Kolegyňa po mne opakuje
ahojte, ak máte podobnú skúsenost. Ako ste reagovali? Alebo len čistá ignorancia z vasej strany?
@janai1 všetko, nakuka do kabelky, akú vonavku mám, keď mám niečo nové pozrie sa na vysacku, odkiaľ to je a do pár dni to nosi aj ona…uplne rovnaké obelcenie, aj ho tak kombinuje… proste všetko, čo dokáže nájsť na nete si objedná a tvári sa, že to ona mala prvá. Už som pocula na chodbe ako hovorí kolegyni, že to ja si kupujem oblečenie po nej😁 ja to zatiaľ ignorujem, ale rada by som s ňou nejak zatočila. Neviem ako
A? Ved nemusíš veľké čosi, alebo ak máš kamošku čo šije tak ju požiadaj o ušitie niečoho trošku neobvyklého.
@zalka nemam záujem, až tak veľmi má to oblečenie netrápi…oblečenie nieje podstata príspevku
Vysacku odstrihni. Ked si nieco kupis a Bude sa pytat, kde si kupila, tak nepovedz.
mozno by som isla za kolegynou a povedala na rovinu, ze si si vsimla, ze ju inspirujes a ze od teba oblukala to a to a mozno sa skusila na to pozriet z jej strany.. tiez som sa casto nechala inspirovat ci uz oblecenim alebo niecim inym od kolegyn, ci kamaratok alebo ked som cestovala vlakom a nieco sa mi zapacilo.. sama nemam moc predstavivost ako zladit veci k sebe tak aby to oku lahodilo a splnalo to moje ocakavania..
Ak niečo kúpiš odstrihni visačku. A ak sa spýta odkiaľ to máš, povedz že si nepamätáš. Parfém- buď si odstriekaj do menšej nádobky alebo odlep fóliu s nápisom ak to ide. A ak sa spýta, nájdi v nejaký parfém ktorý ti smrdí a povedz jej ten názov 😀
Raz som niekde čítala že opakovanie po niekom je najväčši kompliment 😅
Na základnej bolo jedno dievča ktoré neviem z akého dôvodu opakovalo po mne, nie som totiž nejaká krásavica, ani výnimočná.. bolo to na začiatku puberty, ja som sa snažila o nejaký vlastný štýl a jej sa to asi páčilo.. veľa veci si kupovala ako ja, keď som sa ostrihala, ona mala zrazu veľmi podobný účes, zafarbila som si vlasy na červeno, ona tiež.. jediné výšku nevedela napodobniť, ja som krpata a ona bola vysoká.. vtedy mi to prekážalo, ale to som mala 14r 🙂 nič som s tým však neurobila..
dnes si myslím že by som to nijako neriešila.. tak či tak sa stáva že ľudia majú podobné oblečenie, podobné parfémy, účesy.. a predsa sa nikdy na seba nebudú ľudia úplne ponasat.. pokial by som sa ale dopočula že omne rozširuje ako ja po nej opakujem, v súkromí medzi 4rmi očami by som jej priamo povedala že sama vie že to nie je pravda a že ju dôrazne žiadam aby prestala s ohováranim..
Inak minule som si kúpila z Bonprixu nové tričko.. keď som si ho obliekla tak sme šli s deťmi za kamoškou s deťmi.. a čo nevidím že ma to isté tričko 😂 tiež objednávala Bonprix, vôbec sme sa nedohodli a predsa..
@modrykonik33 no oblečenie a parfemy sú len čerešnička na torte..je toho veľa. Teraz som bola na preventívnej prehliadke a ntb vždy nechávame v práci, keby nieco urgentne bolo… v ten deň som nevymazala históriu prehľadávača a zajednala som výlet do tatier na narodeniny pre môjho muza, bol predĺžený vikend. Keď už sa blížil termín/ja jej o mojom súkromnom živote hovorim minimum, vždy odpovedám neutrálne-žiadne víkendové plány jej nikdy nespomínam/ tak začala, že či mám nejaké plány na vikend/nikdy sa ma to nepýta/ja že asi ako stále…doma. V ten večer sme sa stretli v tatrach v hoteli na večeri…ona tvrdila, že náhoda… A teda toľko náhod, kým som nemazala históriu v ntb bolo niečo neuveriteľne… V divadle s kamoškami som ju stretla, v kine s muzom, na podujatiach kde som kupovala lístky…keď som začala mazať históriu záhadne tie náhody prestali, až na tie tatry tento vikend. A áno z jednej strany má tesi, že som pre ňu inšpirácia, ale je rozdiel, ked sa niekym inspirujes alebo okopírujes celu osobnosť od prejavu rozprávania po kryt na telefóne 🙈😁
@jana_eyre_2 tak s kamarátkami sa navzájom radi tiež inspirujeme, tiež sa veľa pytaju odkiaľ mám čo, ale neobliekame sa do bodky rovnako. Aj ja im veľa krat kúpim, keď sú za dobru cenu nejaké topy a mame rovnaké, niesme spolu každý deň a kazda pracujeme inde. Ale toto je denno denne už skoro 3 roky…okrem korony. Mna to oblečenie síce hnevá, ale viac má hnevajú tie zásahy do súkromia, ako som písala vyššie
🤦 prepac ale si jak ulichotene decko na jednej strane sa stazujes ze po tebe opakuje a na druhej akoby ti to lichotilo....a vrchol je aby uplne cudzi clovek si dovoli ti smatrat v kabelke a chytal veci 🤦 ina by jej na tvojom mieste slahla bud po rukach alebo rovno kvalitne po papuli
@judar mne to teda nelichotí, radšej by som
Bola keby sa každý obliekal a riadil si voľný čas podľa svojho gusta … ona má nevidela, že ju vidím. Ako ty ideš bez dokazu v ruke za niekym a dáš mu po papuli? Na pracovisku? To je pod moju úroveň take jednanie a nedovolia by som si to nikdy v živote k nikomu, mám svoju hrdosť a nie bit niekoho po ruke alebi papuli 😁
@tatehotna vieš čo, mala som jedno obdobie kedy som sa jej opytala humorne, ci má sleduje po odchode z prace a kupuje si rovnaké veci, že mame tamer rovnaké oblečenie a ona na to, že tie veci má v skrini už roky 😁 takze tak dopadla komunikácia s ňou… ale vravím. To oblečenie je c obchode voľne dostupne, môže si kupovať kto chce …ale ona robi tie extrémy, ktoré zasahujú aj môj súkromný život akurát nemám dokaz a neciem ako to riešiť
@mamkagabka vidis to mi nenapadlo s visackami, akurát parfem mám už roky ten istý, mozno čas na niečo nové. 😊
Moje rady, oblečenie second-hand, alebo "nepamätám,roky to mam v skrini", buď mazať tu historiu,alebo vôbec (ak je )firemný ntb nepoužívať na osobné veci. Absolútne sa s ňou nebavit! Mne sice toto sa na pracovisku nedialo,ale mala som kolegynu,co len ma chcela vtiahnuť do debaty,a potom ohovarala,aka som mudra,namyslena,ze len sa predvadzam co všetko viem,a tym ponizujem ostatných...😒 Opytala sa na niečo,co sa tyka mojej profesie,toho co som vyštudovala,a potom ked dostala odpoveď,radu, odporúčanie to otoca,ze ja sa povyšujem. Odkedy som na to prisla,iny kolega mi to povedal,som sa jej vyhýbala,raz som nevedela uz kam😅tak som predstierala ze som zachripnita😅viem,nie moc dospelé ale...ucel splnilo 🙃
Ja si nejak neviem predstavit, ako ti moze kolegyna smirovat vo firemnom notebooku. Ved ked nechavam notebook v praci, mam ho zamknuty v skrinke. Neviem ako vy, ale ja musim zadat 3 hesla, kym sa do pracovneho notebooku dostanem a kazde 3 mesiace musim heslo menit. Nechce sa mi verit, ze kolegyna ti odomkne suplik, zada hesla a smiruje ti v pocitaci.
Leda, ze by ste robili na it a mate nejake opravnenia, aby ste sa dostali jedna k druhej do pc...
@diewcatqoo presne aj mňa to napadlo. U nás nemožné, aby sa mi okrem IT, ak mám nejaký problém, niekto hrabal v notebooku.
Celé je to nejaké prehnané, aspoň to šmírovanie a podobné veci. Sami to nejak nezdá, ale tak ak sa ti hrabe v elektronike, tak si tam hoď nejaké heslo. No ak by to tak bolo, už by som to hlásila asi na vedení
Ved NB zahesluj. A na sukromne ucely pouzivaj inkognito profil. Aj ti lozi do NB, tak alebo je to firemny NB, treba si davat viac pozor na to, co tam za sebou nechavam a nie zrovna kvoli nej😄, ak je Tvoj sukromny, tak tam nema co hladat, to je lahke riesenie ( heslo, nastrazit ,,pascu,, , nech mas dokaz ze sa Ti tam hrabala, sukromny majetok a riesim).
Visacky? Autorka asi nemysli visacky ako v obchode/ pri kupe, ale nasivku so znackou.
Cele divne, suhlasim. Uz to s NB je take pochybne, ze mam podozrenie, ze niekto pekne vymysla, pretoze toto si dokazem velmi lahko zabezpecit, ak o tom viem, ze sa toto (opakovane) deje😉
@autor ja ta chapem, mne toto robila kolegyna z kancla, vtedy sa este nenakupovalo cez net, ale rovno pred uradom sme mali butik, do ktoreho okamzite bezala kuput si to iste, co som mala ja. Sedeli sme v kancli ako dvojicky, az sa jej kolegovia zacali vysmievat. Neodradilo ju to, stale knucala, ze nema peniaze, ale cez obed hned trielila do butiku. Nastastie z prace odisla, lebo som sa uz citila ako debil.