny a doma máte čistú hlavu plus máte fit kondíciu 🙂. Je jedno akú prácu vykonávate pokiaľ Vás psychicky nevedie ku dnu. Každá práca má negatíva, pozitíva... Je jedno čo robíte, všetko je to o hlave ako vy beriete Vaše zamestnanie. Každá práca je pre nás dôležitá a netreba sa hanbiť aj keby ste robili upratovačku s VŠ. Radšej nejakú prácu ako nič, ale nie za cenu duševného zdravia. Celý život sa snažíme a je veľmi dôležité mať okolo seba dobrých ľudí, dobrú rodinu kt. nás vypočujú i keď v práci to nie je ružové. V tej dobe som bola sama, potrebovala som kľud od každého a porozmýšľať čo bude ďalej. Rodičia mi tiež v tej dobe dávali zabrať. Je dobre mať pár dobrých priateľov ako stovky falošných. Všetko potrebuje svoj čas, učiť sa hospodáriť s financiami a chrániť svoje zdravie a byť milý k ľuďom kt. si to zaslúžia🙂. Je mnoho ľudí na antidepresívach, pretože žijeme v uponáhľanej dobe kde sa zabúda na najdôležitejšie veci v živote - byť šťastný🙂 No a teraz konečne mám prácu, kde som veľmi spokojná, kolegovia sú super. Takže nezabúdajte na to, že po daždi býva Slnko 🙂

Strana
z3
ivkazba
7. jún 2021

@petamich čoby Peti, na toto bol potrebný len 2-dňový 😉

anja27
7. jún 2021

@vikinka292 niektore baby to tu robia stale. Nech otvorim akukolvek diskusiu vidim tam nieco podobne a taketo tu vypisuju ake su uspesne lebo vela zarobia maju dobru pracu atd..vsak nech maju to je pekne ale uspech sa nemeria len pracou a prachmi ale aj tym aky ten dany clovek je. A tu to vela napovie. Podobne veci pisali vela x aj mne niektore. Nevravim konkretne tieto baby ale ine zname ktore vsade maju potrebu rypat..clovek si chce len tak popisat aj o temach o nicom a zacnu rypat a ked im napises svoje tak ti tam stekaju ze si sa prisla hadat a podobne 😀 cele divne. A potom pisu ake su spokojne so zivotom a radia inym a mne to pride skor opacne. Sams nestastne unudene a potrebuju si rypnut len proste. Nechapem to

judar
7. jún 2021

@womenpower tebe sa asi dobre uraza ludi teda tych co maju certifikat s 10 dnovu vyucbu :D byt tebou som ticho lebo absolutne nevies ako to je v inych krajinach...tiez mam taaazkyy kurz za sebou ktory ma vysiel na tyzden a cena zan bola celkovo cez 4000€ ...a ver ze dostat sa na neotrepane menej zname kurzy je peklo -> neulahodis tomu co to vedie hlavne zrucne hned ta z kurzu moze vyhodit len zato ze skratka nemas nato....to su uz ine levely nie ako kurzy malovania, korespondencie, it kde 30 a viac ludi prejde lavou zadnou aj za nic nerobenie s papierikom v ruke

lauritka
8. jún 2021

@annamalaga a aku to vlastne robi pracu? 😁 dobra diskusia v buse do prace v ktorej som mimochodom spokojna. Ale za pravdu davam tym,co tvrdia,ze to nikde nie je lahke. Die "Leistung" /vykon/ sa uz ocakava vsade.

dominikac321
8. jún 2021

@lauritka pre automobilovy priemysel ale tusim nebolo napisane co presne

Strana
z3