icon

Kam ísť pracovať s titulom Mgr. sociálna práca, aby vyšší plat?

Včera o 17:31

Ahojte,

mam vystudovanu socialnu pracu, Mgr., roky robim na socialno-pravnej ochrane deti. Plat mam biedny. 1300e vratane danoveho bonusu + prid. na dieta.

Pracu mam rada, aj ked je psychicky narocna a vycerpavajuca. Problem mam s platom. Bohuzial. Viem, ze vyrazne zlepsenie nikdy nebude, ale predsa.

Kde sa, prosim, zaraba aspon 2000e?

Ci, podla vas chcem vela?

Dakujem!

Strana
z2
dadis
Včera o 19:30
@anonym_8029f3

@anonym_autor sorry, ale keď vidím ako niekto píše, mám titulmgr, tak mi je smiešne. A čo akože že máš titul? Milujem fakt milujem prízemných ľudí. Nie nie si ani lekár, ani sudca tak pokora okey? Vidíš ja mám len strednú školu, zarábam viac ako 5tis. A nikomu sa nechválim. Skôr pouvažuj, či si aj šikovná…. Lebo čo z toho že máš titul keď……

@anonym_8029f3 Prave sa chvalis.. 🤷‍♀️

lindusss2016
Včera o 19:33
@anonym_8029f3

@anonym_autor sorry, ale keď vidím ako niekto píše, mám titulmgr, tak mi je smiešne. A čo akože že máš titul? Milujem fakt milujem prízemných ľudí. Nie nie si ani lekár, ani sudca tak pokora okey? Vidíš ja mám len strednú školu, zarábam viac ako 5tis. A nikomu sa nechválim. Skôr pouvažuj, či si aj šikovná…. Lebo čo z toho že máš titul keď……

@anonym_8029f3 a kde zarabas 5000€+?

anonym_57584d
Včera o 19:35
@hiro

@anonym_f48228 Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky
V ý s l e d k y
štatistického zisťovania
o zamestnancoch a mzdových prostriedkoch v školstve
rok 2024
"V školách a školských zariadeniach financovaných zo ŠR (PK) v roku 2024 bola
dosiahnutá priemerná mzda vo výške 1 739,8 €, čo je zvýšenie o 158,4 € (10,0 %) oproti roku 2023.
U pedagogických zamestnancov bola dosiahnutá priemerná mzda vo výške 1 917,6 €"
https://www.minedu.sk/data/att/002/32870.fff741...
Tipujem že za 2025 to bude vyššie ako 2000€

😂😂😂😂, no to fakt asi robili priemer aj s vs ucitelmi. Lebo na zs to asi nebude. Kolegyna 30 rokov prace, 2 atestacie, 12% priplatok za inovacne a ma malo cez 1600. @hiro

anonym_ef2290
Včera o 19:40

@anonym_autor tiez robim na tomto oddeleni a presne viem o com pises… ano je to tam s platom ubohe najma nato, ake to je niekedy narocne… nevies kolko casu ti pohti pojednavanie… ludia… Ja som videla dost ponuk socialneho pracovnika ist robit do senior zariadenia- sukromne, ale teda 2000 tis to az nebolo a praca tiez narocna :(

anonym_aef31c
Včera o 19:43

Tiež robím na upsvar, na východe, plat mizerný ale bohužiaľ nič lepšie neviem nájsť tak ostávam. Tu na východe je to bieda s prácou možno na západe sú lepšie možnosti.

vkatush
Včera o 19:44
@hiro

@anonym_f48228 Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky
V ý s l e d k y
štatistického zisťovania
o zamestnancoch a mzdových prostriedkoch v školstve
rok 2024
"V školách a školských zariadeniach financovaných zo ŠR (PK) v roku 2024 bola
dosiahnutá priemerná mzda vo výške 1 739,8 €, čo je zvýšenie o 158,4 € (10,0 %) oproti roku 2023.
U pedagogických zamestnancov bola dosiahnutá priemerná mzda vo výške 1 917,6 €"
https://www.minedu.sk/data/att/002/32870.fff741...
Tipujem že za 2025 to bude vyššie ako 2000€

@hiro papier a priemerná štatistika znesie 🙃🙃
Mám v okolí (vrátane mňa 😂) učiteľky prvého, druhého stupňa, stredné školy, vychovávateľky, dokonca phd na výške. Ani jedna sa ani omylom nepribližuje týmto číslam.

Minule sme boli viaceré sadnúť a sme to riešili (podarilo sa nám o 7 večer, lebo polovica z nich bola v práci do 5-6. To len k tomu často spomínanému super pracovnému času, že na obed sú už učiteľky doma).

1300, možno 1350 ak majú triednictvo či krúžky. A to bol strop, plus v hrubom. Takže keď pípne tisícka na účet, sú šťastné. Ženy s vysokoškolským vzdelaním s jednou nohou v base pri dnešných deťoch.

Ale papier a ministerstvo dávajú štatistiky 🙃

lindusss2016
Včera o 19:54

Dievcata, co tu radite tie fabriky, 3,4,5-zmenne prace, autorka temy sa pytala, kam ist pracovať ako socialny oracovnik za vyssiu mzdu. Mne by napr.ziadna vyplata nestala za to, aby som chodila do fabriky, este nebodaj aj na nocne. Pracovna doba 7-15, popripade 8-16 sa s tymto neda ani porovnat. Cize vase odpovede, ako ma odist do zahranicia, jej asi velmi nepomozu.

lindusss2016
Včera o 19:55

@anonym_autor uprimne, podla mna chces naozaj vela 🤷

anonym_228e1d
Včera o 20:16
@anonym_8029f3

@anonym_8029f3 akurat si sa pochvalila 🤣

anonym_8029f3
Včera o 20:37
@lindusss2016

@anonym_8029f3 a kde zarabas 5000€+?

@lindusss2016 IT sektor, riaditeľka

euka210
Včera o 22:57

@anonym_autor prechodom do skolstva si ale nepolepsis. Asistent ma minimalku, vsetko ide podla tabuliek v statnej sprave...tam viac nezarobis.

anonym_c27876
Včera o 23:26
@anonym_autor

@weleda123 dalsia neohodnotena praca... Rozmyslala som nad asistentkou ucitela, ale viac by som urcite nedostala.

@anonym_autor ako asistent by si začala v 5.platovej (rozumej 860€ v čistom) + dorobiť školu, adaptačné a bola by si max na 950€ v čistom🙈 nerob to…

autor
Dnes o 03:45
@anonym_ef2290

@anonym_autor tiez robim na tomto oddeleni a presne viem o com pises… ano je to tam s platom ubohe najma nato, ake to je niekedy narocne… nevies kolko casu ti pohti pojednavanie… ludia… Ja som videla dost ponuk socialneho pracovnika ist robit do senior zariadenia- sukromne, ale teda 2000 tis to az nebolo a praca tiez narocna :(

@anonym_ef2290 presne... Tato agenda si urcite zasluzi viac. Je neskutocne neohodnotena vzhladom k tomu, ze sme jednou nohou v base.

anonym_d5b101
Dnes o 04:12
@anonym_autor

@anonym_ef2290 presne... Tato agenda si urcite zasluzi viac. Je neskutocne neohodnotena vzhladom k tomu, ze sme jednou nohou v base.

@anonym_autor pozerala by som projekty, kde chcú soc. pracovníka (mimo úrad). Aspon o pár 100€ by si mohla mať viac. Tiež robí na úrade , ale na inom oddelení a rozhliadam sa po niečo inom. Paradoxné nie kvôli peniazom. Teraz mám cca 1100 v hrubom so všetkými príplatkami a videla som ponuky na soc. prác. cez projekty, kde ponúkali 1300€,1400€,takže stále je to viac ako na úrade. Pričom ty si na kuratele čo je najťažšie oddelenie na úrade. Iná kolegyňa išla robi asistentku učiteľa a veľmi si pochvaľuje . Aj platovo aj celkovo.

Strana
z2