Kam ísť pracovať s titulom Mgr. sociálna práca, aby vyšší plat?
Ahojte,
mam vystudovanu socialnu pracu, Mgr., roky robim na socialno-pravnej ochrane deti. Plat mam biedny. 1300e vratane danoveho bonusu + prid. na dieta.
Pracu mam rada, aj ked je psychicky narocna a vycerpavajuca. Problem mam s platom. Bohuzial. Viem, ze vyrazne zlepsenie nikdy nebude, ale predsa.
Kde sa, prosim, zaraba aspon 2000e?
Ci, podla vas chcem vela?
Dakujem!
@anonym_autor smutné. Môj manžel a švagor, obaja len výučné listy, zarobia viac ako šoféri. Možno v nejakej súkromnej sfére by si si našla uplatnenie s lepším platom.
Inak ja som presne pre toto po dvoch rokoch nechala štúdium pedagogiky. Keď som si predstavila, že mám 5 rokov študovať a potom zarobím nejakých 900 v čistom na začiatku... no ďakujem, neprosím.
Kancelarksu nefyzicku pracu s dlhymi rokmi v statnej sprave ako praxou kdesi v sukromnom sektore tazko. Co napriklad cudzie reci ? Aspon anglicky aspon B2 ?
@anonym_autor to je fakt bieda… syn zarobí vo fabrike ako zriaďovac rok po škole viac.
@anonym_6ba11b tiez robime vo vyrobe,13te,14te platy obaja,rozne bonusy.Priemer okolo 2000eur v cistom,niekedy viac,niekedy o trochu menej.Ja zase zasobujem,takze soferujem stale.
Robim v Rakusku vo fabrike na 5 smien a zarobim 2500 v cistom
@catherin4 to je,ako na 5 smien??
Denne, poobedne, nocne, nie kazdy vikend volno, ale zato volno aj cez tyzden. Napr. tento tyzden mam od pondelka 3 ranne, stvrtok piatok volno, potom od soboty do utorka poobedne, dva dni volno a 3 dni nocne a tri dni volno. Robim aj cez sviatky.
@catherin4 to je,ako na 5 smien??
@anonym_74cbb4 toto si každá fabrika môže riešiť podľa seba. Niektoré to riešia štýlom, že dlhý krátky týždeň, iné majú inak špecificky nastavené podmienky. Napríklad švagor tiež robí na "5 zmien", má 2 dni ráno, 2 dni poobede a 2 dni v noci a potom ma buď 2 alebo 3 dní voľno. Ako to padne. Robí aj víkendy aj sviatky. Robia takto väčšinou firmy, ktoré potrebujú vykryť 24h prevádzku.
@anonym_autor smutné. Môj manžel a švagor, obaja len výučné listy, zarobia viac ako šoféri. Možno v nejakej súkromnej sfére by si si našla uplatnenie s lepším platom.
Inak ja som presne pre toto po dvoch rokoch nechala štúdium pedagogiky. Keď som si predstavila, že mám 5 rokov študovať a potom zarobím nejakých 900 v čistom na začiatku... no ďakujem, neprosím.
@weleda123 dalsia neohodnotena praca... Rozmyslala som nad asistentkou ucitela, ale viac by som urcite nedostala.
Denne, poobedne, nocne, nie kazdy vikend volno, ale zato volno aj cez tyzden. Napr. tento tyzden mam od pondelka 3 ranne, stvrtok piatok volno, potom od soboty do utorka poobedne, dva dni volno a 3 dni nocne a tri dni volno. Robim aj cez sviatky.
@catherin4 jaj to mate takto vseliako,pohadzame.My mame 4smenku.Ja mam teraz od pondelka do stvrtka volno,muz zase 4ranne.Piatok a vikend mam rannu,muz zase nocnu.Od pondelka muz uz volno 4dni,ja zase 4nocne.Piatok a vikend volno,muz zase ranne.Dalsi tyzden mam poobedne 5,sobota,nedela volno.Muz zase vtedy 4 nocne a piatok a vikend tiez volno.To je jediny vikend,co mame spolu volno.Potom zase ja 4ranne a piatok a vikend nocna,muza poobedna a vikend volno a takto dokola.
Zaujimave smenovy system mate.
Kancelarksu nefyzicku pracu s dlhymi rokmi v statnej sprave ako praxou kdesi v sukromnom sektore tazko. Co napriklad cudzie reci ? Aspon anglicky aspon B2 ?
@patrike hanba pre mna, ale neviem po anglicky.
@weleda123 dalsia neohodnotena praca... Rozmyslala som nad asistentkou ucitela, ale viac by som urcite nedostala.
@anonym_autor no to asi nie. Moja krstná je učiteľka, už aktuálne s 20 ročnou praxou, každý rok si robí aj všelijaké atestácie a máva max do 1400, tak neviem či asistent by dostal viac.
@anonym_autor no to asi nie. Moja krstná je učiteľka, už aktuálne s 20 ročnou praxou, každý rok si robí aj všelijaké atestácie a máva max do 1400, tak neviem či asistent by dostal viac.
@weleda123 ach... Toto je tiez strasne. :( 20 rokov a takyto plat.
Pracujem v oblasti kvality. 1800 v cistom
@catherin4 jaj to mate takto vseliako,pohadzame.My mame 4smenku.Ja mam teraz od pondelka do stvrtka volno,muz zase 4ranne.Piatok a vikend mam rannu,muz zase nocnu.Od pondelka muz uz volno 4dni,ja zase 4nocne.Piatok a vikend volno,muz zase ranne.Dalsi tyzden mam poobedne 5,sobota,nedela volno.Muz zase vtedy 4 nocne a piatok a vikend tiez volno.To je jediny vikend,co mame spolu volno.Potom zase ja 4ranne a piatok a vikend nocna,muza poobedna a vikend volno a takto dokola.
@anonym_74cbb4 tiez som robila na 4 smeny, potom nam to zmenili na 5. Je to takto lepsie, mame viac volna. Predtym sme robili 4-5 dni vkuse, teraz robime 3-4 dni a potom volno. Priatel robi len na 2 smeny, cize tiez to mame tak ze kazdy robi inak a volno spolu mame spolu 2 vikendy v mesiaci.
@anonym_74cbb4 tiez som robila na 4 smeny, potom nam to zmenili na 5. Je to takto lepsie, mame viac volna. Predtym sme robili 4-5 dni vkuse, teraz robime 3-4 dni a potom volno. Priatel robi len na 2 smeny, cize tiez to mame tak ze kazdy robi inak a volno spolu mame spolu 2 vikendy v mesiaci.
@catherin4 no u nas muz chodi este na nadcas v nedelu na poobednu,akurat ten vikend spolocny ale zase su to krasne priplatky,no ale presne vtedy to je 6dni poobednych a je to dost.Este ked je 4ranne,clovek pride po obede a potom ide az v piatok na noc,tak je take volno medzi,je to tak rozdelene trosku.
@anonym_autor "Kde sa, prosim, zaraba aspon 2000e?"
Na profesii vidím cez 1000 ponúk na plný úväzok za 3000€ a viac.
Teda ak to je otázka v akých/hocijakých profesiách.
V školstve si určite 2 jku nezarobis. Ja mám tiež VS a zarobím 800 v čistom, ešte aj mesačne ušetrím. Ale my sme len dvaja našťastie a nemusím sa nejako špeciálne obmedzovať. Nejako to zvladam a chodím aj na výlety a čo chcem, si kúpim. Vyhýbam sa kupovaniu blbosti a drahým reštauráciam.
1300 EUR v cistom?
V školstve si určite 2 jku nezarobis. Ja mám tiež VS a zarobím 800 v čistom, ešte aj mesačne ušetrím. Ale my sme len dvaja našťastie a nemusím sa nejako špeciálne obmedzovať. Nejako to zvladam a chodím aj na výlety a čo chcem, si kúpim. Vyhýbam sa kupovaniu blbosti a drahým reštauráciam.
@anonym_f48228 Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky
V ý s l e d k y
štatistického zisťovania
o zamestnancoch a mzdových prostriedkoch v školstve
rok 2024
"V školách a školských zariadeniach financovaných zo ŠR (PK) v roku 2024 bola
dosiahnutá priemerná mzda vo výške 1 739,8 €, čo je zvýšenie o 158,4 € (10,0 %) oproti roku 2023.
U pedagogických zamestnancov bola dosiahnutá priemerná mzda vo výške 1 917,6 €"
https://www.minedu.sk/data/att/002/32870.fff741...
Tipujem že za 2025 to bude vyššie ako 2000€
@anonym_f48228 Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky
V ý s l e d k y
štatistického zisťovania
rok 2024
dosiahnutá priemerná mzda vo výške 1 739,8 €, čo je zvýšenie o 158,4 € (10,0 %) oproti roku 2023.
@hiro to je v hrubom.
V ý s l e d k y
štatistického zisťovania
rok 2024
@hiro v hrubom a v cistom to mas kolko??A je to priemer.
@anonym_74cbb4 to znie strašne
@anonym_74cbb4 to znie strašne
@anonym_385e69 ja na nadcas nechodim,muz iba vtedy.No mame blaznov,co vzdy aj 4 nadcasy urobia za mesiac.
@anonym_385e69 ja na nadcas nechodim,muz iba vtedy.No mame blaznov,co vzdy aj 4 nadcasy urobia za mesiac.
@anonym_74cbb4
Koľko máš rokov?
Neviem si predstaviť takto rozhádzane pracovať do dôchodku. Pre mňa to znie fakt hrozne, ale je možné, že vám to vyhovuje.
@anonym_74cbb4
Koľko máš rokov?
Neviem si predstaviť takto rozhádzane pracovať do dôchodku. Pre mňa to znie fakt hrozne, ale je možné, že vám to vyhovuje.
@anonym_385e69 hrozne to znie,lebo som to skombinovala aj s muzom.4dni volno cez tyzden,4 nocne,5 poobednych,4 ranne a zase volno.
Ako ja zase si neviem predstavit mat len ranne,za chvilu by som bola k.o.
Dlhsie spavam pred nocnou ako pred rannou,takze hned by sa to niekde ukazalo.
@anonym_autor so sociálnou prácou a bez znalosti cudzieho jazyka chceš naozaj veľa.
@anonym_autor sorry, ale keď vidím ako niekto píše, mám titulmgr, tak mi je smiešne. A čo akože že máš titul? Milujem fakt milujem prízemných ľudí. Nie nie si ani lekár, ani sudca tak pokora okey? Vidíš ja mám len strednú školu, zarábam viac ako 5tis. A nikomu sa nechválim. Skôr pouvažuj, či si aj šikovná…. Lebo čo z toho že máš titul keď……

@anonym_autor to je fakt bieda… syn zarobí vo fabrike ako zriaďovac rok po škole viac.