Je walking pad rušivý v zdieľanej kancelárii?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s walking padom v kancelárii, v ktorej je viacej ľudí. Je to rušivé pre ostatných? Samozrejme išlo by o nejaký tichý model.
Manželova kolegyňa ho má, nikto s ana ňu nikdy nesťažoval a to sú v kancelárii 5 - ona jediná žena. Jediné, čo riešila, bolo povolenie od šéfa a kúpila si na vlastné náklady stôl na státie. Inak mali aj staršieho kolegu, čo mal kedysi také pedále pod stolom - kvôli zilam, aby mu netrpli nohy a tiež to nikomu nevadilo. V kancelárii, kde je hluk to podľa mňa ani extra nepočuť.
Joooj to sa tu nemozes pytat😂, ked si to precita nejaka mrochta, ktora v zivote nevidela chodiaci/bezecky pas, fitko ci cinky a len sedka na svojom zadku, tak taka ti zarucene napise “ako sa to vobec mozes opytat.” Je to skvely! napad, ak by suhlasili kolegovia, ak nemaju tak narocnu pracu ze musi byt ticho, nechodia vam tam cudzi ludia, preco nie. Nejde o to ci to je moderne alebo ake, ale hlavne je to velmi zdrave a pri praci velmi prospesne.
@liv1 ty tiež nechápeš ireleventnosť jej otázky? Zamestnávateľ jej povolil, má sa spýtať 2 kolegov, či im to nebude vadiť a ona sa pýta na fóre cudzích ľudí.
Moja otázka je: what’s the point?
To ako keby som sa ja išla spýtať ľudí, či by im vadilo, keby som každý deň búchala hodinu kladivom, miesto toho, aby som sa spýtala priamo mojich susedov, ktorých sa to týka.
Nebol by ti lepší stationary bike? Nepotrebuješ napájanie a je tichší.
Ono zalezi od viacero faktorov, aka je napln prace v kancelarii. Kolko vas v kancelarii je. Rovnako ci do kancelarie chodia aj klienti, a akych mas kolegov.
pri rychlosti aby si dokazala aj pracovat napr na pc nebudes mat vysoku rychlost , cize tie lepsie chodiace pasy su tichsie. Takisto predpokladam ze nebudes na nom nebudes chodit slapkach alebo lodickach. Predtym ako si nieco take zaobstaras, spytala by som sa sefa ci je to mozne, nasledne kolegov ci by im to nevadilo. a isla si dany walking pad vyskusat priamo do obchodu aky by bol hlucny
@anonym_df7843 Ja tiež. Nemohla to madam predsa napísať po slovensky, lebo by vyzerala hlúpo🙈
@anonym_0df90d tiež nechápem prečo sa nemôžu používať slovenské slová. Na Slovensku. 🙄
@anonym_autor cvič doma.
Ďakujem za vaše postrehy dievčatá. Škoda, že reálnych skúsenosti je tu ozaj málo, väčšinou ide iba o názory bez empirickej skúsenosti.
Pri rýchlosti od 0,5 km/h sa určite nejedná o žiadne cvičenie ktoré by sprevádzalo vzdychanie. Dá sa pritom v poriadku pracovať, bežne to praktikujem doma, je to veľmi prospešné pre prácu vykonávanú hlavou.
Jedná sa o kanceláriu v ktorej nie je ticho, neustále sa tu vybavujú telefonáty, chodí sa tlačiť, skenovať, čokoľvek vyberať zo skriniek.
Otázka bezpečnosti a zapojenia vlastného spotrebiča je vykomunikovaná s nadriadeným.
Walking pad - chodiaci pás, mrzí ma, že toto slovo nemáte v slovníku. Tiež považujete niekoho za ,,madam" ak používa slovné spojenia typu home office miesto práca z domu? Miesto smoothie pomixované ovocie?
Taktiež by som rada dodala, že by sa jednalo možno o hodinku denne, nie o plných 8 hodín.
@anonym_autor Tak pokial je ten tvoj zamestnavatel taky "IN" a dospel jak pises, do progresivneho pozerania sa na pracovny vykon 😀 tak by vam mohol vyclenit nejaku miestnost na tieto aktivity. Ak tvrdis, ze by si na tom bola len hodinu, tak mozes tak robit pred zacatim prace alebo cez obed alebo po skonceni pracovnej doby. Treba sa spytat tych kolegov. Ak by som bola na ich mieste, tak mne by to vadilo, aj ked by bol zvuk maly ale na periferii ze by som videla nejaky pohyb. Podla tvojich vyjadreni si dost pohybovo aktivna v priebehu dna, tak si myslim, ze tuto hodinu co by si stravila v office, vies stravit mimo neho aj inde, napriklad doma.
toto nie je o progresívnosti, ako to tu niekto napisal...... je to o tom, to tu malokto spomina a to je bezpecnost......
pozri my mame tiez sipky v kancelarii a mozeme vodit psov do kancelarie, ale teda cvicenie ani chodenie neprichadza do úvahy......
ked sa nieco stane, ako to vyriesit, lebo pracovny uraz??? bol to? nebol?
mne osobne chodiaci aj beziaci pas vadia, proste to pocut....q
@liv1 ty tiež nechápeš ireleventnosť jej otázky? Zamestnávateľ jej povolil, má sa spýtať 2 kolegov, či im to nebude vadiť a ona sa pýta na fóre cudzích ľudí.
To ako keby som sa ja išla spýtať ľudí, či by im vadilo, keby som každý deň búchala hodinu kladivom, miesto toho, aby som sa spýtala priamo mojich susedov, ktorých sa to týka.
@anonym_49d13c pise, ze sa kolegov bude moct opytat az o tyzden. A kedze je starostliva kolegyna, pyta sa na fore inych ludi ake maju skusenosti a co si o tom myslia. A co urobi slovac? Ups, modrokonikovske slie…? Pisu komentare, ktore su uplne mimo temu, alebo nevhodne, alebo urazajuce. Lebo napisat svoj nazor sa da stale s uctou. Aj ten nesuhlasny
@anonym_autor akú prácu v kancelárii by si popritom robila alebo ľudia robia? Len ma to zaujíma. A áno, nestretla som sa s tým na SK. Len z tohto hodnotíš aký je spôsob pozerania sa na pracovný výkon?
@anonym_autor akú prácu v kancelárii by si popritom robila alebo ľudia robia? Len ma to zaujíma. A áno, nestretla som sa s tým na SK. Len z tohto hodnotíš aký je spôsob pozerania sa na pracovný výkon?
@anonym_4a5966 pracujem v advokácii, práca je rôznorodá, od draftovania zmlúv, žalôb, rôznych iných podaní.. až po vybavovanie klientov po telefóne
@anonym_49d13c pise, ze sa kolegov bude moct opytat az o tyzden. A kedze je starostliva kolegyna, pyta sa na fore inych ludi ake maju skusenosti a co si o tom myslia. A co urobi slovac? Ups, modrokonikovske slie…? Pisu komentare, ktore su uplne mimo temu, alebo nevhodne, alebo urazajuce. Lebo napisat svoj nazor sa da stale s uctou. Aj ten nesuhlasny
@liv1 v dnešnej dobe, keď každý nosí pri sebe telefón to musí byť naozaj náročné spýtať sa 2 kolegov, ktori budú pravdepodobne rovnako in, super cool a progresívny ako autorka. Neverim, že nemajú telefóny a je potrebné týždeň čakať, aby sa ich mohla osobne spýtať.
Ak ju nezaujíma názor Slovače, môže sa určite spýtať na nejakom cool zahraničnom fóre.
@liv1 v dnešnej dobe, keď každý nosí pri sebe telefón to musí byť naozaj náročné spýtať sa 2 kolegov, ktori budú pravdepodobne rovnako in, super cool a progresívny ako autorka. Neverim, že nemajú telefóny a je potrebné týždeň čakať, aby sa ich mohla osobne spýtať.
Ak ju nezaujíma názor Slovače, môže sa určite spýtať na nejakom cool zahraničnom fóre.
@anonym_49d13c ale ja kvôli walking padu vydržím týždeň do osobnej debaty, kde si to budeme môcť aj napríklad pomerať v kancelárii, kde budem môcť vidieť výraz tváre kolegov a ich priame reakcie
@anonym_49d13c a aký je potom zmysel diskusného fóra, ak nie práve diskusia? Ja som sa nepýtala, ako sa ohľadom tohto nápadu budú individuálne cítiť moji kolegovia 😅 Ale či s tým niekto náhodou už nemá skúsenosť.. Veď ženy sa tu často pýtajú na vysoko individuálne otázky pretože chcú akýkoľvek postreh, spätnú väzbu. Keby sem napíšem túto otázku s rovnakým záujmom o skúsenosti cudzích ľudí ale už budem vedieť aj reakcie kolegov, zmenilo by sa tým niečo?
@anonym_49d13c a aký je potom zmysel diskusného fóra, ak nie práve diskusia? Ja som sa nepýtala, ako sa ohľadom tohto nápadu budú individuálne cítiť moji kolegovia 😅 Ale či s tým niekto náhodou už nemá skúsenosť.. Veď ženy sa tu často pýtajú na vysoko individuálne otázky pretože chcú akýkoľvek postreh, spätnú väzbu. Keby sem napíšem túto otázku s rovnakým záujmom o skúsenosti cudzích ľudí ale už budem vedieť aj reakcie kolegov, zmenilo by sa tým niečo?
@anonym_autor tú otázku si musíš zodpovedať sama.
Ja keď idem ovplyvniť niekoho pracovné prostredie, tak sa pýtam zainteresovaných ľudí. Či niekto v práci používa walking pad, či si tam púšťa hudbu, hrá sa šípky, šplhá sa po lane, naťahuje na rebrinách… nemá pre mňa žiadnu výpovednú hodnotu.
@anonym_autor to niektore komentujuce nepochopia, ze niektore veci je jednoducho lepsie riesit osobne.
@anonym_49d13c nazor ju urcite zaujima, kedze tu pridala diskusiu, ale niektore sa nezapru so svojimi komentarmi, ktore su uplne zbytocne.
@anonym_49d13c https://www.reddit.com/r/office/comments/1ovg7h... iba pre ľahkú komparáciu, ako sa diskutuje o rovnakej otázke v zahraničí 😄
@anonym_autor moja ale vy ste v práci, nie vo fitku. Robte to začo Vás platia. To môžte akurát tak domov kúpiť takúto predraženú chuj0vinu
@anonym_4a5966 pracujem v advokácii, práca je rôznorodá, od draftovania zmlúv, žalôb, rôznych iných podaní.. až po vybavovanie klientov po telefóne
@anonym_autor takže telefonické vybavovanie klientov? Nepotrebuješ pri telefonovaní mať k dispozícii informácie, zapisovať si poznámky, dôležité body, budeš telefonovať hodinu, či vyhradený čas na telefonáty? Alebo dobiehať hore dole na walking pad? Len tak nahlas uvažujem a snažím sa si to predstaviť..
@anonym_autor moja ale vy ste v práci, nie vo fitku. Robte to začo Vás platia. To môžte akurát tak domov kúpiť takúto predraženú chuj0vinu
@ghoul_ pre takych neznalych nech sa paci.
xistujú mnohé štúdie a štatistiky, ktoré potvrdzujú pozitívny vplyv upraveného (tzv. aktívneho) pracoviska na výkonnosť, zdravie a spokojnosť zamestnancov. Výskumy naznačujú, že aktívne pracoviská (walking pads, stoly na státie, firemné fitness) znižujú sedavý čas, zvyšujú kognitívne funkcie a nemajú negatívny, často dokonca pozitívny vplyv na pracovný výkon.Kľúčové štatistiky a zistenia o aktívnych pracoviskách:Zvýšenie kreativity: Podľa štúdie Stanfordskej univerzity zvýšilo chodenie (1-2 mph) počas kreatívnych úloh produkciu o 60 % v porovnaní so sedením.Vyššia denná aktivita: Používatelia chodiacich pásov (walking pads/treadmill desks) v kancelárii zvýšili svoju dennú fyzickú aktivitu z 3 353 AU/deň na 4 460 AU/deň po 6 mesiacoch a 4 205 AU/deň po 12 mesiacoch.Zvýšenie kognitívnych funkcií: Mayo Clinic zistila, že aktívne pracoviská zlepšujú kognitívne funkcie a mentálnu ostražitosť bez toho, aby znížili pracovný výkon.Vplyv na sústredenie: Chodenie pri práci znižuje stres, zvyšuje pamäť a pomáha pri sústredení na kognitívne úlohy.Vplyv na presnosť: Hoci sa niekedy znižuje rýchlosť písania pri chôdzi, presnosť písania zostáva nezmenená.Odporúčania a špecifiká výkonu:Vhodné úlohy: Chodiacie pásy sú ideálne pre činnosti ako odpovedanie na e-maily, telefonáty, čítanie alebo brainstorming.Menej vhodné úlohy: Náročné úlohy vyžadujúce jemnú motoriku (detailná práca v tabuľkách, grafický dizajn) sú lepšie pri státí alebo sedení.Adaptácia: Vyskytuje sa adaptačné obdobie (3-7 dní), kedy môže byť produktivita mierne znížená, kým sa mozog nenaučí chodiť a pracovať súčasne.Celkový prínos: Zamestnanci hlásia vyššiu úroveň energie, lepšiu náladu a nižšiu únavu, čo sa prejavuje na vyššej kvalite práce.
mne by to prekážalo, ak by sa niekto neustále hmýril a ešte by to som stale počúvala "ťap,"ťap". u mňa by to produktivitu znížilo a vytáčalo ma to doslova k nepríčetnosti...ale nie som tvoji kolegovia.. a ako už bolo spomínané, prípadný úraz, viem, môže sa stať aj keď pôjdeš čo i len po chodbe na toaletu, ale to je iné...ako na nejakom cvičiacom stroji, ktorý nie je z hľadiska BOZP tvoj pracovný prostriedok...
@anonym_autor takže telefonické vybavovanie klientov? Nepotrebuješ pri telefonovaní mať k dispozícii informácie, zapisovať si poznámky, dôležité body, budeš telefonovať hodinu, či vyhradený čas na telefonáty? Alebo dobiehať hore dole na walking pad? Len tak nahlas uvažujem a snažím sa si to predstaviť..
@anonym_4a5966
@anonym_autor prikladám foto pre lepšiu predstavu, informácie by som čerpala z rovnakého zdroja, ako keby sedím - z počítača
@nicicka Je pravdou, že niečo takéto je skôr trendom v zahraničí. Do založenia tejto diskusie som si však neuvedomovala, že Slovensko ešte nedospelo do progresívneho pozerania sa na pracovný výkon :D a to som vlastne ešte nedodala, že si sem pravidelne vodím psa.
@anonym_autor si dost namyslena. Mne by vadilo skor to ako tvoj chodiaci pas 🤷
@anonym_autor prikladám foto pre lepšiu predstavu, informácie by som čerpala z rovnakého zdroja, ako keby sedím - z počítača
@anonym_autor a teraz si predstav, ze si kazdy do prace donesie nieco cvicenie - okrem tvojho walking padu sa budete v office potkynat aj o steper, fitloptu, cinky...atd. Rovnako si kazdy prinesie svojho psa, macku zajaca ci morca. Ako by sa ti pracovalo v prostredi, kde je hluk ako v posilovni a do toho stekot psov, macky chodiace po klavesnici...atd o smrade nehovoriac.Trosku empatie a respektu voci druhym by to chcelo. Chrbat si mozes precvicit aj tak, ze sa obcas pri stole postavis, ponatahujes, ci prejdes na wc alebo do kuchynky. Bez toho, aby si ostatnych obtazovala hlukom z chodiaceho pasu. Uz aj bez toho je v open space hluku dost, naco este pridavat decibely.
@ghoul_ pre takych neznalych nech sa paci.
xistujú mnohé štúdie a štatistiky, ktoré potvrdzujú pozitívny vplyv upraveného (tzv. aktívneho) pracoviska na výkonnosť, zdravie a spokojnosť zamestnancov. Výskumy naznačujú, že aktívne pracoviská (walking pads, stoly na státie, firemné fitness) znižujú sedavý čas, zvyšujú kognitívne funkcie a nemajú negatívny, často dokonca pozitívny vplyv na pracovný výkon.Kľúčové štatistiky a zistenia o aktívnych pracoviskách:Zvýšenie kreativity: Podľa štúdie Stanfordskej univerzity zvýšilo chodenie (1-2 mph) počas kreatívnych úloh produkciu o 60 % v porovnaní so sedením.Vyššia denná aktivita: Používatelia chodiacich pásov (walking pads/treadmill desks) v kancelárii zvýšili svoju dennú fyzickú aktivitu z 3 353 AU/deň na 4 460 AU/deň po 6 mesiacoch a 4 205 AU/deň po 12 mesiacoch.Zvýšenie kognitívnych funkcií: Mayo Clinic zistila, že aktívne pracoviská zlepšujú kognitívne funkcie a mentálnu ostražitosť bez toho, aby znížili pracovný výkon.Vplyv na sústredenie: Chodenie pri práci znižuje stres, zvyšuje pamäť a pomáha pri sústredení na kognitívne úlohy.Vplyv na presnosť: Hoci sa niekedy znižuje rýchlosť písania pri chôdzi, presnosť písania zostáva nezmenená.Odporúčania a špecifiká výkonu:Vhodné úlohy: Chodiacie pásy sú ideálne pre činnosti ako odpovedanie na e-maily, telefonáty, čítanie alebo brainstorming.Menej vhodné úlohy: Náročné úlohy vyžadujúce jemnú motoriku (detailná práca v tabuľkách, grafický dizajn) sú lepšie pri státí alebo sedení.Adaptácia: Vyskytuje sa adaptačné obdobie (3-7 dní), kedy môže byť produktivita mierne znížená, kým sa mozog nenaučí chodiť a pracovať súčasne.Celkový prínos: Zamestnanci hlásia vyššiu úroveň energie, lepšiu náladu a nižšiu únavu, čo sa prejavuje na vyššej kvalite práce.
@liv1 anob1 spoko zamestnane lebo kraca v kancli a dalsich 5 to pretrpi👍
Hodinu denne si moze odkracat aj doma alebo cez obed
Ak to nevadí zamestnávateľovi tak v pohode. Milujem tieto múdre reči o tom ze v práci musíš driet ako somár. Pokiaľ je na to priestor, tieto veci iba zvýšia produktivitu. Kolegovia maju na stene v kancelárii šípky, ja mam hrazdu. Ked dlho sedim na chvilu sa idem natiahnuť a uvoľniť chrbát. Alebo urobiť par zhybov. Určite to pomaha
@nicicka well-being v kazdej podobe , ktora neobmedzuje druhých je v poriadku
@anonym_4a5966
@anonym_autor ďakujem. Za pokus, vyskúšanie to podľa mňa stojí. Ved píšeš, že kolegovia sú väčšiu časť týždňa mimo kanclu, tak môžeš používať, keď budeš sama. Neviem, či si to takto dokážeš nastaviť, možno ani nepotrebuješ. Ja si viem skôr predstaviť to čítanie, počúvanie, premýšľanie, skôr 10-15 minútové pauzicky na iný druh mentálnej prace. To robím i teraz, “keď už hlava neberie”. Pomáha to

Joooj to sa tu nemozes pytat😂, ked si to precita nejaka mrochta, ktora v zivote nevidela chodiaci/bezecky pas, fitko ci cinky a len sedka na svojom zadku, tak taka ti zarucene napise “ako sa to vobec mozes opytat.” Je to skvely! napad, ak by suhlasili kolegovia, ak nemaju tak narocnu pracu ze musi byt ticho, nechodia vam tam cudzi ludia, preco nie. Nejde o to ci to je moderne alebo ake, ale hlavne je to velmi zdrave a pri praci velmi prospesne.