icon

Kedy ste dali vedieť v práci, že ste tehotné?

22. jan 2022
luci_ba
22. jan 2022

v 4.mesiaci

maris5
22. jan 2022

Po 1. trimestri ked mi lekarka vystavila tehotensku knizku. Bolo to tak pri oboch tehotenstvach

nikol789
22. jan 2022

Na začiatku 4 mesiaca, oznámila som to majiteľke a samozrejme aj písomne som to mala.

petulda333
22. jan 2022

V prvom tehotenstve v 8.tt a v druhom uz v 4.tt. bolo mi zle a zvraciala som,rakze som robit nemohla. Inak by som pockala aspon 3m

lukina20
22. jan 2022

hned, kedze som mala tehotenske "ranne" nevolnosti, ktore sa natiahli na cely den...
inak pisomnou formou, adresovanou aj sefom aj na personalne

bbebe
22. jan 2022

V 4tt. Musela som kvoli namahavej praci

3petka
22. jan 2022

Keďže som vracala každú chvíľku a šéfovci sedeli v zázemí skoro cely deň tak hneď na začiatku. A potom ako dôkaz som im to dala písomne aj s kópiou tehotenskej knižky…

sissy27
22. jan 2022

Nedala 😂 všimli si keď som bola v 7.mesiaci.
Nepotrebovala som žiadne úľavy ani benefity, výpovede som sa báť nemusela, tak nebol dôvod to oznamovať.

asocial
22. jan 2022

V piatom. Pri druhom.tehotenstve v 4., ale to sa nedalo skryt. Ono podla mna, pokial nemas rizikovu pracu alebo tehotenstvo, nie je dovod vesat to na nos prilis skoro, lebo sa vselico moze stat. A zas asi ani prilis neskoro, aby so nasli za teba nahradu...

julka29
22. jan 2022

Na začiatku štvrtého mesiaca

basska_b
22. jan 2022

V oboch tehu 13tt. Az ked mi dali preukaz. Ale tretikrat v 7tt a bola to blbost... o babo sme prisli 😢 a musela som to sefom vysvetlovat.. chceli mi dat taky projekt, tak preto tak skoro

autor
22. jan 2022

@bbebe ja som pomaly v 6tt ešte som nebola u lekárky ale idem v stredu mám namáhavu prácu, tak preto sa pýtam.. Tak vystaví mi nejaké tlačivo lekárka až mi vedia prispôsobít pracovné podmienky v robote?

petamich
22. jan 2022

po 1. trimestri

zuzanockamt
22. jan 2022

V 6.tt, keď som dostala tehotenskú knižku. Tiež som nemusela, ale ja mám radšej všetko papierovo ošetrené, ak je to možné. Človek nikdy nevie...

ysseba
22. jan 2022

Keď som bola oficiálne tehotná - teda keď mi dr. vystavila tehotenskú knižku. To bolo v +/- 12tt. Keby mi ju vystavila skôr, tak poviem skôr.

domireb
22. jan 2022

Ani som nemusela..s prvými rannými nevoľnosťami na to prišli. Ale inak je to na tebe - či oznámiš, ak potrebuješ preradiť prácu, chrániť samu seba alebo neoznámiš, lebo nepotrebuješ

bbebe
22. jan 2022

no to bola len taka sprava ze pacientka je v 4tt. tato jedna veta. dal mi to na moju ziadost

petko81
22. jan 2022

Hneď ked som si urobila test.. Len som povedala ze k doktorke idem az o 2 tyzdne na sono.
Robil som dorucovatelku. hned ma poslala veduca na dovolenku
Pokiaľ mi to nepotvrdila doktorka

lucinka1988
22. jan 2022

v prvom tehu v 11tt a v druhom tuším už v 10tt- mám veľmi korektné vzťahy s nadriadeným a potrebovala som ho informovať, aby sa zariadil..

sense
22. jan 2022

V 8tt pri káve so šéfom, s tým ze zatiaľ to nechcem. Oficiálne, keďže by som bola okamžite preradrna na inú prácu a to som nechcela, tak sme s dohodli ze to z oficiálnime keď nebudem. Vládať... Tak som este par týždňov pitiahla

emalka
22. jan 2022

Ak mas namahavu pracu, tak si preloženie/prekazky v praci musis riesit sama. Najprv pisomne oznamis tehotenstvo aj s predpokladanym odchodom na matersku. Potom poziadas o upravu pracovnych podmienok z dovodu tehotenstva a narocnosti prace. V zakonniku su zadefinovane nejake typy prac ktore vykonavat nemozes, ale moze ich byt aj viac, zavisi od lekarskych posudkov. Pozri tento clanok, tam je viac info https://www.epravo.sk/top/clanky/praca-a-tehote...

emalka
22. jan 2022

V praci som to inac oznamila v cca 15tt, ked sme mali vysledky roznych testov a.pokoj na dusi ze uz je mala sanca ze on prideme a budem to musiet vysvetlovat.

autor
23. jan 2022

@emalka áno ale ja pracujem v infekčnom prostredí a naťahujem sa s ťažkými ľuďmi a nemôžem do nekonečná to tajiť, radšej to poviem ako by sa malo niečo stať

dancul87
23. jan 2022

prvom rade by som povedala svojmu gyn. že akú prácu vykonávaš...bud ti vystaví papier, že tu prácu nemôžeš vykonávať, alebo ta pošle na PN. Čo sa týka mňa 1. teho. som oznamovala až na začiatku 5.mes. aj to už dupali na mňa, lebo som robila nočné a kolegyňa bola tiež tehotná a ona už v 2mes. oznamovala, že je tehotná, závisí aj ako sa cíti a nemá nejaké zdravotné problémy. Pri 2.tehu som oznamovala hneď, keď že som mala namáhavu prácu a presadili ma na ľahšiu prácu...

autor
23. jan 2022

@dancul87 není mi nič v podstate ale pri prvom som bola na rizikovom tak preto