icon

Kedy sa oplatí čerpať dovolenku?

ka_we
15. feb 2021

Zdravím vás, vie mi niekto poradiť kedy sa oplatí čerpať dovolenku? Respektíve ktorá z možností je finančne výhodnejšia? Dovolenka po MD (čiže akože nástup do práce plus k tomu rodicak) alebo až po ukončení RD (čiže po nástupe do práce). Alebo existuje ešte iná finančne výhodnejšia možnosť? Ďakujem

babydesire
•
15. feb 2021

Ja to teraz riesim ale umna takto: rd mi konci v auguste no od marca nastupujem spat do prace,mam tsm vraj vela dovce,takze dva a pol mesiaca doma na normalnej dovolenke s rodicakom,potom plat s rodicakom do septembra a potom uz len plat..teda ak pandemia nerozhodne inak...

V tvojom pripade, nechala by som si tu dovcu na navrat do orace, a to:
- pre pripad dalsieho tehu aby som neporusila retazovy
- ked nastupis do prace,vdaka dovolenke mas volno ked budes mat dieta v skolke v adaptacnom rezime, ked schyta prve choroby v kolektive, ked by bol problem s adaptaciou v skolke...

klarissa25
•
16. feb 2021

Ak by si nechcela po rd nastupit do prace. Ale ist na podporu tak je lepsie necerpat dovolenku medzi md a rd

liz_lemon
•
16. feb 2021

urcite necerpa medzi MD a RD, po nastupe do prace ju budes potrebovat, lebo deti byvaju aj chore, ked nastupia do MS...dovolenka tt neprepadne, ak by ti PP koncil, tak ti ju preplatia