Je walking pad rušivý v zdieľanej kancelárii?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s walking padom v kancelárii, v ktorej je viacej ľudí. Je to rušivé pre ostatných? Samozrejme išlo by o nejaký tichý model.
@anonym_49d13c https://www.reddit.com/r/office/comments/1ovg7h... iba pre ľahkú komparáciu, ako sa diskutuje o rovnakej otázke v zahraničí 😄
@anonym_autor prečo by nás malo zaujímať ako je to v zahraničí. My sme na Slovensku. Choďte niekam už s tým zahraničím. Keď sa vám tak veľmi páči tamojší život, tak co robíte na Slovensku? Treba tam ísť. Lebo vidím ze je už každý pos. aty z toho zahraničia.
A v práci sa ma pracovať, nie cvičiť. Nato sú telocvične a fitka.
@anonym_autor prečo by nás malo zaujímať ako je to v zahraničí. My sme na Slovensku. Choďte niekam už s tým zahraničím. Keď sa vám tak veľmi páči tamojší život, tak co robíte na Slovensku? Treba tam ísť. Lebo vidím ze je už každý pos. aty z toho zahraničia.
@anonym_800498 možno tým, že v zahraničí vo vyspelých krajinách sú napred? Čiže nie ako v mnohých firmách na Slovensku, že sedieť 8h na riti na zlej stoličke, popíjať kávu priamo za pc a urobiť za pracovnú dobu 500 krokov..
Zdravý pohyb, mysliet na svoj chrbát, čize prestávky každých 20 min (keď len pár krokov), kancelársky strečing, cvičiť aj s očami (pravidlo 20), dostatok tekutín, psychohygiena.. tu je móda moderných otrokov alebo naopak úplných lenivcov
@liv1 anob1 spoko zamestnane lebo kraca v kancli a dalsich 5 to pretrpi👍
Hodinu denne si moze odkracat aj doma alebo cez obed
@natalka13 bavime sa o situacii, sk su s tym vsetci ok, alebo ako. Vsak autorka xkrat napisala, ze to bude napriek povoleniu nadriadenych riesit s kolegami. Nieco mi uslo? Alebo tebe.
@anonym_autor zalezi od prace, ktoru robite... popravde ked sa mam sustredit a nieco intenzivne robit, mna rusi cokolvek okolo, aj pochodovanie, otvaranie dveri hore dole, dokonca niekedy aj radio (preto dolzeite veci robim narazovo, mimo pracovnu dobu alebo tak, ze sa doslova zamknem:D) . CIze toto by ma rusilo. AK by som robila to co bezne dni teraz, vybavujem, beham hore dole, tam zakaznik, tam do skladu, za pocitac, telefonaty = nevadilo by mi to podla mna. Ja co obdivujem, ako na tom vedia ludia pracovat realne, ako telefonovat ok.. rozpravat.. ale ja pri pochode neviem riadne ani citat, iste by som netukala do pocitaca pri tom, vyhladavat veci, nebodaj uctovat veci, platby robit.. :DD Mozno by ste to mhli v praci vyskusat a uvidite..
@anonym_autor Tak pokial je ten tvoj zamestnavatel taky "IN" a dospel jak pises, do progresivneho pozerania sa na pracovny vykon 😀 tak by vam mohol vyclenit nejaku miestnost na tieto aktivity. Ak tvrdis, ze by si na tom bola len hodinu, tak mozes tak robit pred zacatim prace alebo cez obed alebo po skonceni pracovnej doby. Treba sa spytat tych kolegov. Ak by som bola na ich mieste, tak mne by to vadilo, aj ked by bol zvuk maly ale na periferii ze by som videla nejaky pohyb. Podla tvojich vyjadreni si dost pohybovo aktivna v priebehu dna, tak si myslim, ze tuto hodinu co by si stravila v office, vies stravit mimo neho aj inde, napriklad doma.
@anonym_bfb553 aj mňa to napadlo ale podľa mňa sa to v pohode môže používať aj súčasne pri práci nie len prinprestavke
@anonym_800498 Podľa mňa tvoje telo asi nepotrebuje 8 h v kuse sedieť a potom pol hodinu makať vo fitku...a to je jedno či je to slovenské alebo zahraničné telo. Prečo sa nie je dobre pozastaviť na tým že niečo je nastavené zle a treba s tým niečo spravít. Nieje to tak dlho čo ľudia celé dni pracujú sedením mňa zadku pri Pc. Ale nie je to telo na to prispôsobené.
@anonym_800498 dufam, ze si z toho zahranicia nic nekupujes, ani oblecenie, ani nabytok, ani kozmetiku, ani potraviny a ani ziadne lieky 😁. A ani nic ine. A snad tam ani nechodis
@anonym_800498 dufam, ze si z toho zahranicia nic nekupujes, ani oblecenie, ani nabytok, ani kozmetiku, ani potraviny a ani ziadne lieky 😁. A ani nic ine. A snad tam ani nechodis
@anonym_b3d9c5 nie nekupujem nič zahraničné. Načo? Ved je tu dosť všetkého. Už nie sme v roku 1980.
@anonym_b3d9c5 nie nekupujem nič zahraničné. Načo? Ved je tu dosť všetkého. Už nie sme v roku 1980.
@anonym_800498 neklam samu seba, ze nakupujes vsetko slovenske. Este aj tel telefon z ktoreho pises alebo notebook ci pocitac nie su slovenske vyrobky 😁
@anonym_800498 neverím...to podľa mňa myslíš len potraviny a aj to by bolo na 100 percent dodržať fakt náročné nehovoriac o Tom že toncondontych výrobkov ide tiež nevieme zaručiť že je len zo Slovenska. Ja napríklad veľa kupujem aj české výrobky, ale aj tak mi je jasné že aj kopec zahraničných.
@anonym_800498 chodza nie je cvicenie...
@anonym_autor si dost namyslena. Mne by vadilo skor to ako tvoj chodiaci pas 🤷
@anonym_3e0a7d Rozviň mi prosím ďalej túto dedukciu, moc jej nerozumiem :D
@anonym_800498 Diskusia je zahraničná primárne z toho dôvodu, že som obdobnú v našej domácej verzii nenašla. Preto som založila túto. Nejde o zahraničie ako také, ide o poukázanie na to, že diskutovať a vyjadrovať svoj názor sa dá aj slušne a emočne neutrálne. Tým, ktoré s tým problém nemajú alebo poukazujú na problematické aspekty vecne veľmi pekne ďakujem
@anonym_autor zalezi od prace, ktoru robite... popravde ked sa mam sustredit a nieco intenzivne robit, mna rusi cokolvek okolo, aj pochodovanie, otvaranie dveri hore dole, dokonca niekedy aj radio (preto dolzeite veci robim narazovo, mimo pracovnu dobu alebo tak, ze sa doslova zamknem:D) . CIze toto by ma rusilo. AK by som robila to co bezne dni teraz, vybavujem, beham hore dole, tam zakaznik, tam do skladu, za pocitac, telefonaty = nevadilo by mi to podla mna. Ja co obdivujem, ako na tom vedia ludia pracovat realne, ako telefonovat ok.. rozpravat.. ale ja pri pochode neviem riadne ani citat, iste by som netukala do pocitaca pri tom, vyhladavat veci, nebodaj uctovat veci, platby robit.. :DD Mozno by ste to mhli v praci vyskusat a uvidite..
@simca06022011 toto si tiež neviem predstaviť a ja by som to určite nezvladala, kráčať a popritom rozklikavať nejaké veci, písať zmluvy, viem si to predstaviť akurát tak na nejakej porade počúvať , možno niečo čítať, ale vyslovene pracovať nie. Tak niektorí ľudia asi s tým problém nemajú a dokážu tu…
@simca06022011 toto si tiež neviem predstaviť a ja by som to určite nezvladala, kráčať a popritom rozklikavať nejaké veci, písať zmluvy, viem si to predstaviť akurát tak na nejakej porade počúvať , možno niečo čítať, ale vyslovene pracovať nie. Tak niektorí ľudia asi s tým problém nemajú a dokážu tu…
@anonym_49d13c na vysokej škole som sa pravidelne chodievala učiť do fitka na kardio stroje, jednak som nemala veľa času a vtedy mi to lepšie pálilo. Moja spolubývajúca potrebovala naopak úplný kľud a ticho. Je skvelé nájsť si ten vlastný spôsob maximálneho úžitku.
@anonym_autor a teraz si predstav, ze si kazdy do prace donesie nieco cvicenie - okrem tvojho walking padu sa budete v office potkynat aj o steper, fitloptu, cinky...atd. Rovnako si kazdy prinesie svojho psa, macku zajaca ci morca. Ako by sa ti pracovalo v prostredi, kde je hluk ako v posilovni a do toho stekot psov, macky chodiace po klavesnici...atd o smrade nehovoriac.Trosku empatie a respektu voci druhym by to chcelo. Chrbat si mozes precvicit aj tak, ze sa obcas pri stole postavis, ponatahujes, ci prejdes na wc alebo do kuchynky. Bez toho, aby si ostatnych obtazovala hlukom z chodiaceho pasu. Uz aj bez toho je v open space hluku dost, naco este pridavat decibely.
@kp7333 Takýto scenár znie skutočne zle, pretože je prehnaný do zbytočných extrémov. Ja som si plne vedomá toho, že moja sloboda končí presne tam, kde začína sloboda niekoho druhého. Ako normálni ľudia svoje veci nenechávame pohodené niekde len tak a na prítomnosti zvierat sme dohodnutí. Skúste si to predstaviť aj opačne, že aké by mohlo byť super požičať a odporučiť si s kolegami nejaké pomôcky na spríjemnenie práce a zároveň mať krajší deň vďaka prítomnosti ich domáceho miláčika, ktorý nesmrdí a celú prácu v zásade prespí. Život v neustálom odmietavom rozpoložení je náročný, preto preferujem konsenzus.
@anonym_autor ja by som si tam dala stacionárny bicykel 😆. Nech trochu aj posedím.
@kp7333 Takýto scenár znie skutočne zle, pretože je prehnaný do zbytočných extrémov. Ja som si plne vedomá toho, že moja sloboda končí presne tam, kde začína sloboda niekoho druhého. Ako normálni ľudia svoje veci nenechávame pohodené niekde len tak a na prítomnosti zvierat sme dohodnutí. Skúste si to predstaviť aj opačne, že aké by mohlo byť super požičať a odporučiť si s kolegami nejaké pomôcky na spríjemnenie práce a zároveň mať krajší deň vďaka prítomnosti ich domáceho miláčika, ktorý nesmrdí a celú prácu v zásade prespí. Život v neustálom odmietavom rozpoložení je náročný, preto preferujem konsenzus.
@anonym_autor
Moj prispevok sa ti zda pritiahnuty za vlasy, ale cisto teoreticky taka situacia moze nastat, lebo aj ostatni maju rovnake prava ako ty.
Polozim ti otazku: kolko kolegov oktem teba si vodi svojho psa alebo ineho domaceho milacika do prace? Ked pises, ze ste dohodnuti. A schvalil ti to manazer a technik BOZP?
A teraz jednu cisto prakticku: Kam odlozis kancelarsku stolicku, ked budes stat pri stole? Mate na to v office vobec miesto? A je tam miesto aj na viac stoliciek, ked zacnu kolegovia nasledovat tvoj priklad?
Vies, kolegov ked sa spytas, ci im to vadi, vacsina pokrci ramenom, lebo nevedia povedat nie. Ale to neznamena, ze im to nevadi.
A ako uz bolo spomenute, prveho sa treba spytat bezpecnostneho technika.
Partner má chodiaci pás, kolegom to nevadí.
@anonym_1914c7 no prave som chcela napisat, ze my mame v praci takeho exota a ano, VSETKYM to vadi, len milostpan je vysoko privilegovany, tak sa tvari, ze je to ok. Verim, ze coskoro nebude. Nevolas sa nahodou Simonka, ze?
za mna v poho... uz som robila v open space kde sme mali v jednom rohu kalceto a sipky, v druhom minigolf a ping pong... fitlopty asi vsade v office a naraz nas tam bolo 170 v jednom priestore ... polovica stolov bola na statie ... a ludia si bezne po nejakej hodine aj deti nosili nech sa zahraju na playstationoch a nintendach .. podla mna keby si robila v IT firme a toto si vypytas od zamestnavatela ani by to velmi nerozoberal a dali by aj hlasovacku kolko ludi to chce 😂😂
@anonym_autor
Moj prispevok sa ti zda pritiahnuty za vlasy, ale cisto teoreticky taka situacia moze nastat, lebo aj ostatni maju rovnake prava ako ty.
Polozim ti otazku: kolko kolegov oktem teba si vodi svojho psa alebo ineho domaceho milacika do prace? Ked pises, ze ste dohodnuti. A schvalil ti to manazer a technik BOZP?
A teraz jednu cisto prakticku: Kam odlozis kancelarsku stolicku, ked budes stat pri stole? Mate na to v office vobec miesto? A je tam miesto aj na viac stoliciek, ked zacnu kolegovia nasledovat tvoj priklad?
Vies, kolegov ked sa spytas, ci im to vadi, vacsina pokrci ramenom, lebo nevedia povedat nie. Ale to neznamena, ze im to nevadi.
A ako uz bolo spomenute, prveho sa treba spytat bezpecnostneho technika.
@kp7333 Z mojej kancelárie vodíme 2/3, niekedy súčasne, niekedy nie. Ostatní kolegovia zo zvyšnej časti budovy zvieratá nemajú, ale chodia pravidelne za našimi.
Ako už bolo spomenuté, BOZP vyriešené je.
Pracovný stôl má na šírku cca 180cm, stoličku môžem dať vedľa seba alebo aj za seba, rovnako ako ostatní kolegovia. Priestor by na to bol.
Ja by som plecom nepokrčila, pokiaľ by mi niečo prekážalo. Nie je dôvod báť sa ozvať sa, nie je to predsa dôvodom na konflikt. Kolegovia sú právnici, z povahy tejto profesie sa dá predpokladať, že nie je problém si jasne vyargumentovať svoju pozíciu.
za mna v poho... uz som robila v open space kde sme mali v jednom rohu kalceto a sipky, v druhom minigolf a ping pong... fitlopty asi vsade v office a naraz nas tam bolo 170 v jednom priestore ... polovica stolov bola na statie ... a ludia si bezne po nejakej hodine aj deti nosili nech sa zahraju na playstationoch a nintendach .. podla mna keby si robila v IT firme a toto si vypytas od zamestnavatela ani by to velmi nerozoberal a dali by aj hlasovacku kolko ludi to chce 😂😂
@fairyy čas zmeniť profesiu na staré kolená :D
@anonym_1914c7 no prave som chcela napisat, ze my mame v praci takeho exota a ano, VSETKYM to vadi, len milostpan je vysoko privilegovany, tak sa tvari, ze je to ok. Verim, ze coskoro nebude. Nevolas sa nahodou Simonka, ze?
@anonym_0d50fa Nevolám sa Simonka. Môj milosť pán je veľmi obľúbený a má úžasných kolegov. Chodiaci pás si zvyknú požičať aj kolegovia.
MŃa ešte napadlo o aké priestory ide, či pod vami je tiež nejaká kancelária. lebo tie dopady aj pri chôdzi dunia prenášajú sa vybrácie aj cez steny.
Ako mne môj wlaking pad napríklad doma prídel že je tichý - lebo som tam bola sama ale ak by mal niekto v práci toto, po čase by mi asi vlasy sa zježili, lebo ten monotonny zvuk by ma vyvádzal z miery a robil mi problém sústrediť sa - mne ako človeku tieto podnety z okolia pri práci vadia. Môj syn to má napríklad rovnako, ten musí pozatvárať všetky dvere keď sa učí lebo ho ten zvuk vyrušuje.
Ono aj kolegovia teraz môžu vravieť, že im to nevadí lebo si danú situáciu predstaviť nevedia ale možno neskôr im to vadiť bude. a to je to čo sa už aj ťažšie komunikuje, že či budú schopní ti to povedať do očí alebo budú na pozadí oči prekrúcať, že už zas s tým hučí.

Och ako ste pobúrené z chodiaceho pásu v práci 😄 áno dievčatá, lepšie je sedieť celých 8h na riti a potom plakať ako vás bolia chrbáty! 😄
To nie je o športovaní (a urcite nie o vzdychaní pri rýchlosti 2kmh, bože) ale o tom, že aj pri kancelárskej práci môžeš mať zdravý pohyb!
Ale súhlasím, že to sa treba opýtať priamo kolegov a predovšetkým nadriadených kvôli bozp.